آریا بانو

آخرين مطالب

چطور در باشگاه بدون نگرانی از میکروب‌ها ورزش کنیم؟ پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - مجله دیجی کالا / آداب درست ورزش کردن در باشگاه ورزشی می‌تواند از شما در برابر باکتری‌ها و میکروب‌هایی که برای سلامتی مضرند، محافظت کند. با وجود خطرناک بودن میکروب‌ها و باکتری‌های باشگاه ورزشی، نمی‌توان فواید ورزش کردن را نادیده گرفت. شستن دست‌ها، پوشاندن بریدگی و زخم‌های پوستی، پوشیدن کفش، تمیز کردن لوازم ورزشی قبل و بعد از استفاده و همراه داشتن حوله و زیرانداز شخصی می‌تواند به شما کمک کند تا در برابر بیماری‌های مرتبط با باکتری‌ها و میکروب‌های خطرناک در امان بمانید.
گاهی اوقات رفتن به باشگاه ورزشی کار راحتی نیست. قطعا وقتی به سختی خودتان را به باشگاه می‌رسانید هم دوست ندارید ذهنتان را درگیر میکروب‌های خطرناک موجود روی کف زمین و دستگاه‌ها کنید. بر اساس تحقیقی روی 1000 نفر از افرادی که به باشگاه می‌رفتند، رعایت نکردن بهداشت در باشگاه ورزشی ناخوشایندترین کار برای افراد بوده‌ است. بیشترین نکاتی که از این افراد به آن‌ها اشاره کرده بودند شامل موارد زیر می‌شود.
بیش از نیمی از آن‌ها شاهد افرادی بودند که بعد از بیرون آمدن از دستشویی دست‌های خود را نمی‌شستند و در همان حال به ورزش کردن ادامه می‌دادند و به لوازم ورزشی باشگاه دست می‌زنند.
35 درصد آقایان اعتراف کردند که هرگز بعد از استفاده کردن از دستگاه‌های بدنسازی آن‌ها را پاک نکردند. بیش از 25 درصد خانم‌ها هم اعتراف کردند که هرگز لوازم ورزش‌های هوازی را بعد از استفاده پاک نکردند.
در سانس بعدازظهر 38.4 درصد افرادی که به باشگاه می‌روند لوازم ورزشی را تمیز نمی‌کنند. در سانس شب این تعداد به 21.2 درصد از افراد کاهش پیدا می‌کند.
دکتر «نیراو پاتل» از اعضای دانشگاه پزشکی نیو اورلینز می‌گوید ورزش کردن در باشگاه ورزشی فواید زیادی برای سلامتی دارد ولی نگرانی افراد از بیمار شدن در باشگاه ورزشی، مانع از رفتن آن‌ها به این مکان‌ها می‌شود. اما احتمال بیمار شدن برای بیشتر افراد بسیار پایین است. شما می‌توانید با آگاهی از راه‌های انتقال برخی میکروب‌ها و ویروس‌ها از خودتان محافظت کنید.
باکتری استافیلوکوک
باکتری استافیلوکوک و باکتری مرسا می‌توانند روی لوازم موجود در باشگاه ورزشی مثل همه‌ی دستگاه‌ها، زیراندازها، حوله‌ها، نیمکت‌ها و کمدهای رختکن زندگی کنند. دکتر پاتل می‌گوید «اگر می‌خواهید از سلامت خود محافظت کنید، با استفاده از دستمال مرطوب آنتی‌باکتریال یا اسپری ضدعفونی کننده، لوازم ورزشی را تمیز کنید و حوله شخصی خود را قبل از استفاده روی دستگاه پهن کنید».
دکتر جیسون تترو که میکروبیولوژیست است اضافه می‌کند که پاک کردن لوازم ورزشی قبل و بعد از استفاده ایده‌ی خوبی است اما بهتر است از راه‌های پیشگیری دیگری هم استفاده کنید.
برای مثال مطمئن شوید که روی هر بریدگی و زخمی پوستی را قبل از ورزش پوشانده باشید تا احتمال عفونت پوستی را کاهش دهید. سعی کنید در باشگاه ورزشی اصلا به صورت خود دست نزنید تا احتمال برخورد با عوامل بیماری‌زا را کاهش دهید.
همچنین حتما به سرعت بعد از ورزش دوش بگیرید و در حمام از صابون استفاده کنید تا همه‌ی باکتری‌هایی که هنگام ورزش روی سطح پوست شما نشسته‌اند را پاک کنید. فراموش نکنید که لباس‌های ورزشی شما هم باید به طور مرتب شسته و خشک شوند.
عفونت‌های قارچی
بیماری پای ورزشکاران (Athlete’s foot) یکی از بیماری‌های قارچی نسبتا رایج میان ورزشکاران است که در اثر گروهی از قارچ‌ها به نام درماتوفیتوز (Dermatophytes) روی سطح پوست پا ایجاد می‌شود.
یکی از مکان‌های اصلی انتقال این بیماری کمدهای رختکن است. قارچی که باعث این بیماری می‌شود در همه‌ی سطوح خصوصا سطوح مرطوب، نمناک و خیس زندگی می‌کند.
تعویض لباس‌های خیس، قرار دادن آن‌ها در هوای آزاد و شستن آن‌ها روش خوبی برای رعایت بهداشت بعد از ورزش کردن است.
تعویض کردن کفش‌ها به طور مرتب هم اجازه می‌دهد که کفش شما هوا بخورد و خشک شود. همچنین استفاده از کفی‌های رطوبت‌گیر می‌تواند مفید باشد، چون آن‌ها با جذب عرق از ایجاد فضای مرطوب در کفش جلوگیری می‌کنند.
فراموش نکنید برای پیشگیری از این بیماری پوشیدن کفش همیشه بهتر از راه رفتن کف سالن ورزشی با پای برهنه است.
ویروس‌ها
زگیل پاشنه که عامل آن ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) است، معمولا روی پاشنه یا پنجه‌ی پا پیدا می‌شود. دکتر پاتل می‌گوید به هیچ عنوان پابرهنه در جای خیس راه نروید و در صورتی که این اتفاق افتاد حتما دوش بگیرید و پاهای خود را تمیز کنید.
به گفته‌ی دکتر پاتل ویروس هرپس یا تبخال که یکی از خطرناک‌ترین ویروس‌های انسانی است، از زمان کشتی‌گیران رومی می‌آید، چرا که آن‌ها در تماس پوستی شدید با یکدیگر بودند. هنوز هم ورزشکارانی که در تماس نزدیک با یکدیگر هستند، در خطر ابتلا به ویروس هرپس قرار دارند. در این شرایط استفاده از لوازم و حوله‌ی شخصی و تمیز و اجتناب از استفاده از لوازم مشترک می‌تواند در پیشگیری از این ویروس تا حدی مفید باشد.
بیماری‌های مسری دستگاه تنفسی نیز یکی دیگر از نگرانی‌های ورزش کردن در باشگاه ورزشی است. دکتر تترو می‌گوید با این که هنگام بیماری به هیچ عنوان نباید به باشگاه ورزشی رفت، بسیاری از افراد این موضوع را نادیده می‌گیرند.
اگر در باشگاه ورزشی فردی را در حال عطسه، سرفه یا دیگر علائم بیماری دیدید، در نزدیکی او ورزش نکنید و بعد از این که فرد آن مکان را ترک کرد، حداقل تا یک دقیقه به آن محل نزدیک نشوید. علاوه بر این حتما قبل از استفاده از لوازمی که آن فرد با آن‌ها ورزش می‌کرده، آن‌ها را پاک کنید تا ویروس‌ها به شما منتقل نشوند.
دکتر پاتل توصیه می‌کند اگر فردی در کلاس یا باشگاه ورزش شما عطسه یا سرفه می‌کند و مراقب سرایت بیماری خود به دیگران نیست، شما قدم پیش بگذارید و از او بخواهید که هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان خود را بپوشاند و به او دستمال و مایع ضدعفونی‌کننده‌ی دست بدهید. البته این موضوع در مورد تمام مکان‌های عمومی صدق می‌کند و فقط مخصوص باشگاه‌های ورزشی نیست.
در صورتی که از آب‌سردکن موجود در باشگاه ورزشی استفاده می‌کنید هم دقت کنید که لیوان‌ها کاملا تمیز باشند، یا از بطری و قمقمه‌ی شخصی خود استفاده کنید.
دکتر پاتل اضافه می‌کند «من به همه‌ی افراد توصیه می‌کنم که در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا واکسن آنفولانزا بزنند و شستن دست‌ها را به درستی انجام دهند. بیشتر مواقع که افراد دچار آنفولانزا می‌شوند، به دلیل عسطه کردن فرد دیگری در صورت آن‌ها نیست، بلکه به دلیل لمس کردن جسمی یا قرار گرفتن در مجاورت کسانی است که مدام عطسه و سرفه می‌کنند. در این شرایط فقط کافی است که به دستگیره در یا تلفن دست بزنید و بعد بدون این که دستتان را بشویید، آن را به صورتتان بزنید تا مریض شوید.»
رعایت بهداشت در باشگاه ورزشی
با این که باکتری‌ها می‌توانند در باشگاه‌های ورزشی مشکل‌ساز باشند اما این احتمال در مقابل فواید ورزش کردن چیزی نیست. دکتر پاتل می‌گوید گاهی مردم احتمال بیمار شدن به دلیل ورزش در باشگاه را برای خودشان بزرگ می‌کنند، درصورتی که این اتفاق همیشه نمی‌افتد. فراموش نکنید که هر لحظه مردم در سراسر دنیا از بیماری‌های قلبی جان خود را از دست می‌دهند و ورزش کردن می‌تواند از آن جلوگیری کند.
رعایت بهداشت دست‌ها، پوشاندن بریدگی‌ها و زخم‌های پوستی، پوشیدن کفش، پاک کردن لوازم ورزشی قبل و بعد از استفاده از آن‌ها و به همراه داشتن حوله و زیرانداز شخصی می‌تواند به دور نگه داشتن باکتری‌ها و ویروس‌ها کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/254926/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

دین‌محمدی: حیف از تیم راه‌آهن که منحل شد

مطهری: این یک استارت دوباره است

امیری: قلعه‌نویی بخواهد در خدمت تیم ملی هستم

هدف ما حضور مهدی الفتی در فینال المپیک است

دین‌محمدی: طرفدار ماشین سازی از تراکتور بیش‌تر بود

تشکیل دوباره کمیته انضباطی برای حواشی لیگ برتر بسکتبال

گزارش هیات فوتبال تهران درمورد مرگ یک بازیکن در وسط زمین

اکبرپور: آسیب بزرگی به فوتبال خوزستان وارد شده

شانس ایران برای تصاحب یک طلا و 3 برنز

بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!

داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند

سلنا گومز در پشت صحنه یک سریال کمدی

نگاهی به آنونس سریال دوپینگ

فحش کم آورد!

رونمایی از خواهر زیبا و باکلاس مهدی قایدی بعد از جدایی از همسرش/ چقدر تو سادگی شبیه همند

قتل تکان‌دهنده مادر و پسر با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش

10 امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی

آموزش و پرورش: 16 طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست

دگر ما را چه مینامند، اگر حیدر بشر باشد؟!

حملات بی‌امان بیش از 20 خدنگ به مار پیتون

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

صخره‌نوردیِ بی‌نظیر کَل و بزهای کوهی در طالقان

تخم شربتی معلق با ترفند ساده

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

شجاعی تفنگ بادی هشتم شد

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028

خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال

امیدواری جانشین کلوپ؛ 48 ساعت دیگر در لیورپول!

شجاعی: زود است اما به قهرمانی در جام حذفی فکر می‌کنیم

وقتی دوست صمیمی رونالدو، ستاره پرتغالی را می ترساند

پرسپولیس در انتظار خبر مهم

دعوای عجیب مدیران بارسا؛ ژاوی باید اخراج شود

رکورد ویژه کادر پزشکی تیم ملی فوتسال

واکنش پپ به بازگشت ستاره منفور بارسا

کل کل نون خ ها در آخرین لحظات عمرشان

بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند

واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟

تیزر آهنگ جدید «جاذبه» با اجرای ماکان بند

هشدار نارنجی برای نیمه شرقی کشور

نیروی دریایی ارتش در کنار مردم سیل‌زدۀ سیستان‌وبلوچستان

اعزام 1500 عمره‌گزار به حج در 3 روز

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

روز «سنه» برابر با 6 اردیبهشت

نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان