آریا بانو

آخرين مطالب

دارو‌های اشتهاآور گیاهی چه عملکردی بر بدن کودک دارد؟ پزشکي

دارو‌های اشتهاآور گیاهی چه عملکردی بر بدن کودک دارد؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سلامانه: دارو‌های گیاهی اشتهاآور که عمدتا در کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولا عصاره‌ای از گیاهان یا میوه هاست؛ مانند عصاره انار که تاثیر سوئی روی کودک ندارد و عملکردش مثل این است که شما یک ماده ترش به کودکتان بدهید که قطعا بعد از آن بچه احساس گرسنگی می‌کند. ساده‌ترین و بی خطرترین خوراکی سودمند همان آب است، اما اگر آب را هم زیاد و بی رویه مصرف کنیم، باعث می‌شود تمام املاح و مواد ضروری بدن رقیق و از بدن دفع شوند، بنابراین مصرف هر دارو و حتی ماده غذایی باید به اندازه باشد. مصرف خودسرانه و طولانی مدت این دارو‌ها اصلا توصیه نمی‌شود و باید حتما برای مصرفشان با پزشک مشورت کنید.
خدیجه رحمانی متخصص تغذیه درباره کم اشتهایی کودکان اظهار کرد: مواد مغذی که بر روی اشتها اثر میگذارند ویتامین‌های b1 است که بیشترین تاثیر را در این موضوع دارد. مواد معدنی مانند روی علاوه بر این که بر اشتها اثر می‌گذارند می‌توانند روی توانایی چشایی کودکان هم اثر بگذارند.
او در ادامه افزود: هنگام کم اشتهایی کودکان بهتر است خانواده‌ها ازترکیب ویتامین‌های گروه b به همراه روی برای افزایش اشتها آنها استفاده کنند، البته برای افزایش اشتها بهتر است کودکان ابتدای صبح ورزش کنند.
رحمانی درباره مدت زمان مصرف داروهای اشتها آور بیان کرد: مدت زمان مصرف دارو‌ها اهمیت زیادی دارد و قطعا این داروها، چون بر دیگر ارگان‌های بدن نیز تاثیر می‌گذارند، مصرف طولانی مدت آن‌ها اصلا توصیه نمی‌شود، اما نکته مهم‌تر این است که بی اشتهایی می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد از جمله بیماری‌های عفونی مثل یک عفونت ادراری ساده، خانواده‌ها با خوراندن شربت اشتها حتی گیاهی به کودکشان در واقع علامت یک بیماری را پنهان می‌کنند. البته ممکن است بی اشتهایی ناشی از بیماری هورمونی هم باشد و در این صورت رشد بچه دچار مشکل شود. حتی بیماری تیروئید، دیابت و کم خونی نیز همگی روی اشتها تاثیر می‌گذارند.
متخصص تغذیه گفت: اگر والدین خودسرانه این دارو‌ها را به کودکشان بدهند بدون آنکه علت بی اشتهایی را بررسی کنند، ممکن است روند درمان بیماری کودکشان را به تعویق بیندازد و زمانی متوجه شوند که خیلی دیر شده است. باید بدانید مولتی ویتامین‌ها خواص مواد غذایی طبیعی را ندارند، بنابراین خیلی به آن‌ها اعتماد نکنید و خودسرانه به کودکتان مکمل ندهید. از سوی دیگر، شربت‌های اشتها آور گیاهی را که در عطاری‌ها موجود است هم نباید خودسرانه مصرف کرد، چون از مواد غیرمجازی مانند کورتون که چاق کننده است استفاده می‌کنند و قطعا عوارضی را برای کودک به وجود می‌آورند.
علی فاطمی متخصص داروشناسی و نایب رئیس انجمن داروسازان ایران درباره مفید یا زیان بار بودن داروهای اشتها آور اظهار کرد: بی میلی کودک به غذا، یکی از نگرانی های رایج بسیاری از والدین است. در بعضی موارد، این حالت ممکن است با احساس تهوع قبل از غذا خوردن نیز همراه باشد.
او افزود: بی اشتهایی فقط مختص کودکان نیست و ممکن است بزرگسالان هم به آن دچار شوند. چنانچه بی اشتهائی بیش از دو روز طول بکشد، بهتر است که با مراجعه به پزشک، علت آن شناسایی شود . در بزرگسالان فشارهای عصبی، بارداری، ابتلا به بعضی عفونت ها و همینطور ابتلا به بیماریهای سخت و مزمن ممکن است علت اصلی بی اشتهایی باشد.
فاطمی تصریح کرد: در طب سنتی، داروهای گیاهی بسیاری برای درمان بی اشتهایی معرفی شده است که از آنها می توان به کنگر فرنگی، کاسنی، آویشن، شنبلیله، رازیانه، هویج، جو، سویا و نخود اشاره کرد. خوشبختانه امروزه این گیاهان دارویی با روش های علمی شناسایی، جمع آوری و عصاره گیری شده و به منظور سهولت مصرف ما، توسط شرکت های داروسازی به شکل های دارویی رایج (معمولا شربت) ساخته می شوند که از آنها می توان برای افزایش اشتهای کودک بهره گرفت.
متخصص داروشناس بیان کرد: متاسفانه گاهی مشاهده می شود که بعضی عطاری ها از اعتماد مردم به گیاهان دارویی سوء استفاده می کنند و برای جلب رضایت مشتری، به طور غیر مجاز به آن داروی شیمیایی اضافه می کنند. یکی از معروف ترین این داروها سیپروهپتادین است که چنانچه به صورت نابجا و به میزانی بیش از دوز مجاز مصرف شود می تواند عوارض زیادی از جمله: تحریک پذیری، خواب آلودگی، سردرد، کسالت و بی حالی، آشفتگی، توهمات بینایی، افت فشار خون و تپش قلب را به همراه داشته باشد.
او در ادامه افزود: این دارو باید توسط پزشک برای درمان بی اشتهایی تجویز شود. در این مواقع داروی سیپروهپتادین در کنار رفتاردرمانی و افزایش مهارت کودک برای غذا خوردن مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو استفراغ را کاهش می دهد و تحمل معده را برای پذیرش حجم بیشتری از غذا افزایش می دهد.
فاطمی گفت: اصلی ترین عارضه جانبی این دارو خواب آلودگی است که البته این عارضه برای کودکانی که الگوی خواب نامنظمی دارند می تواند مفید باشد. به همین دلیل توصیه می شود تا این دارو شب هنگام و قبل از خواب مصرف شود. خشکی دهان، تاری دید، غلیظ شدن ترشحات برونش ازدیگر عوارض شایع این دارو محسوب می شود.
او بیان کرد: در مجموع لازم است تا مصرف هر دارویی از جمله داروهای افزایش اشتها، زیر نظر پزشک صورت گیرد و خرید داروهای گیاهی فقط از داروخانه ها انجام شود تا به عدم آلودگی آنها به داروهای شیمیایی مطمئن شویم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/247964/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روانشناسی اجتماعی چیست؟ تعریف، اصطلاحات کلیدی و مثال ها

چرا برخی وقت ها نمی توانیم از صحبت کردن دست برداریم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟