آریا بانو

آخرين مطالب

تفاوت سن عقلی دختران با پسران پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - سلامانه: یک روانشناس تفاوت‌های بین سن عقلی دختران و پسران و خصوصیات دوران بلوغ این دو جنس را بیان کرد.
نسیم رزمخواه دکترای روانشناسی درباره تفاوت سن عقلی دختران با پسران اظهار کرد: به طور طبیعی رشد دختران در کودکی سریع‌تر از پسران اتفاق می‌افتد.دختران زودتر به بلوغ می‌رسند و عاقل‌ می‌شوند.به طور مثال توانایی یک دختر پنج ساله با پسر پنج ساله قابل مقایسه نیست.بسیاری از مسئولیت‌ها را به دختر پنج ساله می‌توان سپرد، زیرا ساختار مغزی‌اش تکامل پیدا کرده است، اما پسر پنج ساله این توانایی را ندارد.
او بیان کرد: ساختار رشد مغزی در دختران سریع‌تر تکمیل می‌شود که این موضوع یکی از عللی است که موجب می‌شود دختران زودتر به سن تکلیف برسند. محققان این موضوع را با اسکن مغزی روی داده‌های دریافتی بدست آورده‌اند. در دختران روند بهینه‌سازی مغز سریع‌تر از پسران اتفاق می‌افتد به طوری که این روند در دختران از سن 10 سالگی و در پسران از 20 سالگی آغاز می‌شود، بنابراین روند مغزی زنان و مردان باهم یکسان نیست.
این روانشناس افزود: سن عقلی دختران نسبت به پسران جلوتر است و دختران زودتر به بلوغ عقلی می‌رسند. به طور معمول یک دختر در مقایسه پسر، پنج تا شش سال جلوتر است، به طوری که به یک دختر خانم 22 تا 23 ساله می‌توان بسیاری از مسئولیت‌های کاری و زندگی را سپرد، اما این موضوع در مورد پسران کمتر صدق می‌کند، زیرا رشد آنها دیرتر کامل می‌شود.
بلوغ چیست؟
او تأکید کرد: بلوغ مرحله‌ای بحرانی است که در گذر از این دوره زیربنای زندگی فرد بزرگسال پی‌ریزی می‌شود، در همه مناطق جهان با در نظر گرفتن شرایط جغرافیایی و اجتماعی دختران اغلب زودتر به بلوغ طبیعی می‌رسند. بین دختران و پسران در آغاز بلوغ تفاوت‌ها بسیار چشمگیر است. شناخت تغییرات جنسی، روحی و اجتماعی در زندگی دختران بسیار اهمیت دارد.به طور کلی در طول زندگی هر فرد وقایعی رخ می‌دهد که این وقایع بسیار اهمیت دارند، به عبارتی این اتفاقات، نقاط عطف در زندگی هستند که یکی از این نقاط عطف دوران بلوغ است. دوران بلوغ بین مرحله کودکی و بزرگسالی قرار دارد. در این دوران تغییرات دینامیک در مغز و غدد بدن، جسمانی، روانی و رفتاری اتفاق می‌افتد.
این روانشناس تصریح کرد: وقتی صحبت از دوران بلوغ می‌شود بیشتر افراد به تغییرات جنسی توجه می‌کنند، زیرا این دوران نشانگر آغاز زندگی جنسی است به طوری که امکان باروری در فرد شکل می‌گیرد، اما آنچه بیشتر اهمیت دارد این است که نوجوان باید در این دوران مهارت‌هایی را یاد بگیرد و به آنها مسلط شود. نوجوان باید با بدن بالغ خود کنار بیاید، شیوه تفکر بالغ را یاد بگیرد و به استقلال عاطفی و مالی برسد.
رزمخواه گفت: در روانشناسی دوران بلوغ را دوران طوفان و فشار می‌نامند، زیرا تغییرات وسیعی در این دوران رخ می‌دهد. روانشناسی به نام «استنلی‌هال» بلوغ را تولدی جدید و نوعی مرحله انتقال می‌داند، زیرا او معتقد است که شخص از دوران کودکی به بزرگسالی انتقال پیدا می‌کند همچنین «موریس‌دبس» دوران بلوغ را دوران هیجان و آشفتگی می‌داند. یکی از مشکلاتی در این دوران به ویژه برای دختران ایجاد می‌شود، تطبیق است.به عبارتی آنها آمادگی لازم را برای ورود به این دوره ندارند که این موضوع ناشی از اعتقادات فرهنگی و آگاهی‌هایی است که اغلب به دختران داده نمی‌شود، بنابراین کمتر کسی است که دوران بلوغ را به راحتی سپری کند.افراد برای طی کردن دوران بلوغ به راهنمایی‌های والدین خود و مربیان نیاز دارند.
این روانشناس اظهار کرد: در دوران بلوغ، بیداری غریزی بسیار اهمیت دارد، در این دوران نوعی بهت‌زدگی و گیجی در نوجوان اتفاق می‌افتد و اضطراب و احساس ناامنی در او ایجاد می‌شود، به ویژه در دختران که نخستین قاعدگی را در این دوران پشت سر می‌گذارند. تحولات ذهنی و عاطفی فرد در دوران بلوغ شکل می‌گیرد که اگر این تحولات به درستی اتفاق نیفتد و رشد نکند، ناهماهنگی بین رشد جنسی و جسمانی رخ می‌دهد، همچنین کندی رشد عاطفی-ذهنی ایجاد می‌شود. این نبود تعادل می‌تواند خطرناک باشد و تعارض‌ها را در دختران و پسران ایجاد کند.
علائم جسمانی بلوغ در دختران
رزمخواه بیان کرد: از علائم جسمانی بلوغ در دختران می‌توان به قاعدگی، بزرگ شدن سینه‌ها و رشد مو‌های زیر بغل اشاره کرد. آغاز دوران بلوغ در دختران بسیار متفاوت‌تر از پسران است.تخمک‌گذاری‌های دختران پس از دوران قاعدگی آغاز می‌شود.
علائم جسمانی بلوغ در پسران
او افزود: از علائم جسمانی بلوغ در پسران می‌توان به تغییرات صداو کلفت شدن آن، رشد مو‌های صورت و زیر بغل اشاره کرد همچنین خصوصیاتی مانند لجاجت، پرخاشگری و حفظ استقلال بسیار پر رنگ‌تر از دختران است، بلوغ در پسران از سن 13 سالگی آغاز می‌شود و تا 18 سالگی ادامه پیدا می‌کند، اما در دختران این دوران از 9 تا 10 سالگی آغاز می‌شود و در سنین 15 تا 16 سالگی به پایان می‌رسد.
ویژگی‌های روانی و اجتماعی بلوغ در دختران
این روانشناس تأکید کرد: از ویژگی‌های روانی و اجتماعی بلوغ در دختران می‌توان به تغییرات خلقی، نگرانی، حساسیت و زودرنجی، تمرکز پایین، کناره‌گیری از جمع، حساس بودن نسبت به انتقاد دیگران، بی‌ثباتی، تحریک‌پذیری، مخالفت با خانواده و تمایل به گذراندن وقت با جمع دوستان اشاره کرد. خانواده باید با نوجوان خود در دوران بلوغ همراهی کند تا احساس امنیت و اعتماد به نفس در او شکل بگیرد.
رزمخواه تصریح کرد: نوجوانان در دوران بلوغ نسبت به آراستگی خود بسیار حساس هستند به طوری که ساعت‌های طولانی را جلوی آینه سپری می‌کنند که این موضوع در دختران و پسران دیده می‌شود، ولی در دختران شیوع بیشتری دارد. 
ویژگی‌های روانی و اجتماعی بلوغ در پسران
او گفت: از ویژگی‌های روانی و اجتماعی بلوغ در پسران می‌توان به اختلال توجه، مخالفت با والدین، سرکشی کردن، پرخاشگری، اختلال در خلق‌ و خو، بی‌اشتهایی یا پراشتهایی، اختلالات خواب، جنسی و تمایل به جنس مخالف اشاره کرد که گرایش به جنس مخالف در پسران پررنگ‌تر از دختران است. 
دکترای روانشناسی اظهار کرد: در دوران بلوغ هویت نوجوان شکل می‌گیرد، همچنین رشد ذهنی و منطقی در حال بالا رفتن است، نوجوان در این دوران می‌تواند به تدریج توانایی‌هایش را بشناسد، اعتماد به نفسش بالا می‌رود و ارزش اخلاقی در او رشد می‌کند، برخی نوجوانان در این دوران به مسائل معنوی و فلسفه زندگی گرایش پیدا می‌کنند همچنین تعدادی دیگر به موضوعات سیاسی علاقه‌مند می‌شوند. نوجوانان در دوران بلوغ تمایل دارند که با گروه همسالان خود ارتباط بیشتری برقرار کنند و کار‌هایی را اغلب انجام می‌دهند تا در جمع دوستان پذیرفته شوند.
رزمخواه یادآوری کرد: نوجوانان اغلب در دوران بلوغ دو تا سه دوست صمیمی دارند، عالی‌ترین مرحله رشد فکری انسان رسیدن به تفکر انتزاعی است که این اتفاق در دوران نوجوانی و بلوغ رخ می‌دهد، بنابراین فرد قدرت تجزیه و تحلیل مسائل را پیدا می‌کند، تفکر منطقی در او ایجاد می‌شود و از موضوعات به شکل صحیح نتیجه‌گیری می‌کند. در دوران نوجوانی و بلوغ اغلب دختران و پسران برای آینده خود برنامه‌ریزی کرده، با بزرگتر‌هایی که در اطراف آنها هستند، همانند سازی می‌کنند و به دنبال الگوسازی هستند برای اینکه بتوانند نقشی را که در بزرگسالی قصد دارند به آن برسند، به درستی اجرا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/246614/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با آدم های منفی اطرافم چگونه رفتار کنم که انرژی شان را جذب نکنم؟

چگونه کودک حرف گوش نکن را تربیت کنیم؟

کدام ویتامین باعث کاهش خطر ابتلا به نقرس میشود؟

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

یوسفی: من هیچ دلخوری از آقای دبیر ندارم

عکس یادگاری دبیر با کودکان کشتی گیر

امیری: تبریک ویژه به هواداران 2 تیم به خاطر این اتفاق ارزشمند

دبیر: اختلاف با پیمان یوسفی؟ من کینه ای نیستم

مهارت بی‌نظیر دیگو مارادونا؛ پنج ضربه متوالی به تیرک و چیپ زدن به دروازه بان

تیم رویایی 11 نفره اندی کول از هم تیمی های سابقش در منچستریونایتد

19 سال پیش در چنین روزی؛ سوپرگل وین رونی به نیوکاسل

خوشحالی شدید هوادار آرسنال پس از دریافت پیراهن مارتین اودگارد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

مدیر اینتر: قرارداد اینزاگی تمدید می‌شود

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

گفت و گوی خبرنگاران با امیررضا معصومی در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران

اهدای جایزه برترین فدراسیون سال به فدراسیون کشتی و علیرضا دبیر

صحبت های علی نادری سرمربی تیم ملی فوتبال ساحلی پس از انتخاب به عنوان برترین سرمربی سال 1402

تجلیل از حسین عبدی، سرمربی تیم ملی جوانان و شوخی های پیمان یوسفی

گل اول اورتون به لیورپول توسط جارد برنثویت در دقیقه 27

خطر از بغل گوش ستاره آرژانتینی گذشت

ستاره رئال در انتظار بایرن مونیخ پرستاره!

تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا

آخرین خبر در مورد حضور یحیی در تراکتور