آریا بانو

بایدها و نبایدهای ورزشی در دوران بارداری پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا گفت: هرچند ورزش در دوران بارداری مزیت های بسیار خوبی برای زنان دارد اما آنان مجاز نیستند هر ورزشی را با هر شدتی انجام دهند.
دکتر زهره داودی مقدم افزود: پزشکان متخصص اجازه انجام ورزش‌هایی که ایمنی و تعادل مادران باردار را بهم می‌زند یا حرکاتی که فشار مستقیم به شکم می‌آورد به زنان باردار نمی‌دهند، به همین دلیل آنان در این دوران نباید ورزش‌هایی مانند والیبال، بستکبال و جودو انجام دهند.
وی به ورزش‌های مناسب در دوران بارداری اشاره کرد و گفت: شنا، پیاده‌روی، دویدن بسیار آهسته، استفاده از دوچرخه ثابت و ورزش‌های آبی با شدت‌های کم و یوگا از جمله ورزش‌هایی هستند که این افراد مجاز به انجام آن‌ها می‌باشند.
این متخصص زنان با اشاره به اینکه به چه مواردی از زنان باردار اجازه ورزش نمی‌دهیم، بیان داشت: سابقه سقط جنین، سابقه زایمان زودرس، نارسایی در دهانه رحم، جفت سرراهی، مشکل در مفاصل کمر و لگن، فشارخون بالای کنترل نشده، بیماری قلبی کنترل نشده، چندقلوزایی و مشکلات تنفسی شدید از جمله مواردی است که پزشکان، مادران باردار را از انجام آن‌ها منع می‌کنند.
ورزش‌های شدید و سنگین و زایمان‌های زودرس
عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا گفت: ورزش‌های شدید و سنگین می‌تواند در سه ماهه سوم سبب زایمان زودرس شود و مادران باردار باید از آن خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه اثبات شده است که اگر بدن زن باردار بیش از حد گرم شود سبب زایمان زودرس و ناهنجاری برروی جنین می‌شود، افزود: در سه ماه اول بدن زنان باردار نباید بیش از حد گرم شود، به همین دلیل اگر این افراد مبتلا به تب شوند، فورا مسکن برای کاهش تب به آنان داده می‌شود یا با پاشویه سعی می‌کنیم دمای بدن این افراد کاهش پیدا کند، لذا آنان نباید ورزش شدید و سنگین انجام دهند.
داودی مقدم ادامه داد: مادران از ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری و دومیدانی که بدن را گرم می‌کند در این مدت دوری کنند. گرم شدن بیش از حد مادران سبب زایمان زودرس می‌شود.
وی، مناسب‌ترین زمان ورزش را سه ماهه دوم بارداری اعلام کرد و گفت: این موضوع به این معنی نیست که در بقیه دوران بارداری ورزش نکنند ولی در این مدت با محدودیت کمتری می‌توانند فعالیت‌های بدنی انجام دهد.
زنان قبل از بارداری شروع به ورزش کنند
داودی مقدم به زنانی که می‌خواهند باردار شوند توصیه کرد که ورزش را قبل از اقدام به بارداری شروع کنند تا از فواید ورزش مانند حفظ و تقویت عضلات، زودتر برگشتن اندام زنان به حالت طبیعی مانند کش آمدن شکم و بازشدن مفاصل لگن، بهره‌مند شوند.
وی گفت: افزایش گردش خون، جلوگیری از افتادگی مثانه، کاهش استرس، افزایش انرژی، افزایش ترشح هورمون‌هایی مانند سروتونین، کاهش مشکلات فیزیکی و تنظیم فشار خون، از دیگر فواید ورزش در دوران بارداری است.
عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا افزود: در این دوران با 2 گروه زنان باردار مواجه هستیم. یک گروه قبل از بارداری ورزش می‌کردند و گروه دوم می‌خواهند از زمان بارداری ورزش را آغاز کنند. آنانی که از قبل ورزش می‌کردند، هرچند بدن شان آمادگی لازم را دارد اما به همان اندازه نمی‌تواند ورزش کند.
وی افزود: زنی که قبل از بارداری ورزش نمی‌کرد نباید یکدفعه و ناگهانی این کار را انجام دهد بلکه با دفعات و ساعات کم کار را شروع کند مثلا در هفته 10 تا 15 دقیقه ورزش کند و بتدریج آن را به 4 بار در هفته و هر بار بین 20 تا 30 دقیقه برساند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/241194/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟

نوروسایکولوژی کیست؟

4 دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب

اختلال وحشت خواب: تعریف، علل، علائم و درمان

بحران سی سالگی

10 راهکار عملی برای کنترل خشم

گوش دادن فعال چیست و چه مزایایی دارد؟

اختلال مبدل پوشی

خشونت خانگی چیست و انواع آن کدامند؟

تاثیر گرما بر خلق و خو و پرخاشگری

با مزاحمت خیابانی چگونه برخورد کنیم؟

علت ایجاد حس تنفر از فرزند

تابو چیست؟ اهداف تابو کدامند؟

عقده ادیپ چیست؟ انواع و راه های درمان عقده ادیپ

سوگیری شناختی چیست و چه مسائلی باعث سوگیری می‌شوند؟

چطور با یک فرد معلول رفتار کنیم؟

بیش فعالی چیست ؟ علائم ، دلایل و درمان آن کدامند؟

عقدهٔ الکترا چیست و چگونه حل می شود؟

راه های تقویت بهره ی هوشی

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال حافظه تکرار پنداری

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای

توهم کاپگراس چیست؟

سایکومتریست چگونه کار می کند؟

رفتار تکانشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فروپاشی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟

درباره اتانازی چه می دانید؟

آزار و اذیت خیابانی چیست و چگونه با آن رفتار کنیم؟

توهم فرگولی چیست؟ علل و درمان آن

فردگرایی چیست و شیوع فردگرایی در میان افراد جامعه

افسردگی غیر معمول یا آتیپیک