آریا بانو

آخرين مطالب

سنت قدیمی ایرانی در خانه ژاپنی اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - مشرق / مردم ژاپن برای گرم‌کردن و سلامتی بدن خود در زمستان از وسیله‌ای به‌نام "کوتاتسو" استفاده می‌کنند که مانند کرسی سنتی کشورمان است.
در سرمای پاییز و زمستان هیچ وسیله گرمازایی به‌اندازه بخاری و کرسی لذتبخش نیست؛ به‌ویژه "کرسی" که بی‌نهایت آرامش‌بخش و راحت است و با داشتن یکی از آنها در گوشه‌ای از اتاق نشیمن می‌توانید علاوه بر استراحت، روی سطح آن غذا میل کرده یا کارهای روزانه خود را انجام دهید.
اما گویا کرسی فقط به کشور ایران اختصاص ندارد و ژاپنی‌ها نیز از قرن 14 میلادی تاکنون سیستم گرمایشی مشابهی به‌نام "کوتاتسو" داشته‌اند که دقیقاً کاربری مشابه کرسی دارد.

"کوتاتسو"، یک میز چوبی است که زیر آن یک وسیله گرمایشی قرار داده شده و روی آن نیز یک لحاف بزرگ انداخته می‌شود؛ با استناد به نوشته‌های تاریخی، کوکاتسو تقریباً در تمامی خانه‌های ژاپنی مورد استفاده بوده است.

ایده کوتاتسو ناشی از سوزاندن ذغال‌ سنگ بود که در قرن 14 میلادی در همه خانواده‌های ژاپن یافت می‌شده است؛ به این وسیله "ایروری" گفته می‌شد؛ ایروری محل اصلی خانه بود که در آن مردم ژاپنی غذای خود را روی ذغال‌سنگ می‌پختند و محیط خانه را گرم می‌کردند.

با گذشت زمان با اضافه کردن قاب میز چوبی و پتو در قسمت بالا پیشرفت کرده است؛ به این عمل "هوریگوتاتسو" گفته می‌شد که به‌معنی "سر را سرد و پا را گرم نگه‌داشتن" است؛ هدف از اضافه کردن یک قاب چوبی و پتو، ایجاد فضای جداگانه و گرم برای نشستن مردم دور از محل آتش‌سوزی و آشپزی بود.

در قرن 19 و 20 میلادی، منبع گرمایش از ذغال‌سنگ به بخاری برقی جایگزین شد؛ در این شیوه به‌جای استفاده از ذغال‌سنگ در کف زمین، از بخاری برقی که به زیر میز متصل است، استفاده می‌شود؛ در همین راستا، طراحان مدرن امروز همین سیستم را با استفاده از هیترهای برقی به‌عنوان بخشی از دکوراسیون زمستانی خانه‌ها ارائه می‌دهند.
بر اساس طرح جدید، صندلی‌های پشتی‌دار اطراف یک میز چوبی که در مرکز قرار دارد، چیده می‌شوند؛ همچنین افرادی که قصد دراز کشیدن دارند، امکان خواباندن پشتی این صندلی‌ها را خواهند داشت.

برای درک هدف استفاده از کوتاتسو، ابتدا باید فرهنگ و طراحی خانه‌های ژاپنی را درک کنیم؛ به‌خلاف خانه‌های غربی یا آمریکایی، خانه‌های ژاپنی به‌خوبی عایق بندی‌نشده‌اند و بسیار ساده ساخته می‌شوند.
در اکثر خانه‌های ژاپنی هیچ سیستم خنک‌کننده و گرمایشی مرکزی وجود ندارد زیرا این هزینه‌ها برای عموم مردم ژاپنی مقرون به صرفه نیستند؛ از این رو، ژاپنی‌ها به‌جای نصب سیستم گرمایشی متمرکز از کوتاتسو یا همان کرسی برای گرم کردن خود استفاده می‌کنند.
امروزه استفاده از کوتاتسو محدود به خانه‌های ژاپنی نیست؛ با توجه به محبوبیت و راحتی آن و صرفه‌جویی در انرژی، اکنون در آمریکا و سایر کشورها به‌ویژه در اروپا به همان اندازه مشهور است و مورد استفاده قرار می‌گیرد!
مردم ژاپن دلایل بسیاری را برای استفاده از این کرسی دارند؛ به‌عقیده آنها کوتاتسو برای سلامتی انسان مفید است؛ کوتاتسو بهترین روش برای گرم کردن آرام بدن است؛ پاها در زیر کرسی آرام آرام گرم می‌شود و این گرما به دیگر نقاط بدن انتقال پیدا می‌کند.
بنابراین تمام کاری که باید انجام دهید این است که پاهای خود را به زیر کرسی برده و گرم شوید! این عمل منجر به خون‌سازی در بدن می‌شود؛ در این حالت مغز استخوان که کارش خون‌سازی است شروع به فعالیت کرده و عملیات خون‌سازی را تقویت می‌کند.
یکی دیگر از دلایل استفاده از کوتاتسو، پاکسازی بدن است؛ در زیر کرسی، عروق گشادتر شده و خون گرم می‌شود؛ با گرم شدن خون، خون‌رسانی در بدن بهتر صورت می‌گیرد و مواد زائد از سلول‌ها و بافت‌ها خارج می‌شود.
ژاپنی‌ها علاوه بر شمردن فواید کوتاتسو برای سلامتی بدن، بر فواید اقتصادی و اجتماعی آن نیز تاکید دارند.
استفاده از کوتاتسو ارزان‌تر از استفاده از بخاری‌های گازی و برقی است؛ استفاده از آن باعث صرفه‌جویی در مصرف برق و گاز می‌شود همچنین هزینه‌های اضافی را کاهش می‌دهد.
در نظر ژاپنی‌ها همچنین کوتاتسو از لحاظ اجتماعی، ارتباطات بیشتری را بین خانواده‌ها و حتی دوستان ایجاد می‌کند؛ میان زمستان‌های طولانی در ژاپن، کوتاتسو به‌طور مرتب نقطه کانونی زندگی مسکونی به‌حساب می‌آید.
ژاپنی‌ها اطراف کوتاتسو جمع می‌شوند و ضمن گرم کردن نیمی از بدن خود به صرف وعده‌های غذایی، تماشای تلویزیون و گفت‌وگو کنار هم می‌پردازند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/240618/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برنامه‌ریزی ناسا برای تجدید قوای کاوشگر ستاره‌های نوترونی

اهمیت بجا آوردن شکر خدا در جلد هفتم کتاب «طعم شیرین خدا»

ترکیب تراکتور بدون خمس زیر و رو شد!

فلاح: دوست داشتم برای آقای گلی تلاش کنم

ترکیب هجومی نساجی مقابل تراکتور

رنکینگ توپ طلا؛ فرش قرمز برای بلینگام!

ادعای عجیب ویدال؛ دوست داشتم برای رئال بازی کنم!

نصیرزاده: سرمربی جدید تا پایان فصل بعد می‌ماند

جابه‌جایی 3 تراکتوری با جدایی خمس

نه فرانسه و نه پی‌اس‌جی؛ مقصد زیدان مشخص شد

باقری تک و تنها در جنگ با آلوز و حسینی

در آستانه ال‌کلاسیکو؛ کاپیتان رئال تمرین نکرد

این افراد ریواس نخورند

اجرای تماشایی از آهنگ «پینک فلوید» با گیتار الکتریک

تصاویر هوایی از وضعیت «زرآباد» در استان سیستان و بلوچستان بعد از بارندگی

واژگونی پراید حادثه آفرید

حکمت/ کجای مجلس بنشینیم؟

طرز تهیه خاگینه هویج

استفاده از سیر پخته شده برای کاهش ورم گلو

توصیه جالب دکتر عزیزی به مردها

یک بمب‌افکن میکرومقیاس برای مقابله با تومور سرطانی ساخته شد

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

واقعیت مصدومیت‌های جنجالی‌‌ترین تنیسور ATP

ترابی، اثرگذاری روی صد گل لیگ برتر!

معرفی تیم داوری بازی ملوان و سپاهان

اتلتیکومادرید، بارسلونا را پولدار می‌کند

با شگفتی‌سازان دقیقی علیه استقلال

پیام آماده بازگشت به ترکیب سپاهان

تلخ‌ترین حذف بارسلونا پس از 40 سال

تن‌هاخ: گارناچو از من عذرخواهی کرد

دروازه‌بان جنجالی بازی حساس را از دست داد

احضار دانیال اسماعیلی‌فر به کمیته انضباطی

فیلمسازی در حوزه اقوام یک گام بزرگ است

مهارت شگفت‌انگیز بازیگر مشهور سینما در کشیدن نقاشی

بازخوانی زیبا از ترانه دلنشین علیرضا افتخاری

پدر گلاب ایران درگذشت

سقوط جرثقیل در پتروشیمی رازی؛ 2 نفر فوت شدند

قانون اساسی برخاسته از نماز

گوناگون/ برج یاقوت کبود بعد از 20 سال گل داد!

4 گوشه دنیا/ پرموترین پسر جهان که مبتلا به «سندرم گرگینه» است

محافظت اردک مادر از جوجه اردک هایش در برابر حواصیل

درگیری حیوانات در طبیعت

قسمت هایی واقعی از کارتون تام و جری!

ابراز نگرانی سازمان جهانی بهداشت نسبت به گسترش آنفلوآنزای پرندگان در بین انسان‌ها

نقش «فرزند» در ارتباط زن و شوهر با یکدیگر

برای خوب شدن سرفه آنتی بیوتیک بخوریم؟

هزینه مومیایی جسد در سال 1403 اعلام شد

خانمم 3 ماه است که به جدایی فکر می کند

با این خوراکی های خوشمزه از کبد چرب رهایی می یابید

ری‌اکشن‌های جالب رضا عنایتی و مسعود شجاعی حین بازی