آریا بانو

آخرين مطالب

فناوری‌های برتر پزشکی در سال 2019 میلادی پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / واقعیت مجازی، افشانه‌های هوشمند، روش‌های ویرایش ژن CRISPR،‌ جراحی رباتیک،‌ حسگر بی‌سیم مغزی و واقعیت مجازی تنها بخشی از فناوری‌های برتر پزشکی سال 2019 میلادی هستند.
با پیشرفت علم درمان بسیاری از بیماری‌ها امکان‌پذیر شده است و نقش فناوری در حوزه پزشکی بسیار پررنگ است. فناوری‌هایی که در سال 2019 میلادی در زمینه پزشکی توسعه داده شدند،‌ بسیاری از روش‌های تشخیصی و درمانی متداول را کوتاه و کارآمدتر کردند.
در ادامه به 10 فناوری‌ برتر پزشکی سال 2019 میلادی اشاره شده است.
10- افشانه‌های هوشمند
افشانه یکی از اشکال مصرف داروست که در آن دارو به صورت گاز استنشاق می‌شود. معمولا این داروها به صورت مایع تحت فشار در ظرف تولید می‌شوند و معمولا به داخل بینی و ریه اسپری می‌شوند. افشانه مهمترین گزینه برای درمان بیماری آسم است و در صورت مصرف صحیح، برای 90 درصد بیماران موثر است. با این حال و بر اساس آمار، تنها 50 درصد بیماران شرایط خود را تحت کنترل دارند و در زمان صحیح از افشانه استفاده می‌کنند و تعداد کثیری از بیماران، زمان و طرز صحیح استفاده را نمی‌دانند. محققان برای حل این مشکل از افشانه‌های هوشمند (Smart inhalers) کمک گرفته‌اند. این افشانه هوشمند به بلوتوث متصل می‌شود. در این فناوری یک دستگاه کوچک به افشانه متصل می‌شود و قادر به ثبت اطلاعات و زمان مصرف هر دوز از دارو و نحوه صحیح استفاده از آن است. این اطلاعات سپس به تلفن هوشمند بیمار ارسال می‌شود و از این طریق بیمار از شرایط خود آگاهی می‌یابد و می‌تواند بیماری را مدیریت کند. نتایج بالینی این فناوری نشان می‌دهد بیمارانی که از این افشانه هوشمند استفاده کرده‌اند به مسکن کمتری نیاز دارند و به راحتی قادر به کنترل شرایط خود هستند.
9- جراحی رباتیک
از جراحی رباتیک در روش‌های غیر تهاجمی برای افزایش دقت استفاده می‌شود. مزیت این روش انعطاف‌پذیری و قدرت کنترل آن است. روش‌های پیچیده با استفاده از جراحی رباتیک قابل انجام هستند. پزشکان می‌توانند جراحی رباتیک را با فناوری‌هایی مانند واقعیت افزوده ترکیب کنند تا به صورت هم‌زمان اطلاعاتی را در مورد بیمار در دسترس داشته باشند. این روش با مدیریت جراحان بسیار ارزشمند و کارآمد است.
8- حسگر مغزی بی‌سیم
محققان موفق به توسعه حسگرهای زیستی بی‌سیمی شده‌اند که برای بررسی فشار و دمای درون مغز مورد استفاده قرار می‌گیرد و زمانی که دیگر نیازی به حضور آن نیست، انحلال می‌یابد. مهم‌ترین ویژگی‌ این حسگرهای کوچک بی‌سیم، قابل حل‌شدن آنان در بافت و عدم نیاز به جراحی اضافی برای خارج‌ کردن آنان است.
7- چاپگر سه‌بعدی
چاپگرهای سه‌بعدی به یکی از محبوب‌ترین فناوری‌های در تمام زمینه‌ها، از صنعت گرفته تا پزشکی، تبدیل شده‌اند. مهمترین کاربرد این فناوری در پزشکی تولید مفاصل مصنوعی، انواع حسگر، استخوان و پروتز با حداکثر سازگاری با بدن است. محصولات تولیدشده با چاپگرهای سه‌بعدی زیستی را می‌توان با دقت فوق‌العاده‌ای مطابق با نیاز بدن تولید کرد. نتایج نشان می‌دهد پروتزهای تولید شده توسط این فناوری نهایت آسایش و تحرک را برای بیمار فراهم می‌کند.
یکی دیگر از کاربردهای این فناوری تولید داروهای ترکیبی در یک قرص واحد برای درمان بیماری‌های مختلف است.
6- اندام‌های مصنوعی
به لطف چاپگرهای زیستی در سال جاری امکان تولید سلول‌های پوستی برای کمک به بیماران مبتلا به سوختگی فراهم شد. ساخت عروق خونی، تخمدان و پانکراس مصنوعی مانند انقلابی در پزشکی است که می‌تواند سالانه جان میلیون‌ها بیمار را نجات دهد.
5- ردیاب سلامت و فناوری‌های پوشیدنی
فناوری‌های پوشیدنی از زمانی که فناوری بلوتوث در سال 2000 میلادی پا به عرصه حیات گذاشت،‌ مورد تقاضا قرار گرفت. توسعه ابزاری برای ردیابی الگوی خواب، ‌ضربان قلب، گلوکز خون و تناسب اندام از جمله مواردی هستند که در سال جاری پیشرفت‌های چشمگیری داشتند. شرکت اپل به همراه ساعت هوشمند اپل سری 4،‌ یک الکتروکاردیوگرام (ECG) عرضه کرد که می‌تواند ریتم قلب را به صورت مداوم کنترل کند. این فناوری و موارد مشابه جان بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی را نجات می‌دهد.
4- دارودرمانی اختصاصی
تجویز داروهای اختصاصی برای بیمار با توجه به شرایط، ژنتیک و سابقه بیمار یکی از مهم‌ترین دستاوردهای پزشکی سال جاری بود. زمانی که بتوان برای بیماری با توجه به شرایط،‌ ژنتیک و سابقه پزشکی داروی اختصاصی تجویز کرد، می‌توان با اطمینان عوارض ناخواسته را حذف کرد.
3- واقعیت مجازی
واقعیت مجازی یکی از دستاوردهای ارزنده سال 2019 برای تشخیص بیماری‌های مختلف بود. این فناوری در تشخیص،‌ کنترل روند درمان، توانبخشی و بهبودی بیمار بسیار موثر است.
2- فناوری Telehealth
در این فناوری که به سرعت در حال توسعه است، بیمار به جای ملاقات حضوری با پزشک، مراقبت‌های درمانی را از طریق تجهیزات دیجیتالی دریافت می‌کند. ‌با استفاده از این فناوری بیماران حتی در مناطق دور افتاده نیز می‌توانند از مزایای مراقبت‌های پزشکی بهره‌مند شوند.
1- فناوری ویرایش ژن CRISPR
این روش پیشرفته ویرایش ژن با مهار مکانیسم‌های طبیعی سیستم‌ایمنی باکتری‌ها و ویروس‌های مهاجم، رشته‌های DNA آلوده را قطع می‌کند. این فناوری جدید درمان‌های ژنتیکی را متحول می‌کند و هنوز در ابتدای راه است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/237626/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشخیص بیماری مرگبار از روی دست ها

آهنگ معین زد رو از خود معین زد قشنگ‌تر خوندن!

ثبت تصویر پلنگ ایرانی در رودبار

اظهارات خانواده شهیدی که در اولین ماموریتش به شهادت رسید

آغاز ثبت‌نام پشت کنکوری‌ها جهت ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره

پورعباس: سازمان ملی سنجش در مرحله ابلاغ توسط شورای انقلاب فرهنگی قرار دارد

سعدی‌خوانی مرحوم آیت‌الله مجتهدی تهرانی

گوناگون/ روش پاسخ به حمله دشمن در کلام امیرالمؤمنین (ع)

دره های زیبای الموت قزوین

با 2 تا بادمجان این شکلی هنر آشپزی‌ تو به رخ بکش!

آموزش رول کوکی راحت و فوق العاده خوشمزه

طرز تهیه بورک مرغ و قارچ

کنترل خوب فشارخون می تواند از فیبروم رحمی جلوگیری کند

با پسر کوچک تر از خودمون ازدواج کنیم؟

کوتاه کردن مو با افزایش احتمال مرگ!

بین ناز و التماس تعادل برقرار کنید

نروژ بزرگترین کشتی‌های هیدروژنی جهان را می‌سازد

تمجید گواردیولا از لیورپول

آخرین وضعیت کشتی آزاد برای المپیک

قرقیزستان از شکست برابر تاجیکستان گریخت

مدیرروستا: منافع برخی کشیدن ترمز پیشرفت لیگ است

اتفاق عجیب برای ژیمناست تاریخ‌ساز ایران

واکنش‌های برتر مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا

ستاره بارسلونا تهدید به مرگ شد!

کشتی ایران رکورد تاریخش را در مسابقات قهرمانی آسیا شکست

داوران هفته 28 لیگ دسته اول مشخص شدند

عالیشاه بازی آلومینیوم را از دست داد

بچه بال مگسی رو واکس زده!

چرا «گناه فرشته» نظر مخاطب را جلب نکرد؟

رابطه تازه سحر دولتشاهی و پیمان معادی صدای برخی‌ها را درآورد!

اجرایی زیبا و جذاب در برنامه «صداتو»

آزار و قتل زن جوان توسط مرد همسایه؛ متهم: جسد مقتول را به آتش کشیدم

آمار نهایی داوطلبان نوبت دوم کنکور اعلام شد

دره انجیرک تا مرخیل؛ تصاویری زیبا از بکرترین نقاط زاگرس

نسبت به ادامه زندگی تا ابدیت چه آمادگی باید داشته باشیم؟

شگفت‌زدگی جالب یک بلاگر خارجی بعد از دیدن شیراز

دمنوش خوشمزه‌ای که روز شما را متفاوت می‌کند

تشخیص بیماری مرگبار از روی دست‌ها

غربالگری بیماری SMA از امسال با کیت تشخیصی ایرانی

ترفند آویزان کردن شلوار

اصلا حوصله کارکردن در این روزهای بهاری را ندارم

احتمال افزایش 25 درصدی اعتبار طرح امنیت غذایی کودکان

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

روشی برای نقشه‌برداری از نانوحفره‌های روی غشاء ارائه شد

کناره‌گیری نویسندگان از «انجمن قلم آمریکا» در حمایت از غزه

روایتی متفاوت از دیدار سپاهان و ذوب‌آهن

دبل شهاب زاهدی در بازی امروز آویسپا فوکوکا مقابل جوبیلو ایواتا

فیلم کوتاه تغییر چهره با حضور کریستیانو رونالدو

تصمیمات احساسی و ذوب شدن آهسته فولاد

احتمال لغو سفر ملی‌پوشان ووشو به چین