آریا بانو

آخرين مطالب

از آش سماق غافل نشوید خانه داري

از آش سماق غافل نشوید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - غذالند / آش یکی از غذاهای سنتی ما ایرانیان به شمار می رود و یکی از معروف ترین این آش ها، آش سماق است که در شهرهایی همچون اصفهان و همدان تهیه می شود .اکثر ملت های جهان ما ایرانیان را به طبخ انواع آش های خوشمزه و خوش عطر می شناسند. . آش سماق از انواع غذاهای محلی شهر همدان است که در بین مردم این شهر محبوبیت ویژه ای دارد. دیگر شهرهای کشور نیز به دلیل طبخ آسان و طعم عالی آن را مورد استفاده قرار می دهند.
آش سماق یک نوع آشی سنتی محسوب می شود زیرا دارای مواد غذایی پر انرژی همچون حبوبات است که دارای ارزش تغذیه ای و خاصیت بسیار می باشد. آش سماق را می توان در وعده ناهار و همچنین شام میل کرد. ناگفته نماند که این آش به دلیل انرژی فراوان و آبکی بودنش، بهترین غذای مصرفی برای وعده افطار نیز به شمار می آید تا کمبود آب بدن در طی روز را جبران کند. در مورد خواص سماق به کار رفته در این آش می توان گفت که سماق با طبع گرمی که دارد برای درمان بسیاری از بیماری ها و عفونت ها مفید می باشد. سماق با خاصیت فراوانی که دارد در غذاها و انواع سالادها به عنوان یک چاشنی طعم دهنده و مفید استفاده می شود. از خاصیت های درمانی این چاشنی معطر می توان به کاهش چربی خون، کاهش دیابت، سم زدایی بدن و نیز لاغری اشاره داشت. روش های پخت متفاوتی در شهرهای گوناگون برای آش سماق با توجه به نوع طبخ و مواد اولیه آن ذکر شده است که در این پست تلاش کرده ایم تا بهترین و در عین حال ساده ترین دستور را برای شما فراهم کنیم.
مواد لازم
لوبیا قرمز: یک چهارم پیمانه
عدس : یک چهارم پیمانه
سماق :150 گرم
بلغور :2 پیمانه
پیاز: یک عدد درشت
گردو (خردشده) : یک دوم پیمانه
سیر:2 حبه
روغن مایع :3 قاشق غذاخوری
چغندر معمولی :2 عدد
شکر: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمک : به میزان کافی
زردچوبه: به میزان کافی
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا حبوبات آش( عدس و لوبیا) را به همراه مقداری آب بگذارید نیم پز بشود.
مرحله 2
سپس سیر رنده شده و بلغور را به آنها اضافه کنید تا بلغور با حبوبات پخته شود.
مرحله 3
اگر در حین پخت دیدید آب مواد کم شده مجدد آب به آن اضافه کنید.
مرحله 4
در زمانی که مواد بالا در حال پخت هستند، در تابه دیگری همزمان پیاز را به همراه زردچوبه و نمک تفت دهید.سپس به حبوبات اضافه کنید.
مرحله 5
چغندر و گردو را به مواد اولیه پخته شده اضافه کنید.
مرحله 6
نکته مهم( چغندر را از قبل به قطعات کوچک برش داده و بپزید).
مرحله 7
سماق را در این مرحله به همراه 3 پیمانه آب گرم بجوشانید و بعد از جوشیدن شکر(به دلخواه) را نیز به آن اضافه کرده و به قدری هم بزنید که شربت یک دستی تهیه شود.
مرحله 8
این شربت را بعد از خنک شدن به مواد قبلی که در حال پخت هستند اضافه کنید .
مرحله 9
پس از آنکه این شربت با آش مخلوط شد و به خورد مواد رفت (تقریبا 15 دقیقه زمان می برد.)آش شما آماده سرو است.
مرحله 10
آن را با مقداری جعفری تزیین کرده و نوش جان کنید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

غذای ملل/ دستور تهیه سالادی پرطرفدار در رستوران های خارجی

غذای اصلی/ نودل قالبی را برای مهمانی ها بپزید

میز اردور/ دسر کاسترد قالبی، خوشمزه و ساده

شیرینی ها/ خوشمزه ترین رولت خانگی هفته‎

غذای اصلی/ شوید پلو را با مرغ زعفرانی سرو کنید

چیزکیک شکلاتی عالی بدون پخت

شکلات آجیلی با مواد اولیه کم

میز اردور/ حلوا بوتیکی گل سرخ برای سفره نذری

شیرینی ترد و نوستالژیک دوران کودکی

2 دستور پخت حلیم خوشمزه مشهد و نیشابور

کیک لطیف و فوق العاده خوشمزه ترکی

8 سوپ خوشمزه و مقوی برای زیر 2 ساله ها

میز اردور/ ترشی قارچ با غذاهای فست فودی عالیه

غذای اصلی/ 2 دستور پخت حلیم خوشمزه مشهد و نیشابور

شیرینی ها/ رولت خوشمزه ترین دسر خانگی هفته

برش میوه برای سرو راحت تر در مهمانی ها

پاستیل اناری یا میوه های دیگر درست کنید

10غذای سرد اما خوشمزه برای پیک نیک

زرشک پلو با مرغ را خوشمزه تر و خوشرنگ تر بپزید

از شما/ بوراک من

از شما/ ناهار امروز من با دخملم

ساندویچ خوراک قلوه مخصوص سنتی پسندان!

عصرانه/ پاستیل اناری یا میوه های دیگر درست کنید

از شما/ناهار

تست فرانسوی، غذایی ساده و سریع

بیشترین سهم کالای قاچاق به لوازم خانگی اختصاص دارد

آموزش تهیه کیک اسفنجی بسیار نرم!

هات‌داگ سوخاری؛ محبوب و پرطرفدار

از شما/کوکو سبزی درحال سرخ شدن

تهیه پودر لبو و استفاده از آب لبو برای تزیین غذا

اسنک کدو سبز با سس سیر برای سلامت چشم ها!

غذای اصلی/ کوفته قلقلی هویج تا حالا درست کرده‌اید؟

میز اردور/ با «چیز کیک پاستیل» کوچولوهایتان را سورپرایز کنید

از شما/ اکبرجوجه

از شما/کیک زهرا پز

از شما/دیگ شام من برای مهمونام

از شما/شوید پلو با ماهی

از شما/پیراشکی

از شما/ حلوا

از شما/شام

از شما/ شام خوشمزه

غذای اصلی/ کوکوی سویا، سریع و آسان

میز اردور/ نان تخم شربتی چیست؟

10 ادویه که باید در آشپزخانه داشته باشید

شام/ مرغ با لیمو و زیتون می‌چسبه!

شیرینی ها/ کیک میوه را چگونه درست کنیم که طعمش تغییر نکند؟

سوپ جو دوسر مخصوص دیابتی ها

عصرانه/ باقلوای گردو و دارچین را به شکل میگو درست کنید

پلو بریانی هرمزگانی ها را امتحان کنید

از شما/ ناهار امروز من