آریا بانو

آخرين مطالب

همه چیز درباره ادویه پاپریکا و خواص آن خانه داري

همه چیز درباره ادویه پاپریکا و خواص آن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - غذالند / پاپریکا (Paprika)، یک نوع ادویه خاص مجارستانی می باشد که به عنوان طعم دهنده انواع غذاها در اکثرخوراک ها استفاده می شود. در واقع این ادویه از آسیاب فلفل خشک شده درست شده است که علاوه بر تغییر طعم و عطر غذا، باعث تغییر رنگ آن نیز می شود. اکثر اروپاییان، ادویه پاپریکا را به عنوان همان فلفل می شناسند و درتهیه اکثر غذاهایشان استفاده می کنند.
طعم ادویه پاپریکا نیز می تواند در طیفی از طعم تند و آتشین تا طعم ملایم قرار گیرد. بنابراین بسته به نوع ذائقه و عادت غذایی خود، اگر طرفدارغذاهای تند و فلفلی هستید باید ادویه پاپریکای شما علاوه بر فلفل پاپریکا که آسیاب شده است، کمی فلفل تند قرمز نیز به همراه داشته باشد. به طور مثال از انواع غذاهای تند می توان به غذاهای قلیه ماهی، ناروشت ماهی، مافین پنیری و کتلت آلمانی اشاره کرد.
خواص و فواید ادویه پاپریکا
وجود انواع ویتامین ها و منابع معدنی در ادویه پاپریکا باعث شده است که این ماده گیاهی به عنوان یک ادویه و چاشنی ارزشمند و مفید در میان تمام افراد جهان شناخته شود. اگر بخواهیم تنها به تعدادی از این فواید و خواص پاپریکا اشاره کنیم، این خواص مهم برای سلامتی بدن عبارتند از:
1. پاپریکا مفید برای درخشندگی و ضد پیری پوست
پاپریکا سرشار از ویتامین ها، بتاکاروتن، آهن و… می باشد که این مواد معدنی موجب روشن شدن و درخشندگی پوست، جلوگیری از چین و چروک و افزایش شل شدن پوست صورت می شود. همچنین از پاپریکا برای تهیه انواع ماسک های صورت جهت رفع جوش های سرسیاه و مشکلات پوستی استفاده می شود.
2. سلامتی مو و جلوگیری از ریزش
وجود ویتامین B6 در پاپریکا باعث جلوگیری از ریزش مو و کمک به حفظ سلامت آن می کند. در واقع مواد مغذی مفیدی که در پاپریکا وجود دارد از اکثر قرص های ویتامین نیز مزایا و فواید بسیار بیشتری دارد. بنابراین مصرف این چاشنی را فراموش نکنید.
3. سلامت قلب و عروق
پاپریکا حاوی ویتامین های B6 ،B12 ،C ،E می باشد که این مواد معدنی باعث تنظیم فشارخون و سلامتی قلب و عروق می شود. در واقع با بهبود جریان خون و عملکرد قلب، سلامتی بدن را تضمین می کند. بنابراین مصرف این چاشنی باعث اکسیژن رسانی و خون رسانی بهتر در عضلات و بافت های بدن می شود و از حمله قلبی جلوگیری می کند.
4. پیشگیری و درمان دیابت
مصرف پاپریکا باعث هضم و بهبود قندهای موجود در خون می شود که این خود باعث جلوگیری از دیابت در افراد می شود. همچنین این ادویه با تنظیم سطح انسولین در خون باعث درمان این بیماری در افراد شده است.
5. انرژی دهنده و محرک
پاپریکا یک منبع غذایی مهم از ویتامین B6 می باشد که مصرف این ویتامین باعث تعادل کردن 100 آنزیم دیگر و بهبود کارکرد آن می شود که در نهایت منجر به ایجاد انرژی می شود. البته این ادویه حاوی آهن نیز می باشد که این ماده معدنی باعث انتقال اکسیژن در سراسر بدن و تولید انرژی خواهد بود. بنابراین پاپریکا یک محرک فوق العاده برای بدن می باشد که می تواند احساس خستگی و رخوت را برطرف نماید.
6. بهبود بینایی
پاپریکا حاوی ویتامین A می باشد که این ویتامین باعث سلامت و بهبود بینایی افراد می شود. البته ویتامین A در گروه ترکیبات کاروتتوئید قرار می گیرد. در پاپریکا 4 نوع کاروتنوئید وجود دارد :بتاکاروتن، زآگزانتین، لوتئین، بتا کریپتوزانتین. که چشم ها برای تبدیل نور به تصویر از این ویتامین ها بهره می گیرد. همچنین زآگزانتین و لوتئین باعث پیشگیری از بیماری های آب مروارید و تباهی لکه زرد در سنین بالا می شود.
7. سایر فواید
وجود انواع ویتامین ها و مواد مغذی در پاپریکا چون ویتامین A ،E ،C ،K ،B6 کلسیم، آهن، زینک، فسفر، پتاسیم، کربوهیدرات، آب و… باعث تاثیرات مثبت دارویی و سم زدایی این ادویه پرخاصیت شده است. از دیگر مزایای پاپریکا می توان به التیام زخم ها و توقف خونریزی، بهبود کیفیت خواب، بهبود دستگاه گوارش، پیشگیری از کم خونی، درمان سرطان، پاکسازی کبد، رفع سرماخوردگی و صدها فواید دیگر اشاره کرد.
تمام موارد و نکات بیان شده در این مقاله، صرفا گریز مختصری به فواید و خواص پاپریکا می باشد. چرا که وجود انواع مواد معدنی در ادویه پاپریکا باعث صدها فواید و خواص شده است. در مقاله های بعدی خواص پاپریکا را با بیان جزئیات تکمیل خواهیم کرد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

پنکیک صبحانه برای همه خانواده

غذای اصلی/ خوشمزه ترین ماکارونی با گوشت چرخ کرده

غذای ملل/ کروکت فرانسوى را برای پیش غذای یلدا بپزید

شیرینی ها/ رولت گل سرخ خوشمزه و معطر برای شب یلدا

شام/ سوپ بروکلی و اسفناج بخورید تا سرما نخورید

نوشیدنی ثعلب بهترین انتخاب در هوای آلوده زمستان

از شما/ خورشت لوبیا😉

میز اردور/ ذرت مکزیکی با کلی مخلفات خوشمزه

ایده های جذاب برای تزیین سالاد ماکارونی

عصرانه/ فرنی و ژله انار برای عصر یلدا

آموزش تهیه ژامبون مرغ ساده و دودی در خانه

کَسرول مرغ و پوره سیب‌زمینی؛ مخصوص باکلاس‌ها

طرز تهیه آبگوشت مجلسی خوشمزه

آموزش تهیه ذرت مکزیکی با ذرت سالم

ایده های ساده برای تزیین لبو شب چله

کسرول مرغ و پوره سیب‌زمینی؛ مخصوص باکلاس‌ها

طرز تهیه ذرت مکزیکی

صبحانه/ 2 دستور تهیه کیک شکلاتی ساده و خیس

کتلت سیب زمینی شیرازی

نان یونانی مخصوص عید کریسمس

کیک صبحانه با بافتی نرم و حجیم

هندونه مخصوص شب یلدا

از شما/شام خوشمزه ی ما

از شما/کیک

مثل حرفه ای ها شیر خرما را سرو کنید

شیرینی رول سیب دارچینی

طرز تهیه اسنک پیتزایی خوشمزه و لذیذ در خانه

دستور تهیه محلبی با رنگ‌ها و طعم‌های مختلف

ته چین انار، غذایی لذیذ با تم شب یلدا

غذای اصلی/ کیک سیب زمینی با هویج، غذایی شیک و خوشمزه

سوپ و آش/ برای کوچولویتان آش دندانی بپزید

عدسی هم گرمتان می کند، هم مغذی است

میز اردور/ سالاد بادمجان را با فلفل تند و تیز کنید

آموزش پیاز مجلسی سرخ شده

پای کدوحلوایی برای دسر شب یلدا

غذاهایی که مناسب در فصل پاییز

ته چین انار پیشنهاد فوق العاده برای شام یلدا

شیرینی اسپانیانی با مزه ای شببه بامیه

خوراک مرغ با نانی مخصوص برای ناهار امروز

کاپ قارچ و اسپاگتی، فست فودی جدید و خوشمزه

پاپ کرن کاراملی را برای شب یلدا درست کنید

سوپ و آش/ سوپ جوجه لیمویی تو این سرما می چسبه!

ذائقه ها/ برگر مرغ رژیمی برای مهمانان مسن

ترفندهای پخت مرغ حرفه ای

با پارچه نمدی برای بچه ها جلد دفتر درست کنیم

مدل های جذاب دستبند و انگشتر به هم متصل

غذای اصلی/ سس قارچ خانگی برای استیک و پاستا

از شما/ کیک حروف

ست کردن لباس با رنگ سورمه ای

دکوراسیون منزل به سبک صنعتی