آریا بانو

آخرين مطالب

آش دوغ؛ طعم ماندگار از دل شهرهای زیبای زمستانی

آش دوغ؛ طعم ماندگار از دل شهرهای زیبای زمستانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / آش دوغ از غذای محلی کرمانشاهی‌ها و اردبیلی‌هاست؛ آشی که معمولا در زمستان سرو می‌شود و همه لذتش به خوردن آن در سرما است. بعضی‌ها متناسب با سلیقه و فرهنگ غذایی‌شان این آش را با گوشت قلقلی سرو می‌کنند و گروهی دیگر بدون گوشت. هر دو نوع مخاطبان خاص خودش را دارد و مهم‌ترین ویژگی این آش این است که ترش است.
مواد لازم:
دوغ: 2 لیتر
برنج: 2 پیمانه
نخود: 1 پیمانه
سبزی آش: 500 گرم
بلغور گندم: 1 پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
1. بهتر است برای تهیه آش دوغ برنج، بلغور گندم و نخود را هر کدام در ظرف‌های جداگانه بریزید و با آب خیس کنید و بگذارید در این حالت بمانند. این کار باعث می‌شود هم مواد راحت‌تر پخته شوند و هم از نفخ شکم جلوگیری می‌کند. (بهتر است که آب آن‌ها را هریک ساعت یک‌بار عوض کنید، این کار را سه بار تکرار کنید).
2. حالا نوبت به تمیز کردن سبزی آش می‌رسد. سبزی آش شامل تره، گشنیز و نعنا است. در هنگام تمیز کردن سبزی‌ها برگ‌ها را از ساقه جدا کنید و ساقه‌ها را در آش استفاده نکنید و دور بریزید. سپس سبزی‌ها را با آب با دقت بشویید و سپس با یک چاقوی تیز بر روی تخته آشپزخانه آن را به صورت یکدست و منظم خرد کنید.
3. آبی که برنج، نخود و بلغور گندم را در آن ریخته بودید دور بریزید و آنها را یک بار دیگر بشویید. سپس نخود و بلغور گندم را با یکدیگر مخلوط کنید. سپس یک قابلمه را انتخاب کنید و مخلوط بلغور گندم و نخود را در آن بریزید و به آن آب اضافه کنید. میزان آب اضافه شده باید به اندازه سه بند انگشت بالاتر از مخلوط نخود و بلغور گندم باشد. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا به آرامی پخته شوند.
4. بعد از اینکه مخلوط بلغور گندم و نخود پخته شد، حالا نوبت اضافه کردن سبزی خرد شده به همراه برنج به قابلمه است. بعد از اضافه کردن خوب مواد را هم بزنید تا مخلوط شوند و سپس به آن 30 دقیقه وقت دهید تا سایر مواد نیز به خوبی پخته شوند.
5. سپس به سراغ آماده سازی دوغ بروید، برای این کار یک قابلمه بزرگ را انتخاب کنید و دوغ را درون آن بریزید و سپس یک عدد تخم مرغ را بشکنید و به آن اضافه کنید. سپس بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و مرتب دوغ را هم بزنید تا تخم مرغ درون آن حل شود. به این نکته دقت کنید که انتخاب قابلمه با گنجایش مناسب مهم است، چون قرار است سایر مواد پخته شده به این قابلمه اضافه شود. بعد از اینکه دوغ به جوش آمد، حالا سایر مواد پخته شده در قابلمه دیگر که شامل سبزی آش، برنج، نخود و بلغور گندم است را به دوغ اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید.
6. در مرحله آخر باید به طور مداوم به مدت زمان 45 دقیقه آش را هم بزنید تا کاملا مواد پخته شوند و به جوش آیند. در این مرحله نیز باید نمک و فلفل را به قابلمه اضافه کنید.
7. در نهایت بعد از پخته شدن آش دوغ، آن را از اجاق گاز پایین بیاورید و بگذارید کمی سرد شود. آش دوغ را می‌توانید با پیاز داغ یا نعناع داغ تزیین کنید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

غذای اصلی/ خوشمزه ترین ماکارونی با گوشت چرخ کرده

غذای ملل/ کروکت فرانسوى را برای پیش غذای یلدا بپزید

شیرینی ها/ رولت گل سرخ خوشمزه و معطر برای شب یلدا

شام/ سوپ بروکلی و اسفناج بخورید تا سرما نخورید

نوشیدنی ثعلب بهترین انتخاب در هوای آلوده زمستان

از شما/ خورشت لوبیا😉

میز اردور/ ذرت مکزیکی با کلی مخلفات خوشمزه

ایده های جذاب برای تزیین سالاد ماکارونی

عصرانه/ فرنی و ژله انار برای عصر یلدا

آموزش تهیه ژامبون مرغ ساده و دودی در خانه

کَسرول مرغ و پوره سیب‌زمینی؛ مخصوص باکلاس‌ها

طرز تهیه آبگوشت مجلسی خوشمزه

آموزش تهیه ذرت مکزیکی با ذرت سالم

ایده های ساده برای تزیین لبو شب چله

کسرول مرغ و پوره سیب‌زمینی؛ مخصوص باکلاس‌ها

طرز تهیه ذرت مکزیکی

صبحانه/ 2 دستور تهیه کیک شکلاتی ساده و خیس

کتلت سیب زمینی شیرازی

نان یونانی مخصوص عید کریسمس

کیک صبحانه با بافتی نرم و حجیم

هندونه مخصوص شب یلدا

از شما/شام خوشمزه ی ما

از شما/کیک

مثل حرفه ای ها شیر خرما را سرو کنید

شیرینی رول سیب دارچینی

طرز تهیه اسنک پیتزایی خوشمزه و لذیذ در خانه

دستور تهیه محلبی با رنگ‌ها و طعم‌های مختلف

ته چین انار، غذایی لذیذ با تم شب یلدا

غذای اصلی/ کیک سیب زمینی با هویج، غذایی شیک و خوشمزه

سوپ و آش/ برای کوچولویتان آش دندانی بپزید

عدسی هم گرمتان می کند، هم مغذی است

میز اردور/ سالاد بادمجان را با فلفل تند و تیز کنید

آموزش پیاز مجلسی سرخ شده

پای کدوحلوایی برای دسر شب یلدا

غذاهایی که مناسب در فصل پاییز

ته چین انار پیشنهاد فوق العاده برای شام یلدا

شیرینی اسپانیانی با مزه ای شببه بامیه

خوراک مرغ با نانی مخصوص برای ناهار امروز

کاپ قارچ و اسپاگتی، فست فودی جدید و خوشمزه

پاپ کرن کاراملی را برای شب یلدا درست کنید

سوپ و آش/ سوپ جوجه لیمویی تو این سرما می چسبه!

ذائقه ها/ برگر مرغ رژیمی برای مهمانان مسن

ترفندهای پخت مرغ حرفه ای

با پارچه نمدی برای بچه ها جلد دفتر درست کنیم

مدل های جذاب دستبند و انگشتر به هم متصل

غذای اصلی/ سس قارچ خانگی برای استیک و پاستا

از شما/ کیک حروف

ست کردن لباس با رنگ سورمه ای

دکوراسیون منزل به سبک صنعتی

سوپ جوجه لیمویی؛ تو این سرما می‌چسبه!