آریا بانو

آخرين مطالب

سم کشنده بوتالیوم موجود در غذا را بشناسید پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / خدیجه رحمانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره بوتولیست (مسمویت غذایی) اظهار کرد: بوتولیست یک نوع بیمارd نادری است که بر اثر غذاهای آلوده به باکتری بوتولینیوم ایجاد می‌شود. این نوع باکتری عمدتاً در خاک غیرفعال است ولی وقتی در محیط کم اکسیژن قرار می‌گیرد ایجاد مسمومیت می‌کند. این سم، بو و رنگ خاصی ندارد و به همین دلیل نمی‌توانید از طریق ظاهر، آن را تشخیص دهید ولی حتی مقدار کم این سم می‌تواند برای فرد بسیار کشنده باشد.
وی در ادامه افزود: مسمومیت ناشی از مصرف غذاهایی است که حاوی سم باکتریایی هستند و منبع اصلی باکتری‌ها کنسرو‌های خانگی است که خاصیت اسیدی پایینی دارند یا کنسروهای آماده‌ای که نامناسب تهیه شده‌ باشند و ظاهر مناسبی ندارند و باد کرده‌اند. همچنین مواد غذایی تخمیری یا دودی، کلاً غذاهای نگهداری شده مانند سیر و پنیر مانده می‌تواند موجب تولید این نوع سم شوند. معمولاً غذاهای گرمی که بیش از 4 ساعت در دمای اتاق مانده باشند، قابل خوردن نیستند، زیرا باکتری‌های سم بوتولیوم در آنها به راحتی رشد می‌کنند.
رحمانی متذکر شد: نوع دیگری از این سم مخصوص نوزادان است که در اثر مصرف عسل ممکن است ایجاد شود. یک نوع نادر دیگر در زخم‌های آلوده است، یعنی افرادی که دارای زخم‌ هستند، زخم آن‌ها تولید میکروب کرده است و باکتری‌های به وجودآمده باعث ایجاد سم بوتولینیوم می‌شوند.
رحمانی درباره علائم و نشانه‌های سم بوتولینیوم بیان کرد: نشانه‌های بارز این سم دردهای شکمی، تهوع، استفراغ و اسهال است. علائم و نشانه‌های دیگر آن مانند دوبینی، تاری دید، افتادگی پلک به دلیل ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، لکنت زبان و در موارد شدیدتر مشکل در بلع، خشکی زبان، ضعف عضلات و ماهیچه‌ها، خستگی‌های عمومی از نشانه‌های بارز این نوع سم هستند.
وی درباره پیشگیری از این نوع سم اظهار کرد: در صورت تهیه کنسرو در منزل باید از روش پخت تحت فشار بالا استفاده کنید. معمولاً فشار مناسب حدود 120 درجه و به مدت 5دقیقه باید اعمال شود. البته معمولاً برای تهیه مربا و ژله‌ها نیازی به این فشار بالا وجود نیست زیرا قند موجود در مربا و ژله‌ها می‌توانند مانع رشد باکتری‌ها شوند.
رحمانی یادآور شد: به تمام افراد توصیه می‌شود تا جایی که امکان دارد از غذاهای غیرپاستوریزه شده استفاده نکنند و غذاهای پخته‌ شده‌ای که به مدت 3 الی 4ساعت در دمای اتاق مانده‌اند مصرف نکنند و پیاز و سیری که تفت داده‌ شده‌اند در دمای معمولی نگهداری نشود.
او بیان کرد: اگر از کنسروهای خانگی استفاده می‌کنید ابتدا به مدت 10 دقیقه با هم زدن مکرر بجوشانید تا سم و باکتری موجود از بین بروند. از کمپوت‌هایی که ظاهر سالمی ندارند و باد کرده‌اند استفاده نکنید، اما در صورت سالم بودن آنها، اگر به مدت 20 دقیقه جوشانده شوند، می‌توانید از آنها استفاده کنید. مادران به شیرخواران کمتر از یک سال خود عسل ندهند زیرا موجب ایجاد این نوع سم در آنها می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/230876/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

یوسفی: من هیچ دلخوری از آقای دبیر ندارم

عکس یادگاری دبیر با کودکان کشتی گیر

امیری: تبریک ویژه به هواداران 2 تیم به خاطر این اتفاق ارزشمند

دبیر: اختلاف با پیمان یوسفی؟ من کینه ای نیستم

مهارت بی‌نظیر دیگو مارادونا؛ پنج ضربه متوالی به تیرک و چیپ زدن به دروازه بان

تیم رویایی 11 نفره اندی کول از هم تیمی های سابقش در منچستریونایتد

19 سال پیش در چنین روزی؛ سوپرگل وین رونی به نیوکاسل

خوشحالی شدید هوادار آرسنال پس از دریافت پیراهن مارتین اودگارد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

مدیر اینتر: قرارداد اینزاگی تمدید می‌شود

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

گفت و گوی خبرنگاران با امیررضا معصومی در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران

اهدای جایزه برترین فدراسیون سال به فدراسیون کشتی و علیرضا دبیر

صحبت های علی نادری سرمربی تیم ملی فوتبال ساحلی پس از انتخاب به عنوان برترین سرمربی سال 1402

تجلیل از حسین عبدی، سرمربی تیم ملی جوانان و شوخی های پیمان یوسفی

گل اول اورتون به لیورپول توسط جارد برنثویت در دقیقه 27

خطر از بغل گوش ستاره آرژانتینی گذشت

ستاره رئال در انتظار بایرن مونیخ پرستاره!

تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا

آخرین خبر در مورد حضور یحیی در تراکتور

رفتار عجیب از رییس فدراسیون کشتی؛ دبیر با پیمان یوسفی دست نداد!

ژاوی در بارسلونا می‌ماند

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم