آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه سرکه انگور خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / وقتی صحبت از ترشی و درست کردن ترشی می شه اولین چیزی که به ذهن میاد و این طعم خوب و دوست داشتنی رو مدیونش هستیم سرکه خوشمزه و پر خاصیته که حتی آوردن اسمش هم باعث آب افتادن دهن می شه. سرکه خانگی رو می تونیم با انواع میوه تهیه کنیم که شناخته شده ترین این چاشنی خوشمزه سرکه انگور سفید، سرکه انگور قرمز، سرکه سیب و سرکه بالزامیک است که کاربردها بی شماری دارن و برای طعم دادن به انواع سالاد و غذا و حتی سس می شه ازشون استفاده کرد و هرکدوم خواص خوب و مفیدی دارن که حتی متخصصین تغذیه به خصوص متخصصین طب سنتی و اسلامی تاکید زیادی دارن که سرکه رو حتما در وعده های غذاییمون بگنجونیم و به شکل های مختلف مصرف کنیم.
برای درست کردن ترشی های متفاوت چه ترشی سنتی و چه ترشی فوری مدرن اونچه بیشتر کاربرد داره ترشی سرکه انگور است که به راحتی می توان از فروشگاه های مواد غذایی تهیه کرد؛ اما از اونجایی که خوردن مواد غذایی خونگی از سلامت و کیفیت بالاتری برخورداره قطعا سرکه انگور خونگی هم لذیذتره و هم پرخاصیت و سالم تر.
مواد لازم برای سرکه انگور
انگور رسیده مرغوب و شیرین
نمک
آب جوشیده و خنک شده
سرکه آماده (دلخواه)
امروز علاوه بر اینکه قصد دارم روش تهیه سرکه انگور رو بهتون آموزش بدم لازم می دونم کمی از خواص سرکه هم بگم تا از این به بعد بیشتر تمایل به مصرفش داشته باشید البته حتما می دونید که هر قدر ماده غذایی ای مفید باشه باید در مصرفش اعتدال رو رعایت کرد و قبل از مصرفش شرایط جسمی و گوارشی رو در نظر داشت مخصوصا در رابطه با سرکه که مصرف بی اندازه اش می تونه آسیب زننده باشه.
از جمله مهمترین خواص سرکه انگور به خصوص سرکه طبیعی و خونگی خاصیت چربی سوزی است که علاوه بر از بین بردن چربی های اشباع شده و غیر مفید بدن می تونه تنظیم کننده فشار خون هم باشه و غیر از این سرکه فواید دیگری مثل از بین بردن بوی بد پا و دهان، از بین بردن کرم دستگاه گوارش، از بین بردن سردرد و عفونت و … هم داره که با استفاده به اندازه می توان از خواصش بهره برد.
هرچند این چاشنی دارای خواص بی نظیری است اما در مواردی هم می تونه باعث ضعف و سستی بدن، ضعف قوای جنسی، زرد شدن چهره بشه که احتمالا دلیلش طبع سرد و خشک این ماده است و از دیگر مضراتش اینکه می تونه باعث ایجاد مشکلات تنفسی و همچنین تشدید درد مفاصل بشه پس اگر بیماری یا مشکل خاصی دارید حتما برای مصرف سرکه خانگی یا هر سرکه ای با پزشک مربوطه مشورت کنید.
طرز تهیه سرکه انگور خانگی
مرحله اول:
انگور را دان کنید. بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شود.
مرحله دوم:
انگور ها را با غذاساز یا هر وسیله دیگری له کنید و سپس در دبه یا ظرفی مناسب بریزید. یک قاشق مرباخوری نمک هم اضافه کنید. در این مرحله میتوانید به اندازه یک دهم کل انگورها سرکه رسیده آماده استفاده کنید تا فرایند تخمیر را تسریع کند. دقت کنید گنجایش ظرف مناسب باشد و مقداری فضای خالی در نظر بگیرید تا کف ایجاد شده در اثر فعل و انفعالات تخمیر سر ریز نکند. در ظرف سرکه انگور را خیلی معمولی ببندید. یعنی نیاز نیست در را سفت و محکم کنید چرا که در حین عمل تخمیر و ایجاد گاز امکان انفجار ظرف وجود دارد.
مرحله سوم:
بعد از حدود 15 روز انگورها نشست میکنند و سطحشان پایین میرود و از جوشش می افتند. حال به اندازه ای که ظرف خالی شده آب از قبل جوشیده و خنک شده را در ظرف بریزید. باز هم در ظرف را شل ببندید. برای نگهداری ظرف انگور جای تاریکی مثل انباری انتخاب کنید و دمای مناسب برای درست شدن سرکه خانگی 25 تا حدود 28 درجه سانتی گراد است و پایین و بالا بودن بیش از اندازه دما باعث خراب شدن سرکه خواهد شد پس در این نکته دقت کنید.
مرحله چهارم:
مدت زمان تخمیر سرکه انگور حدود سی تا چهل روز است که در این مدت سه یا چهار بار باید انگورها را زیر و رو کنید تا عمل تخمیر به طور یکنواخت انجام گیرد.
مرحله پنجم:
پس از یک ماه سرکه را بچشید. اگر تلخ یا شیرین باشد سرکه جا نیافتاده. باید مدت بیشتری بماند تا آماده شود. در صورتی که ترش باشد جا افتاده است. محتویات ظرف را از صافی رد کنید و بعد آن را روی حرارت قرار دهید تا نقطه جوش برسد.
مرحله ششم:
پس از جوشیدن ظرف حاوی سرکه را بردارید و اجازه دهید کاملا خنک شود و بعد به ظرف های مناسب نگهداری سرکه انتقال دهید. از این سرکه خانگی خوش طعم میتونید برای تهیه سالاد شیرازی، سس سالاد سزار و کلی سالاد و غذای خوشمزه دیگه استفاده کنید و از سلامتشون مطمئن باشید.
نکات کلیدی تهیه سرکه انگور
– برای داشتن سرکه سفید از انگور سفید و برای داشتن سرکه قرمز از انگور قرمز استفاده کنید.
– کیفیت سرکه انگور مستقیماً با شیرینی و مرغوب بودن انگور ارتباط دارد. هرچه انگور مصرفی شیرین تر و سالم تر باشد، سرکه شما با کیفیت تر خواهد بود.
– در مرحله ششم، اگر سرکه بیمزه باشد یعنی سرکه خراب شده. دلیل آن هم ممکن است نامرغوب بودن انگور یا دمای نامناسب باشد.
– برای تهیه سرکه می توان انگور قرمز و سفید را مخلوط کرد.
– در زمان تهیه سرکه شاهد حشراتی خواهید بود که در ظرف سرکه ظاهر می شوند و به اینها پشه سرکه می گویند که وجود این حشرات در روند تولید سرکه الزامی و موثر است. اگر دما محیط کمتر از 25 درجه سانتی گراد یا بیش از 30 درجه باشد این حشرات آسیب می بینند و سرکه مطلوبی نخواهید داشت.
– ظرف مناسب تهیه سرکه ظروف سفالی هستند. اگر کوزه ندارید از دبه پلاستیکی استفاده کنید. در صورت استفاده از ظرف شیشه ای دور آن نایلون سیاه رنگ ضخیم بکشید تا هیچ نوری به سرکه نرسد.
– نور باعث تغییر رنگ سرکه انگور خانگی و فساد آن میشود.
– برای اینکه عمل تخمیر را سرعت ببخشیم انگور ها را در مرحله اول پس از خشک شدن کمی با دست یا به وسیله میکسر له کرد و یا اینکه مقدار کمی سرکه رسیده با آب جوشیده و سرد شده مخلوط کرد.
– سرکه خانگی و ترشی نباید به هیچ وجه در ظرف فلزی نگهداری شود. چون سرکه باعث خوردگی فلزات میشود و در صورت خورده شدن مسمومیت ایجاد میکند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/229971/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

شجاعی تفنگ بادی هشتم شد

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028

خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال

امیدواری جانشین کلوپ؛ 48 ساعت دیگر در لیورپول!

شجاعی: زود است اما به قهرمانی در جام حذفی فکر می‌کنیم

وقتی دوست صمیمی رونالدو، ستاره پرتغالی را می ترساند

پرسپولیس در انتظار خبر مهم

دعوای عجیب مدیران بارسا؛ ژاوی باید اخراج شود

رکورد ویژه کادر پزشکی تیم ملی فوتسال

واکنش پپ به بازگشت ستاره منفور بارسا

کل کل نون خ ها در آخرین لحظات عمرشان

بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند

واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟

تیزر آهنگ جدید «جاذبه» با اجرای ماکان بند

هشدار نارنجی برای نیمه شرقی کشور

نیروی دریایی ارتش در کنار مردم سیل‌زدۀ سیستان‌وبلوچستان

اعزام 1500 عمره‌گزار به حج در 3 روز

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

روز «سنه» برابر با 6 اردیبهشت

نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان

چند تصویر جالب از دخترانی که امروز کنکور داشتند

زنان مو بِلوند و چشم آبی‌ای که در خدمت نسل طلایی آلمان بودند!

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

نونیز در حد لیورپول نیست، زودتر بفروشیدش!

پیمان یوسفی و علی دبیر باز هم خبرساز شدند

گل های جذاب لحظه ثانیه های آخری تیم ملی انگلیس در طول تاریخ

گلهای برتر سری آ در هفته 33

خوشحالی کاپیتان بارسا

حزباوی: من و اکرم عفیف شما همه!

برونو فرناندز نابغه خلاق منچستریونایتد

هینن سرمربی تیم ملی والیبال چین شد

انریکه: من را با کسی مقایسه نکنید

محمدی: بعید می‌دانم بین یزدانی و قاسم‌پور مسابقه برگزار شود

مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد

تقلب‌های ناشیانه این سریال از «فسیل» هیچ‌کس را نخنداند

چه سریالی جایگزین «مادرانه» می‌شود؟

حامد بهداد و سحر دولتشاهی از «می‌خواهم زنده بمانم» به «مفت‌بر» رسیدند

لایف استایل یک روز غیر کاری هانیه غلامی از صبح تا شب / خنده های پدر و مادر تایید یا تکدیب ؟

دکوراسیون میز تلویزیون دیواری خانه سارا صوفیانی در روز تولد همسرش / چیدمان زیبا و منحصر به فرد

متن احساسی و عاشقانه میترا ابراهیمی همسر پیمان قاسم خانی برای تولد 27 سالگی خواهرش

رونمایی از نوه زیبا و بانمک مهدی هاشمی بازیگر افسانه سلطان و شبان/ ماشالا عین پدر بزرگش هنرمنده

کنکور 1403 آغاز شد | جزئیات مهم آزمون سراسری امسال از زبان وزیر علوم

آهنگ جدید و دلی سهیل مهرزادگان به نام «باهام بد تا کرد»

تاخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی

لحظه نجات راننده گرفتار در خودرو ‌در حال سوختن