آریا بانو

آخرين مطالب

حقایقی که از طولانی‌ترین پرواز دنیا نمی‌دانستید گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - کجارو / صنعت هوانوردی تجاری طی 60 سال گذشته پیشرفت‌های چشمگیری داشته است که جدیدترین آن را می‌توان پرواز مستقیم تجاری سیدنی - لندن دانست که طولانی‌ترین پرواز دنیا لقب گرفت.
این‌طور به نظر می‌رسد که دنیا هر روز کوچک‌تر می‌شود. پرواز بدون توقف لندن به سیدنی که توسط شرکت هواپیمایی استرالیایی کانتاس انجام شد، با 19 ساعت و 19 دقیقه پرواز رکورد طولانی‌ترین پرواز دنیا را رقم زد و دریچه‌ای برای امید به پروازهای مستقیم بین برخی از دورترین نقاط دنیا باز کرد.
در این پرواز آزمایشی، دانشمندان به جمع‌آوری اطلاعات سلامتی و بیومتریک مسافران و کادر پرواز پرداختند. کانتاس امیدوار است که اطلاعات به‌دست‌آمده از آزمایشات پروژه‌ی طلوع بتواند قانون‌گذاران هوانوردی استرالیا را قانع کند تا اجازه‌ی این پروازهای فوق دوربرد 22ساعته را در این مسیر و سایر مسیرها بدهد. از آنجا که پرواز مستقیم لندن به سیدنی به سرخط خبرها تبدیل شد، در اینجا قصد داریم به حقایقی راجع به این سفر هوایی و آنچه که در آینده در انتظار ما است، اشاره کنیم؛ پس با کجارو همراه باشید.
آینده احتمالاً به پروازهای فوق طولانی تعلق دارد
سنگاپور به نیویورک، دوحه به آوکلند، پرت به لندن، طولانی‌ترین پروازهای دنیا هستند که مدت‌زمان پرواز همگی آن‌ها بیش از 17 ساعت طول می‌کشد. هر یک از این پروازهای فوق طولانی که برای اولین بار انجام شد، این سؤال را در ذهن مسافران به وجود آورد که آیا ارزشش را دارد؟
با آغاز به کار هواپیماهای سبک‌تر که مصرف سوخت‌شان بهینه‌تر است نظیر A350 و دریم‌لاینر 787، این دست پروازها از نظر اقتصادی پیشرفت بیشتری داشته‌اند. قبل از روی کار آمدن این هواپیما، از هواپیماهایی مثل A340-500 و 777LR برای این پروازهای طولانی استفاده می‌شد، هرچند در مقایسه با هواپیماهای ذکرشده، سنگین‌تر بودند و سوخت بیشتری مصرف می‌کردند.
هواپیمای 787 در مقایسه با 747، به ازای هر صندلی، 20 درصد سوخت کمتری مصرف می‌کند؛ به‌خصوص که سوخت، درصد بالایی از هزینه‌ها را تشکیل می‌دهد. به این ترتیب ایرلاین‌ها می‌توانند حاشیه سود بیشتری از پروازهای طولانی به دست بیاورند و همین موضوع، انگیزه‌ای قوی به ایرلاین‌ها می‌دهد تا تمرکز خود را روی پروازهای طولانی منعطف کنند. تعداد این پروازهای جدید به خوبی نشان می‌دهد که تا چه اندازه محبوب هستند. ایرلاین‌های سراسر دنیا در حال حاضر به‌طور مرتب پروازهای 15 ساعته انجام می‌دهند، اتفاقی که ادامه خواهد یافت.
مسافران باید پول بیشتری بپردازند
در صورتی که پروازهای لندن به سیدنی یا لندن به نیویورک طبق برنامه‌ی زمان‌بندی کانتاس، تا سال 2022 یا 2023 متداول شوند، مسافران نباید انتظار بلیط‌ ارزان را داشته باشند. اگر موفقیت پرواز مستقیم این ایرلاین که شهر استرالیایی پرت را در پروازی بدون توقف به لندن وصل می‌کند، ادامه یابد، قیمت بلیط‌های آن در حد پریمیوم خواهد بود.
هواپیمایی کانتاس می‌گوید که قیمت بلیط پرواز لندن - پرت اساساً 20 تا 30 درصد بالاتر از سایر بلیط‌ها فروخته می‌شود. حتی با این قیمت نیز محبوب‌ترین مسیر پروازی این ایرلاین به حساب می‌آید، به‌طوری که 95 درصد از ظرفیت آن کامل می‌شود، آماری که بسیار بالاتر از 75 درصد ظرفیت تکمیل‌شده‌ی معمول در هواپیماها است. این پرواز فقط به مسافران تجاری اختصاص ندارد. بر اساس اعلام کانتاس، خانواده‌ها نیز از این پرواز مستقیم استقبال کرده‌اند و ترجیح می‌دهند به‌جای سروکله زدن با کودکان خسته در پروازهای اتصالی و غیرمستقیم، پول بیشتری برای این نوع پرواز بدون توقف بپردازند.
شاید هنوز پروازهای دارای توقف مورد استقبال باشند
با وجودی که ایرلاین‌ها پروازهای بسیار طولانی را در اختیار مسافران قرار داده‌اند، اما این نوع پروازها مورد استقبال همه‌ی مسافران نیست. برخی از مسافران ترجیح می‌دهند تا در بین راه توقف کرده، پاهایشان را بکشند و هوایی تازه کنند. واقعیت این است که هر دو مدل این پروازها طرفداران خود را دارند.
گاهی اوقات باید هر چه سریع‌تر به مقصد برسیم و در نتیجه 16 ساعت محبوس‌شدن در فضای یک هواپیما را تحمل می‌کنیم. در برخی موارد نیز ایده‌ی پیاده‌شدن در جایی مثل بانکوک، فوق‌العاده جذاب است؛ به‌خصوص که بسیاری از فرودگاه‌های آن مجهز به هتل‌های ترانزیت، استخر شنا و سالن‌های ورزشی هستند. تاکنون فقط قطر، یکی از طولانی‌ترین مسیرهای پروازی را با یک بخش اکونومی انجام داده است. سنگاپور ایرلاینز نیز شامل بیزینس و پریمیوم اکونومی می‌شود. اگر در پروازهای پروژه‌ی طلوع کانتاس، بخش اکونومی نیز لحاظ شود، بسیاری از مسافران احتمالاً به‌جای پرواز 19 ساعته‌ی بدون توقف این شرکت، یک پرواز دارای توقف سنگاپور را انتخاب می‌کنند، چراکه صندلی‌های ارزان‌تری دارد.
حریم‌های هوایی دوستانه مهم هستند
آسمان بالای سر ما، یک منطقه‌ی بین‌المللی آزاد نیست که هواپیماها به دلخواه‌ خود در آن پرواز کنند. هر کشوری با جدیت از حریم هوایی خود محافظت می‌کند و به همین دلیل هواپیماها برای استفاده از حریم هوایی هر کشور باید اجازه بگیرند. وقتی صحبت از مسیرهای پروازی بسیار طولانی می‌شود، هر یک کیلومتری که به مسافت سفر هوایی اضافه می‌شود، محدوده‌ی عملیاتی هواپیماها افزایش می‌یابد، به همین دلیل برنامه‌ریزی مستقیم‌ترین مسیر یا مسیری که بیشترین باد موافق را دارد، بسیار مهم است. هواپیمایی کانتاس برای پرواز QF7879 مجبور شد که مجوز پرواز در مسیرهایی را بگیرد که هواپیماهای این شرکت در حال عادی از آن‌ها عبور نمی‌کنند، از سراسر اروپای غربی، لهستان، بلاروس، قزاقستان و چین و سپس ورود به سرزمین‌های آشناتر فیلیپین و اندونزی.
طبق اعلام مقامات ایرلاین کانتاس، دریافت مجوز عبور موردنیاز از طریق تلفنی امکان‌پذیر بود. فقط یکی از کشورها مجوز نهایی را 36 ساعت قبل از خروج صادر می‌کرد. آخرین باری که کانتاس در مسیر لندن به سیدنی، پروازی را انجام داد، در ژوئیه سال 1989 بود که یک هواپیمای بوئینگ اصلاح‌شده‌ی 747-400 فقط 23 مسافر را جابه‌جا کرد. آن زمان دنیا به شکل دیگری بود، اتحاد جماهیر شوروی همچنان حضور داشت و چین نسبت به اکنون کشور بسته‌تری بود. همین موضوع باعث شد که برای این پرواز از مسیر متفاوتی استفاده شود و بر فراز یوگسلاوی سابق، ترکیه، عمان و سریلانکا پرواز کند.
تعادل اهمیت به سزایی دارد
وقتی نگاهی به یک هواپیمای مدرن بیندازید، پس از اینکه در ابتدا شگفت‌زده می‌شوید که ماشینی با این عظمت می‌تواند پرواز کند، احتمالاً به این فکر می‌افتید که تعداد انسان‌ها یا حتی چند قوطی سودا تفاوت چندانی در ایجاد تعادل هواپیما در آسمان ندارد. هرچند این تصور کاملاً اشتباه است.
برای پرواز QF747-9 از برند جدید بوئینگ دریم‌لاینر استفاده شد و با وجودی که یکی از کارآمدترین هواپیماها در کلاس خود به حساب می‌آید؛ اما برای اینکه محدوده‌ی عملیاتی آن را بیشتر کنند، باید همچنان وزن آن را کاهش می‌دادند. به همین دلیل کل بخش اکونومی با بیش از 150 صندلی در انتهای کابین خالی ماند و به این ترتیب تعداد کمی مسافر در بخش پریمیوم حضور داشتند که باعث سنگین‌ترشدن جلوی هواپیما شدند. برای ایجاد تعادل، همه‌ی کیف‌های دستی باید در قفسه‌های بالاسری در کابین عقب قرار می‌گرفت و از مسافران نیز خواسته شد تا هنگام ورزش یا امور دیگر تا حد امکان به بخش عقبی هواپیما بروند.
با توجه به وزن جلوی هواپیما، نیروی درگ (پسا) بیشتر می‌شود و صرفه‌جویی سوخت کاهش می‌یابد. به‌منظور تنظیم بیشتر ویژگی ایرودینامیک هواپیما، همه‌ی قفسه‌های آشپزخانه در طول پرواز لندن به سیدنی به بخش انتهایی هواپیما منتقل شدند. هیچ خبری هم از چرخ‌دستی‌های نوشیدنی یا قوطی‌های رایج سودا نبود. هرچند در کمال تعجب مقدار زیادی آب نارگیل در هواپیما وجود داشت.
سفر هوایی، کارآمدتر می‌شود
این واقعیت که شرکت هواپیمایی کانتاس در حال بررسی سفرهای تجاری لندن و نیویورک به سیدنی است که امکان سفر راحت 50 مسافر را فراهم می‌کنند، خود گواه راندمان فنی هواپیماهای مدرن است. نگاهی به پرواز لندن – سیدنی در سال 1989 و بوئینگ مدرن 747-900 که برای آن سفر مورد استفاده قرار گرفت، نشان می‌دهد که صنعت هوایی تا چه اندازه پیشرفت کرده است.
20 سال قبل، برای کاهش وزن هواپیما مجبور شدند به‌جز تعدادی از صندلی‌های اصلی، همه‌ی بخش‌های هواپیما را بردارند. مخزن سوخت نیز با یک سوخت خاص هوانوردی که از اروپای شرقی آورده بودند، پر شد. برای حفظ قطره قطره‌ی سوخت، هواپیما تا پیش از پرواز، با یدک‌کش به روی باند آورده شد. حالا این هواپیما را با هواپیمای QF7879 مقایسه کنید که نیازی به پرکردن کامل مخزن سوخت نداشت و سوخت آن فقط نصف مقدار سوخت هواپیمای پرواز 1989 بود و کلیه‌ی مبلمان داخل کابینش را نیز حفظ کرد. در این پرواز، تجهیزات پیش‌بینی باد بوئینگ جدید به بوته‌ی آزمایش گذاشته شد که از داده‌های تقریباً آنلاین استفاده می‌کرد تا بتواند تنظیمات مختصری در مسیر انجام دهد و مصرف سوخت را بسیار کمتر کند. نتیجه‌ این بود که هواپیمای مذکور وقتی در سیدنی بر زمین نشست، همچنان 6300 کیلوگرم سوخت داشت. این مقدار سوخت برای یک ساعت و 45 دقیقه پرواز دیگر کفایت می‌کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/228980/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ربات انسان‌نمای Menteebot با قابلیت درک زبان طبیعی معرفی شد

جایزه کتاب سال فراخوان داد

صابر کاظمی در کویت به ته خط رسید!

یاسین سلمانی در اردوگاه پرسپولیس آفتابی شد

راه پرسپولیس و استقلال از هم جدا شد

10 تقلب بزرگ و فراموش نشدنی دنیای فوتبال

برتری 3-2 میلان مقابل آژاکس با گل لحظات پایانی یان دال توماسون

مسعود یوسف: در آخر قهرمانی آسیا را می‌خواهیم

حساس‌ترین مبارزه کشتی فرنگی برای المپیک

رضاییان: شکایت رحمتی به دست ما نرسیده است

برگزاری لیگ سراسری کشتی نوجوانان با جوایز نقدی

پورعلی‌گنجی دوباره پیراهن شماره 8 پوشید

زمان بازگشت هافبک استقلال به میادین مشخص شد

سریال‌های جدید تلویزیون را بشناسید

«هفت سر اژدها» روایتی تلفیقی از چند آقازاده

لوکیشن سریال «متهم گریخت» 20 سال پس از پخش آن

مرگ حقه، میکروب بهانه است

اجرای زیبای موسیقی خیابانی با گیتار

متن گزارش کمیسیون بهداشت درباره کمبود دارو

کاهش رغبت پسران به دانشگاه

لحظه دلهره‌آور متلاشی شدن کامیون در برخورد با قطار مسافربری در ترکیه

حادثه مرگبار در جریان مسابقه اتومبیل‌رانی در سریلانکا

سیلی هولناکِ در چین

غذا دادن به یک خرس غول پیکر توسط مرد روس با قاشق

جزیره ای رویایی در مالدیو

چهار نکته که لازم است قبل از هر چیزی بدانید

گوناگون/ این کوه آتشفشانی هر روز 80 گرم طلا فوران می‌کند

با طولانی ترین پل جهان آشنا شوید

شهری متروکه در نزدیکی چرنوبیل

طرز تهیه سالاد معروف kFC

طرز تهیه کباب نگینی

نوشیدن آب همراه با غذا؛ مفید یا مضر؟

تأثیر آب و سرکه سیب در کاهش وزن

تمام ماموریت بالگرد مریخی «نبوغ» را در یک دقیقه تماشا کنید

سخنان جالب دکتر کاکاوند در مورد شاعر مهستی گنجوی

لغو جایزه «انجمن قلم آمریکا» در پی تحریم نویسندگان

پیروزی دنور برابر لیکرز در دومین مسابقه پلی‌آف بسکتبال

قدردانی حیدر فرمان از وزیر ورزش برای مسابقات کوراش پوریا ولی

والیبالیست‌های ایرانی 300 درصد گران شدند!

محبی: حضور شیروان‌ و‌ ارشک در جام تختی به چه درد می‌خورد?

توافق مالی در رختکن پرسپولیس برای نحوه تمدید قرارداد

لحظات پایانى جذاب نفسگیر بازى نیکس-سیکسرز

اشتباهات نابخشودنی ستاره بارسا

ممی‌زاده: اوزونیدیس از لحاظ شخصیتی و فنی بهترین است

تیم ملی با لباس همیشگی در یک چهارم جام ملت‌ها

حرکت ارزشمند کاپیتان تیم ملی فوتسال در جام ملت‌ها

هیچ جنگی برنده نداره

قبلا کلاس زبان رفته؟

داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟

اجرای این خواننده بی‌ نظیر بود