آریا بانو

آخرين مطالب

نوزاد از کی مادرش را می‌شناسد؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - هنرزندگی/ یکی از مسائلی که برای همه والدین جالب و قابل توجه است شناخت آن‌ها توسط نوزاد است و این که نوزاد از کی مادرش را می‌شناسد و در چه سنی این شناخت صورت می‌گیرد. مادر شخصی است که زمان زیادی را با نوزاد می‌گذراند و دوست دارد بداند که فرزندش از چه زمانی او را به خوبی می‌شناسد و می‌داند که او با بقیه افراد فرق دارد. روش‌هایی وجود دارند که می‌تواند به مادر کمک کند تا نوزاد او را زودتر بشناسد. گاهی بعضی از اتفاقات و رفتارها می‌تواند مانع از شناخت نوزاد شود که بهتر است مادر آن‌ها را انجام ندهد. در ادامه مقاله به توضیحاتی در این زمینه خواهیم پرداخت.
نوزاد از کی مادرش را می‌شناسد
نوزاد از زمان 3 ماه آخر بارداری شروع به دریافت اطلاعات از اطرافش می‌کند و زمانی که به دنیا آمد نیز می‌تواند آن‌ها را به یاد آورد. مادر اولین شخصی است که کودک او را بیشتر از همه می‌بیند و زمان زیادی با او می‌گذارند.
نوزاد صدای مادر را درست از زمان جنینی می‌تواند بشناسد و زمانی که به دنیا آمد هم به آن واکنش نشان می‌دهد. بویایی اولین حسی است که در نوزاد فعال می‌شود. بوی مادر جزء بوهایی است که از همان روزهای اول شناخته می‌شود که بهترین و دوست‌ داشتنی‌ترین بو برای اوست و در 6 روز اول آن را درک می‌کند و تشخیص می‌دهد. نوزاد در روزهای اول شروع به خیره شدن به مادر می‌کند تا ظاهرش را بشناسد و جزئیات را بررسی کند اما این کار به سرعت اتفاق نمی‌افتد و زمانی را لازم دارد تا بتواند آن را به خاطر بسپارد. حس لامسه نیز جزء احساساتی است که نوزاد از وقتی به دنیا می‌آید قابلیت استفاده از آن را دارد و اگر مادر او را در آغوش بگیرد و لمسش کند احساساتی را به او منتقل می‌کند که موجب شناخت بیشتر می‌شود.
نوزاد در هفته‌های اول حالات ظاهر مادر مانند اخم و خنده‌ و در ماه اول صدای او را تشخیص می‌‌دهد. در 6 ماهگی می‌تواند مفهوم حرف‌های مادر را کم کم متوجه شود و نسبت به آن عکس‌العمل نشان دهد. در 2 ماهگی به طور کامل مادر را می‌شناسد و او را از بقیه افراد تشخیص می‌دهد.
کودک چگونه مادرش را زودتر می‌شناسد
نزدیک شدن هنگام صحبت
سعی کنید از زمان به دنیا آمدن نوزاد یا حتی در زمان جنین بودنش با او صحبت کنید. در زمانی که با او صحبت می‌کنید به او نزدیک شوید (در حدی که صورتتان نزدیک به صورت او باشد) در این هنگام او می‌تواند شما را بهتر ببیند و جزئیات را به خاطر بسپارد.
چشم تو چشم شدن
در زمانی که کارهای او را انجام می‌دهید یا در هنگامی که نزد شماست و یا با او صحبت می‌کنید، به چشمانش نگاه کنید که اونیز بتواند چشمان شما را ببیند. با این کار فرصتی به نوزاد داده می‌شود که زودتر مادر خود را بشناسد.
بوی خود را تغییر ندهید
حس بویایی نوزاد بسیار قوی می‌باشد. از این حس استفاده کنید تا شما را بهتر بشناسد. برای این‌ کار سعی کنید بوی بدنتان تغییر نکند، از عطرهای مختلف استفاده نکنید و از هرچیز که بوی شما را تغییر می‌دهد دوری کنید. با ثابت بودن بوی بدنتان این اجازه را به نوزاد می‌دهید که شما را زودتر بشناسد.
با او بازی کنید
بازی مسئله خوشایندی است که فرزند شما نسبت به هر سن که دارد به آن علاقه‌مند می‌شود. بازی‌ کردن می‌تواند حس خوبی را به نوزاد منتقل کند. پس نسبت به سن او بازی مناسبی را انتخاب کنید و با او بازی کنید.
به نیازهای او به سرعت پاسخ دهید
اجازه ندهید پس از گذشت زمان زیادی از بیان خواسته نوزادتان به او پاسخ دهید. در زمانی که او با نشان دادن علائم خواسته‌ خود را بیان می‌کند به او توجه کنید و خواسته او را انجام دهید. با این عملکرد او متوجه می‌شود، همیشه کسی وجود دارد که به خواسته‌اش توجه کند و شما را به عنوان یک شخص حمایتگر خیلی زود می‌شناسد.
در کارهای روزانه او را فراموش نکنید
هیچ‌گاه خود را آن‌ قدر مشغول به انجام کاری نکنید که از نوزاد خود غافل شوید. این نوع عملکرد باعث می‌شود که او شما را به اندازه کافی در کنار خود حس نکند.
مشکلاتی که باعث می‌شود کودک دیرتر مادرش را بشناسد
افسردگی بعد از زایمان
اگر مادر دچار افسردگی پس از زایمان شده باشد علاقه‌ای برای در آغوش گرفتن و بودن با نوزاد نشان نمی‌دهد. در پی این برخورد نوزاد ارتباط کمتری با مادر خود دارد و زمان مناسبی را برای شناخت مادر ندارد.
شاغل بودن مادر
اگر مادر بعد از تولد نوزاد به محل کار خود برگردد و شاغل شود، کودک بیشتر زمان خود را با مراقبت دیگران می‌گذراند و خیلی دیرتر به شناخت نسبت به مادر خود می‌رسد.
شیر ندادن صحیح
اگر مادر به طور سریع و در زمان کوتاه به نوزاد شیر بدهد و این اجازه را به او ندهد که ارتباط لازم را برقرار کند، فرصت شناختن مادر با روش در آغوش گرفتن و لمس کردن را از نوزاد سلب می‌کند‌. پس بهتر است خیلی آرام و با حوصله فرآیند شیردهی را انجام دهید و در حین شیردهی به نوزاد، با او صحبت کنید.
ارتباط نداشتن در دوران بارداری
اگر در دوران بارداری این تصور را داشته باشید که او متوجه چیزی نمی‌شود و مخاطب صحبت‌تان قرارش ندهید خیلی دیرتر صدا شما را می‌شناسد ومتوجه تفاوت شما با بقیه افراد می‌شود.
اهمیت سلامت شناسایی مادر توسط نوزاد
اگر نوزاد شما را بشناسد به خوبی می‌داند به چه کسی باید اعتماد و احساساتش را منتقل کند و خواسته‌هایش را از او بخواهد. در نهایت به اشخاص دیگر نیز که این ویژگی‌ها را دارند اطمینان کند. در این راه او احساسات بهتری به خود پیدا می‌کند و ارتباط خوبی با خود دارد که بسیار مهم می‌باشد.
سوالات متداول
-از چند ماهگی خیلی واضح برای بغل مامانشون شوق نشون میدن مثلا بغل یکی دیگه باشن وقتی مامانشون میگه بیا بغلم با شوق بره سمت مامانش؟
کودک از زمانی که مادر خود را بشناسد علاقه زیادی دارد که در آغوش او باشد اما اگر توجه کنید متوجه می‌شوید نوزاد از زمان تولد بیشتر در آغوش مادر آرام می‌گیرد.
-نوزاد از چند ماهگی پدر و مادر خود را از بقیه تشخیص میدهد و با دیگران احساس ناراحتی می‌کند؟
کودک از 3 ماهگی به بعد مادر و پدرش را می‌شناسد اما بستگی به خود کودک و اطرافیانش دارد که آیا با بقیه افراد احساس ناراحتی می‌کند یا نه.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/228958/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟