آریا بانو

آخرين مطالب

بدترین ظروف برای پخت و پز و سرو غذا

بدترین ظروف برای پخت و پز و سرو غذا
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بهداشت نیوز / همانطور که استفاده از مواد سالم در غذا مهم است، پختن غذا و سرو غذا در ظروف بهداشتی را هم نباید دست کم گرفت. خصوصا که این روزها بازار اجناس مختلف و متنوع ظروف هم گرم شده و گاهی نمی دانیم که واقعا برای حفظ سلامت خانواده کدام جنس بهترین گزینه است؛
خبرنگار ما گفتگویی اختصاصی با مهندس سید رضا غلامی، رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت انجام داده و در خصوص "تأثیر جنس ظروف پخت و پز و ظروف سرو غذا بر سلامت بدن انسان" صحبت کردند.
بهترین ظرف برای پخت و پز
وی در ابتدا با اشاره به اینکه انتقال میکروب هیچ ارتباطی به "جنس" ظروف ندارد، گفت: اگر ظرفی شکستگی، لب پریدگی، برآمدگی یا فرورفتگی داشته باشد و هنگام شستشو خوب تمیز نشده و در آن موضع چربی باقی بماند، امکان دارد عوامل میکروبی در آن رشد کند و باعث بیماری شود.
او اضافه کرد: اولویت پخت و پز در ظروف آشپزخانه با ظروف "چدنی" است و ظروف تفلونی هم اگر زخمی نشده باشد مناسب است. ظروف روحی سبک و ظروف مسی قلع شده هم گزینه های خوبی برای پخت و پز در آشپزخانه هستند.
همچنین غلامی بیان داشت: قابلمه هایی با جنس استیل با گرید غذایی هم وجود دارد که می تواند برای پخت و پز استفاده شود و بسیار خوب و به لحاظ بهداشتی مورد تأیید است.
ناسالم ترین ظروف برای پخت و پز
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت ضمن بیان اینکه برای استفاده از ظروف با جنس آلومینیوم برای پخت و پز باید احتیاط کرد، گفت: امکان دارد در درجه ی حرارت بالا ذراتی از آلومینیوم وارد غذا شود.
وی در ادامه تأکید کرد: از نظر بهداشتی بدترین وضعیت برای ظروف پخت و پز، ظروف تفلونی زخمی است.
تعویض بهتر از تعمیر!
مهندس غلامی در پاسخ به این سؤال خبرنگار که آیا تعمیر ظروف آسیب دیده می تواند به حفظ و ارتقاء سلامت افراد کمک کند هم گفت: به لحاظ بهداشتی تعویض ظروف بهتر از تعمیر آن است زیرا نمی توان اطمینان داشت که با تعمیر، تمام لایه های آسیب دیده پوشانده شده و مانع از جابجایی مواد تشکیل دهنده ظروف به غذا در هنگام پخت شود.
این ظروف را برای سرو غذا انتخاب کنید
او ادامه داد: برای سرو غذا هم ظروف بلور و چینی مناسب و در اولویت است و ظروف روحی و آلومینومی نیز در درجات بعدی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. مصرف ظروف جنس "ملامین" برای غذا خوردن در رده های آخر است و اگر زخمی یا رنگ پریده باشد اصلا مناسب نیست.
غلامی توصیه ای قابل توجه هم برای شستشوی ظروف داشت: برای شستشوی ظروف پخت و پز و غذا ابتدا چربی زدایی با آب گرم صورت گیرد، سپس با مایع شوینده مخصوص ظروف، شستشو انجام شود و در نهایت آبکشی نهایی با آب انجام شود.
ظروف پخت و پز را اینطور بشویید تا بیشتر عمر کنند!
وی خاطرنشان کرد: اگر غذا در ظرفی ته گرفت یا سوخت، آب گرم را به همراه چند قطره مایع ظرفشویی در آن بریزید و بگذارید مدتی بماند تا غذا از آن کنده شود.
رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در آخر گفت: نباید با سیم های ظرفشویی یا قاشق به زور و با شدت مواد را از قابلمه و تابه خارج کنید، زیرا این کار باعث می شود لایه ی داخل ظرف که در هنگام تولید در کارخانه حرارت بالایی دیده، از ظرف خارج شده و در هنگام پخت و پز بعدی وارد غذا شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

کاهش خطر سکته‌های قلبی و مغزی با خوردن روزانه دو سیب

سوزش چشم چه دلایلی دارد؟

3 توصیه کلیدی درباره پوکی استخوان

برای درمان سرماخوردگی انار پخته بخورید

چه کنیم تا کلیه‌هایمان نیاز به دیالیز پیدا نکنند؟

بهترین روش‌های از بین بردن جای جوش

دمنوش‌هایی علیه آلودگی هوا

رژیم شیر و خرما؛ معجون لاغری

غذاهای پر انرژی که به مبارزه با خستگی می‌روند

مواظب شکرهای پنهان باشید!

ویپ و سیگار را با هم مصرف نکنید!

از شب اول ازدواج چیزی نمی‌دانم!

موادی که باعث ایجاد سنگ کلیه می‌شود

چطور بفهمیم کلیه‌های سالمی داریم؟

لنگیدن پای کودک را جدی بگیرید

چگونه به بیمار و همراه‌اش خبر ناگوار پزشکی گفته شود

جزئیات عمل 7 ساعته پیوند انگشت شست

آسیکلوویر و تداخل دارویی آن/آسیکلوویر مانع از انتقال تبخال ویروسی می‌شود؟!

نرم و لطیف شدن پوست با ماسک عسل و لیمو

هشدار درباره مصرف مُسکن‌های مخدردار

در ایام امتحانات چه بخوریم و چه نخوریم؟

به خاطر مغزتان یوگا انجام دهید

رختخواب‌تان را اول صبح مرتب نکنید!

بعد از عمل آب مروارید چه اتفاقی برای چشم‌ها می‌افتد؟

بیماری چربی خون ارثی است؟

10 گیاهی که به درمان ریزش مو کمک می‌کنند

فواید بی‌نظیر پیاز و سیر که نمی‌دانستید

با انواع مختلف پا درد و روش‌های درمان آن‌ها آشنا شوید

بعد از 60 سالگی هم باید ورزش کنید!

خواص و مضرات دومین نوشیدنی محبوب در جهان

چگونه درد آرتروز انگشتان خود را کم کنیم؟

روش‌هایی ساده برای داشتن ناخن‌هایی خوش‌رنگ

درمان فشار خون بالا با این ماده غذایی پرطرفدار

چگونه از پوست در مقابل سرما محافظت کنیم؟

10 عامل آلرژی‌زای پنهان در خانه که فکرش را هم نمی‌کنید

مسمومیت 18 دانش آموز بر اثر کیک های آلوده در ارومیه

آیا غذاهای کالری‌سوز یا چربی‌سوز وجود دارند؟

آیا آلودگی هوا سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند؟

میوه هایی با خاصیت آنتی اکسیدانی برای لاغر شدن

خواص شگفت‌انگیز زرده تخم‌مرغ

در مورد دیابت ملیتوس چه می دانید؟

رژیم غذایی کتوژنیک با بیماری آلزایمر مقابله می کند

مو؛ آهن‌ربایی قوی در روز‌های آلودگی هوا

اگر این نشانه‌ها را دارید یعنی باردار هستید

درمان پادرد؛ ماساژ پا را امتحان کنید

حدود دوسوم بیماران مبتلا به سرطان در کشور درمان قطعی می‌شوند

هشدار درباره مصرف مسکن‌های مخدردار و عوارض آنها

در چه سنی برای انجام آزمایش HIV اقدام کنیم؟

رهایی از مهرطلبی!

حدود دو سوم بیماران سرطان در کشور درمان قطعی می‌شوند