آریا بانو

آخرين مطالب

غذای اصلی/ خورش سیر انار، پیشنهاد پاییزی خوشمزه خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / چی لازم دارم:
دانه انار 1 پیمانه
سیر 3 حبه
پیاز 1 عدد
گردو 2 عدد
شکر به میزان لازم
نمک و زردچوبه به میزان لازم
روغن برای سرخ کردن
چطور بپزم:
شاید براتون سوال شده باشه که سیر انار غذای کجاست؟ خورش سیر انار یه خورش خوشمزه مازندرانی هست. این خورش جذاب از ترکیب دونه های انار با عطر و طعم خوش سیر تهیه میشه. البته در کنارش ادویه ها و طعم دهنده های مختلفی هم به اون اضافه میشه. مثل خورشت ناردون و خورشت انار؛ خورش سیر انار با مرغ و ماهی یا گوشت سرو میشه. به این صورت که شما مرغ و گوشت رو جدا تفت میدین و بعد با این خورش می پزین تا طعم بگیره. یا میتونین اون ها رو جدا بپزین و فقط در کنار هم سرو کنین.
البته از حق نگذریم خورش سیر انار با اردک هم خیلی خوشمزه میشه. یا اگه دوست نداشته باشین با اون هیچ گوشتی سرو کنین، می تونین روی اون تخم مرغ بشکنید و با برنج میل کنین. در مجموع برای سرو و تهیه اون کاملا دستتون بازه و هیچ وقت ناامیدتون نمی کنه. پیشنهاد می کنم اگه تا به حال این خورش مازندرانی خوشمزه رو امتحان نکردین، حتما دست به کار بشین.
مرحله اول: تفت دادن پیاز
یک تابه بردارید و آن را روی حرارت بگذارید. داخل تابه روغن بریزید تا داغ شود. پیازها را به شکل خلالی خرد کنید. سپس در تابه بریزید. خوب بهم بزنید تا سرخ شده و سبک شوند.
مرحله دوم: تفت دادن دانه انار
در این مرحله از تهیه خورشت سیر و انار مازندرانی باید حبه های سیر را به صورت خلالی برش بزنید. به پیازها اضافه کنید و با هم تفت دهید. کمی بعد دانه های انار را در تابه بریزید.
مرحله سوم: پخت خورش
مغز گردوهای خرد شده را به تابه اضافه کنید. سپس کمی زردچوبه به همراه ادویه های دلخواه در تابه بریزید و با هم تفت دهید. حالا باید اجازه دهید دانه های انار نرم شوند. نیازی به اضافه کردن آب نیست چون انار آب می اندازد.
مرحله چهارم: سرو
وقتی دانه های انار نرم شد مطابق با ذائقه خودتان و ترشی انارها شکر و نمک اضافه کنید. حالا خورشت سیر انار مازندران شما آماده است. آن را به همراه پلو سرو کنید. نوش جان.
نکات کلیدی تهیه خورش سیر انار:
– اگر دوست دارید خورشت شما طعم و غلظت بیشتری داشته باشد می توانید حدودا یک چهارم پیمانه رب انار به آن اضافه کنید. انتخاب نوع ترش یا ملس بودن رب انار به ذائقه خودتان بستگی دارد. می توانید با افزایش دادن میزان شکر طعم این خورش را باب میل خودتان تنظیم کنید. در صورتی که رب انار شما غلظت و طعم کمی دارد می توانید میزان رب انار را تا یک دوم پیمانه افزایش دهید.
– برای تهیه خورش سیر انار با مرغ (یا اردک) باید ابتدا مرغ را جداگانه و بدون افزودنی با روغن تفت دهید. سپس خورش سیر و انار را تهیه کنید و وقتی در حال جوش است مرغ را به آن اضافه کنید تا با هم بپزند. برای پخت کامل خورش حدود یک ساعت زمان و حرارت ملایم نیاز است.
– در تهیه این خورش با ماهی باید ماهی را به صورت جداگانه با مواد دلخواه مثل نمک، فلفل، پیاز، آب لیمو و … طعم دار کنید. سپس با روغن تفت دهید و در کنار خورشت سیر و انار دون مازندران میل کنید.
– در صورتی که حین پخت خورش آب انار خشک شد و دانه های انار نرم نشده بود باید مقداری آب به خورش اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا خوب مواد با هم بپزند. وقتی انار ها نرم شدند خورش آماده است.
– اگر دوست دارید طعم سیر این خورش شمالی زیاد باشد می توانید کمی پودر سیر به آن اضافه کنید.
– در صورت تمایل می توانید گردو را از مواد این خورش حذف کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/226874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود

حردانی: هواداران سنگ تمام گذاشتند

شجاعی جمله معروف کمالوند را بازسازی کرد

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی

بادامکی: اسماعیلی فر به هواداران لایک نشان داده

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

قطعه «گلادیاتور» اثر هانس زیمر با ساز دودوک

پزشکان پایبند تعرفه‌های قانونی نیستند

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خوشمزه ترین سوپ قارچی که میتونی درست کنی

افزایش قد نرمال برای دختران در سنین بلوغ

توصیه ای برای چیدمان منزل کسانی که فرزند اوتیسم دارند

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

ویسی: قول می‌دهم خوزستانی‌ها در پایان، ناراحت نباشند

نویدکیا: نیمه دوم با کیفیت بازی کردیم

شجاع: هواداران تراکتور هر چه بگویند حق دارند

سیامک: باید ببینیم برای چه به تراکتور آمده‌ایم

فراز: منظورم از نشان دادن عدد 4 کری نبود!

دومین صدر جدول هم به استقلال رسید

ماجرای کت درآوردن حقیقی مربی شمس آذر برای داور بازی!

فخریان: جواب اعتماد کادرفنی را دادم

گفت و گوی خبرنگاران با سیدحسین حسینی در پایان بازی استقلال و شمس آذر

واکنش روزبه چشمی به سوال یکی از خبرنگاران درباره مشکلات باشگاه

سلمان: بن افلک جنفیر رو همچین ماه عسلی نبرده بود که من آوردمت!

توصیه بامزه فامیل دور به آقای مجری

استوری جدید و متفاوتی که منوچهر هادی منتشر کرد

چهره ها/ تغییر چهره «گلنار» سریال گیلدخت بعد از 3 سال

ببعی به زبان ترکی هم مسلطه!

چهره ها/ سلفی جالب نصرالله رادش و همسرش وایرال شد

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!