آریا بانو

آخرين مطالب

چیز‌هایی که دلتان نمی‌خواهد درباره سوسک‌ها بدانید گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / بیشتر مردم از سوسک‌ها متنفرند و دوست دارند تک تک سوسک‌های روی زمین را در یک چاه بزرگ بسوزانند. فقط افراد عجیب و غریبی سوسک‌ها را دوست دارند که مثلا از آن‌ها برای غذا دادن به مارهایشان استفاده می‌کنند! اما چیز‌هایی درباره سوسک‌ها هست که شما نمی‌دانید. یا اصلا دلتان نمی‌خواهید بدانید. اما سوسک‌ها موجودات شگفت انگیزی هستند و باید بیشتر با آن‌ها آشنا شوید.
شیر آن‌ها احتمالا یکی از سوپرفودهای آینده دنیا خواهد بود
شاید باور نکنید اما نوعی سوسک در دنیا وجود دارد که بچه‌دار می‌شود و نوعی شیر برای تغذیه نوزادانش تولید می‌کند. بچه‌های سوسک اقیانوس آرام با نام علمی «Diploptera punctate» مایعی سرشار از پروتئین از مادرشان دریافت می‌کنند که چهار برابر مغذی‌تر از شیر گاو است؛ و علم فکر می‌کند این شیر می‌تواند یک سوپرفود جدید باشد. بله، برای انسان!
انرژی موجود در هر کریستال پروتئینی موجود در شیر سوسک، سه برابر بیشتر از شیر گاومیش است؛ این در حالیست که شیر گاومیش از شیر گاو هم برای شما بهتر است! بدیهی است که دانشمندان می‌دانند راه‌اندازی کارخانه‌های تولید شیر سوسک یک کار احمقانه است، بنابراین می‌خواهند همان نوع کریستال‌های پروتئینی را در آزمایشگاه تولید کنند.
فواید آن مشخص است: سرشار از کالری و موادمغذی است. همچنین این کار می‌تواند به نفع کشور‌های فقیر باشد، چون کالری و موادمغذی زیادی به بدن می‌رساند. مقدار زیادی کالری سوسکی!
سوسک‌ها می‌توانند با سرعت 5 کیلومتر بر ساعت بدوند
بیشتر سوسک‌هایی که با آن‌ها روبرو می‌شوید از نوع پرسرعت هستند. کافی است لامپ را روشن کنید تا پراکنده و ناپدید شوند. اما ممکن است بدشانس باشید و آن‌ها آنقدر مودب نباشند که اتاق را ترک کنند، در این صورت با شاخک‌های تیز مثل یک متجاوز به شما خیره می‌شوند.
شاید تا به حال سرعت واقعی سوسک‌ها را ندیده باشید، چون مشغول کار خودتان در دستشویی بوده اید. اما آن‌ها واقعا سریع هستند! یک سوسک می‌تواند با سرعت 5 کیلومتر در ساعت حرکت کند! اگر در جای سردی زندگی می‌کنید، شاید متوجه شده باشید که آن‌ها معمولا بال‌های خود باز نمی‌کنند تا پرواز کنند. اما اگر در جای گرم زندگی کنید، می‌بینید که می‌توانند این کار را هم انجام دهند.
اگر موریانه دارید، یعنی سوسک دارید
همه کسانی که خانه و وسایل چوبی می‌خرند، ترس از موریانه را دارند. موریانه‌ها نمی‌خوابند، بنابراین مدام در حال پذیرایی از خودشان با چوب هستند. یک نکته جالب دیگر: برخی ملکه‌های موریانه می‌توانند 40هزار تخم در روز بگذارند. واقعیت دیگری که به ترس شما از موریانه‌های می‌افزاید: موریانه‌ها درواقع سوسک هستند!
بله، علم (احتمالا فقط به خاطر آزار دادن ما) اخیرا کشف کرده که موریانه‌ها اساسا سوسک‌های اجتماعی هستند. هرچند تفاوت‌هایی با هم دارند، مثلا اینکه موریانه‌ها جمعی زندگی می‌کنند، ولی سوسک‌ها زیاد اجتماعی نیستند و رژیم غذایی‌شان هم با هم فرق دارد، اما از نظر ژنتیکی با هم مرتبط هستند. علاقه شدید سوسک‌ها به خوردن مدفوع روش جالبی است که علم این دو را به هم مرتبط می‌داند. دانشمندان فکر می‌کنند مدت‌ها پیش، توانایی اجداد آن‌ها برای خوردن مدفوع به توانایی تجزیه چوب تبدیل شده و منجر به تکامل موریانه‌ها شده است.
شما بیشتر از آنچه فکر می‌کنید، سوسک خورده اید
وقتی درباره «مقدار قابل قبولی» از حشرات و حیواناتی در موادغذایی صحبت می‌کنیم، منظورمان چیزی است که از نظر علمی اندازه گیری شده و به اندازه‌ای که چندش آور است، مضر نیست. وجود بخش‌هایی از حشرات و در برخی موارد سر آن‌ها، به نسبت‌های مختلف در موادغذا‌یی مجاز است. به طور مثال ادویه‌هایی مثل پونه کوهی و دارچین به نظر می‌رسد پر از اندام‌های قطع شده حشرات باشند.
سوسک‌ها هم یکی از موجوداتی هستند که زیاد در موادغذایی پیدا می‌شوند، احتمال به این دلیل که محل غذا‌ها را به خوبی به هم اطلاع می‌دهند. آن‌ها از مواد شیمیایی برای معرفی بهترین رستوران‌های اطراف خود استفاده می‌کنند. همان طور که گفتیم، معمولا یکی شدن سوسک‌ها با غذای ما مضر نیست، اما گاهی باعث مشکلاتی می‌شود. مثلا قطعات سوسک در شکلات باعث واکنش‌های آلرژیک می‌شود که بیشتر متخصصان بهداست قبلا آن را به عناصر شکلات نسبت می‌دادند. اما حالا می‌دانیم که به خاطر تکه‌های سوسک است.
آن‌ها محله‌های خودشان را دارند
شهرهای معمولا چندین محله دارند، هر محله مناظر، توپوگرافی، جمعیت بومی و ... خودش را دارد. به طرز عجیبی سوسک‌ها هم در شهر مثل ما هستند.
درست مثل انسان‌ها، سوسک‌های هر محله‌ متفاوت هستند و خارج از محدوده این محله نمی‌روند. علاوه بر این، آن‌ها می‌توانند سایر سوسک‌های بومی محله خودشان را تشخیص دهند و هرچند با هم جفتگیری می‌کنند اما ترجیح می‌دهند در محله خودشان بمانند.
چین مزارع بزرگ پرورش سوسک دارد
مشکل بزرگی در زمینه پسماند موادغذایی در جهان وجود دارد. چین هم از این بحران مستثنی نیست، چون پسماند موادغذایی که راهی محل‌های دفن زباله می‌شود آن‌قدر زیاد است که قابل کنترل نیست. مقدار زیادی از آن تبدیل کمپوست می‌شود. اما با این مقدار پسماند موادغذایی چه کنیم؟ پکن به تنهایی 9میلیون تن پسماند موادغذایی در سال تولید می‌کند. ایده آن‌ها چیست؟ شما در حال خواندن مطلبی درباره سوسک‌ها هستید، پس پاسخ حتما به سوسک‌ها ارتباط دارد.
برای پیدا کردن راه حل این مشکل میلیارد‌ها میلیارد سوسک در سراسر چین پرورش داده می‌شوند. بیش از یک میلیارد سوسک می‌توانند روزانه 50 تن پسماند موادغذایی را از بین ببرند. این مزارع بزرگ پرورش سوسک کاربرد‌های دیگری هم دارند، مثلا در مواد آرایشی و خوراک دام، اما می‌توانید یک هکتار زمین پر از سوسک را تصور کنید که در حال خوردن غذاهای فاسد هستند؟
سوسک‌ها می‌توانند همه قوانین فیزیک را زیر پا بگذارند
اگر به دنبال نینجای دنیای حشرات هستید، احتمالا سوسک‌ها همان چیزی هستند که می‌خواهید. آن‌ها دربرابر له شدن و حرکات کشنده‌ای که از طرف شما سر راهشان قرار می‌گیرد، بسیار خوب عمل می‌کنند، و این تا حدی به کوچک و سریع بودن آن‌ها برمی‌گردد.
توانایی سوسک‌ها در نزدیک شدن به لبه‌ای مثل طاقچه و سپس حرکت سریع روی آن و ناپدید شدن، ساده به نظر می‌رسد، اما در اینجا با قوانین فیزیک بازی می‌شود. در واقع سوسک با پنجه‌های کوچک پشتی خود به لبه طاقچه می‌چسبد و سپس به شکل آونگ 180 درجه تاب می‌خورد و می‌چرخد و به پشت زیر لبه فرود می آید. دانشمندان حتی متوجه این حرکت سریع سوسک‌ها نمی‌شدند تا اینکه از دوربین‌های پرسرعت استفاده کردند!

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/226787/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!

امری در ویلا ماندنی شد

دو تمدید فوری که رئال مادرید می‌خواهد

زشته جلوی دوربین؛ بحث جالب یزدانی و میرزازاد برای شروع مجدد بازی

نصیرزاده: مشکل یحیی به کمک خودش حل می‌شود

مقصد غیرمنتظره رادامل فالکائو

گزینه بایرن با استون‌ویلا تمدید کرد

مورد عجیب بازیکن فولاد؛ 7 فصل و فقط 16 دقیقه بازی

سرخیو راموس اینگونه توپ را از روی خط دروازه تیمش بیرون کشید!

ماجرای «ساجده، مهلا» در صداگذاری‌های جواد خواجوی

گناه فرشته؛ چرخه‌ای بی‌پایان از انتقام و تباهی

آنونس رسمی «مست عشق» در آستانه اکران

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران/ پزشک زن یا پزشک مرد؟

نفخ زیاد می کنید؟ به هیچ وجه لب به این غذاها نزنید

کاهش قند خون با مصرف یک سبزی معطر

اجرای قطعه «پائیز در برگها گم بود» ساخته استاد فریبرز لاچینی

دستگیری اولین سارقی که با پابند الکترونیکی قصد سرقت داشت!

آخرین وضعیت بازگشایی راه‌های سیل‌زده

حرم امام رضا (ع) در گذر زمان

طبیعت دشت لاله‌های واژگون

سخن بزرگان/ دلیل آشوب ها و نابسامانی های روزگار ما

ویدئویی جالب از درگیری بین اردک و گربه

طرز تهیه ذرت آب پز با سس کره‌ای

این ترکیب مزش بهشتیه

ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است

شخصیت شناسی افرادی که خانه بهم ریخته ‎ای دارند

شیشه‌هایی که مانع از رشد بیوفیلم دریایی می‌شوند

کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد

ترکیبی که بهترین تیم آسیا را از مرگ نجات می‌دهد

ستاره 21 ساله یوونتوس در رادار الاتحاد

تکرار یک رکورد تاریخی در سری A با قهرمانی اینتر

امید آلومینیوم به ارسال تأییدیه یوئل برای مجوز حرفه‌ای

«پرویزخان» به خانه‌ها می‌آید

کلوپ: همه چیز از باخت به یونایتد شروع شد

رضاییان: به رحمتی پیش قرارداد داده بودیم

رانگنیک به نیمکت بایرن مونیخ نزدیک شد

قرارداد واگذاری شش ساله برای پرسپولیس و استقلال

برهانی در آستانه ریاست دوباره آکادمی استقلال

دیالوگی که آغاز بازیگری مریم کاویانی بود

اتفاقات عجیبی که در مهمانی لاکچری افتاد!

ابراز عشق سلمان رو شیشه مینی بوس!

«خاطره ها» را با صدای مرتضی پاشایی گوش دهید

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

برخورد دو تریلی با هم!

جوانمردی امیرالمؤمنین علی صلوات الله علیه در جنگ ها

کوکو تن ماهی؛ سریع، راحت و خوشمزه

قبل از ورزش غذا بخوریم یا بعد از ورزش؟

توصیه به خانم‌ها؛ با خنده به استقبال مرد‌ها بروید

نسل جدیدی از نانوذرات نقره به تولید صنعتی رسید

عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر