آریا بانو

آخرين مطالب

غذای اصلی/ اشکنه، غذای کهن خراسانی خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - نمناک / اشکنه از جمله خوراکی های ایرانی می باشد که معمولا با نان سرو میشود ، که دارای تاریخچه بسیار دراز مدت می باشد که اوایل در نواحی خراسان طبخ می شده است.
شکنه در طعم های مختلف طبخ می شود که از جمله آن ها می توان به :
اشکنه کشک
اشکنه عدس
اشکنه سیب زمینی
اشکنه شیرازی
اشکنه گوجه فرنگی
و اما در ادامه این مطلب قصد داریم طرز تهیه اشکنه را به چهار نوع مختلف برای شما بیان کنیم ، همراه آشپزخانه نمناک باشید.
طرز تهیه اشکنه کشک

مواد لازم:
کشک ساییده : 3 تا 5 قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده :یک قاشق مرباخوری
پیازمتوسط : 1 عدد
نعناء خشک: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازم
روش تهیه اشکنه کشک :
ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در مقداری روغن داغ شده تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد به آن کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا عطر زرد چوبه به مشام برسد. بعد به پیاز داغ آماده شده نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید ، در حدی که نسوزد. سپس کشک را با یک لیوان آب رقیق کنید و روی نعناء داغ آمده شده بریزید بعد از به جوش آمدن آب به آن نمک و فلفل بزنید و وقتی چند جوش خورد گردو را به آن اضافه کنید.و حرارت را کم کنید و آن را مدام هم بزنید تا کشک نبرد و اشکنه غلیظ شود و به اصطلاح جا بیفتد. پس از غلیظ شدن اشکنه آن را از روی حرارت بردارید و درون آن نان خشک تیلیت کنید و درکنار پیاز و سبزیجات دیگر میل کنید.
طرز تهیه اشکنه ماست :

مواد لازم :
پیاز خلالی خرددشده : یک عدد
آرد : 2 قاشق سوپ خوری
نعناع خشک : یک قاشق سوپ خوری
ماست : 500 گرم
کاکوتی : یک قاشق سوپ خوری
رشته پلویی : 50 گرم
آب : چهار پیمانه
تخم مرغ : 4 عدد
روغن جامد: 2 قاشق سوپ خوری
روش تهیه اشکنه ماست
داخل قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز خلالی شده را داخل آن تفت دهیدتا طلایی رنگ شود، سپس آرد را الک کرده و آرام آرام به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی ارد گرفته شود.
بعد از چند دقیقه تفت آرد ،کاکوتی ،زردچوبه و نعناع خشک را هم اضافه کرده و تفت دهید.مراقب باشید تا در اثر تفت نعنا نسوزد.
در مرحله بعد ماست را اضافه کنید و به طور مدام هم بزنید تا در اثر گرما ماست نبرد.
بعد از آن هم آب را اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش بیاید.
بعد از به جوش آمدن آب ،رشته پلویی را در آن می ریزیم تا بپزد.
دو عدد از تخم مرغ ها را در کاسه ای میشکنیم و با چنگال هم می زنیم، بعد داخل اشکنه ریخته و مداوم هم می زنیم تا تخم مرغ نبندد.
بقیه تخم مرغ ها را در اشکنه بشکید و بدون هم زدن بگذارید تا تخم مرغ ها به صورت درسته در اشکنه پخته شوند.
طرز تهیه اشکنه شیرازی

مواد لازم
پیاز: 1 عدد درشت
شنبلیله خشک یا تازه: 1 و نیم ق غ
سیب زمینی: 5
تخم مرغ: 3 عدد
آرد: 5 ق غذاخوری
زردچوبه: 1 ق مرباخوری
آب: 2 لیوان
نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
روغن: به مقدار دلخواه
روش تهیه
برای درست کردن این اشکنه باید پیاز را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا شفاف و نرم شوند.
بعد نمک، فلفل و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید.
سیب زمینی ها را نگینی خرد کنید و جداگانه تفت دهید. وقتی سیب زمینی ها کمی سرخ شدند آن ها را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید.
در این مرحله آرد را هم به پیاز و سیب زمینی اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید. در نهایت شنبلیله را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.
دقت کنید تا شنبلیله تلخ نشود و عطر و بویش را حفظ کند.
سه لیوان آب داخل مواد تفت داده شده بریزید و اجازه دهید تا سیب زمینی ها خوب بپزند.
وقتی سیب زمینی ها کاملا پخته شدند تخم مرغ ها را داخل اشکنه بریزید و در ظرف را ببندید تا تخم مرغ ها به همان شکل درسته ببندند و خوب پخته شوند.
وقتی اشکنه کاملا غلیظ شد و جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید و با کمی نعنا داغ روی آن را تزیین کنید.
دستور پخت اشکنه سیب زمینی:

مواد لازم:
پیاز: 1 عدد بزرگ
سیب زمینی : 2 عدد متوسط
آرد گندم : 1 قاشق غذاخوری سر پر
تخم مرغ : 3 عدد
شنبلیله خشک : 1 قاشق غذاخوری
زرد چوبه : 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل : به میزان کافی
روغن : 4 قاشق غذاخوری
روش تهیه :
یک ظرف گود و مناسب انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید.مقداری روغن داغ آن بریزید و پس از داغ شدن روغن پیاز خرد شده را داخل آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. در حین تفت دادن پیاز، زردچوبه را هم به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.سپس بیشتر از نصف ظرف آن را با آب جوش پر کنید.
آرد را با نصف استکان آب سرد مخلوط کنید و داخل قابلمه پیاز داغ بریزید و خوب هم بزنید.
سیب زمینی ها را پس از پوست کندن به صورت مکعبی ریز خرد کنید و به به همراه نمک و فلفل به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا همه مواد با هم به مدت 30 دقیقه بپزند.بعد از آن حرارت را زیاد کنید تا اشکنه خوب جوشیده شوندو به لعاب بیفتد.
سپس تخم مرغ ها را دانه دانه داخل اشکنه بشکنید و بدون هم زدن اجازه دهید تا ده دقیقه ای تخم مرغ ها کاملا بسته شوند.
در مرحله نهایی شنبلیله خشک را اضافه کنید و بگذارید تا پنج دقیقه ای اشکنه بجوشد و عطر شنبلیله بپیچد.
بعد از غلیظ شدن و جا افتادن اشکنه ، آن را از روی حرارت بردارید و در کنار سبزیجات به همراه نان ترید کنید و میل کنید.
درست کردن اشکنه عدس

مواد لازم :
عدس : 1 فنجان عدس
سیب زمینی : 1 عدد
پیاز : 1 عدد
رب گوجه : 2 ق غ
شنبلیه خشک : 1 ق م
رشته پلویی : 1 لیوان
نمک ، فلفل و زرد چوبه : به میزان لازم
آبغوره : به میزان لازم
طرز تهیه اشکنه عدس
ابتدا برای اینکه نفخ عدس را از بین ببریم آن را چند ساعت در آب خیس دهید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید.
سپس پیاز ها را به صورت نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید.در حین تفت زردچوبه را به آن اضافه کنید و به مدت یک دقیقه زرد چوبه را تفت دهید.عدس ها را آبکش کنید و داخل پیاز داغ کمی تفت دهید. مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا عدسها نیم پز شوند.سیب رمینی ها را در ابعاد کوچک خرد کنید و به همراه به بقیه مواد اضافه کنید.
بعد از پخت کامل سیب زمینی ها و عدس ها ، رشته پلویی خرد شده را به همراه 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ، نمک و فلفل داخل اشکنه عدس بریزید و اجازه دهید تا غلیظ شود. در آخر هم در صورت تمایل به آن به مقدار دلخواه آبغوره اضافه کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/226422/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطعه «سرگشته» از موسیقی متن سریال در چشم باد

امدادرسانی هوایی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

پاسخ ضرغامی به بحث گرانی ورودی موزه‌های ایران

داستان شنیدنی سعدی و پدرش را از زبان حجت الاسلام عالی

تو نمیتونی به دیگران عشق ببخشی، وقتی خودت اون رو نداری!

برخورد سخت کامیون و سواری سر تقاطع

آفرین به این دست فرمون

آموزش کیک ابری با طعمی متفاوت

یک غذای فوق العاده خوشمزه و اقتصادی

این 9 کار را بعد از 40 سالگی انجام ندهید

تا حالا دچار انجماد عملکردی شدید؟!

فرود فضانورد روسی با سرعت ونتاج کوپه استون مارتین بر روی قطب شمال!

گواردیولا: پارسال لوکاکو ما را قهرمان اروپا کرد

وضعیت مبهم سنگربان پرسپولیس؛ بیرانوند به بازی با سپاهان می‌رسد؟

حسینی یاد ذوب‌آهنی های محبوب را زنده نگه داشت

استقلال و پرسپولیس یک قدم تا واگذاری

کنایه تاج به باشگاه‌های معترض سقف قرارداد

استراتژی استقلال خوزستان برای بقا جواب داد

بارسلونا در اضطراب؛ الان وقت ال‌کلاسیکو نبود

تیموری: برای قهرمانی جام حذفی می‌جنگیم

در السد برای اولین بار خشم ژاوی را دیدم

محل برگزاری فینال جام حذفی مشخص شد

عماد گَند زد!

حسین رفیعی: سیامک حرف میزنه من میخندم

هنرنمایی زنده یاد رضا داوودنژاد در «زندگی به شرط خنده»

همکاری علی نصیریان و شبنم مقدمی در «نوروز»

هرجایی زالو درمانی نکنید!

خیام خوانی زیبا و تماشایی با خوانندگی آکا صفوی

واکنش سازمان ثبت احوال به حذف نام پدر از کارت هوشمند ملی

بهترین روش برای تشخیص هندوانه رسیده

نماهنگ نسخه طوفان

دستامو بگیر، آقای دلم

فراپه‌ی توت فرنگی را امتحان کنید

روش تهیه خورشت بادمجان

اقدامات لازم در زمان قفل شدن فک بیمار دچار تشنج

چطور بچه‌ای لوس و شکننده تربیت نکنیم!

کاردستی جذاب و سرگرم کننده

رابطه بین احساس کفایت با توانمندی و خودمختاری کودک

ابداع روش جدیدی برای نابودی سرطان

‌زبان فارسی‌ را مدیون زبان متعادل سعدی هستیم

ژاوی: براوو رئال، این صعود حلالشان باشد

انریکه: اول دورتموند را ببریم، به رئال هم می‌رسیم

تمدید قرارداد دی‌جورجی با ایتالیا

کناره‌گیری ویتالی هاینن از هدایت ژرمن‌ها در آستانه لیگ ملت‌ها

تاج: امروز آماری دادند که هزار و 8 نفر در لیگ ثبت نام شده‌ و 548 نفر داخل زمین رفته‌اند.

نام پتروشیمی‌های خریدار باشگاه استقلال مشخص شد

تاج : امیدوارم بتوانیم از کشور چین VAR را خریداری کنیم.

تاج: واگذاری باشگاه‌ها (استقلال و پرسپولیس) روز دوشنبه انجام می‌شود

پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین روز سینمایی فروردین 1403

دوست داشتی شوهرت گرگ بود یا بره؟!