غذای اصلی/ اشکنه، غذای کهن خراسانی خانه داري بزرگنمايي: آریا بانو - نمناک / اشکنه از جمله خوراکی های ایرانی می باشد که معمولا با نان سرو میشود ، که دارای تاریخچه بسیار دراز مدت می باشد که اوایل در نواحی خراسان طبخ می شده است.شکنه در طعم های مختلف طبخ می شود که از جمله آن ها می توان به : اشکنه کشکاشکنه عدساشکنه سیب زمینیاشکنه شیرازیاشکنه گوجه فرنگی و اما در ادامه این مطلب قصد داریم طرز تهیه اشکنه را به چهار نوع مختلف برای شما بیان کنیم ، همراه آشپزخانه نمناک باشید. طرز تهیه اشکنه کشکمواد لازم:کشک ساییده : 3 تا 5 قاشق غذاخوریگردوی خرد شده :یک قاشق مرباخوریپیازمتوسط : 1 عددنعناء خشک: یک قاشق غذاخورینمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار لازمروش تهیه اشکنه کشک :ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در مقداری روغن داغ شده تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد به آن کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا عطر زرد چوبه به مشام برسد. بعد به پیاز داغ آماده شده نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید ، در حدی که نسوزد. سپس کشک را با یک لیوان آب رقیق کنید و روی نعناء داغ آمده شده بریزید بعد از به جوش آمدن آب به آن نمک و فلفل بزنید و وقتی چند جوش خورد گردو را به آن اضافه کنید.و حرارت را کم کنید و آن را مدام هم بزنید تا کشک نبرد و اشکنه غلیظ شود و به اصطلاح جا بیفتد. پس از غلیظ شدن اشکنه آن را از روی حرارت بردارید و درون آن نان خشک تیلیت کنید و درکنار پیاز و سبزیجات دیگر میل کنید. طرز تهیه اشکنه ماست :مواد لازم :پیاز خلالی خرددشده : یک عددآرد : 2 قاشق سوپ خورینعناع خشک : یک قاشق سوپ خوریماست : 500 گرمکاکوتی : یک قاشق سوپ خوریرشته پلویی : 50 گرمآب : چهار پیمانهتخم مرغ : 4 عددروغن جامد: 2 قاشق سوپ خوریروش تهیه اشکنه ماستداخل قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و پیاز خلالی شده را داخل آن تفت دهیدتا طلایی رنگ شود، سپس آرد را الک کرده و آرام آرام به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی ارد گرفته شود.بعد از چند دقیقه تفت آرد ،کاکوتی ،زردچوبه و نعناع خشک را هم اضافه کرده و تفت دهید.مراقب باشید تا در اثر تفت نعنا نسوزد.در مرحله بعد ماست را اضافه کنید و به طور مدام هم بزنید تا در اثر گرما ماست نبرد.بعد از آن هم آب را اضافه کنید و هم بزنید تا به جوش بیاید.بعد از به جوش آمدن آب ،رشته پلویی را در آن می ریزیم تا بپزد.دو عدد از تخم مرغ ها را در کاسه ای میشکنیم و با چنگال هم می زنیم، بعد داخل اشکنه ریخته و مداوم هم می زنیم تا تخم مرغ نبندد.بقیه تخم مرغ ها را در اشکنه بشکید و بدون هم زدن بگذارید تا تخم مرغ ها به صورت درسته در اشکنه پخته شوند. طرز تهیه اشکنه شیرازیمواد لازمپیاز: 1 عدد درشتشنبلیله خشک یا تازه: 1 و نیم ق غسیب زمینی: 5تخم مرغ: 3 عددآرد: 5 ق غذاخوریزردچوبه: 1 ق مرباخوریآب: 2 لیواننمک و فلفل: به مقدار دلخواهروغن: به مقدار دلخواهروش تهیهبرای درست کردن این اشکنه باید پیاز را ریز خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا شفاف و نرم شوند.بعد نمک، فلفل و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید و هم بزنید.سیب زمینی ها را نگینی خرد کنید و جداگانه تفت دهید. وقتی سیب زمینی ها کمی سرخ شدند آن ها را به پیازهای سرخ شده اضافه کنید.در این مرحله آرد را هم به پیاز و سیب زمینی اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید. در نهایت شنبلیله را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید.دقت کنید تا شنبلیله تلخ نشود و عطر و بویش را حفظ کند.سه لیوان آب داخل مواد تفت داده شده بریزید و اجازه دهید تا سیب زمینی ها خوب بپزند.وقتی سیب زمینی ها کاملا پخته شدند تخم مرغ ها را داخل اشکنه بریزید و در ظرف را ببندید تا تخم مرغ ها به همان شکل درسته ببندند و خوب پخته شوند.وقتی اشکنه کاملا غلیظ شد و جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید و با کمی نعنا داغ روی آن را تزیین کنید. دستور پخت اشکنه سیب زمینی:مواد لازم:پیاز: 1 عدد بزرگسیب زمینی : 2 عدد متوسطآرد گندم : 1 قاشق غذاخوری سر پرتخم مرغ : 3 عددشنبلیله خشک : 1 قاشق غذاخوریزرد چوبه : 1 قاشق چایخورینمک و فلفل : به میزان کافیروغن : 4 قاشق غذاخوریروش تهیه :یک ظرف گود و مناسب انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید.مقداری روغن داغ آن بریزید و پس از داغ شدن روغن پیاز خرد شده را داخل آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. در حین تفت دادن پیاز، زردچوبه را هم به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.سپس بیشتر از نصف ظرف آن را با آب جوش پر کنید.آرد را با نصف استکان آب سرد مخلوط کنید و داخل قابلمه پیاز داغ بریزید و خوب هم بزنید.سیب زمینی ها را پس از پوست کندن به صورت مکعبی ریز خرد کنید و به به همراه نمک و فلفل به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا همه مواد با هم به مدت 30 دقیقه بپزند.بعد از آن حرارت را زیاد کنید تا اشکنه خوب جوشیده شوندو به لعاب بیفتد.سپس تخم مرغ ها را دانه دانه داخل اشکنه بشکنید و بدون هم زدن اجازه دهید تا ده دقیقه ای تخم مرغ ها کاملا بسته شوند.در مرحله نهایی شنبلیله خشک را اضافه کنید و بگذارید تا پنج دقیقه ای اشکنه بجوشد و عطر شنبلیله بپیچد.بعد از غلیظ شدن و جا افتادن اشکنه ، آن را از روی حرارت بردارید و در کنار سبزیجات به همراه نان ترید کنید و میل کنید. درست کردن اشکنه عدسمواد لازم :عدس : 1 فنجان عدسسیب زمینی : 1 عددپیاز : 1 عددرب گوجه : 2 ق غشنبلیه خشک : 1 ق مرشته پلویی : 1 لیواننمک ، فلفل و زرد چوبه : به میزان لازمآبغوره : به میزان لازمطرز تهیه اشکنه عدسابتدا برای اینکه نفخ عدس را از بین ببریم آن را چند ساعت در آب خیس دهید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید.سپس پیاز ها را به صورت نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید.در حین تفت زردچوبه را به آن اضافه کنید و به مدت یک دقیقه زرد چوبه را تفت دهید.عدس ها را آبکش کنید و داخل پیاز داغ کمی تفت دهید. مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا عدسها نیم پز شوند.سیب رمینی ها را در ابعاد کوچک خرد کنید و به همراه به بقیه مواد اضافه کنید.بعد از پخت کامل سیب زمینی ها و عدس ها ، رشته پلویی خرد شده را به همراه 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی ، نمک و فلفل داخل اشکنه عدس بریزید و اجازه دهید تا غلیظ شود. در آخر هم در صورت تمایل به آن به مقدار دلخواه آبغوره اضافه کنید. سه شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۴:۰۱ ۲۰ بازديد آریا بانو لینک کوتاه: https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/226422/