آریا بانو

آخرين مطالب

حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی با ما چه کار خواهد کرد؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - میهن پست / حواس‌ پرتی‌ را شاید کمتر کسی یک بیماری قلمداد کند چرا که این موضوع بخصوص در یک دهه اخیر در بین مردم بیشتر رواج یافته و همین رایج بودنش به نحوی باعث شده است که نام بیماری از آن برداشت شود ، موضوعی که شاید از خیلی از بیماری های ویروسی برای مبتلایان به آن آسیب رسانتر و حتی خطرناک تر باشد. چرا که حواس‌ پرتی‌ گاهی باعث شده است که افراد در یک چشم به هم زدن سرمایه یک عمر زندگی خود را از دست بدهند.
اما در یک دهه اخیر و در کنار سایر مشکلات و عواما این اختلال ، حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی نیز به شدت به دامن زدن به این اختلال اضافه شده است.
به عباراتی دیگر در دنیای امروز سایت‌ ها و موارد مختلفی وجود دارند که می‌توانند حواستان را پرت کنند. بنابراین در اینجا یک سوال پبش می آید که آیا تا به‌ حال به این فکر کرده‌اید که این حواس‌ پرتی‌ های چقدر به شما ضرر می‌زنند؟ چه زمان و هزینه‌ ای برای این حواس‌ پرتی‌ های صرف می‌شود ؟
با این حال بسیاری از افراد بیشتر زمان کاری خود را به خواندن و پاسخ دادن به پیام ها در شبکه های اجتماعی و وبسایت ها اختصاص می‌دهند ، بنابراین اگر یاد بگیرید ارتباط خود با تکنولوژی را مدیریت کنید می‌توانید با کنترل حواس‌ پرتی‌ های بی مورد درآمد خود را افزایش دهید. مثلا زمانی که در اداره یا محل کارتان حوصله‌ تان سر رفته ناخود آگاه به طرف شبکه‌ های اجتماعی کشیده می‌شوید. کاری که این روزها هزینه زیادی را روی دست همه افراد جامعه قرار داده است و فقط در آمریکا حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی سالانه 650 میلیارد دلار هزینه ایجاد می‌کند.
اما در پاسخ به این سوال احتمالی که چگونه به اوج این حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی رسیده‌ ایم ؟ باید گفت که قرن 21 قرن ارتباطات است. در چند دهه اخیر آن‌ قدر درگیر ارتباطات شده‌ایم که به‌ سختی می‌توانیم از آن جدا شویم. در هر جا می‌توانیم به اینترنت متصل شویم ، با دوستان خود تماس‌ های اینترنتی ارزان داشته و از طریق شبکه‌ های اجتماعی در جریان زندگی مخاطبینمان قرار بگیریم ، اطلاعات را به جای این که در ذهنمان ذخیره کنیم ، به گجت ها و فضاهای ابری اینترنتی می سپاریم و حتی شماره تلفن های نزدیکانمان را هم به ذهن خود نمیسپاریم که این اصل اساس حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی را به سرعت ، تشدید می بخشد.
توضیح بیشتر این که حواس‌ پرتی‌ های ما و البته حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی زمانی آشکار می‌شود که چند دقیقه و یا فاجعه آمیزتر این که نیم روز ، به گوشی تلفن یا اینترنت دسترسی نداشته باشیم. برای مثال، بیشتر افراد در این موراد عصبی و تند خو می شوند ؟ و در مقابل نیز افراد احساس می کنند که ارتباط زنده همیشگی را با دنیا اطراف و مهمتر از همه ارتباط با نزدیکان خود را از دست داده اند.
حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی علاوه بر زمان خیلی چیزهای دیگری را نیز از ما خواهد گرفت ؟ چرا که تلفن هوشمند و وسایل ارتباطی بازدهی افراد را در هر کاری افزایش می‌دهند. با این‌ حال امروزه این گجت ها به یکی از اساسی ترین وسایلی تبدیل شده‌ اند که اساس تمامی حواس پرتی ها را مهیا کرده اند.
برای مثال زمانی که مشغول کار مهمی هستید چند پیام در شبکه های اجتماعی حواستان را پرت می‌کند ؟ بنابراین انتخاب با شماست می‌توانید به‌ جای توجه به این پیام ها به کار خود برسید یا اینکه حواس خود را متوجه ایمیل‌ها و مسائل بی‌ اهمیت کنید. در هر صورت این وسیله حواستان را پرت کرده است.
هر بار که حواستان پرت می‌شود زمان خود را از دست داده‌اید. بازگشت به کار اصلی‌ تان زمان و انرژی شما را می‌گیرد. در این صورت به نظر می‌رسد که هرگز نتوانید کار خود را به اتمام برسانید.
توضیح بیشتر در خصوص حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی این که یک فرد متوسط امریکایی هر 11 دقیقه حواسش پرت شده و 25 دقیقه طول می‌کشد تا وظیفه خود بازگردد. با این حال شما نیز هر چقدر کارتان پیچیده‌ تر باشد دیرتر می‌توانید ذهنتان را برای انجام و یا ادامه یک کار متمرکز کنید چرا که تحقیقات اخیر نشان داده که ذهن انسان نمی‌ تواند درعین‌حال یک کار و یک سرگرمی را باهم انجام دهد و در هر دو ناموفق خواهند شد.
در یک تحقیق یک مقاله در اختیار افراد قرار داده و سپس از آن‌ها خواسته شد تا به سؤالاتی درباره آن مقاله پاسخ دهند. دراین‌بین افرادی که حین این کار حواسشان پرت شد تنها توانستند به 80 درصد سؤالات پاسخ دهند. بنابراین رسانه‌های اجتماعی می‌توانند بازدهی‌تان را کاهش دهند.
ذهن خود را در اوج حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی ، چگونه به کارمان متمرکز کنیم ؟
بنابراین باید چه‌ کار کنید؟ در حین انجام کارهای مهم باید گوشی تلفن خود را کنار بگذارید یا حداقل آن را روی حالت سکوت قرار دهید. پیش از روی دادن این مشکلات با آن‌ ها مقابله کنید. به همکاران خود بگویید اگر با من کار دارید و اگر با شما کار دارند شخصا به شما مراجعه کنند کاری سخت و اما ناگزیر و همچنین تکنیک دیگری هم وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید:
قانون 20 ثانیه‌ ای برای غلبه بر حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی
روان‌ شناسی به نام شان آکور معتقد است که 20 ثانیه می‌تواند در زمینه تغییر رفتار تغییر بزرگی را ایجاد کند. به‌ طور کلی افراد به انجام کارهای آسان‌ تر بیشتر رغبت نشان می‌دهند تا یک کار دشوار. مثلا اگر کاری مانند جستجو در شبکه اجتماعی بیشتر از 20 ثانیه طول بکشد احتمال انجام آن کمتر است.
اما این به چه معناست؟ برای اینکه به انجام کارهایی که حواستان را پرت می‌کند وسوسه نشوید باید آن‌ها را برای خود دشوار کنید. برای مثال گوشی تلفن را از خود دور کنید یا اینکه یک اپلیکیشن را غیرفعال کنید تا دسترسی به آن بیشتر از 20 ثانیه طول بکشد. در این صورت حتی اگر بخواهید هم آن کار را انجام نخواهید داد. در این صورت خود را به رفتارهای خوب عادت می‌دهید.
در مقابل حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی ، کنترل زندگی خود را بر عهده بگیرید
به یاد داشته باشید که بسیاری از مواردی که باعث و بانی حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی هستند برای افراد چندان هم ضروری نیستند ، مثلا شبکه اجتماعی در مقابل ناهنجاریهایی که ایجاد می کنند ، هیچ کمکی خاصی به شما نمی‌کنند. چرا که پیشرفت‌ های تکنولوژی اگر چه به پیشرفت انسان کمک می کند اما می‌توانند مانع انجام کارهای زیادی دیگری نیز شود اما به این معنا نیست که نمی‌توانند بازدهی‌ تان را افزایش دهد.
بنابراین برای غلبه بر حواس‌ پرتی‌ های ناشی از تکنولوژی باید حد وسط را در نظر گرفت . بنابراین برای این کار به تعهد، عمل و اراده نیاز دارید تا بتوانید به کارهای خود رسیدگی کنید. و حتما به یاد داشته باشید که برای رسیدگی به کارهای خود به یک فاصله 20 ثانیه‌ ای بدون توجه به دنیای تکنولوژی و مجازی نیاز دارید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/225932/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود

حردانی: هواداران سنگ تمام گذاشتند

شجاعی جمله معروف کمالوند را بازسازی کرد

سرپرست استقلال: مشکل تیم ما مالی است

کری ستاره بارسا برای رئال؛ با 200 درصد توان بازی می کنیم

رضاوند: بازی‌ها با VAR برگزار شود تا حق تیمی‌ خورده نشود

واکنش بادامکی به استفاده از VAR در هفته‌های پایانی

بادامکی: اسماعیلی فر به هواداران لایک نشان داده

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

قطعه «گلادیاتور» اثر هانس زیمر با ساز دودوک

پزشکان پایبند تعرفه‌های قانونی نیستند

ترفند عجیب گراز برای فرار از دست سگ‌های شکارچی!

خوشمزه ترین سوپ قارچی که میتونی درست کنی

افزایش قد نرمال برای دختران در سنین بلوغ

توصیه ای برای چیدمان منزل کسانی که فرزند اوتیسم دارند

تصاویری فوق‌العاده زیبا از عبور زیبای فالکون 9 از مقابل ماه

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

ویسی: قول می‌دهم خوزستانی‌ها در پایان، ناراحت نباشند

نویدکیا: نیمه دوم با کیفیت بازی کردیم

شجاع: هواداران تراکتور هر چه بگویند حق دارند