آریا بانو

آخرين مطالب

میز اردور/ ترشی خوشرنگ و خوشمزه انگور سیاه خانه داري

میز اردور/ ترشی خوشرنگ و خوشمزه انگور سیاه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بیتوته / ترشی شانی، جزء ترشی های مجلسی و اعیانی قدیمی شهر تبریز است. تفاوتی که این ترشی با دیگر ترشی ها دارد استفاده از شکر (عسل یا دوشاب) می باشد که طعمی ترش شیرین و خوشمزه ای به این ترشی می دهد. خوب است که دست کم برای یک دفعه این ترشی خاص را امتحان کنید. با دو روش تهیه ترشی شانی آشنا شوید.
مواد لازم برای ترشی شانی :
انگور شانی سه کیلو
نبات (ترجیحاً ساده یا کم زعفران) 500 الی 750 گرم
سرکه (ترجیحاً سرکه شانی خانگی) برابر با مقدار آب
آب جوشیده خنک شده برابر با مقدار سرکه
نکاتی قبل تهیه ترشی شانی :
انگورها را به هیچ وجه دانه نکنید. باید همراه با خوشه باشند.
سرکه مورد استفاده سرکه شانی خانگی و بسیار مرغوب باشد.
مقدار آب جوشیده و سرکه، دقیقاً نصف، نصف است. یعنی بعد از قرار دادن شانی ها در داخل ظرف، چنانچه ظرفتان ظرفیت 6 پیمانه مایع را داشته باشد، سه پیمانه آن باید آب جوشیده خنک شده و سه پیمانه آن سرکه باشد.
طرز تهیه ترشی شانی :
ابتدا انگور را همراه با خوشه های آن داخل کاسه بزرگی قرار بدهید، بعد آب و یک قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید و خوب بشویید. انگور شانی باید خوب تمیز شود.
سپس آن را داخل آبکش بریزید و اجازه بدهید به طور کامل آب اضافی آن برود. سپس قدری آب را بجوشانید و اجازه بدهید خوب خنک شود.
بعد از آن انگورها را داخل ظرف مخصوص ترشی (دبه) قرار بدهید. می توانید انگورها را با چاقو یا قیچی به خوشه های کوچکتر هم تقسیم کنیم اما مواظب باشید انگورها برش نخورند و خود به خود دانه نشوند. می توانید خوشه های انگور را پس از رسیدن ترشی و در زمان مصرف آن ها را کوچک کنید. ظرفیت ظرف باید طوری باشد که انگورها پس از ریختن مایع به آسانی داخل مایع غوطه ور باشند.
آن گاه آب و سرکه را داخل دبه های کوچک ترشی بریزید. به این صورت که مقادیر دقیقاً نصف، نصف است. یعنی در‌حالتی که ظرفتان ظرفیت 6 پیمانه مایع را داشته باشد، سه پیمانه آن بایستی آب جوشیده خنک شده و سه پیمانه آن سرکه باشد. دبه های مورد استفاده برای ترشی باید تمیز و خشک و بدون هر گونه سوراخ و بدون هر گونه بو باشد. آن گاه نبات ها را روی دهانه ظرف قرار بدهید. به دلیل وجود سرکه نبات ها فورا آب خواهند شد. در پایان یک نایلون فریزر تمیز روی دهانه دبه قرار بدهید و در آن را محکم ببندید.
ظرف ترشی باید حدود دست کم یک ماه در هوای آزاد و خنک بماند تا برسد. پیش از این زمان در ظرف باز نشود. زمان مصرف چند خوشه از انگور را جدا نموده و دانه کنید و به عنوان یک ترشی خوش طعم در کنار غذاها سرو کنید.
مواد لازم برای دستور ترشی دوم:
انگور شاهانی 1 کیلوگرم
سرکه قرمز 1 لیتر
شکر 1 پیمانه
برگ مو 2- 3 عدد
طرز تهیه ترشی شانی :
ابتدا انگورها را بشویید می توانید خوشه های آن را جدا کنید می توانید جدا نکنید. به نظر من جدا نکنید بهتر است، سپس اجازه بدهید آب آن ها خارج شود و سپس در شیشه بریزید.
سرکه را با شکر قاطی کنید تا شکر حل شود و سپس روی انگورها بریزید.
برگ مو را روی انگور قرار بدهید، درب شیشه را ببندید، در جای خنک و تاریک بگذارید تا یک ماه بماند و ترشی آماده شود.
نکاتی برای تهیه ترشی انگور شانی :
آب و سرکه باید به یک اندازه باشد و اندازه آن باید به قدری باشد که انگورها داخل مایع غوطه ور شوند.
بعضی افراد به جای نبات از شکر یا قند یا حتی عسل هم استفاده می کنند ولی نبات کیفیت بهتری دارد.
بعضی از افراد هیچ گونه شیرین کننده ای برای این ترشی استفاده نمی کنند ولی با نبات یا شیرین کننده های دیگر، شانی طعم ترش شیرین و عالی دارد.
بعضی افراد تنها از سرکه استفاده می کنند. به این روش خوشمزه است ولی گلو را می سوزاند.
هرچه ترشی شانی مدت زمان بیشتری بماند کیفیت بهتری خواهد داشت.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

میز اردور/ حلوای نشاسته، خوش رنگ و خوش طعم

میز اردور/ محلبی معروف ترین دسر ترکی و عربی

راز خوشمزه شدن آش رشته مادربزرگ ها چیست؟

ناهار/ جوجه چینی را با دلستر مزه دار کنید

فوت آشپزی/ روش های نگهداری سیب برای مدت طولانی در خانه

مدل های سرویس آرکوپال برای جهیزیه عروس

بهترین سیب زمینی سرخ شده به روش رستورانی

مواد غذایی حاوی پتاسیم

طرز تهیه آنتی بیوتیکی طبیعی با انار

بیسکوئیت شکلاتی برای زنگ تفریح مدرسه ای ها

نمونه هایی از تزیین سبزی پلو با ماهی

جلوگیری از کپک زدن نان و میوه در یخچال

طرز تهیه سوپ کدو حلوایی و برنج

با چند صبحانه نابغه پرور آشنا شوید

سوپ و آش/ آش انار پاییزی با خواص بی نظیر

سفره آرایی/ نمونه هایی از تزیین سبزی پلو با ماهی

فوت آشپزی/ بهترین سیب زمینی سرخ شده به روش رستورانی

صبحانه/ با چند صبحانه نابغه پرور آشنا شوید

ریسمانی که پاییز را به خانه می‌آورد!

غذای اصلی/ به سرعت برق و باد کوکو درست کن

میز اردور/ دسر سوپانگل برای عاشقان کاکائو

فوت آشپزی/ نکاتی برای حرفه ای شدن در پختن یک لازانیا خوب

سوپ جعفری برای شب های سرد پاییز

خوشمزه ترین مسقطی خانگی بدون نشاسته گندم

کیک شکلاتی با گاناش دسری فوق العاده

شام/ استانبولی پلو با طعمی و رنگ واقعی

خورش کدو مسما برای تشکر از زحمات مادر

غذای اصلی/ دستور تهیه دلمه کلم

میز اردور/ بورانی لبو، پیش غذایی عالی برای شام

شیرینی ها/ 4 مدل پخت کیک زنجبیلی برای دورهمی ها

غذای اصلی/ اشکنه، غذای کهن خراسانی

عصرانه/ تی تاپ، پیشنهاد نوستالژیک برای دهه شصتی ها

میز اردور/ ترشی پاییزی بسیار خوشمزه با کیوی

غذای اصلی/ پخت اسپاگتی در فر به شیوه ای آسان

عصرانه/ تی تاپ، پیشنهاد نوستالژیبک برای دهه شصتی ها

طبع من/ نیمرو با فلفل سیاه معجزه می کند

غذای ملل/ اسپاگتی با خوراک گوشت؛ غذای معروف ایتالیایی

بهترین مدل‌های نیم‌بوت زنانه برای پاییز و زمستان

پخت اسپاگتی در فر به شیوه‌ای آسان

آموزش تزئین میوه ها با ایده های ساده و خلاقانه

روش های خانگی برای وز نشدن موها

میز اردور/ چگونه در خانه خمیر تارت درست کنیم؟

ناهار/ آموزش پخت خورشت فسنجان با گوشت مرغ

غذای اصلی/ ریحان پلو با کوفته ریزه

فوت آشپزی/ کیک اسفنجی را مانند قنادی ها بپزید

غذای اصلی/ با خیار هم می توان دلمه درست کرد

کدام شال گردن را با کدام لباس هماهنگ کنیم؟

بهترین صبحانه در فصل پاییز چیست؟

نکاتی درباره خرید نیم‌بوت و بوت‌های مردانه

شیرینی ها/ نوستالژی ترین شیرینی ایرانی