آریا بانو

آخرين مطالب

والک پلو؛ غذایی سنتی با یک گیاه وحشی سرشار از کلسیم خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ستاره / والک یک نوع سبزی محلی است که در فصل بهار به صورت خودرو در مناطق کوهستانی کشورمان رشد می‌کند. والک به تنهایی بوی نامطبوعی دارد. ولی با آن غذایی به نام عنوان والک پلو طبخ می‌شود که طرفداران زیادی دارد. این غذا که از غذا‌های سنتی استان‌های تهران و کرمانشاه است به صورت ساده یا همراه با تخم مرغ نیمرو، گوشت ماهیچه، ماهی و مرغ سرو می‌شود. در این مطلب با طرز تهیه این پلو آشنا می‌شویم.
به منظور تهیه این غذا به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.
برنج 500 گرم
سبزی والک 500 گرم
روغن 100 گرم
نمک به میزان لازم
دستور تهیه
برنج را بشویید، 8 پیمانه آب و 4 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 2 الی 3 ساعت خیس بخورد.
سبزی والک را پاک کنید، بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج شود. والک کوهی دارای برگ‌های نازک و کوتاهی است که می‌تواندی آن‌ها را به صورت درسته مورد استفاده قرار دهید، ولی در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را کمی درشت‌تر از سبزی پلویی خرد کنید.
قابلمه‌ای را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس آبی که برنج را در آن خیس کرده بودید، بریزید و برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.
برنج را با کفگیر هم بزنید، نمک آب برنج را بچشید و در صورت لزوم مقداری نمک به آن اضافه کنید.
2 الی 3 دقیقه مانده به آبکش کردن برنج، والک خرد شده را به برنج اضافه کنید و اجازه دهید همراه با برنج چند جوش بزند.
سپس مخلوط برنج و والک را آبکش کنید.
قابلمه را شسته و روی حرارت قرار دهید، 2 الی 3 قاشق غذاخوری روغن در آن بریزید و اجازه دهید، روغن داغ شود.
مخلوط برنج و والک را در قابلمه بریزید، اطراف برنج را جمع کنید و با کفگیر در وسط آن چند سوراخ ایجاد کنید.
درب قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
پس از 10 دقیقه که بخار برنج بلند شد، مقداری آب روی برنج بدهید، روی در قابلمه دمی قرار داده و حرارت را کم کنید.
حدود 45 دقیقه زمان دهید تا والک پلو دم بکشید، سپس روی آن کمی روغن حیوانی یا روغن معمولی بدهید، اکنون غذا را در دیس بکشید و نوش جان کنید.
نکات مهم برای تهیه والک پلو
از آنجا که سبزی والک بسیار نازک و لطیف است، نباید زیاد در آب بجوشد، زیرا له می‌شود. بنابراین دو سه دقیقه قبل از آبکش کردن برنج، آن را اضافه کنید.
سبزی والک پس از شسته شدن خیلی سریع خراب می‌شود، بنابراین والک شسته را بلافاصله مورد استفاده قرار دهید.
در قدیم این غذای سنتی را با سماق و زعفران درست می‌کردند، بدین ترتیب که موقع ریختن برنج در قابلمه لابه‌لای آن کمی سماق و زعفران می‌پاشیدند.
این نوع پلو به صورت سنتی غذایی گیاهی است که گوشت در آن استفاده نمی‌شود، اما در صورت تمایل می‌توانید این غذا را همراه با گوشت ماهیچه آبپز، گوشت زبان گوساله پخته، گوشت مرغ پخته شده و یا کوفته ریزه سرخ شده دم کنید یا پس از دم کشیدن همراه با ماهی سرخ شده یا تخم مرغ نیمرو میل کنید.
این پلو را می‌توانید به صورت دمی نیز درست کنید، برای این منظور برنج را مانند کته معمولی طبخ کنید و زمانی که آب برنج کشیده شد، والک را به آن اضافه کرده، دم بگذارید و پس از دم کشیدن، مانند دمپختک با نیمرو میل کنید.
برای معطر شدن والک پلو می‌توانید، هنگام دم کردن برنج دو ساقه سیر تازه خرد شده نیز به آن اضافه کنید.
والک را مدت زمان زیاد در آب قرار ندهید، زیرا باعث پژمرده شدن برگ‌های آن می‌شود.
بهترین روش برای نگهداری گیاه والک، فریز کردن آن به صورت درسته یا خرد شده است. البته می‌توانید والک را به صورت خشک شده نیز نگهداری کنید. برای خشک شدن والک آن را در سایه قرار دهید.
سخن آخر
والک گیاهی وحشی و سرشار از کلسیم و ویتامین‌های مفید برای بدن است. معروف‌ترین غذایی که با این گیاه درست می‌شود، والک پلو بوده که در این مطلب با طرز تهیه آن و نکات مهم و ضروری در تهیه این غذا آشنا شدید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

به مناسبت هشتمین سالگرد رسیدن کنجکاوی به مریخ؛ 8 تصویر زیبا از سیاره سرخ

چرا نباید از مایکروویو برای گرم کردن چای استفاده کرد؛ علم توضیح می دهد

آیا سفر با سرعت نور امکان پذیر است؟

پرسپولیس و رکوردی که از بین رفت

هافبک جوان فولاد ادامه فصل را از دست داد

ضیافت پیکانی‌ها به امید بقا در لیگ برتر

گتوزو: مقابل بارسلونا باید به اورست صعود کنیم!

دلایل عقد قرارداد «بد» با ویلموتس

جام قهرمانی طعم شکست گرفت/ پرسپولیس بالاخره با گل‌محمدی باخت!

تداوم قعرنشینی تیم رضاییان در لیگ ستارگان

رسن: از دیدار گذشته احساس درد داشتم

گل‌محمدی: ذوب آهن 11 نفره دفاع می کرد

با حضور نود دقیقه‌ای سردار زنیت قهرمان سوپر کاپ روسیه شد

بوناچیچ: از روز بد پرسپولیس بهترین استفاده را بردیم

کارشناسی داوری پرسپولیس و ذوب‌آهن

ماموریت ویژه یحیی؛ حفظ انگیزه قهرمان لیگ

گل محمدی: هزینه آمدن برانکو و کالدرون برای جشن قهرمانی حدود 2 الی 3 میلیارد می‌شد

هافبک سابق بارسلونا: مسی تنهاست

وزیر ورزش شکست پرسپولیس را از نزدیک تماشا کرد!

داستانک/ اگر پولمان را گم کنیم چقدر می ارزیم؟

«الغدیر»؛ تلاشی چهل ساله که هنوز مغفول مانده است

چهره ها/ الیکا عبدالرزاقی به یاد روزهای خوبش با ماهی جان

مجید بنی‌فاطمه از سوتی خودش در یکی از مراسم‌ها می‌گوید

پژمان بازغی و حمید حامی به برنامه مجید صالحی می‌آیند

چهره ها/ نفیسه روشن در شوکِ از دست دادن ماه‌چهره خلیلی

چهره ها/ زمانی که ماه‌چهره خلیلی در انتظار متولد شدن فرزندش بی‌قرار بود

سوتی محمدرضا احمدی در گزارش فوتبال

چهره ها/ عکس‌العمل میترا حجار به درگذشت ماه‌چهره خلیلی

چهره ها/ تبریک پیمان معادی برای تولد رفیقش

چهره ها/ عکسی از گلاره عباسی در کنار ماه‌چهره بانو

سکانسی از بازی زنده‌یاد خلیلی در سریال «در چشم باد»

چهره ها/ لیندا کیانی: تو همه این روزهای بد این بدترین خبر بود

چهره ها/ احسان کرمی: ماه‌چهره خانم فقط می‌توانم براى غصه‌هاى پسرکت بمیرم

تیکه‌های نیش‌دار مدیری به مسئولان و خانه‌های 25 متری

چهره ها/ افسوس شیوا طاهری برای کوچ ابدی هم‌بازی‌اش در سریال «گذر از رنج‌ها»

تیزر اختصاصی بازی سام درخشانی در «خوب، بد، جلف 2»

روش بن ماری چیست ؟ و چه کاربردی دارد ؟

اجرای موسیقی زنده در بیمارستان مسیح دانشوری + ویدئو

ماه‌چهره خلیلی، بازیگر زن ایرانی درگذشت+ علت مرگ + عکس

ترانه های محلی «عزیز بشین به کنارم» و «لیلا در واکُن مویُوم»

تصادف مرگبار دو پراید در ایرانشهر

سارقان خودروهای شهریار در خلازیر به دام افتادند

سلام بر غدیر، بر صبح بلند ولایت و محبت

درگیری مهمانان یک هتل با خدمه هتل

صوت/ مولودی‌خوانی عید سعید غدیر با نوای سید مجید بنی فاطمه

ماهی سوخاری بپزید و از خوردنش لذت ببرید

حذف وعده‌های اصلی مانع سوخت و ساز بدن خواهد شد

ساخت چراغ قوه دستی مثل آب خوردن

شما هم می‌توانید این‌گونه اوقات فراغت فرزندانتان را در دوران کرونا پر کنید

درخشان‌ترین ماده روی زمین ساخته شد