آریا بانو

آخرين مطالب

نکات کاربردی برای تهیه شیرینی سنتی و خشک خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ساناز ساینا / ایران مهد تهیه و پخت انواع شیرینی‌های خشک است و بیراه نیست اگر بگوییم برای آماده‌کردن این نوع شیرینی باید نکات را مو به مو اجرا کرد. قوانینی که مدت‌هاست قنادان حرفه ای و سنتی ایران آن‌را به دقت وظرافت به‌کار می‌برند.
مواد اولیه
مهم‌ترین قسمت تهیه شیرینی خشک استفاده از مواد اولیه مرغوب است که با محیط هم‌دما شده باشند؛ به‌غیر از مواردی که در دستور ذکر شده باشد مثلاً کره (سرد) یا آب (گرم). اندازه‌گیری دقیق مواد اولیه نیز از نکات مهمی است که کیفیت شیرینی را دو چندان می‌کند. به‌طور کلی سعی کنید مواد اولیه مرغوب و مارک‌های شناخته‌شده را تهیه کنید.
قالب شیرینی
برای قالب زدن از هر قالبی به دلخواه می‌توانید استفاده کنید، اما استفاده از قالب‌های کوچک برای شیرینی عید مرسوم‌تر است. از طرفی دقت داشته باشید که هر چقدر سایز خمیر قالب زده بزرگ‌تر و قطر آن ضخیم‌تر باشد زمان پخت آن بیشتر است. چنانچه خمیر در حین قالب زدن به قالب می‌چسبد کاتر را در آرد فرو برده و سپس شروع به قالب زدن خمیرها کنید.
تنظیم حرارت فر
هر قنادی باید با فری که از آن استفاده می‌کند آشنایی کامل داشته باشد، چرا که هر فِر با فِر دیگر کاملاً متفاوت است. بهترین روش برای آزمودن فر جهت پخت شیرینی عید این است که پس از گرم کردن فر با دمای گفته‌شده در دستور 2 قطعه شیرینی را به‌عنوان تِست داخل سینی فر قرار دهید و طبق زمان گفته‌شده در دستور آن را بپزید. طلایی شدن زودتر شیرینی‌ها حکایت از حرارت زیاد فر دارد و باید آن را اندکی کاهش داد و مجدداً تِست را تکرار کنید. چنانچه شیرینی پس از زمان ذکرشده خام بود نشان از کم بودن حرارت فر دارد که باید دمای فر را افزایش داد و تِست را دوباره تکرار کنید.
ورز دادن خمیر شیرینی
از ورز دادن خمیری که در آن کره به کار رفته است پرهیز کنید. ورز دادن بیش از اندازه خمیر موجب روغن انداختن آن می‌شود و پس از پخت، شیرینی سفت خواهد شد. اگر مشاهده کردید که خمیر شیرینی در حال روغن انداختن و نرم شدن است، بلافاصله آن را داخل کیسه نایلونی قرار داده و 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شده و آماده قالب زدن شود.
استراحت دادن خمیر
خمیر شیرینی نیز مانند خمیر نان احتیاج به استراحت دارد. این زمان در بهبود کیفیت نهایی شیرینی بسیار موثر است. برای استراحت دادن خمیرهای حاوی کره، به‌ویژه بیسکوییت‌ها و کوکی‌ها باید خمیر را ابتدا در کیسه نایلونی قرار داد و بهتر است آن را کمی فشار دهید تا پهن شود و سرعت خنک شدن آن افزایش یابد. به‌جای استفاده از کیسه نایلونی می‌توانید آن را در سلفون بپیچانید اما دقت داشته باشید که جایی برای نفوذ هوا به خمیر شیرینی وجود نداشته باشد زیرا موجب خشک شدن خمیر می‌شود. استراحت خمیر در تهیه شیرینی سنتی معمولاً در دمای معمولی اتاق کار صورت می‌گیرد مگر آنکه در دستور ذکر شده باشد در یخچال استراحت دهید. بهتر است برای حفظ ظاهر، سینی شیرینی‌های قالب زده کره ای را قبل از قرار دادن در فر به مدت 15 دقیقه در یخچال یا 5 دقیقه در فریزر خنک کنید سپس طبق دستور آن را بپزید.
نگه‌داری شیرینی‌های آماده
برای نگه‌داری شیرینی‌های خانگی ابتدا به نوع مواد اولیه دقت کنید. چنانچه در تهیه آن از کره و مواد مرطوبی همچون مارمالاد استفاده شده، بهتر است این شیرینی را در ظرف دردار بچینید و در صورتی‌که قصد دارید چندین لایه شیرینی را در یک ظرف بچینید بهتر است بین هر لایه یک ورق کاغذ روغنی قرار دهید تا شکل و ظاهر شیرینی از بین نرود سپس ظرف را در یخچال قرار دهید تا ماندگاری شیرینی بیشتر شود.
از آنجایی که در تهیه شیرینی‌های سنتی معمولاً از روغن قنادی استفاده می‌شود، می‌توان این شیرینی‌ها را در ظرف در دار در جای خنک و به دور از نور آفتاب نگه‌داری کرد، اما اگر موادی مانند مارمالاد در آن به کار رفته، بهتر است در یخچال نگه‌داری شوند و 30 دقیقه قبل از سرو، در ظرف مورد نظر بچینید تا با محیط هم‌دما شود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

نیوزلندی‌ها برق بی‌سیم اختراع کردند

تشخیص آسیب قلبی در بیشتر بیماران بهبودیافته از کووید 19

چرا برخی از باکتری‌ها، ما را مسموم می‌کنند؟

مسعود اوزیل به شالکه بازگشت

خطر بزرگی که پرسپولیس را تهدید می‌کند

فردوسی‌پور: برای خودم نیامدم، به خدا حالم خوب است

وقتی آمار صدا و سیما هم ادعای میثاقی را تایید نمی کند!

بعد از 29 سال دوباره کاپ قهرمانی آسیا را دستم گرفتم

انتخاب خانواده سانچو در صورت جدایی از دورتموند

معرفی وزنه‌برداران برای حضور در انتخابات کمیسیون ورزشکاران جهانی

من هم جای «یحیی» بودم ناراحت می‌شدم

گل های دیاباته برای استقلال گران تمام می شود

منع داور استقلال- سپاهان از قضاوت در هفته آینده

تجدیدنظر لیگ روسیه در انتخاب آقای گل

احتمالات و مخاطرات انتقال جهانبخش به آژاکس

بدهی‌های دلاری، دغدغه مهم هیات مدیره استقلال

13 انتصاب در فدراسیون همگانی در یک هفته!

جزئیاتی از مهمانی جنجالی ستاره قرمزها

شیری: جام حذفی را به هیچ تیمی تعارف نمی‌کنیم

کتاب صوتی «واحد شماره دو!» منتشر شد

قرآن در اندونزی جز کتاب‌های محبوب دوران قرنطینه

دو خط کتاب/ خوگرفتن با مکان‌هاى بیگانه کیفیت غریبى دارد

آشنایی کارشناسان محیط زیست قزوین با فرایند تولید و منابع ایجاد آلایندگی در صنایع

دی کاپریو با اپل قرارداد تولید محصولات تلویزیونی بست

وونگ کاروای سریال می‌سازد

خاطره جالب علی کریمی از جواد کاظمیان

منیژه حکمت: نگذارید سینما دست نامحرمان بیفتد

حامد بهداد یا محمدرضا گلزار، انتخاب کدام است؟

بده بستان های اهل سیاست در سریال «آقازاده»

پخش بین المللی «بوتاکس» آغاز شد

آخرین وضعیت سریال محرمی کارگردان «ستایش»

افسانه بایگان: به کرونا بگیم «کروناز»!

وقتی مجری سرشناس یک چهره اینستاگرامی پرحاشیه می‌شود

بهاره افشاری و حیوان خانگی خوش لباس و زیبایش

طرز تهیه دسر پلمبیر به روش های متفاوت

تاکید WHO بر سه اقدام موثر در مهار کروناویروس

موسیقی متن فیلم «احتمال باران اسیدی»

درآمد عجیب و غریب کودک کار در مناطق شمالی تهران

پنج سال زندگی مخفیانه در جنگل

بازی با مرگ مرد جوان با پرش از ارتفاع 30 متری!

نماهنگ عید غدیر با نوای مجید بنی فاطمه

طنز/ مزخرفی به نام اسپرسو

ذهنتان را به چالش بکشید

لحظه فرار زندانیان از زندان برزیل

پسر گم شده از شکم کروکدیل پیدا شد!

سؤالات عجیبی که در مصاحبه مخوف دانشگاه کمبریج پرسیده می‌شود!

سرقت خودرو به همراه بچه ای در داخل آن

سرود (علی أمیری و نعم الأمیر) در آستانه عید ولایت

از ایجاد اقامتگاه بوم‌گردی تا راه‌اندازی موزه و تالار

تاثیر اهدای خون بر سلامت بدن