آریا بانو

آخرين مطالب

با جذاب ترین میوه پاییز مربا درست کنید خانه داري

با جذاب ترین میوه پاییز مربا درست کنید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / یکی از جذاب ترین میوه های پاییزی گلابی است. من شخصاً اون قدر به این میوه علاقه دارم که دوست دارم علاوه بر خوردن گلابی تازه، خوردنی های دیگه ای هم با اون تهیه کنم. طرز تهیه کیک گلابی و چیز کیک گلابی رو قبلاً براتون نوشتم. اما میدونستید مربا گلابی هم فوق العاده خوشمزه است. اصلاً گلابی یکی از بهترین میوه ها برای تهیه مربا هم هست. البته گلابی پکتین کمی داره. پکتین همون ماده ای هست که باعث میشه مربا حالت ژله ای پیدا کنه. برای همین هم لازمه یه مقدار سیب رنده شده به این مربا اضافه بشه.
خود گلابی طعم دلنشینی داره. با اضافه کردن کمی دارچین مربای شما خوش عطر و جذاب تر هم میشه. آب لیمو ترش هم جلوی شکرک زدن مربا گلابی رو میگیره و هم از تغییر رنگ و تیره شده گلابی جلوگیری میکنه. اگه طرز تهیه مربای گلابی رو خوندید و دوست داشتید پیشنهاد میکنم به دستور کمپوت گلابی هم سری بزنید.
چی لازم دارم:
گلابی خرد شده 400 گرم
سیب رنده شده 150 گرم
شکر 400 گرم
دارچین 1/2 قاشق چایخوری
لیمو ترش 1 عدد
چه جوری درست میشه:
مرحله اول:
قبل از شروع به تهیه مربای گلابی یک نعلبکی را داخل فریزر قرار دهید. گلابی ها را به خوبی بشویید. شاخ و برگ آنها را جدا کنید. سپس آنها را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید. هسته ها را خارج کنید. حال، گلابی را به شکل مکعبی خرد کنید و آن را داخل قابلمه سرامیکی یا پیرکس بریزید. از قابلمه فلزی برای تهیه مربا استفاده نکنید چون در مجاورت مواد اسیدی اکسید میشود. (اگر از ظرف لعابدار استفاده میکنید مراقب باشید خش نداشته باشد.)

مرحله دوم:
شکر را روی گلابی های خرد شده بریزید. روی قابلمه را بپوشانید و به مدت 4 ساعت آن را کنار بگذارید. در این مدت چند بار گلابی را زیر و رو کنید تا دانه های شکر در ظرف پخش شود.

مرحله سوم: بعد از این مدت گلابی آب می اندازد. آن را روی شعله خیلی کم قرار دهید. . سیب رنده شده را هم اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید (سیب به قوام آمدن مربا گلابی کمک میکند). مواد را هم بزنید تا مطمئن شوید چیزی از شکر به ته ظرف نچسبیده است.


مرحله چهارم:
اندکی پودر دارچین به مربا گلابی اضافه کنید. یک لیمو ترش سبز را از وسط نصف کنید. آب نیمو از لیمو را بگیرید و به مربا اضافه کنید. 30-40 دقیقه روی شعله ملایم به پخت ادامه دهید تا مربا به غلظت مناسب برسد. هر چند وقت یک بار هم بزنید تا از سوختن مربا جلوگیری شود. برای تست قوام آمدن مربا کمی از آن را داخل نعلبکی یخ زده بریزید. یک دقیقه در یخچال قرار دهید. بعد انگشتتان را وسط مربا بکشید. اگر رد انگشت شما وسط مربا باقی ماند یعنی به اندازه کافی قوام آمده است.

مرحله پنجم:
5-10 دقیقه صبر کنید تا مربای داغ کمی خنک شود. آن را با ملاقه تمیز داخل شیشه های استریل شده بریزید. سپس درب شیشه را ببندید. مربا گلابی آماده شده را در یخچال نگهداری کنید.

نکته های کلیدی تهیه مربا گلابی
– پکتین ماده ای است که در بعضی میوه ها وجود دارد و به مربا حالت ژله ای میدهد. گلابی پکتین خیلی کمی دارد. به همین علت راز قوام آمدن این مربا اضافه کردن کمی سیب رنده شده است. بهتر است سیب را تا جای ممکن ریز رنده کنید.
– اگر میخواهید مربا را مدتی طولانی نگه دارید درب شیشه را محکم ببندید. 10-20 دقیقه در آب در حال جوش قرار دهید. سپس بگذارید خنک شود.
– مربا را در جای خنک و دور از تابش خورشید نگهداری کنید.
– مراقب باشید ملاقه ای که با آن مربا گلابی را داخل شیشه میریزد کاملاً تمیز باشد.
– اگر بعد از خنک شدن مربا هنوز قوام نیامده بود و رقیق بود میتوانید آن را به قابلمه برگردانید. کمی دیگر آب لیمو ترش اضافه کنید و بگذارید مجدداً کمی غل بزند.
– اگر مایل باشید میتوانید به جای دارچین از زنجبیل رنده شده استفاده کنید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

با این سوپ به جنگ سرماخوردگی بروید

ازشما/ بفرماید دوستان

از شما/ سالاد ماکارونی

میز اردور/ سالاد انار و مرغ، هم شام و هم پیش غذا

سوپ ورمیشل بخورید تا سرما نخورید

دسر شکلاتی با شیر کاکائو

شیرینی ها/ کوکی پاییزی با دانه های خوش رنگ انار

شیرینی ها/ کیک گل سرخ؛ کیک مناسب فصول سرد

حلوای رنگینک، بمب انرژی برای عصرهای پاییز

طبع من/ غذاهایی که نباید با هم خورده شوند

میز اردور/ دستور تهیه سیب زمینی های مارپیچی

طع من/ غذاهایی که نباید با هم خورده شوند

غذای اصلی/ طرز تهیه پیتزای توپی

سوپ و آش/ آش جو بخورید تا سرما نخورید

ناهار/ کباب لندنی، پیشنهاد لاکچری امروز

طرز تهیه دونات نارگیلی در فر

میز اردور/ ترشی بندری چاشنی لذیذ غذاها

طرز تهیه لذیذترین خورش قیمه

طرز تهیه سالاد انار و مرغ

فرنچ تست، صبحانه ساده و مفید برای همه

غذای اصلی/ ورژن جدید کوکو سیب زمینی

میز اردور/ مربای مجلسی هویج و پوست پرتقال

غذای اصلی/ کلوچه بادمجان، ایده ای عالی برای مهمانی ها

از شما/ خوشمزه ها

نوشیدنی ها/ آب سیب داغ و ادویه دار شده

شام/ سالاد مرغ یونانی، رژیمی و مغذی

میز اردور/ مربای گل محمدی، عطرش خانه را پر می کند

سوپ و آش/ آش اسفناج برای مبارزه با کم خونی

غذای اصلی/ خورش سیر انار، پیشنهاد پاییزی خوشمزه

ماگ کیکی خوشمزه برای عصرانه

شیرینی ها/ کیک شکلاتی کافی شاپی را در خانه بپزید

غذای اصلی/ ساندویچ مرغ و قارچ برای پیک نیک آخر هفته

سوپ و آش/ لعاب دار کردن سوپ کدو حلوایی با برنج

غذای ملل/ کبه لبو، خوش رنگ و معطر

گیره موی پاپیونی همرنگ لباس

میز اردور/ حلوای نشاسته، خوش رنگ و خوش طعم

میز اردور/ محلبی معروف ترین دسر ترکی و عربی

راز خوشمزه شدن آش رشته مادربزرگ ها چیست؟

ناهار/ جوجه چینی را با دلستر مزه دار کنید

فوت آشپزی/ روش های نگهداری سیب برای مدت طولانی در خانه

مدل های سرویس آرکوپال برای جهیزیه عروس

بهترین سیب زمینی سرخ شده به روش رستورانی

مواد غذایی حاوی پتاسیم

طرز تهیه آنتی بیوتیکی طبیعی با انار

بیسکوئیت شکلاتی برای زنگ تفریح مدرسه ای ها

نمونه هایی از تزیین سبزی پلو با ماهی

جلوگیری از کپک زدن نان و میوه در یخچال

طرز تهیه سوپ کدو حلوایی و برنج

با چند صبحانه نابغه پرور آشنا شوید

سوپ و آش/ آش انار پاییزی با خواص بی نظیر