آریا بانو

آخرين مطالب

بهترین روغن ها برای سرخ کردن خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - جام جم / با وجود این‌که غذاهای سرخ شده از محبوبیت بالایی برخوردارند، اما متاسفانه سرخ کردن یکی از ناسالم‌ترین روش‌های طبخ مواد غذایی محسوب می‌شود. با رعایت برخی شرایط و انتخاب روغن مناسب می‌توان زیان‌های ناشی از این روش را در منزل تا حد امکان کاهش داد. در ادامه با بهترین روغن‌های سرخ کردنی آشنا خواهیم شد.
روغن نارگیل
روغن نارگیل بهترین گزینه برای سرخ کردن محسوب می‌شود. نتایج تحقیقات مختلف نشان می‌دهد حتی هشت ساعت سرخ کردن در دمای 180 درجه سانتیگراد کیفیت این روغن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.
این روغن همچنین دارای اثرات خوبی روی سلامتی انسان است که از آن جمله می‌توان به اثرات باکتری‌کشی، افزایش سطح کلسترول خوب خون (HDL)، افزایش متابولیسم و کمک به سوزاندن چربی‌های شکم اشاره کرد.
درصد اسیدهای چرب اشباع این روغن 9/91درصد و اسیدهای چرب غیر اشباع آن 1/8درصد است که بالا بودن درصد اسیدهای چرب اشباع آن را به گزینه مناسبی برای سرخ کردن مواد غذایی تبدیل کرده است.
چربی‌های حیوانی
چربی‌های حیوانی از قبیل دنبه و روغن کره (روغن حیوانی) نیز گزینه‌های مناسبی برای سرخ کردن هستند. علاوه براین، چربی‌های حیوانی طعم و تردی مطلوب را در محصول ایجاد می‌کنند.
بیشتر اسیدهای چرب موجود در این چربی‌ها از نوع اشباع و تک غیر اشباعی است که این ویژگی آنها را برابر حرارت مقاوم می‌کند. البته کیفیت این چربی‌ها بین حیوانات مختلف متفاوت است. چربی حاصل از حیوانات تغذیه شده به صورت طبیعی (چراگاه‌ها) از کیفیت بالاتری برخوردار است.
کره گزینه مناسبی برای سرخ کردن نیست زیرا حاوی مقادیر اندکی پروتئین و قند است که در حرارت‌های بالا سوخته و طعم بدی ایجاد می‌کند. با این وجود می‌توان از کره در سرخ کردن‌های ساده در ماهیتابه و نه در دمای بالا استفاده کرد. روغن حیوانی (روغن کره) نقطه دود بالایی دارد (252‌درجه سانتیگراد) و مشکلات کره را ندارد.
روغن زیتون
روغن زیتون به دلیل داشتن درصد بالایی اسیدهای چرب تک غیراشباعی از مقاومت حرارتی بالاتری نسبت به روغن‌های گیاهی دیگر برخوردار است. در این روغن درصد اسیدهای چرب چند غیراشباعی پایین است. با وجود این‌که کیفیت روغن زیتون بکر در حین سرخ کردن حتی در طولانی مدت حفظ می‌شود، اما طعم و بوی ویژه آن بویژه اگر در دماهای بالا حرارت داده شود در طولانی مدت حفظ نمی‌شود.
روغن آووکادو
ترکیب این روغن مشابه روغن زیتون است و در ترکیب آن سهم اسیدهای چرب تک غیر اشباعی بیشتر است. این روغن دارای نقطه دود بالایی (270 درجه سانتی‌گراد) است.
روغن بادام زمینی
این روغن نیز دارای نقطه دود بالایی است (230 درجه سانتی‌گراد). این روغن به دلیل طعم مطلوب خود گزینه مناسبی برای سرخ کردن است. از آنجاکه این روغن طعم مواد غذایی را به خود نمی‌گیرد، بنابراین می‌تواند برای سرخ کردن متوالی مواد غذایی مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. این روغن به سرخ کردن در زمان طولانی حساس است.
روغن‌هایی که نباید برای سرخ کردن استفاده شود
روغن سویا، ذرت، کانولا یا کلزا، پنبه دانه، گلرنگ، سبوس برنج، هسته انگور، آفتاب گردان و کنجد به دلیل وجود درصدهای بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع شاید از جنبه‌های سلامتی، روغن‌های مناسبی باشند، اما ثبات حرارتی بسیار پایینی داشته و در سرخ کردن عمیق در زمان طولانی نباید مورد استفاده قرار بگیرند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

عمر ویروس کرونا با گرما متوقف می‌شود؟

حدادی سومین بازیکن هفته لیگ چین شد

آماده باش دو استقلالی سابق برای خرید سهام استقلال

خطر سقوط امپراتوری گواردیولا

استقلال و فولاد، در انتظار نظر ایفمارک

دست خــالی بعد از قهرمانــی

بیرانوند از حضور در سازمان لیگ منصرف شد!

نقش پررنگ سردار ایرانی در قهرمانی زنیت

پاسخ فدراسیون شطرنج به ابهامات فدراسیون جهانی

صحبت‌های سعادتمند پس از پایان جلسه هیات مدیره استقلال

خطای آزمایشگاهی 19 بازیکن فوتبال را به کرونا مبتلا کرد

طالقانی: وضعیتم رو به بهبودی است

مصدومیت 3 دفاع چپ پرسپولیس!

حسین نوری همچنان به کمک دستگاه تنفس می‌کند

تلاش بیرانوند برای حضور مخفیانه در سازمان لیگ

گازایف: سردار آزمون باعث قهرمانی زنیت شد

3 بازیکن دیگر استقلال در خطر ابتلا به ویروس کرونا

نگاهی به کتاب «خاطرات آقابکف» مأمور مخفی عالی‌رتبه سازمان امنیت شوروی در مشهد

روایت استاد شهریار از رفاقتش با صادق هدایت: تحت تأثیر او نزدیک بود من و نیما یوشیج خودکشی کنیم

سابقه 7 ساله ذرات 2.5 میکرون در آلودگی هوای اراک

چهره ها/ رسول صدرعاملی: خرید ماسک دوهزار تومانی به جای پیراهن مشکی!

عاشقانه‌‌های یک زوج وفادار

چهره ها/ گردش تابستانه ساره بیات در باغ میوه

خنده‌های لهجه‌دار؛ طنزهای مبتنی بر لهجه در فضای مجازی

چهره ها/ شب کاری امین زندگانی در رزوهای کرونایی

سعید کریمی بازیگر سریال بچه مهندس سه و پسر زیبایش

تصاویر جدید میترا ابراهیمی همسر جدید پیمان قاسم خانی

ماندگاری ویروس کرونا بر روی سطوح مختلف چقدر است؟

«انیو موریکونه»؛ از وسترن‌های اسپاگتی تا عاشقانه‌های سینمایی

گلایه‌مندی وزیر بهداشت از مردم در کنترل کرونا

وزیر آموزش و پرورش: بیش از 70 درصد دانش‌آموزان جذب شبکه «شاد» شده‌اند

برگزاری آزمون استخدامی سازمان ثبت اسناد در 20 تیرماه

زخم زباله بر چهره ساحل بوشهر

سورپرایز مادربزرگ در روزهای کرونایی

تصاویر زیبا از دلفین های بازی گوش در کالیفرنیا

تماشای خیابان های رنگارنگ بنگلادش

گرگرفتگی شدید را جدی بگیرید!

4 فرمول حفظ سلامت و بهداشت مواد غذایی در سفر

ماجرای داشتن نام خانوادگی ایرانیان از کی شروع شد

هیولایی به نام زن‌بابا؟!

نرم‌افزاری که باکتری‌های مقاوم در برابر دارو را شناسایی می‌کند

تولید هیدروژن و اکسیژن در نانوباغچه‌هایی از جنس فسفید کبالت

نیکبخت: فوتبال کثیف نبود هر کسی دهانش را باز نمی‌کرد

بازدید رئیس کمیته ملی المپیک از کمپ تمرینات مجازی کاروان اعزامی ایران به المپیک 2020 توکیو

بوناچیچ بازیکنانش را تهدید کرده است

شورای نگهبان اساسنامه کمیته ملی المپیک را تایید نکرد

اتحاد طلبکاران استقلال!

احتمال تعطیلی بازی‌ها قوت گرفت

شعر و دکلمه زیبایی از حسین پناهی

تازه های نشر/ کتاب «دنیای قهرمان» منتشر شد