آریا بانو

آخرين مطالب

صفر تا صد تهیه انواع ترشی خانگی خانه داري

صفر تا صد تهیه انواع ترشی خانگی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - زیبامون / ترشی انداختن یکی از کارهای همیشگی و مهم برای تمام خانم های ایرانی هست که معمولا با شروع فصل پاییز، این کار رو انجام میدن و ترشی های خوشمزه و لذیذی رو برای فصل های سرد سال درست می کنند تا برای کنار غذاها یک چاشنی خوشمزه و پرطرفدار داشته باشند.
در فرآیند ترشی انداختن، سبزیجات تازه با آب، نمک، سرکه و ادویه هایی مانند فلفل، سیاه دانه، دانه خردل، میخک و ... مزه دار شده و بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی، طعم و مزه این سبزیجات تغییر کرده و به ترشی خوشمزه ای تبدیل می شوند. از جمله سبزیجاتی که برای ترشی انداختن میتوان استفاده کرد عبارتند از:
خیار
بادمجان
کلم و گل کلم
پیاز
سیر
زیتون
هویج
گوجه فرنگی
فلفل سبز و فلفل دلمه ای
چغندر
کرفس
لوبیا سبز
و ...
در ادامه همراه باشید و آموزش چند مدل ترشی انداختن رو یاد بگیرید.
انداختن ترشی سیر
انداختن ترشی سیر یا درست کردن سیر ترشی در هر شهری از کشور ما متفاوت هست اما به طور کلی میشه این ترشی ساده و خوشمزه رو به روش زیر درست کرد و در کنار تمام غذاهای لذیذ مورد استفاده قرار داد. برای درست کردن ترشی سیر به موارد زیر نیاز داریم:
سیر
سرکه سفید
نمک
شکر
ابتدا سیر ها رو تمیز کنید. برای درست کردن ترشی سیر هم میتوانید پوست سیر را گرفته و حبه حبه کنید و هم میتوانید از سیر درسته و با پوست برای انداختن ترشی سیر استفاده کنید. بعد از اینکه سیرها رو تمیز کردید آن را درون شیشه تمیز و خشک بریزید. سرکه سفید را به همراه مقداری نمک و شکر مخلوط کرده، مزه و طعم ان را بچشید که خیلی شور یا شیرین نباشید. سپس آن را درون شیشه بریزید تا روی سیرها را بگیرید. درب شیشه سیر ترشی رو محکم ببندید و در محیطی گرم و تاریک نگه داری کنید. این سیر ترشی بعد از گذشت 2 ماه آماده می شود. اما هرچه سیر ترشی بیشتر بماند، طعم و مزه بهتری پیدا میکند.
ترشی سیر 7 ساله، یکی از ترشی های بسیار خوشمزه ای هست که خاصیت درمانی هم برای بدن دارد. پس بهتره ترشی های سیر رو برای مدت طولانی نگه داری کنید.
انداختن ترشی زیتون
ترشی زیتون به روش های مختلفی درست میشه که در این بخش، یکی از دستورهای پرطرفدار و ساده برای انداختن ترشی زیتون رو آماده کرده ایم. برای درست کردن این مدل ترشی زیتون به موارد زیر نیاز داریم:
زیتون بدون هسته: 500 گرم
قارچ ریز یا دکمه ای: 200گرم
فلفل دلمه رنگی: از هر رنگ یک عدد
پیاز: یک عدد
سرکه، نمک، فلفل: به مقدار لازم
سیر: دو تا سه حبه
نعنا و گشنیز تازه
برای درست کردن این مدل ترشی زیتون ابتدا باید زیتون های بدون هسته رو به شکل حلقه ای خرد کنید. قارچ های ریز و دکمه ای رو به خوبی بشویید و اجازه بدید تا کاملا خشک شوند. پیاز و فلفل های دلمه ای رو نگینی خرد کنید.
قارچ های شسته شده و خشک شده رو با پیاز، فلفل دلمه ای و قارچ های حلقه ای خرد شده در یک ظرف مناسب برید و با هم مخلوط کنید. تمام مواد رو درون شیشه تمیز و خشک بریزید. سرکه و نمک رو مخلوط کرده، مزه آن را بچشید تا خیلی شور نباشد. حالا سرکه را درون شیشه بریزید تا روی مواد را به خوبی پوشش دهد. برای خوش طعم شدن این ترشی میتوانید از مقداری سیر، نعنا و گشنیز هم استفاده کنید.
ظرف ترشی رو محکم ببندید، یک روز در محیط آشپزخانه نگه داری کنید و سپس درون یخچال قرار دهید. این ترشی بعد از گذشت 3 تا 4 روز اماده و قابل مصرف خواهد شد.
انداختن ترشی بادمجان
ترشی بادمجان یکی از ترشی های لذیذ و عالی هست که حتما باید یک بار امتحان کنید و از طعم و مزه دلنشینی که در کنار تمام غذاها ایجاد میکنه لذت ببرید. برای انداختن ترشی بادمجان به موارد زیر نیاز داریم:
بادمجان قلمی و باریک: 1 کیلوگرم
سیر: 400 گرم
سبزی ترشی: 100 گرم خرد شده
نعنا خشک: 2 قاشق
فلفل تند: 3 تا 4 عدد
سرکه و نمک: به مقدار لازم
درست کردن این مدل ترشی بادمجان خیلی راحت هست و شما میتونید هر زمان که تمایل داشتید، این ترشی رو درست کنید. برای شروع کار ابتدا باید بادمجان ها رو بشویید و بعد به شکل مکعبی خرد کنید و با مقداری سرکه و نمک درون قابلمه مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید. اجازه بدید بادمجان ها به مدت 15 تا 20 دقیقه با سرکه بپزند و طعم بهتری پیدا کنند. بعد از گذشت این مدت زمان، بادمجان رو درون آبکش بریزید تا سرکه آن خارج شود. دقت کنید که بادمجان ها بیش از حد پخته و له نشوند و فقط در حدی که خامی بادمجان گرفته شود، آن را بپزید.
سیر ها رو خرد کرده و یا له کنید و با سبزی ترشی خرد شده که شامل نعنا، گشنیز، مرزه، ریحان، شوید، ترخون و هر سبزی معطری که تمایل دارید مخلوط کنید. 2 قاشق نعنا خشک شده نیز به ترکیب سیر و سبزی های معطر اضافه کنید.
مقداری از بادمجان های پخته شده رو در ظرف مخصوص ترشی بریزید و یک لایه از ترکیب سیر و سبزی و یک عدد فلفل سبز روی ان قرار دهید. این کار رو به همین ترتیب انجام بدید و تمام مواد رو درون ظرف ترشی بریزید.
حالا باید سرکه رو بر روی مواد ترشی بادمجان بریزید تا سرکه به خوبی روی مواد را پوشش دهد و سپس درب ظرف ترشی رو محکم ببندید. این ظرف رو به مدت 2 هفته در محیط آشپزخانه نگه داری کنید. بهتره بعد از گذشت چند روز از درست کردن ترشی، ظرف ترشی را چک کنید و اگر سرکه آن کم شده بود، مقداری سرکه به آن اضافه نمایید. این ترشی بعد از گذشت 7 تا 10 روز آماده می شود.
انداختن ترشی فلفل
اگر به طعم تند علاقه مند باشید، حتما ترشی فلفل یکی از ترشی های مورد علاقه تان هست. شما می تونید این ترشی رو خیلی سریع و راحت در خانه درست کنید. برای انداختن ترشی فلفل به موارد زیر نیاز داریم:
فلفل سبز: 500 گرم
سیر: 2 حبه
سبزی ریحان و ترخون: از هر کدام چند شاخه
سرکه و نمک: به مقدار لازم
ابتدا فلفل ها رو به خوبی بشویید و خشک کنید. سپس یک ظرف مناسب رو پر از آب کرده و با مقداری نمک روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد. بعد از اینکه اب و نمک جوشید، شعله رو خاموش کنید و اجازه بدید تا این آب کمی خنک شود. سپس فلفل ها رو به مدت یک شبانه روز درون این آب نمک قرار داده تا تلخی و تندی فلفل ها گرفته شود.
بعد از گذشت این مدت زمان، فلفل ها رو درون آبکش بریزید و با دستمال تمیز خشک کنید. کمی صبر کنید تا رطوبت فلفل ها گرفته شود. حالا فلفل ها رو به همراه سیر و سبزی تازه، درون شیشه ترشی بریزید و روی ان را با سرکه پر کنید. درب ظرف ترشی رو محکم ببندید و در محیط خنک و تاریک نگه داری کنید. این ترشی بعد از گذشت 7 تا 10 روز آماده می شود و می توانید از ان به مدت 6 تا 7 ماه نگه داری کنید.
انداختن ترشی پیاز
برای درست کردن ترشی پیاز به موارد زیر نیاز داریم:
پیاز قرمز ریز مخصوص ترشی: 2 کیلو
سبزی معطر (نعنا و ریحان): 300 گرم
سرکه سفید و نمک: به مقدار لازم
ابتدا پیازها رو پوست کنید و به خوبی بشویید. روی پیاز ها رو به شکل "+" برش بزنید و روی ان نمک بپاشید تا تلخی پیاز گرفته شود و نمک به پیازها نفوذ کند. بعد از گذشت 6 تا 7 ساعت، پیازها رو در ظرف ترشی بریزید، و لابه لای ان مقداری سبزی معطر قرار دهید.
روی پیازها رو با سرکه سفید پر کنید. ترشی پیاز رو به مدت 3 روز در دمای آشپزخانه نگه داری کنید و بعد درون یخچال بگذارید. این ترشی بعد از 10 روز اماده خوردن هست.
انداختن ترشی مخلوط
ترشی مخلوط یکی از ترشی های بسیار پرطرفدار و لذیذی هست که معمولا در تمام خانه ها درست میشه و هر شخصی، روش مخصوص به خودش رو برای درست کردن این ترشی داره. اگر قصد انداختن ترشی مخلوط دارید میتونید به روش زیر این ترشی رو درست کنید.
گل گلم: 2 کیلو
هویج: 500 گرم
خیار: 500 گرم
سیب زمینی ترشی: 500 گرم
کرفس: 1 کیلو
سیر: 200 گرم
موسیر: 100 گرم
بادمجان: 500 گرم
سبزی ترشی: 500 گرم
فلفل تند
ادویه ترشی
تخم گشنیز و سیاه دانه
نمک
سرکه سفید
زردچوبه یا رنگ غذا
ابتدا تمام مواد روبه خوبی بشویید و یک اندازه و یک شکل خرد کنید، روی دستمال تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند. تمام مواد رو بعد از خشک شدن در یک ظرف بزرگ و مناسب بریزید و با سبزی ترشی که شامل شوید، گشنیز، نعنا، ریحان؛ ترخون و مرزه هست مخلوط کنید.
سرکه و آب جوشیده و خنک شده رو به نسبت 2 به 1 (یعنی 2 واحد سرکه و یک واحد آب) مخلوط کرده و ادویه ترشی؛ نمک، سیاه دانه، تخم گشنیز و رنگ غذا رو به آن اضافه کنید. طعم و مزه ان را بچشید تا نمک آن کم یا زیاد نباشید.
مواد ترشی رو درون ظرف ترشی بریزید و لا به لای ان فلفل قرار بدید و در نهایت روی مواد رو با سرکه پر کنید. درب ظرف ترشی را محکم ببندید، چند روزی در محیط آشپزخانه قرار بدید و سپس آن را به یک محیط خنک انتقال بدید. این ترشی بعد از گذشت یک هفته اماده می شود.
انداختن ترشی کلم قرمز
ترشی کلم قرمز یکی از ترشی های سریع و راحتی هست که در هر زمان که تمایل داشته باشید می تونید اون رو درست کنید و مورد استفاده قرار بدید. برای انداختن ترشی کلم قرمز به موارد زیر نیاز داریم:
کلم قرمز: 500 گرم
سرکه سفید: نصف لیوان
آب
نبات یا شکر
ابتدا کلم قرمز رو به شکل رشته های باریک خرد کرده و بشویید و اجازه دهید تا خشک شود. سپس کلم های خرد شده رو درون شیشه مناسب بریزید، نصف لیوان سرکه سفید روی کلم ها بریزید و سپس روی آن آب بریزید تا شیشه به طور کامل پر شود. حالا باید مقداری شکر یا نبات روی شیشه ترشی کلم قرمز قرار بدید. درب شیشه رو ببندید و چند ساعت صبر کنید. ترشی کلم قرمز خوش رنگ و خوشمزه شما آماده است.
شما میتونید این ترشی کلم قرمز رو در کوتاه ترین زمان ممکن و در هر فصلی از سال درست کنید و در کنار انواع غذاها سرو کنید. به این مدل، ترشی کلم قرمز رستورانی هم گفته می شود.
بهتره این ترشی رو به اندازه مصرف یک تا دو روز درست کنید و به مدت طولانی نگه داری نکنید. زیرا هم طعم ترشی عوض میشه و هم خوشرنگی اولیه رو از دست میده.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

میز اردور/ ترشی لیته برای شام مهمانی فراموش نشود

میز اردور/ دنت پرتقالی، پیشنهاد جذاب روز تعطیل

غذای اصلی/ برنج لقمه ای، غذایی جدید و جالب

سوپ و آش/ سوپ سبزیجات و کرفس برای امشب

سوپ و آش/ آش آبلیمو، ترش و لذیذ

از شما/ سوپ جو سفید

میز اردور/ «کاناپس قارچ»، یک اردور ایتالیایی خوشمزه و ساده

شیرینی ها/ دونات کدو حلوایی را چطور بپزیم؟

از شما/ ناهار ما

از شما/دسر

از شما/ کیک یخچالی

از شما/کیک زبرا خودم پز

میز اردور/ «حلقه‌های پنیر و سیب زمینی»، پیش غذایی استثنایی

سوپ و آش/ سوپ پاستا و نخود را هم در سرما امتحان کنید

طرز تهیه کدوپلوی مازندرانی

میز اردور/ روش تهیه بهترین سالاد پاییزی

غذای اصلی/ کیک گوشت؛ غذایی کامل با ظاهری فریبنده

چرا بهتر است همیشه در فریزر اسفناج یخ زده داشته باشیم؟

نوشیدنی‌هایی که بدن را در برابر آلودگی هوا محافظت می کنند

املتی که قابلیت سرو در مجالس را دارد

غذای چینی با دستپخت لیلا حاتمی

«کوکی شکلاتی» که حسابی طرفدار دارد

مینی ساندویچ مرغ، میان وعده ای عالی و فوری

شیرینی ها/ دستور تهیه کاپ کیک کاکائویی

غذای اصلی/ طرز تهیه نودالیت اسفناج و گوشت

معجون شیر خرما، برای شما که احساس ضعف دارید

دسرهای خوشمزه که می‌توان بدون فر تهیه کرد

خوراک لذیذ با بادمجان برای تمام ذائقه ها

قطاب خانگی به امتحانش می ارزد

طرز تهیه پنیر ریکوتا

رفع تیرگی زانو‌ و آرنج با این روش‌ها

آثار طلاق بر مردان

فست فودی خانگی با نودل قالبی

آموزش تهیه مربای گلابی

همه چیز درباره تهیه آش اسفناج

طرز تهیه مشکوفی یا همان دنت خانگی

طرز تهیه کوکی انار

عصرانه/ سیب زمینی سوخاری

غذای ملل/ جوجه ایتالیایی با مواد ساده و دردسترس

دمپخت ماهی بوشهری با اسم «لخ لاخ»

تهیه نان کلانه سنندجی لذیذ به دو روش

از شما/ ناهار لاکچری

میز اردور/ دسر کاپوچینو روزتان را خوشمزه می کند

از شما/ اولین کیکی که پختم و تزیین کردم

از شما/ فیله مرغ یونانی

از شما/ کیک ماست مارمالاد

میز اردور/ دسر ژله انار با دانه های یاقوتی

غذای اصلی/ دمپخت ماهی ترش و معطر

شیرینی ها/ مسقطی بوشهری ها را امتحان کنید

قیمه بوشهری با 2 دستور محلی و خوشمزه