آریا بانو

آخرين مطالب

میزاردور/ طرز تهیه محلبی خانه داري

میزاردور/ طرز تهیه محلبی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / مواد لازم برای محلبی
برای پودینگ شیر:
شیر 3 و 1/4 پیمانه
خامه زده شده 3/4 پیمانه
شکر دانه ریز 1/2 پیمانه + 2 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت 1/2 پیمانه
عرق بهار نارنج 2 قاشق چایخوری
گلاب 1 قاشق چایخوری
برای سیروپ روی محلبی:
سیروپ گل رز 2 قاشق غذاخوری
آب 1/4 پیمانه + 2 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت 2 قاشق چایخوری
برای تزیین:
کره 2 قاشق چایخوری
پسته خرد شده 100 گرم
شکر دانه ریز 1 قاشق غذاخوری
عرق بهار نارنج 1/2 قاشق چایخوری
یکی از خوشمزه ترین دسرهایی که خیلی راحت هم تهیه میشه محلبی عربی هست. محلبی با نشاسته و ترکیب اون با شیر و یه سری مواد طعم دهنده تهیه میشه که بافت نرم و طعم شیرینی داره. البته فقط از شیر استفاده نمیشه. بلکه تهیه محلبی با خامه زده شده باعث میشه بافت دسرتون غلیظ و دوست داشتنی تر باشه. کلا محلبی بین کشورهای عربی و ترکیه خیلی محبوبه. اما دستور محلبی ترکیه یکم متفاوته. و در اون به جای نشاسته از آرد برنج استفاده میشه.
در واقع توی این مطلب ما یه دستور کلی براتون نوشتیم که هر جور که دوست داشته باشین میتونین طعم دهنده هاش رو تغییر بدین. یعنی خیلی راحت میتونین به کمک همین دستور محلبی شکلاتی یا محلبی توت فرنگی، گردویی، زعفرانی، پرتقالی و … تهیه کنین. برای تزیین محلبی ساده مسلما راه های زیادی هست. اما در این مطلب ما از سیروپ گل رز و مغز پسته استفاده کردیم که عطر و طعم فوق العاده ای به دسرتون میده. پیشنهاد می کنم اصلا از دستش ندین.
از اون جایی که خودم عاشق محلبی و دسر با نشاسته هستم، حدس می زنم بعدش بخواین دسرهای بیشتری یاد بگیرین. پس بهتون پودینگ شکلاتی، پودینگ وانیلی و ساندی شکلات رو پیشنهاد میدم. نوش جانتون!
طرز تهیه محلبی
مرحله اول: آماده کردن پودینگ شیر
1- یک قابلمه کوچک یا شیر جوش را روی حرارت بگذارید. شیر، خامه زده شده، شکر و نشاسته ذرت را خوب بهم بزنید. تا حدی که نشاسته ذرت خوب از هم باز شود و هیچ گلوله ای باقی نماند.
2- شیر جوش باید روی حرارت متوسط باشد. اجازه دهید مواد با هم به جوش بیایند. به طور مداوم به هم زدن ادامه دهید. صبر کنید تا چند ثانیه دیگر مواد با هم بجوشند. به طوری که مخلوط غلیظی حاصل شود که دور آن پر از حباب های بزرگ است.
3- حالا مواد پودینگ شیر محلبی را از روی حرارت بردارید. گلاب و عرق بهار نارنج را اضافه کنید و بهم بزنید.
4- سپس مخلوط پودینگ شیری را در فنجان های مخصوص سرو بریزید و در یخچال بگذارید. نیازی نیست روی آن ها را بپوشانید. حدودا 20 دقیقه لازم است تا از سطح شروع به بسته شدن کند. در این حین سیروپ روی دسر را آماده کنید.
مرحله دوم: تهیه شربت روی محلبی
1- در یک شیر جوش کوچک، سیروپ گل رز، آب و نشاسته ذرت را بریزید. آن را روی حرارت بگذارید و خوب بهم بزنید.
2- حالا اجازه دهید روی حرارت متوسط اجاق گاز با هم بجوشند. بهم زدن را ادامه دهید تا مواد با هم غلیظ و یک دست شوند و روی آن حباب به وجود بیاید.
3- شیر جوش را از روی حرارت بردارید. به کمک قاشق، یک لایه نازک از شربت صورتی رنگی که تهیه کرده اید، روی هر فنجان محلبی بریزید. فنجان محلبی را به آرامی تکان دهید تا شربت کاملا روی آن را بپوشاند.
4- حالا دوباره فنجان ها را در یخچال قرار دهید تا سرد شوند. حدودا دو ساعت یا تمام شب نیاز است که دسر شما آماده شود.
مرحله سوم: آماده کردن تزیین پسته
1- یک تابه متوسط را روی حرارت اجاق گاز بگذارید. کره را داخل تابه بریزید. حرارت باید متوسط باشد تا کره ذوب شود. مغز پسته هایی که قبلا خرد و ریز کرده اید را به تابه اضافه کنید.
2- پسته ها را در کره خوب تفت دهید و به طور مداوم بهم بزنید تا برشته شوند. حالا شکر را در تابه بریزید تا کم کم ذوب شده و کاراملی شود.
3- حالا حرارت را خاموش کنید. عرق بهار نارنج را روی پسته ها بریزید. مخلوط را به کاسه تمیزی منتقل کنید تا به طور کامل خنک شود.
4- یک قاشق از مخلوط پسته ای که آماده کرده اید، روی فنجان های محلبی (که دیگر خنک شده اند) بریزید. می توانید این دسر را همان لحظه سرو کنید. یا تا زمان سرو در یخچال قرار دهید. نوش جان.
نکات کلیدی تهیه محلبی
– این دسر را میتوانید با طعم های دلخواه خودتان ترکیب کنید. برای مثال میتوانید عرق بهار نارنج و گل رز را حذف کرده و وانیل را جایگزین کنید. یا به جای تزیین سیروپ رز و مغز پسته روی این دسر، از مخلوط آجیل مورد علاقه تان استفاده کنید.
– برای سرو محلبی میتوانید از هر ظرفی که دوست دارید (بشقاب و حتی کاسه های بزرگ) کمک بگیرید.
– این مقدار مواد اولیه به شما حدودا 20 تا 22 فنجان کوچک (شات) دسر می دهد. شما میتوانید به مقدار دلخواه خودتان میزان مواد اولیه را دو برابر، سه برابر یا حتی نصف کنید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

مرغ شکم پر با عطر پرتقال پیشنهاد شام یلدا

پیتزای فوری و یک نفره در ماگ!

باسلوق مغزدار برای شب یلدا

تزئین لیمو و خربزه برای شب یلدا

خوراک گوشت و سبزیجات؛ به استقبال زمستان بروید!

طرز تهیه اسنک به روش های مختلف

طرز تهیه چیز کیک یلدایی

3 صبحانه گرم و خوشمزه که انرژی می بخشد

از شما/ کیک وانیلی خودم پز

کیک چای را بدون فر بپزید

سفر جهانگرد شکمو به ایران

از شما/ یخ در بهشت

از شما/ کیک من طرح پیچک

از شما/ ژله آکواریومی

ازشما/ شام ما

از شما/ یک دسر خوشمزه

برای مهمان ها پیراشکی پرملات درست کنید

ازشما/ بفرمایید دوستان

از شما/ کیکِ من

از شما/ باسلوق

از شما/ پلمبیر

3 مدل شکلات داغ برای پذیرایی یلدا

میز اردور/ سیب زمینی و سالاد تربچه؛ پیش غذایی معطر

از شما/ کلوچه های چهار گوش

از شما/ کلوچه کنجدی

از شما/ پیتزا استیک

سفر جهانگر شکمو به ایران

از شما/زرشک پلو با مرغ

از شما/ زرشک پلو بامرغ .سالاد ..

از شما/ ناهار من و همسرم

از شما/ پیتزای خونگی

غذای اصلی/ کباب کوبیده مخصوص با فوت و فن وا نرفتن

از شما/ فرنی ساده

ذائقه ها/ غذایی خوشمزه و رژیمی از مجارستان

تفدیم شما

خوراک لوبیا چیتی با قارچ مخصوص دانشجوها

طرز تهیه دمپخت مرغ غذایی ساده

صفر تا صد تهیه کباب کوبیده مخصوص در منزل!

از آش سماق غافل نشوید

سوپ کدو تنبل کبابی خوشمزه

آشپزی در ماگ؛ سریع و مایکروفری

انواع ژله هندوانه‌ای برای شب یلدا

مرغ برشته، غذای مورد علاقه کودکان

طرز تهیه کوکوی مرغ

دمنوش زردچوبه

پاناکوتا زعفرانی دسر بین المللی و لذیذ

20 مدل کفش پاشنه پهن زنانه برای استایل مجلسی و کژوال

آموزش طبخ مرغ برشته

املت ماکارونی یک صبحانه پرکاری

میزاردور/ سالاد بلغور را به سفره تان اضافه کنید