آریا بانو

آخرين مطالب

میزاردور/ طرز تهیه محلبی خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / مواد لازم برای محلبی
برای پودینگ شیر:
شیر 3 و 1/4 پیمانه
خامه زده شده 3/4 پیمانه
شکر دانه ریز 1/2 پیمانه + 2 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت 1/2 پیمانه
عرق بهار نارنج 2 قاشق چایخوری
گلاب 1 قاشق چایخوری
برای سیروپ روی محلبی:
سیروپ گل رز 2 قاشق غذاخوری
آب 1/4 پیمانه + 2 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت 2 قاشق چایخوری
برای تزیین:
کره 2 قاشق چایخوری
پسته خرد شده 100 گرم
شکر دانه ریز 1 قاشق غذاخوری
عرق بهار نارنج 1/2 قاشق چایخوری
یکی از خوشمزه ترین دسرهایی که خیلی راحت هم تهیه میشه محلبی عربی هست. محلبی با نشاسته و ترکیب اون با شیر و یه سری مواد طعم دهنده تهیه میشه که بافت نرم و طعم شیرینی داره. البته فقط از شیر استفاده نمیشه. بلکه تهیه محلبی با خامه زده شده باعث میشه بافت دسرتون غلیظ و دوست داشتنی تر باشه. کلا محلبی بین کشورهای عربی و ترکیه خیلی محبوبه. اما دستور محلبی ترکیه یکم متفاوته. و در اون به جای نشاسته از آرد برنج استفاده میشه.
در واقع توی این مطلب ما یه دستور کلی براتون نوشتیم که هر جور که دوست داشته باشین میتونین طعم دهنده هاش رو تغییر بدین. یعنی خیلی راحت میتونین به کمک همین دستور محلبی شکلاتی یا محلبی توت فرنگی، گردویی، زعفرانی، پرتقالی و … تهیه کنین. برای تزیین محلبی ساده مسلما راه های زیادی هست. اما در این مطلب ما از سیروپ گل رز و مغز پسته استفاده کردیم که عطر و طعم فوق العاده ای به دسرتون میده. پیشنهاد می کنم اصلا از دستش ندین.
از اون جایی که خودم عاشق محلبی و دسر با نشاسته هستم، حدس می زنم بعدش بخواین دسرهای بیشتری یاد بگیرین. پس بهتون پودینگ شکلاتی، پودینگ وانیلی و ساندی شکلات رو پیشنهاد میدم. نوش جانتون!
طرز تهیه محلبی
مرحله اول: آماده کردن پودینگ شیر
1- یک قابلمه کوچک یا شیر جوش را روی حرارت بگذارید. شیر، خامه زده شده، شکر و نشاسته ذرت را خوب بهم بزنید. تا حدی که نشاسته ذرت خوب از هم باز شود و هیچ گلوله ای باقی نماند.
2- شیر جوش باید روی حرارت متوسط باشد. اجازه دهید مواد با هم به جوش بیایند. به طور مداوم به هم زدن ادامه دهید. صبر کنید تا چند ثانیه دیگر مواد با هم بجوشند. به طوری که مخلوط غلیظی حاصل شود که دور آن پر از حباب های بزرگ است.
3- حالا مواد پودینگ شیر محلبی را از روی حرارت بردارید. گلاب و عرق بهار نارنج را اضافه کنید و بهم بزنید.
4- سپس مخلوط پودینگ شیری را در فنجان های مخصوص سرو بریزید و در یخچال بگذارید. نیازی نیست روی آن ها را بپوشانید. حدودا 20 دقیقه لازم است تا از سطح شروع به بسته شدن کند. در این حین سیروپ روی دسر را آماده کنید.
مرحله دوم: تهیه شربت روی محلبی
1- در یک شیر جوش کوچک، سیروپ گل رز، آب و نشاسته ذرت را بریزید. آن را روی حرارت بگذارید و خوب بهم بزنید.
2- حالا اجازه دهید روی حرارت متوسط اجاق گاز با هم بجوشند. بهم زدن را ادامه دهید تا مواد با هم غلیظ و یک دست شوند و روی آن حباب به وجود بیاید.
3- شیر جوش را از روی حرارت بردارید. به کمک قاشق، یک لایه نازک از شربت صورتی رنگی که تهیه کرده اید، روی هر فنجان محلبی بریزید. فنجان محلبی را به آرامی تکان دهید تا شربت کاملا روی آن را بپوشاند.
4- حالا دوباره فنجان ها را در یخچال قرار دهید تا سرد شوند. حدودا دو ساعت یا تمام شب نیاز است که دسر شما آماده شود.
مرحله سوم: آماده کردن تزیین پسته
1- یک تابه متوسط را روی حرارت اجاق گاز بگذارید. کره را داخل تابه بریزید. حرارت باید متوسط باشد تا کره ذوب شود. مغز پسته هایی که قبلا خرد و ریز کرده اید را به تابه اضافه کنید.
2- پسته ها را در کره خوب تفت دهید و به طور مداوم بهم بزنید تا برشته شوند. حالا شکر را در تابه بریزید تا کم کم ذوب شده و کاراملی شود.
3- حالا حرارت را خاموش کنید. عرق بهار نارنج را روی پسته ها بریزید. مخلوط را به کاسه تمیزی منتقل کنید تا به طور کامل خنک شود.
4- یک قاشق از مخلوط پسته ای که آماده کرده اید، روی فنجان های محلبی (که دیگر خنک شده اند) بریزید. می توانید این دسر را همان لحظه سرو کنید. یا تا زمان سرو در یخچال قرار دهید. نوش جان.
نکات کلیدی تهیه محلبی
– این دسر را میتوانید با طعم های دلخواه خودتان ترکیب کنید. برای مثال میتوانید عرق بهار نارنج و گل رز را حذف کرده و وانیل را جایگزین کنید. یا به جای تزیین سیروپ رز و مغز پسته روی این دسر، از مخلوط آجیل مورد علاقه تان استفاده کنید.
– برای سرو محلبی میتوانید از هر ظرفی که دوست دارید (بشقاب و حتی کاسه های بزرگ) کمک بگیرید.
– این مقدار مواد اولیه به شما حدودا 20 تا 22 فنجان کوچک (شات) دسر می دهد. شما میتوانید به مقدار دلخواه خودتان میزان مواد اولیه را دو برابر، سه برابر یا حتی نصف کنید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

یحیی به درد پرسپولیس می‌خورد؟

پرسپولیس، میری را نیم فصل می‌خواست

ترکیب احتمالی سپاهان برابر استقلال

روزِ سرنوشت شماره 10 استقلال

شرایط سپاهان خیلی بهتر از استقلال است

نارضایتی کامل هواداران رئال از هافبک کلمبیایی

عملکرد کریستیانو رونالدو در برابر لیون

چرا و چگونه پیرلو به عنوان سرمربی یووه انتخاب شد؟

احتمال انجام یک معاوضه بین آرسنال و اتلتیکو مادرید

تیم‌هایی که هیچگاه مقابل مسی کم نیاوردند

تونلی که قبل از افتتاح، فرو ریخت!

عجیب‌ترین معمای این روزهای پرسپولیس

بارسا در مسیر چلسی و رئال؟

دو تست کرونای مثبت در اتلتیکو مادرید

پیامد‌های مخرب شیوع ویروس کرونا بر زنان باردار

چهره ها/ خلوت‌نشینی علی شادمان

آبدوغ خیار خوردنِ پُر ماجرای هاشم‌خان و عباس

بهناز جعفری: باورم نمی‌شد نقش همسر مهدی هاشمی را بازی کنم

چهره ها/ عکس شاد و شنگول «سارا»

شبکه نمایش خانگی در انتظار متفاوت‌ترین سریال این روزها

عموپورنگ و مادرش و دردسر یک هدیه

همه غایبان فصل دوم سریال «عاشقانه»

پارکی که به پرویز پرستویی هدیه داده شد

وقتی آشا محرابی با لهجه عربی، فارسی حرف می‌زند

انگلیسی یاد دادن سیامک به قیمت

چهره ها/ سلفی ماشینی مینا وحید

سرنوشت «ستایش 4» از زبان سیما تیرانداز

لحظه‌های به یادماندنی جشن حافظ؛ زمانی که فردوسی‌پور جایزه گرفت

بازیگری که کفش می‌فروخت!

باید‌ها و نباید‌های تمیز کردن لپ‌تاپ در روزهای کرونایی

مناطق 22گانه تهران همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند

فرصت دانش آموزان پایه اول، هفتم و دهم برای ثبت نام کتاب درسی تا آخر امروز

بهبود کارآیی ابزار الکترونیکی با کمک قدرت لیزر

اینتر- لیونل مسی؛ نراتزوری ناامید نیست!

پیروزی زوله با رضا قوچان‌نژاد

اقدام جالب بایرن مونیخ؛ سفر به پرتغال اما نه لیسبون

به دنبال شکست اینتر و قهرمانی در لیگ اروپا هستیم

سپاهان، متخصص حذف کردن استقلال

شانس بزرگی که استقلال از رحمتی گرفت

کدام تیم‌ها بعد از کرونا در لیگ برتر شکست نخوردند؟

بازیکن یونانی در راه لیورپول

سرمربیگری پیرلو در یووه یعنی پیر شدن من!

2 رکورد بزرگ یحیی شکسته شد

من خوش شانس ترین مربی دنیا هستم

هومن افاضلی: برای برد به زمین خواهیم آمد

خاطره بازی فرهاد حسن‌زاده با نشریه دوچرخه

شاعرانه/ از من گرفتی روی همچون قرص ماهت را

طرز تهیه ماست و موسیر

اجرای گروه تیام‌ در سومین شب کنسرت آنلاین موسیقی دستگاهی

آهنگ جدید/ قطعه «زیر آب» از آلبوم جدید سیروان خسروی