آریا بانو

آخرين مطالب

پیشگیری از سرطان تخمدان با تغذیه پزشکي

پیشگیری از سرطان تخمدان با تغذیه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - زندگی آنلاین / سرطان تخمدان را به نوعی می‌توان یک قاتل خاموش نامید.
به طور معمول، علائم این سرطان زمانی ظاهر می‌شود که دیگر بیماری به مراحل پیشرفته خود رسیده و در واقع غیرقابل درمان شده است.
اما علائمی از قبیل افزایش اندازه شکم، دردهای شکمی و لگنی، احساس سیری زودرس و تکرر ادرار از علائم هشداردهنده این بیماری به شمار می‌روند.
سرطان تخمدان به رشد غیرطبیعی و بدخیم سلول‌های تخمدان اطلاق می‌شود که در سنین مختلف اعم از پیش از بلوغ، دوران بارداری و حتی دوران یائسگی اتفاق میافتد. شایع‌ترین سن ابتلا به این سرطان 40 تا 50 سالگی است.
علل
علت این سرطان در برخی موارد نامشخص است، اما ژنتیک و ارث تأثیر زیادی بر آن دارند.
بنابراین اگر در بستگان درجه اول یک خانم سابقه سرطان تخمدان وجود داشته باشد، خطر ابتلا در این فرد افزایش می‌یابد. ضمناً سرطان تخمدان در خانم‌هایی که زایمان نداشته‌اند، بیشتر از کسانی است که بارداری و زایمان داشته‌اند.
بلوغ زودرس و یائسگی دیررس نیز از عوامل افزایش‌دهنده خطر این بیماری به شمار می‌روند.
علل تغذیه‌ای
چاقی و مصرف غذاهای پرچرب در افزایش خطر سرطان‌های مختلف، از جمله سرطان تخمدان مؤثر می‌باشند.
برخی از مطالعات نشان می‌دهند که یک رژیم غذایی پرچرب خطر ابتلا به سرطان تخمدان را 25 درصد افزایش می‌دهد.
قسمت اعظم این خطر، مربوط به چربی‌های اشباع است. منابع غذایی چربیهای اشباع عبارتند از گوشت‌ها و شیر پرچرب. چربی حیوانی و گوشت با تأثیر بر روی فعالیت هورمون استروژن و غلظت فاکتور رشد مشابه انسولین (IGF-1) هورمونی که در بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان تخمدان نقش دارد، می‌تواند خطر ابتلا به این نوع از سرطان را افزایش دهد. از سوی دیگر داشتن یک رژیم غذایی غنی از سبزیجات و میوه‌ها می‌تواند نقش محافظتی در بروز سرطان تخمدان ایفا نماید.
از آنجا که این گروه مواد غذایی سرشار از آنتیاکسیدان‌هایی به نام کاروتنوئیدها (نظیر بتا-کاروتن و لوتئین) هستند می‌توانند نقش محافظتی خود را ایفا نمایند.
ضمناً فولات موجود در گیاهان که به وفور در سبزیجات سبز و برگی شکل یافت می‌شود، می‌تواند اثر حفاظتی در پیشگیری از بروز سرطان تخمدان داشته باشد.

ویتامین E
داشتن یک رژیم غذایی غنی از ویتامین E، که شامل مصرف مقادیر متعادل از غلات کامل، جوانه گندم و مغزها می‌باشد، می‌تواند تا 40 درصد از خطر ابتلا به این نوع سرطان بکاهد.
در خصوص مصرف مکمل ویتامین E و ارتباط آن با این سرطان هنوز داده‌های کافی وجود ندارد.
برخی مطالعات نشان داده‌اند که دریافت حداقل 75 میلی‌گرم مکمل ویتامین E به صورت روزانه با کاهش خطر بروز سرطان تخمدان همراه است، اما مطالعات دیگر بیان نموده‌اند که این خاصیت مکمل ویتامین E فقط در افرادی دیده می‌شود که در مدت طولانی (بیش از 10 سال) از مکمل استفاده نموده‌اند.
چاقی در زمان بلوغ و نوجوانی، خطر بروز این نوع سرطان را در زنان افزایش می‌دهد، بنابراین بهتر است جهت تعدیل وزن دختران نوجوان، هر چه زودتر با مراجعه به متخصص تغذیه اقدامات لازم انجام گیرد.
رژیم‌غذایی چه ارتباطی با سرطان تخمدان دارد؟
اسید آراشیدونیک، اسید چربی است که در گوشت، لبنیات و تخم‌مرغ وجود دارد و از اسیدهای چرب امگا- 6 موجود در دانه‌های روغنی نیز ساخته می‌شود.
مصرف زیاد اسیدهای چرب امگا- 6 و نسبت زیاد آنها در مقایسه با اسیدهای چرب امگا- 3 باعث تولید پروستاگلندین E2 می‌گردد.
در حالی که مصرف اسیدهای چرب امگا- 3 پروستاگلندین E1 را تولید می‌نماید که خاصیت ضدالتهابی دارد.
بنابراین می‌توان نتیجه‌گیری کرد که افزایش دریافت اسیدهای چرب امگا- 3 که در گردو، روغن بذر کتان، کانولا و ماهی یافت می‌شود با داشتن خاصیت ضدالتهابی می‌تواند نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به سرطان ایفا نماید.
بیشتر بدانید
در بسیاری از منابع علمی از سرطان به عنوان یک حالت پیش التهابی یاد می‌شود که تغییر پاسخ بدن به این التهابات، می‌تواند در بهبود حالات بیمار مؤثر و مفید باشد.
ارتباط بین التهاب، پروســتاگلـندیـن‌هــا (بخصــوص پروستاگلندین E2) و سرطان بیش از 30 سال است که شناخته شده است.
بسیاری از انکوژن‌ها (ژن‌های ایجاد کننده سرطان)، باعث افزایش فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز می‌شوند که تولید پروستاگلندین E2 را افزایش می‌دهد. این امر موجب فعالیت بیشتر آنزیم مذکور می‌شود و این چرخه معیوب رشد سرطانی را تحریک می‌نماید.
در واقع افزایش فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز، باعث رشد سریع‌تر سلول‌های سرطانی، کاهش مرگ برنامه‌ریزی شده سلولی و افزایش تولید رگ‌های خونی، بدخیمی و گسترش سرطان می‌گردد.
چای سبز
نوشیدن حداقل یک فنجان چای سبز در روز، به کاهش خطر گسترش این نوع سرطان کمک می‌نماید.
در زنانی که مبتلا به سرطان تخمدان بوده‌اند، مصرف چای سبز با کاهش مرگ و میر در این گروه همراه بوده است.
پرتو درمانی
علاوه بر اینکه خود سرطان بر روی اشتها تأثیر منفی می‌گذارد، پرتودرمانی نیز می‌تواند روی تشخیص طعم غذا در افراد مبتلا مؤثر باشد.
برای بیماران مبتلا به سرطان تخمدان که تحت پرتودرمانی هستند، غذا طعم تلخ و فلزی دارد.
در این‌گونه موارد بهتر است پیش از غذا خوردن دهان را با مقداری آب شستشو داده و در تهیه غذا از وسایل پلاستیکی به منظور کاهش طعم فلزی غذا استفاده شود.
ضمن آنکه ترکیب گوشت با سس‌های شیرین و در دسترس داشتن آدامس‌های بدون قند نعنایی یا آب نبات‌های نعنایی، به حذف طعم تلخی کمک می‌نماید.
کلام پایانی
در نهایت می‌توان گفت به منظور پیشگیری از سرطان تخمدان، بهترین راه پیروی از یک رژیم غنی از انواع مختلف و متنوع میوه‌ها و سبزی‌ها و غذاهای دیگر گیاهی، انجام ورزش منظم و کنترل وزن می‌باشد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

چطور علائم ایدز را تشخیص دهیم؟

تشخیص سرطان پروستات با آزمایش ادرار درخانه

5 روش برای اینکه فرزندتان به خوردن سبزیجات علاقه‌مند شود

3 دمنوش برای گرم شدن بدن در فصل سرما

نسخه غذایی برای افسرده‌ها

اهمیت لباس پرستار در کاهش اضطراب کودکان بستری

6 علامت هشداردهنده در پاها که نشان‌دهنده مشکل است

شیره‌ای پرخاصیت؛ از تقویت تخمدان گرفته تا کاهش ترس

بشنو از زن چون حکایت می‌کند

کاهش گرایش به مصرف دارو با جوانه گیاهان دارویی

چرا با بالارفتن سن، شکم بزرگ می‌شود؟

ورزش کردن با آرایش خطرناک است؟

آیا درمان آنفلوآنزا به دارو نیاز دارد؟

بهترین ورزش برای چشم‌ها

30 ساله ها مراقب این بیماری باشند

رنگ زبانتان چه پیامی دارد؟

سرماخوردگی در بارداری؛ روش‌های درمان و جلوگیری

چند توصیه برای مهار آنفلوانزا

خواب خوب شما را از شر بیماری ها در امان نگه می دارد

خواص معجزه گر لیموترش و زنجبیل برای سرماخوردگی و آنفولانزا

 چگونه شب‌ها بهتر بخوابیم؟

علل معده درد را در دهانتان جستجو کنید

کارهای ممنوعه برای داشتن پوست و موی زیبا

شیره انگور معجزه ای در فصل سرما

چه کسانی می توانند خون دهند؟

شگفتی هایی درمورد گیاه گل ختمی که نمی دانستید

نکاتی مهم درباره قطره آهن کودکان

گیاهی آرام‌بخش به جای دیازپام

3 بیماری خطرناک که بیشتر آقایان را درگیر می‌کند

9 روش برای سوزاندن سریع چربی

توصیه‌های کلیدی بعد از کشیدن دندان عقل

فواید گیاه شگفت‌انگیز «زوفا»؛ از درمان آنفلوانزا تا تقویت دستگاه گوارش

تأثیر معجزه‌آسای پیاز بر لثه و دندان‌ها

این چیزها را همراه با ماهی نخورید

علائم اولیه گازگرفتگی مشابه آنفلوانزا است!

20 پیشنهاد طبیعی برای سلامت عمومی

علائم اولیه مسمومیت با گاز، مشابه علائم آنفلوانزاست

7 بلای ناشی از چاقی

علت معده درد را در دهان‌تان جستجو کنید

تأثیر معجزه‌آسای پیاز بر بهداشت دندان و لثه

از فواید جادویی زنجبیل چه می‌دانید؟

اگر آنفلوانزا دارید حتما این ویدئو را تماشا کنید

یک ترفند قدیمی ژاپنی برای رشد سریع‌تر مو

خوراکی‌های غیر گوشتی غنی از آهن

لوازم آرایش با پوست‌تان چه می‌کند؟

فیلر چیست؟ با انواع آن آشنا شوید

عوارض درمان آنفلوانزا با تزریق دگزامتازون

5 دمنوش فوق‌العاده برای درمان سرفه

چرا زمستون که می‌شه، پوستم خشک می‌شه!

دلایل دشوار شدن کاهش وزن با افزایش سن