آریا بانو

آخرين مطالب

ترشی کدو حلوایی به 2 روش هندی و با گوجه فرنگی خانه داري

ترشی کدو حلوایی به 2 روش هندی و با گوجه فرنگی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ستاره / از آنجا که کالری کدو حلوایی کم است و در هر 100 گرم آن تنها 42 کالری دارد، در رژیم‌های غذایی کم کالری و برای کاهش وزن استفاده می‌شود. این ماده غذایی باارزش و پرخاصیت در تهیه انواع دسر با کدو حلوایی، آش کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی و ... به کار می‌رود. ترشی کدو حلوایی از دیگر فراورده‌های آن است که در این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم. در ادامه با طرز تهیه دو نوع ترشی کدو حلوایی با ما همراه باشید ...
طرز تهیه ترشی کدو حلوایی هندی
مواد لازم
کدو حلوایی 1 کیلوگرم
سرکه 2 پیمانه
چوب دارچین 1 عدد
پوست لیمو ترش 1 عدد
دانه فلفل سیاه 10 عدد
شکر 1 قاشق غذاخوری
زنجبیل تازه 1 تکه کوچک
نمک به میزان لازم
دستور تهیه:
پوست لیمو ترش را تمیز بشویید، آن را به صورت خلالی خرد کنید و در قابلمه کوچکی بریزید.
سرکه، دانه فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
زنجبیل را خرد کرده و زمانی که سرکه گرم شد، همراه با شکر و دارچین به قابلمه اضافه کنید.
مواد را هم بزنید و صبر کنید تا شکر در سرکه حل شود.
در این فاصله، پوست کدو حلوایی را گرفته و آن را به هر شکل دلخواهی خرد کنید.
تکه‌های کدو حلوایی را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بپزد.
پس از 15 دقیقه، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید ترشی کدو حلوایی خنک شود.
ترشی کدو حلوایی را پس از خنک شدن در بطری شیشه‌ای استریل ریخته و به اندازه یک بند انگشت روی آن را با روغن مایع بپوشانید تا هوا به داخل ترشی نفوذ نکند.
در شیشه را محکم بسته و در یخچال قرار دهید.
ترشی کدو حلوایی پس از یک روز آماده است و می‌توانید ان را مصرف کنید.
ترشی کدو حلوایی را در یخچال نگهداری و حداکثر تا یک هفته مصرف کنید، زیرا خیلی زود خراب می‌شود.
طرز تهیه ترشی کدو حلوایی با گوجه فرنگی
مواد لازم
پیاز قرمز متوسط 2 عدد
سیر 3 حبه
زنجبیل 2.5 سانتی متر
روغن 30 میلی لیتر
دانه شنبلیله 1 قاشق چایخوری
کدو حلوایی 500 گرم
فلفل سبز تند 2 عدد
پودر گشنیز 1 قاشق غذاخوری
پودر زیره 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی خرد شده 400 گرم
آبلیموی ترش 1 فنجان
پوست رنده شده لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
سرکه سیب 450 میلی لیتر
نمک دریا 1.5 قاشق چایخوری
شکر قهوه ای 250 گرم
دستور تهیه:
برای تهیه ترشی با این میزان مواد به یک بطری شیشه‌ای یک لیتری نیاز دارید که قبل از استفاده باید آن را استریل کنید.
برای استریل کردن شیشه، درپوش لاستیکی در شیشه را جدا کرده، سپس شیشه را به مدت 30 دقیقه در فری که روی حرارت 100 درجه سانتیگراد گرم کرده اید، قرار دهید.
درپوش لاستیکی را به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید، سپس آن را از آب جوش خارج کرده و روی پارچه نخی تمیزی قرار دهید تا خشک شود.
پیاز‌ها را پوست گرفته و به صورت حلقه‌های نازکی برش بزنید.
سیر و زنجبیل را پوست گرفته و رنده کنید.
روغن را در تابه‌ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس دانه‌های شنبلیله را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا صدای ترکیدن دانه‌ها به گوش برسد.
پیاز خرد شده، زنجبیل و سیر رنده شده را به تابه اضافه کنید و به تفت دادن مواد ادامه دهید تا عطر آن‌ها خارج شود.
پودر گشنیز، پودر زیره و زردچوبه را به تابه اضافه کرده و به مدت یک دقیقه به تفت دادن مواد ادامه دهید.
گوجه فرنگی خرد شده را به تابه اضافه کرده و صبر کنید تا محتویات داخل تابه به مدت چند دقیقه بر روی حرارت ملایم بجوشند، سپس پوست رنده شده لیمو را به تابه اضافه کنید.
پوست کدو حلوایی را گرفته و گوشت آن را به صورت مکعب‌های هم‌اندازه خرد کنید.
فلفل سبز را از طول برش زده و تخم‌های وسط آن را خارج کنید.
کدو حلوایی و فلفل سبز را در تابه ریخته و آبلیمو و سرکه سیب را به آن اضافه کنید.
اجازه دهید مواد به نقطه جوش رسیده و کدو حلوایی بپزد.
پس از پختن کدو حلوایی، آن را از تابه خارج کرده، در کاسه‌ای بریزید و کنار بگذارید.
نمک و شکر را به مواد داخل تابه اضافه کرده و اجازه دهید بجوشند تا غلیظ شوند.
کدو حلوایی را مجددا به تابه برگردانده و پس از گرم شدن آن، حرارت را خاموش کنید.
ترشی کدو حلوایی را به همان صورت داغ داخل شیشه استریل ریخته، در شیشه را محکم ببندید و اجازه دهید در دمای محیط خنک شود.
این ترشی پس از چند هفته آماده مصرف است.
سخن آخر
رنگ نارنجی درخشان کدوحلوایی به خاطر وجود مقادیر زیادی بتاکاروتن در آن است. افرادی که از رژیم‌های غذایی غنی از بتاکاروتن پیروی می‌کنند، کم‌تر در معرض ابتلا به سرطان قرار می‌گیرند. امیدواریم این ترشی خوشمزه را درست کنید و با مصرف آن از خواص بی نظیر کدو حلوایی برخوردار شوید


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

میز اردور/ ترشی لیته برای شام مهمانی فراموش نشود

میز اردور/ دنت پرتقالی، پیشنهاد جذاب روز تعطیل

غذای اصلی/ برنج لقمه ای، غذایی جدید و جالب

سوپ و آش/ سوپ سبزیجات و کرفس برای امشب

سوپ و آش/ آش آبلیمو، ترش و لذیذ

از شما/ سوپ جو سفید

میز اردور/ «کاناپس قارچ»، یک اردور ایتالیایی خوشمزه و ساده

شیرینی ها/ دونات کدو حلوایی را چطور بپزیم؟

از شما/ ناهار ما

از شما/دسر

از شما/ کیک یخچالی

از شما/کیک زبرا خودم پز

میز اردور/ «حلقه‌های پنیر و سیب زمینی»، پیش غذایی استثنایی

سوپ و آش/ سوپ پاستا و نخود را هم در سرما امتحان کنید

طرز تهیه کدوپلوی مازندرانی

میز اردور/ روش تهیه بهترین سالاد پاییزی

غذای اصلی/ کیک گوشت؛ غذایی کامل با ظاهری فریبنده

چرا بهتر است همیشه در فریزر اسفناج یخ زده داشته باشیم؟

نوشیدنی‌هایی که بدن را در برابر آلودگی هوا محافظت می کنند

املتی که قابلیت سرو در مجالس را دارد

غذای چینی با دستپخت لیلا حاتمی

«کوکی شکلاتی» که حسابی طرفدار دارد

مینی ساندویچ مرغ، میان وعده ای عالی و فوری

شیرینی ها/ دستور تهیه کاپ کیک کاکائویی

غذای اصلی/ طرز تهیه نودالیت اسفناج و گوشت

معجون شیر خرما، برای شما که احساس ضعف دارید

دسرهای خوشمزه که می‌توان بدون فر تهیه کرد

خوراک لذیذ با بادمجان برای تمام ذائقه ها

قطاب خانگی به امتحانش می ارزد

طرز تهیه پنیر ریکوتا

رفع تیرگی زانو‌ و آرنج با این روش‌ها

آثار طلاق بر مردان

فست فودی خانگی با نودل قالبی

آموزش تهیه مربای گلابی

همه چیز درباره تهیه آش اسفناج

طرز تهیه مشکوفی یا همان دنت خانگی

طرز تهیه کوکی انار

عصرانه/ سیب زمینی سوخاری

غذای ملل/ جوجه ایتالیایی با مواد ساده و دردسترس

دمپخت ماهی بوشهری با اسم «لخ لاخ»

تهیه نان کلانه سنندجی لذیذ به دو روش

از شما/ ناهار لاکچری

میز اردور/ دسر کاپوچینو روزتان را خوشمزه می کند

از شما/ اولین کیکی که پختم و تزیین کردم

از شما/ فیله مرغ یونانی

از شما/ کیک ماست مارمالاد

میز اردور/ دسر ژله انار با دانه های یاقوتی

غذای اصلی/ دمپخت ماهی ترش و معطر

شیرینی ها/ مسقطی بوشهری ها را امتحان کنید

قیمه بوشهری با 2 دستور محلی و خوشمزه