آریا بانو

آخرين مطالب

حقایقی نشنیده در مورد چیپس! پزشکي

حقایقی نشنیده در مورد چیپس!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - حقایقی نشنیده در مورد چیپس!
٤٨٢
٠
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/5750059
-->
جام جم / چیپس‌ها انواع مختلفی دارند؛ چیپس‌هایی که مستقیم از ورقه‌های سیب‌زمینی تهیه شده تا انواعی که با پودر سیب‌زمینی و سایر افزودنی‌ها تولید می‌شوند و جالب اینجاست که مشتریان این قبیل محصولات بیشتر برای طعم و مزه و کمتر براساس نوع ترکیبات و روش فرآوری، آنها را انتخاب می‌کنند. به همین منظور برای افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان به موارد قابل توجهی اشاره می‌کنیم.
چیپس نوعی محصول خوراکی به صورت ورقه ورقه یا اسلایس شده است. چیپس‌ها در گروه اسنک‌ها طبقه‌بندی می‌شوند. چیپس‌های معمولی از برش‌های نازک سیب‌زمینی و سرخ شدن در روغن تهیه و برای تنوع در طعم و جذب رطوبت مازاد به آن نمک و سایر مواد طعم‌دهنده می‌افزایند.
مشکل اصلی چیپس
غوطه‌ور کردن برش‌های چیپس در روغن و سرخ کردن عمیق آنها می‌تواند چیپس را به ماده‌ای ناسالم تبدیل کند. در جریان برشته شدن ورقه‌های سیب زمینی، تبادل رطوبت بین بافتی محصول با روغن رخ می‌دهد. در واقع رطوبت سیب‌زمینی به روغن منتقل شده و در مقابل روغن در بافت محصول جایگزین می‌شود و روغنی که کیفیت و ماهیتش در تماس با رطوبت در حین سرخ شدن تغییر یافته و حاوی اسیدهای چرب آزاد، پراکسید، رادیکال‌های آزاد و سایر ترکیبات مضر است، جذب سیب زمینی شده ضمن این‌که کالری محصول براثر دریافت روغن چند برابر می‌شود. این در حالی است که در محصولات تهیه شده از پودر و خمیر سیب‌زمینی یا غلات به دلیل پایین بودن میزان رطوبت چنین واکنش‌های مضری کمتر اتفاق می‌افتد و دریافت روغن و کالری زایی محصول محدود است ضمن این‌که سوختگی‌های احتمالی در برش‌ها کمتر مشاهده می‌شود. مشکل قابل توجه چیپس‌ها تولید ماده سمی و مضر آکریلامید در فرآیند سرخ شدن است که اغلب در محصولات حاوی کربوهیدرات به‌خصوص سیب زمینی و فرآورده‌های آن در مجاورت با دمای بالا در هنگام سرخ شدن و در مواقعی که محصول تغییر رنگ داده و می‌سوزد به وفور ایجاد می‌شود و می‌تواند از عوامل آسیب‌زا به‌شمار رود.
علاوه بر چیپس‌های مورد اشاره، اسنک‌های دیگری هم در بازار وجود دارد که از خمیری متشکل از آرد گندم، پودر سیب‌زمینی، روغن و نمک و... تهیه می‌شوند و البته با طعم و مزه چیپس فاصله دارند اما برخی از انواع آنها روش تولید سالم‌تری دارند. انواعی که عبارت تنوری روی بسته‌بندی آن درج شده در داخل تنورهای خاصی همراه مقدار کمی روغن ترد و شکننده می‌شوند و روغن زیادی جذب بافت محصول نمی‌شود و ترکیبات مضری را که طی سرخ شدن ایجاد می‌شود،‌ندارد. چیپس یا اسنک‌هایی هم که عبارت پخته شده در هوای داغ روی بسته‌بندی آن قید شده توسط هوای داغ ترد و برشته می‌شود و
حاوی ترکیبات مضر روغن نیست.
چیپس خانه یا کارخانه؟
برخی مصرف‌کنندگان بر این باورند که با تهیه چیپس سیب‌زمینی در خانه می‌توانند سالم‌ترین محصول را تهیه کنند. خانواده‌ها باید بدانند در صورتی که سیب‌زمینی جوانه زده و سبز نباشد و از روغن مخصوص سرخ کردن و فقط یک‌بار مصرف شود و هنگام فرایند سرخ شدن روغن دود نکند و به نقطه اشتعال نرسد، می‌توانند محصول سالمی تهیه کنند، اما چون کنترل این فرآیند در خانه سخت و دشوار است تهیه چیپس‌های کارخانه‌ای از برندهای معتبر و تحت نظارت که از روغن‌های جایگزین و یک‌بار مصرف استفاده می‌شود و به‌دلیل نظارت‌های مکرر میزان ترکیبات مضر کمتری تولید می‌شود مناسب‌تر خواهد بود. ضمن این‌که از مصرف چیپس‌های به اصطلاح نوستالژی که با شکل و شمایل و بسته‌بندی دهه‌های پیشین تولید می‌شود جدا پرهیز کنید چرا که این محصولات با روغن‌های ناسالم در کارگاه‌های زیر پله‌ای بدون نظارت وزارت بهداشت تهیه شده و نوع بسته‌بندی این نوع محصولات در سلفون‌های شفاف به‌دلیل نفوذ نور و اکسیژن و گرما و میکروارگانیسم‌ها می‌تواند تهدیدکننده سلامت باشد.
توصیه بر این است که از مصرف چیپس‌های تغییر رنگ داده و کدری که هاله‌ای به رنگ قهوه‌ای، سیاه یا سبز بر سطح آنها دیده می‌شود اجتناب کنید. همچنین از استفاده بیش از حد از چیپس و اسنک‌ها به دلیل نمک زیادی که دارند خودداری کنید و این عادت نادرست و مرسوم که اغلب افراد با فوت کردن بر سطح محصول قصد حذف نمک آن را دارند ترک کنید، زیرا نمک علاوه بر سطح در بافت محصول نیز نفوذ کرده است.
به چیپس نگهدارنده می‌زنند؟
برخلاف باور عامه مردم برای افزایش ماندگاری و تاخیر در فساد چیپس‌ها و اسنک‌ها از مواد نگهدارنده استفاده نمی‌شود. بلکه از ازت که گازی بی‌رنگ، بی بو، بی‌طعم و بی‌خطر و خنثی است برای پرکردن بسته‌بندی این نوع محصولات استفاده می‌شود. در واقع با کاهش اکسیژن درون بسته چیپس و در مقابل جایگزین کردن گاز نیتروژن از ورود میکروارگانیسم‌های هوازی فاسدکننده و بروز واکنش‌های مخرب اکسیداسیون که سبب برگشت طعم محصول می‌شود، جلوگیری می‌کنند.
تا زمانی که بسته‌های چیپس و اسنک باز نشده باشند، تاریخ مصرف محصول مطابق با تاریخ مندرج روی بسته‌بندی است، اما به محض باز شدن محصول و تماس با هوا باید هر چه سریع‌تر محصول مصرف شود، چرا که نگهداری بیش از دو تا سه روز انواع چیپس بدون بسته‌بندی سبب تغییر طعم می‌شود که یک نوع فساد به‌شمار می‌رود.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

اجازه نمی‌دهم تیم با این شرایط تمرین کند

کرونا زیرخم لیگ برتر را گرفت

کاش اندازه فوتبال به ما هم توجه می‌کردند

بهترین بازیکنان فینال‌های لیگ قهرمانان اروپا

افشاگری همسر سابق جرج بست از روزهای ترک الکل

ادامه این لیگ ترسناک است

شرط مهم بیرانوند برای باشگاه بلژیکی

روایت رهبر انقلاب از رابطه خیلی خوبش با آیت‌الله منتظری و حضور نفوذی‌ها در بیت ایشان /ماجرای اصرار برای حضور سیدمهدی هاشمی در سپاه چه بود؟

ماجرای قتل رومینا چگونه با «خانه پدری» گره خورد؟

چه کار کنیم در فصل گرما جوش نزنیم؟

پشت‌ پرده‌ جنایت‌ در خانه ویلایی!

شهادت یک پرستار هرمزگانی در پی ابتلا به کرونا

سهم ایران از مقالات بیماری کرونا در جهان

برای درمان افسردگی، صبحانه «ماست» بخورید

پرتاب تاریخی فضاپیمای اسپیس‌ایکس انجام نشد

دو خط کتاب/ عشق و نفرت که دست خود آدم نیست!

اعلام ساعات کار سازمان‌ها و ادارات آموزش و پرورش از 10 خرداد

سقوط محبوبیت شجریان؟ آقا رفقایت را عوض کن

ترسِ زلزله 7ریشتری در دل تهران افتاد

حلال میثاقی، حرام عادل!

ویدیویی کمیاب از مهمانی‌های قبل از دربی

اعترافات دروازه‌بان کلمبیایی

واکنش بهتاش فریبا درباره لغو لیگ برتر

حاشیه جدید بالوتلی!

او باید هرچه زودتر از شر این پسر کوچک خلاص شود!

پرسپولیس - برانکو؛ چه کسی فکرش را می‌کرد؟

تو چه خوشبختی پرسپولیس!

برای تراکتوری‌ها؛ حقوق‌بگیر اضافی می‌خواهید!

با متخلفان چه می‌کنید؟

کیلینی: گونزالو هیگواین خیلی حساس است

بررسی آمار حضور بازیکنان خارجی در لیگ برتر

دور زدن فدراسیون و فروش یک دهم قیمت حق پخش بازی ایران!

یوونتوس شکست خورد!

توضیحات انصاری‌فرد درباره تیم آینده‌اش

معمای بزرگ در مورد نامه 3 نفر از 4 باشگاه به وزیر ورزش

شرط خرید ستاره اینترمیلان!

رقابت یوونتوس با ناپولی بر سر این ستاره

اینترمیلان به دنبال خرید مهاجم 21 ساله برزیلی

دی‌یونگ به جای آرتور به یوونتوس می‌رود؟

صحبت‌های سعادتمند و ویسی درباره آغاز لیگ برتر ایران

نظر مدیرعامل استقلال درباره قانون منع بازیکن خارجی

صحبت‌های جنجالی علی دایی سرمربی اسبق پرسپولیس

دلنوشته ستاره تیم ‌ملی پس از جراحی

نظر پرسپولیسی متعصب درباره ادامه لیگ برتر

سیدجلال چند هفته نیست؟

استخدام سگ نگهبان توسط بازیکنان لیگ برتری

جرارد در کلوب‌های شبانه بدون پیراهن می‌رقصید!

رم به دنبال خرید دو پدیده فوتبال آرژانتین

کرونا در تراکتور و شهرخودرو؟/ مدارک پزشکی را منتشر کنید!

مجوزی برای برگزاری لیگ نداریم