آریا بانو

آخرين مطالب

اگر همه یخچال‌های طبیعی زمین یک شبه آب شوند چه اتفاقی می‌افتد؟ گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - اگر همه یخچال‌های طبیعی زمین یک شبه آب شوند چه اتفاقی می‌افتد؟
٣٧
٠
-->
روزیاتو / نود و نه درصد از کل یخچال‌های آب شیرین کره زمین در گرینلند و آنتارکتیکا یا همان قاره قطب جنوب واقع شده که هر ساله مقداری از آن‌ها ذوب و وارد اقیانوس‌ها می‌شود. در حالت عادی صد‌ها تا هزاران سال طول می‌کشد تا همه‌ی این یخچال‌های طبیعی آب شوند. اما اگر اتفاقی بیفتد که یک شبه کل یخچال‌ها آب شوند چه؟ این سؤالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.
وقتی در خواب هستیم، سطح آب دریا‌ها 66 متر بالا می‌آیند. شهر‌های ساحلی مثل لندن، نیویورک و شانگ‌های درون یک سیل عظیم آخرالزمانی غرق می‌شوند و این اتفاق باعث آواره شدن 40 درصد از جمعیت دنیا می‌شود. در حالی که تمامی این اتفاقات ناگوار یکی پس از دیگری بر روی زمین رخ می‌دهد، در زیر زمین هم اتفاقی تقریباً به همان اندازه هولناک در حال وقوع است. همه‌ی آب‌های شوری که بالا آمده اند به ذخایر آب زیرزمینی سرزمین‌های ما نفوذ می‌کنند و از آنجا به سفره‌های زیر زمینی مجاور راه پیدا می‌کنند. آب شرب ما و همینطور آب مورد نیاز سیستم‌های آبیاری و سیستم‌های خنک کننده‌ی نیروگاه‌های برق همگی از همین سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود. نابودی سفره‌های زیرزمینی یک فاجعه‌ی تمام عیار است.
علاوه بر این، یخچال‌های گرینلند و آنتارکتیکا از آب شیرین ساخته شده اند، بنابراین با ذوب شدن آن ها، نزدیک به 69 درصد از منبع آب شیرین کره زمین مستقیماً وارد اقیانوس‌ها می‌شود. این مسأله جریان‌های اقیانوسی و الگو‌های آب و هوایی را برهم می‌زند. مثلاً گلف استریم را در نظر بگیرید، جریان اقیانوسی قوی‌ای که هوای گرم را به شمال اروپا می‌آورد و برای اینکه بتواند به وظیفه اش عمل کند به آب غلیظ و شوری که از سمت قطب شمال می‌آید نیاز دارد. اما سیل آب‌های شیرین می‌تواند این جریان اقیانوسی را رقیق و تضعیف یا حتی به کلی متوقف کند. بدون آن هوای گرم، دمای هوا در شمال اروپا افت می‌کند و به گفته‌ی برخی کارشناسان، شاهد نسخه‌ی کوچک شده‌ای از عصر یخنبدان در اروپا خواهیم بود.
اما کار به همین جا ختم نمی‌شود. سؤال اینجا است که چه بر سر آن یک درصد یخچال آب شیرین خارج گرینلند و آنتارکتیکا می‌آید. بخشی از این یک درصد را یخچال‌های داخل کشور‌ها تشکیل می‌دهد. یخچال‌های طبیعی هیمالیا به ویژه بیشترین خطر را ایجاد می‌کنند که علت آن مواد شیمیایی سمی‌ای است که درون این یخچال‌ها وجود دارند. ددت (DDT / Dichlorodiphenyltrichloroethane) معروف‌ترین عامل شیمیایی دفع آفات، یکی از همین مواد شیمایی است. دانشمندان پی برده اند یخچال‌های طبیعی‌ای مانند هیمالیا می‌توانند چنین مواد شیمیایی‌ای را دهه‌ها درون خود نگه دارند. اما با ذوب شدن آن ها، مواد شیمیایی از این یخچال‌های طبیعی وارد رودخانه ها، دریاچه‌ها و ذخایر زیرزمینی آب می‌شوند و همه را سمی می‌کنند.
بقیه‌ی آن یک درصد در زیر زمین، عمدتاً در توندرا‌های قطب شمال واقع شده و به آن خاک منجمد یا پرمافراست گفته می‌شود. پرمافراست یک ماده‌ی آلی است که بیشتر از 2 سال درون زمین منجمد بوده. یکی از اولین مشکلات ذوب شدن پرمافراست، مسمویت جیوه است. طبق تخمین ها، 15 میلیون گالون (یک گالون معادل 3/7854 لیتر است) جیوه درون لایه‌ی پرمافراست قطب شمال انباشته شده. این میزان تقریباً معادل کل جیوه‌ای است که در باقی نقاط کره زمین وجود دارد. علاوه بر این، ماده‌ی آلی درون پرمافراست، غذای بسیار لذیذی برای میکروارگانیسم‌ها به شمار می‌رود. بعد از هضم کامل این ماده، از بدن آن‌ها کربن دی اکسید و متان منتشر می‌شود، دو گازی که از پرقدرت‌ترین گاز‌های گلخانه‌ای دنیا به شمار می‌روند. طبق تخمین‌های دانشمندان این مسأله می‌تواند میزان فعلی گاز‌های گلخانه‌ای موجود در جو زمین را دو برابر کند و باعث شود دمای جهانی نسبت به حالا 3/5 درجه بیشتر شود.
شاید این افزایش دما زیاد به نظر نرسد، اما همین افزایش به ظاهر اندک باعث از بین رفتن همان عصر یخبندان کوچک اروپا و حتی رود‌ها و دریاچه‌های سرتاسر دنیا می‌شود. همه‌ی آن‌ها به خاطر بالا رفتن دما تبخیر می‌شوند و قحطی‌های گسترده و آب و هوایی شبه بیابانی به وجود می‌آید. همه‌ی آن بخار آب اضافی درون جو زمین باعث به وجود آمدن طوفان‌ها و سیل‌های بیشتر و قوی‌تر می‌شود؛ بنابراین خط ساحلی کشور‌ها دیگر قابل سکونت نخواهد بود و شاهد مهاجرت‌های گسترده‌ی مردم به مناطق دور از خطوط ساحلی خواهیم بود.
شاید با خود فکر کنید که هرگز این اتفاق نخواهد افتاد، اما طبق تخمین‌های دانشمندان، اگر اقدامی نکنیم و دمای جهانی فقط یک درجه‌ی سانتیگراد بیشتر شود، تغییرات آب و هوایی آثاری برجای خواهد گذاشت که دیگر کاری در قبال آن‌ها از دست مان برنخواهد آمد؛ بنابراین اگر به فکر نباشیم و دست به کار نشویم، دنیا شاهد تمام اتفاقات ناگواری خواهد بود که از آن صحبت کردیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/217531/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سمی که بسیاری از خانم ها هر روز مصرف می‌کنند!

ترانه زیبای «خنده داره نه» با صدای علی یاسینی

تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع می‌شود؟

تفال/ مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم

تقویم تاریخ/ گشایش نخستین ایستگاه فرستنده رادیویی و تلگراف بی‏سیم ایران

در صورت بلعیدن اجسام خارجی توسط کودکان چه واکنشی باید داشته باشید؟

پاستا کانِلونى یا لازانیا!

نقش شبکه‌های اجتماعی در ترغیب نوجوانان به مصرف دخانیات

عادت‌های سبز برای داشتن زمین پاک

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا

برخورد صمیمانه شمسایی با خبرنگار ژاپنی

تیم ملی یک مربی جدید می‌خواهد

درویش مدیرعامل پرسپولیس پس از خصوصی‌سازی

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

درخشان: پرسپولیس شرایط خوبی برای پیروزی برابر آلومینیوم دارد

آشوبی: پرسپولیس در این بازی فرصت اشتباه ندارد

طلسم 2765 روزه پرسپولیس علیه صعود آلومینیوم!

همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!

دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران

تازه کردن سبزی پژمرده با چند ترفند ساده خانگی!!

شغل های استرس زا را بشناسید/اینفوگرافی

برگزاری کشتی فرنگی جام تختی بدون مدعیان

پیروزی سخت یونایتد مقابل قعرنشین در شب خروج لیورپول از کورس قهرمانی!

کار سخت عقاب‌ها در فینال سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا

انریکه: تا امباپه حرف نزند چیزی نمی‌گویم!

علیرضا فغانی یکی مثل کولینا برای آسیایی‌ها

پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!

دانشگر بدون کتف‌بند در تمرینات

داوید رایا آرسنال را نجات می‌دهد

با آدم های منفی اطرافم چگونه رفتار کنم که انرژی شان را جذب نکنم؟

چگونه کودک حرف گوش نکن را تربیت کنیم؟

کدام ویتامین باعث کاهش خطر ابتلا به نقرس میشود؟

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58