آریا بانو

آخرين مطالب

چه بخوریم تا سالم بمانیم؟ پزشکي

چه بخوریم تا سالم بمانیم؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - چه بخوریم تا سالم بمانیم؟
٢٨٢
٠
ایسنا / یک کارشناس تغذیه می‌گوید به دنبال توسعه شهرنشینی و زندگی ماشینی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، و ترکیبی از رژیم غذایی ناسالم و سبک زندگی کم تحرک موجب تغییر در عادات و رفتار غذایی افراد و افزایش نرخ چاقی شده است.
آذین صبوری، کارشناس تغذیه و مشاور رژیم های درمانی عنوان کرد: در دهه‌های اخیر به دنبال توسعه شهرنشینی، صنعتی شدن و زندگی ماشینی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران، عادات و رفتار غذایی افراد تغییرات چشمگیری داشته است. در کشور ما تغییر الگوی مصرف مواد غذایی، از مصرف غذاهای فصلی به خصوص گیاهی و غنی از فیبر به سمت مصرف غذاهای با کربوهیدرات تصفیه شده، قند و چربی و نمک زیاد و غذاهای فراوری شده، گوشت و فراورده های حیوانی و مصرف پایین سبزی، میوه، شیر و مواد لبنی بوده است.
وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا در سال 2019، افزود: روز جهانی غذا، تلنگری برای بیداری وجدان‌های به خواب رفته و روز هم دردی با گرسنگانی است که از ابتدایی ترین حق زندگی، یعنی غذا محروم هستند.
مشاور رژیم های درمانی با تاکید بر بر اهمیت داشتن جهانی بدون گرسنگی با تغذیه سالم گفت: جهان برای رسیدن به حذف گرسنگی تا سال 2030 به چالش کشیده شده و هر یک از افراد جامعه در این جریان نقشی دارند.
جایی که گرسنگی و چاقی با هم زندگی می‌کنند!
صبوری با بیان اینکه اقدامات و فعالیت های ما، آینده ی ما هستند، بیان کرد: در روز جهانی غذا سازمان های بین المللی به منظور برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش می کنند.
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: ترکیبی از رژیم غذایی ناسالم و سبک زندگی کم تحرک موجب افزایش نرخ چاقی شده که نه تنها شامل کشورهای توسعه یافته، بلکه در کشورهای کم درآمد و جایی که گرسنگان و چاق‌ها اغلب با هم زندگی می‌کنند، نیز وجود دارد.
وی اضافه کرد: بر اساس آخرین داده های سازمان ملل در سال 2016، حدود 815 میلیون نفر یعنی 11 درصد از جمعیت جهان هنوز از گرسنگی رنج می برند و از سوی دیگر در حالی که میلیون ها نفر گرسنه هستند، 672 میلیون نفر از چاقی رنج می‌برند و 1.3 میلیارد نفر دارای اضافه وزن هستند.
نکاتی برای بهبود تغذیه خانواده
آذین صبوری خاطرنشان کرد: ما به عنوان یک مصرف کننده و عضوی از جامعه برای بهبود تغذیه خانواده خود باید نکاتی را رعایت کنیم. برای نمونه دریافت میوه، سبزی، حبوبات، آجیل و غلات سبوس دار را افزایش دهیم و مصرف مواد خوراکی که برای تولید نیاز بالایی به منابع طبیعی مانند آب دارند را کاهش دهیم.
مشاور رژیم های درمانی با تاکید بر فعالیت بدنی روزانه به مدت 30 دقیقه، ادامه داد: همچنین باید مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های حاوی قندهای تصفیه شده به میزان زیاد، چربی‌های اشباع و نمک را کاهش دهیم.
وی عنوان کرد: تا حدامکان مواد خوراکی کامل (قهوه ای) را جایگزین انواع تصفیه شده (سفید) کنیم، مثلا برنج قهوه ای به جای برنج سفید، آرد گندم کامل به جای آرد سفید و نان های سبوس دار به جای انواع نان سفید.
غذاهای بومی منطقه را بشناسیم
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: مصرف روغن ها و چربی های سالم مانند روغن ذرت، سویا، کانولا، زیتون، دانه‌های روغنی و ماهی را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهیم و به میزان مصرف چربی‌های اشباع حیوانی مثل گوشت های چرب، کره و چربی های ترانس موجود در غذاهای صنعتی و سرخ شده توجه کنیم.
صبوری یادآور شد: ماهی را به عنوان منبع خوب پروتئین، ویتامین، املاح، امگا 3 در رژیم غذایی خود قرار دهیم و تا حد امکان مواد غذایی را تازه مصرف کنیم و مصرف خوراکی‌های خارج از فصل را کمتر کنیم.
کارشناس رژیم درمانی اظهار کرد: با کمک دانش و تجربه افراد محلی، غذاهای بومی منطقه را بشناسیم و در برنامه روزانه خود قرار دهیم. اگر شاغل هستیم و ناچاریم وعده های غذایی را خارج از منزل مصرف کنیم خوراک را در منزل تهیه و در محل کار سرو کنیم.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

خواص شگفت‌انگیز موز

ترشحات بینی درباره سلامت شما چه می‌گویند؟

مهم‌ترین علت چاقی ایرانی‌ها

خانه‌ای امن برای کودکان

آتش‌نشان‌ها و شایع‌ترین آسیب‌های چشمی

چرا بعضی‌ از آقایان نابارورند؟

از بین بردن سرطان با پیازهای بنفش‌رنگ

تخمدان پلی‌کیستیک؛ عامل 40 درصد ناباروری‌‌ زنان است

ابتلا به دیابت نوع یک در سرما بیشتر است/سردی دست باعث ایجاد مشکل در تست قندخون می‌شود

10 نکته مراقبت از پوست در فصول سرد سال

تب و لرز شدید کرده‌ام، می‌توانم نوزادم را شیر بدهم؟

مقابله با سرطان با پیازهای بنفش‌رنگ

افزایش طول عمر زنان با این روش

هرگز به جوش‌های این قسمت از صورت دست نزنید!

صفر تا صد شایعات و واقعیت‌ها درباره آنفلوآنزا

هر آنچه درباره نمک دریا نمی‌دانید!

سرماخوردگی را در همان ساعات اول سرکوب کنید!

مفیدترین نوشیدنی‌ها برای درمان آنفلوانزا

کاهش عوارض پرتودرمانی در بیماران سرطانی با طب سوزنی

کودکان مادران دیابتی در معرض ریسک بالای بیماری قلبی

تشخیص سرطان پروستات با آزمایش ادرار در خانه

آمار مرگ و میر آنفلوانزا در ایران به 80 نفر رسید

آرتروز و 7 ورزش اختصاصی برای آن

6 عارضه زیاده‌روی در مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها

کدام خوراکی بدن را از کم آبی نجات می دهند؟

نخ دندان؛ پیش یا پس از مسواک؟

چطور علائم ایدز را تشخیص دهیم؟

تشخیص سرطان پروستات با آزمایش ادرار درخانه

5 روش برای اینکه فرزندتان به خوردن سبزیجات علاقه‌مند شود

3 دمنوش برای گرم شدن بدن در فصل سرما

نسخه غذایی برای افسرده‌ها

اهمیت لباس پرستار در کاهش اضطراب کودکان بستری

6 علامت هشداردهنده در پاها که نشان‌دهنده مشکل است

شیره‌ای پرخاصیت؛ از تقویت تخمدان گرفته تا کاهش ترس

بشنو از زن چون حکایت می‌کند

کاهش گرایش به مصرف دارو با جوانه گیاهان دارویی

چرا با بالارفتن سن، شکم بزرگ می‌شود؟

ورزش کردن با آرایش خطرناک است؟

آیا درمان آنفلوآنزا به دارو نیاز دارد؟

بهترین ورزش برای چشم‌ها

30 ساله ها مراقب این بیماری باشند

رنگ زبانتان چه پیامی دارد؟

سرماخوردگی در بارداری؛ روش‌های درمان و جلوگیری

چند توصیه برای مهار آنفلوانزا

خواب خوب شما را از شر بیماری ها در امان نگه می دارد

خواص معجزه گر لیموترش و زنجبیل برای سرماخوردگی و آنفولانزا

 چگونه شب‌ها بهتر بخوابیم؟

علل معده درد را در دهانتان جستجو کنید

کارهای ممنوعه برای داشتن پوست و موی زیبا

شیره انگور معجزه ای در فصل سرما