شیر برنج؛ دسر اصیل ایرانی
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - شیر برنج؛ دسر اصیل ایرانی
٥٧١
٠
دلتا / شیر برنج که از سنتی ترین دسرهای ایرانی است، طرز تهیه آسانی دارد. شیر برنج را در فصل های پاییز و زمستان به عنوان صبحانه و میان وعده هم مصرف میکنند. این دسر خوشمزه و پرخاصیت، غذایی مفید برای رشد و استحکام استخوان نوزادان و کودکان شناخته شده و مصرف آن برای سرما خوردگی نیز بسیار مناسب است.
چی لازم دارم:
هل آسیاب شده: نصف قاشق مرباخوری
شکر: 2 پیمانه در صورت تمایل
خلال پسته: 2 قاشق غذاخوری
خلال بادام: یک قاشق غذاخوری
شیر: چهار و نیم لیتر
نمک: یکچهارم قاشق چایخوری
برنج: یک پیمانه
گلاب به میزان لازم در صورت تمایل
چطور بپزم:
برنج را بشویید و با یکچهارم قاشق چایخوری نمک، یک تا دو ساعت خیس کنید. پس از این مدت، آب روی برنج را خالی کرده و شیر را به آن بیفزایید. مخلوط برنج و شیر را روی حرارت ملایم بپزید و در صورت تمایل مقداری گلاب اضافه کنید. پس از اینکه برنج کاملاً پخت و له شد، خلال بادام، هل آسیاب شده و شکر را به آن افزوده و مواد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرند. وقتی شیربرنج کاملاً جا افتاد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. سپس آن را در ظرف بکشید و با خلال پسته تزیین کنید.
در صورت تمایل میتوانید هنگام سرو روی آن مربای آلبالو بریزید.
نکات قابل توجه:
بهتر است خلال بادام و پسته را از شب قبل در شکر و گلاب خیس کنید.
اگر شیربرنج را برای دسر میخواهید، آن را غلیظ کنید و بگذارید آب آن کاملاً جمع شود، سپس در یخچال بگذارید.
حتماً برای تهیه شیر برنج از برنج ایرانی و مرغوب استفاده کنید.
برخی شیر برنج را با شکر سرو میکنند که در این صورت نباید به آن نمک زد.
اگر مایل هستید شیر برنج زعفرانی داشته باشید، موقع افزودن گلاب و شکر، مقداری زعفران دمکرده هم اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید یک پیمانه از شیر کم کرده و یک پیمانه خامه جایگزین آن کنید.
اگر مایل با استفاده از شکر نیستید، مقداری نبات در آب جوش حل کرده و آن را جایگزین شکر کنید.
بهتر است زمانی که شیر را به برنج اضافه میکنید، یک یا دو عدد چوب دارچین در قابلمه بیندازید. این کار عطر مطلوبی به دسر میدهد.
-
پنجشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۲:۵۹
-
۵۰ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/215640/