غذای اصلی/ خورشت ترش سماق مازندرانی یادتان نرود
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - غذای اصلی/ خورشت ترش سماق مازندرانی یادتان نرود
١٤٦
٠
غذالند / ترش سماق یکی از خورشهای خوشمزه و مغذی استان مازندران است که اگرچه به نظر میرسد در آن سماق حرف اول را میزند، اما در واقع ترکیب لذیذی از مرغ، سبزی، سماق و لوبیا قرمز است. این غذای خوشمزه را در خانه بپزید و از عطر و طعمش لذت ببرید.
چی لازم دارم:
سینه مرغ 3 عدد
سبزی خورشتی 500 گرم
پیاز 2 عدد
لوبیا قرمز یک فنجان
آبغوره یک فنجان
سماق 5 قاشق غذاخوری
غوره یک فنجان
سیر 5 حبه
نمک به مقدار لازم
چطور بپزم:
سبزی این خورش شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج کمی شنبلیله، برگ سیر و در صورتی که در دسترس دارید مقداری سبزیهای معطر شمالی (از جمله خلواش، چوچاق) است. اما در صورت دسترسی نداشتن میتوانید از سبزی قرمه استفاده کنید. برای پخت خورش ترش سماق، لوبیا را جداگانه بپزید و آب آن را خالی کنید. در قابلمهای، سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس سینههای خرد شده مرغ، 3 قاشق سماق و نمک را اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت 15 تا 10دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغها تغییر کند. لوبیاها را به همراه 3 لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید خورش به مدت 2 ساعت بپزد. سبزی را تفت داده و به همراه آبغوره و غورههای تازه و یک قاشق باقی مانده سماق به خورش بیفزایید و اجازه دهید خورش مدتی دیگر بپزد و جا بیفتد.
نکته:
در ریختن سماق دقت کنید. سماق بیش از اندازه موجب تلخ شدن طعم خورش میشود.
بهتر است سماق را مطابق دستور در چند مرحله به خورش اضافه کنید.اگر با ترش بودن خورش مشکل دارید مقدار غوره گفته شده در دستور را حذف کنید.
-
چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۱:۱۱
-
۴۲ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/215193/