آریا بانو

آخرين مطالب

فناوری OLED بهتر است یا QLED؟ گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - به گزارش پایگاه خبری لوازم خانگی ایران « ال کا ایران »، در حال حاضر تلویزیون‌های مختلف با فناوری‌های متفاوتی به فروش می‌رسند که شاید نام آنها خریداران را سردرگم کند.
خرید یک تلویزیون با کیفیت تا چند سال پیش کار بسیار آسانی بود، تا چندی پیش شاید تنها تفاوت موجود در بازار به نوع طرح و برند انواع تلویزیون ختم می‌شد، اما در حال حاضر اوضاع تغییر کرده است، حال علاوه‌بر اندازه‌های مختلف، وجود ویژگی‌های هوشمند، قابلیت پخش فیلم سه‌بعدی، اتصال به اینترنت و پشتیبانی از دستورهای صوتی، کیفیت پنل تلویزیون‌ها نیز متفاوت است و همین مورد باعث سردرگمی خریداران می‌شود. نام‌هایی مانند LED، LCD، OLED یا QLED از جمله پنل‌های متفاوتی هستند که در حال حاضر در تلویزیون‌های مخلف به کار رفته و هر چند وقت یکبار نیز شاهد ورود فناوری جدیدی به بازار هستیم. اما واقعا تفاوت این فناوری‌ها و پنل‌ها در چیست؟ قطعا مهم‌ترین ویژگی یک تلویزیون، کیفیت بالا پخش تصاویر است. اما واقعا کیفیت خروجی در فناوری‌های یاد شده با یکدیگر متفاوت است؟ چه فناوری بهترین کیفیت را ارائه می‌‌دهد؟ آیا در هنگام خرید، فروشندگان اطلاعات درستی به خریداران می‌دهند؟ آیا فناوری‌های جدید ارزش پرداخت هزینه هنگفت خرید را دارند؟
در این گزارش قصد داریم به زبانی ساده و به صورت مختصر به انواع فناوری تصویر با پنل پخش تلویزیون‌های مختلف پرداخته و ویژگی‌های مثبت و منفی هرکدام را بررسی کنیم.
ما به دنبال خرید تلویزیون هستید و با نام فناوری‌های مختلف، گیج شده‌اید، این گزارش به شما کمک خواهد کرد، با ما همراه باشید:
در ابتدا ذکر چند نکته بسیار با اهمیت ضروری است، اول آن که فناوری تصویر ارتباطی با رزولوشن تصویر ندارد، به همین جهت تمامی این فناوری‌ها قابلیت پشتیبانی از رزولوشن 4K را دارند، اما بسته به بازه قیمتی و اندازه تلویزیون است که شرکت سازنده، رزولوشن 4K را برای آن درنظر بگیرد یا خیر. همچنین فناوری‌های تقویت‌کننده رنگ مانند HDR10 یا HDR+ نیز در تمامی پنل‌ها قابل استفاده است و باز هم بسته به رده کیفی تلویزیون شاید در آن تعبیه شده باشد یا خیر.
انواع مختلف پنل تلویزیون تنها در نوع ایجاد و نمایش تصویر تفاوت ایجاد می‌کند و امکاناتی مانند رزولوشن بالا یا تقویت رنگ، در هر مدلی قابل اجرا است. حال بیایید نگاهی به نوع تصویرسازی پنل‌های مختلف تلویزیون بپردازیم.
فناوری OLED
برخلاف دیگر فناوری‌های موجود در بازار، دیودهای پنل‌های اولد هر کدام به تنهایی روشن شده و رنگ را تولید می‌کنند، در این حال نیازی به نور پس زمینه نیست. پنل اولد می‌تواند به نازکی چند لایه مقوا باشد، در این فناوری به دلیل عدم وجود نور پس‌زمینه، کنتراست تصویر بسیار بالا است، یعنی در فیلم‌هایی که در محیط‌های تاریک یا در شب فیلم‌برداری شده، جزئیات تصویر به خوبی دیده می‌شود، این یک مزیت بزرگ است که در فناوری LED و LCD دیده نمی‌شود و در تصاویر تاریک، بخش زیادی از صفحه مشکی رنگ است.

دیودهای OLED انرژی مصرفی بسیار کمی دارند و با این وجود مصرف برق تلویزیون‌های اولد بسیار پایین است. همچنین رنگ‌ها در این نوع تلویزیون‌ها بسیار طبیعی و شفاف بوده و تاحد زیادی به واقعیت نزدیک هستند. پنل‌های اولد کمتر به محیط زیست آسیب می‌زنند زیرا مانند پنل‌های LCD گاز نیتروژن آزاد نمی‌کنند. قیمت تلویزیون‌های اولد بسیار گران است و طول عمر آن‌ها دقیقا مشخص نیست.

فناوری LCD و LED
اگر از نظر هزینه محدودیت دارید و نمی‌توانید تلویزیون‌های باکیفیت اولد را خریداری کنید، تلوزیون‌های LCD و LED همچنان در بازار هستند. البته مدل‌های ال‌سی‌دی به ندرت یافت می‌شود و با توجه به کیفیت پایین آن بهتر است به سراغ تلویزیون‌های ال‌ای‌دی بروید. LCD‌ها از پیکسل‌های مایع با نور پس‌زمینه تشکیل شده‌اند، این مدل‌ها کمترین کنتراست و رنگ‌بندی طبیعی را در میان تلویزیون‌های بازار دارند و خیلی پیشنهاد نمی‌شوند. اما تلوزیون‌های ال‌ای‌دی از دیودهای نوری تشکیل شده‌اند و به همین دلیل به جای ساطع شدن نور پس‌زمینه یک پارچه، با پیکسل‌های ال‌ای‌دی هر نقطه از صفحه قابلیت رنگی خود را دارد، اما باز هم منبع نوز از پشت پنل یا از کنار قاب تامین می‌شود که مدل دوم بسیار متداول‌تر است.

در این نوع تلویزیون‌ها ضخامت صفحه به کمتر از یک اینچ رسیده و رنگ‌ها وضعیت بهتری نسبت به LCD دارند، هرچند تصاویر خیلی شگفت‌انگیز نیستند. البته تلویزیون‌های ال‌ای‌دی از نظر فناوری تنوع بیشتری دارند و هر شرکتی با به‌کارگیری از فناوری‌های نوین به دنبال بالاتر بردن کیفیت این مدل‌تلویزیون‌های اقتصادی است.
تلویزیون‌های QLED
نمایشگر نقطه‌ای کوانتومی یا QLED توسط سامسونگ تجاری شد، این تلویزیون‌ها مانند مدل‌های اولد دارای دیود‌های مجزا نیستند و تاحدودی مانند پنل‌های LED با یک منبع نور روشن می‌شوند. وجه تمایز این فناوری وجود پیکسل‌های کوانتومی است که از نظر نور، رنگ‌بندی و وضوح با دیگر مدل‌های بازار قابل مقایسه نیستند و کیفیتی بسیار بالاتر دارند.

اما همچنان به دلیل وجود نور پس‌زمینه مقدار کنتراست تصاویر QLED از مدل‌های اولد ضعیف‌تر است، البته قیمت پایین‌تری نیز دارند. در پنل QLED به‌جای نور پس‌زمینه سفید از نور آبی استفاده می‌شود و نور سبز و قرمز نیز با نقطه‌های کوانتومی به دست می‌آید. از نظر کیفیت QLED بهتر از LED و کمی ضعیف‌تر از OLED‌ها‌ هستند.
کدام فناوری بهتر است؟
از نظر کیفیت در مورد فناوری‌های ذکر شده، مشخص شد که اولد بهترین تصویر را ارائه می‌دهد، این نوع پنل تنها توسط ال‌جی تولید می‌شود و دیگر شرکت‌ها نیز با خرید این پنل‌ها و اضافه‌کردن برخی ویژگی‌ها، تلویزیون‌های خود را شخصی‌سازی می‌کنند. پنل QLED نیز تنها توسط سامسونگ تولید می‌شود. شرکت هایسنس در حال حاضر تنها برندی است که در محصولات خود هر دو تلویزیون QLED و OLED را به فروش می‌رساند.

اگر به دنبال کیفیت هستید و قیمت برایتان مطرح نیست، اولین انتخاب شما تلوزیون‌های هوشمند اولد خواهد بود، اما اگر محدودیت پرداخت هزینه دارید، در حال حاضر بیشترین سهم بازار در اختیار تلویزیون‌های LED است و می‌توان از کیفیت مطلوب این نوع محصولات بهره برد. تلویزیون‌های QLED نیز هنوز به مقدار کافی متداول نشده‌اند اما اگر خواستید با بررسی دقیق کیفیت این مدل‌ها با تلویزیون‌های ال‌ای‌دی، یک مدل مناسب را انتخاب و خریداری کنید./باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/213907/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود