آریا بانو

آخرين مطالب

رفتار مادر با دختر نوجوان اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - رفتار مادر با دختر نوجوان
٠
٠
هنر زندگی/ رابطه مادر و دختر در هر خانواده‌ای منحصر به فرد است. هر دختری خود یک روز مادر می‌شود، نوع رابطه‌ای که با فرزندان خود برقرار می‌کند به طور مستقیم به دوران کودکی و رابطه‌ای که خود با مادرش داشته بر‌می‌گردد. نوع رابطه مادر و دختر می‌تواند بسیار صمیمانه و یا برعکس تنها یک رابطه مادر فرزندی باشد. برخی از مادران به دنبال روشی برای برقراری رابطه‌ای مناسب با دختران خود هستند. در واقع آن‌ها نمی‌دانند چطور با رابطه‌ای دوستانه دخترشان را از خطرات حفظ کنند. این نگرانی‌ها در سنین بلوغ دختر به اوج خود می‌رسند. تغییرات هورمونی که به دلیل بلوغ در دختران نوجوان ایجاد می‌شود باعث ایجاد نوسان در احساسات و گاهی خشم و عصبانیت می شوند. آگاهی از نحوه رفتار صحیح با نوجوان اهمیت بسیار دارد. در این مقاله راهکارهایی برای برقراری ارتباط درست و سالم با یک دختر نوجوان را مطرح می کنیم.
رابطه مادر و دختر نوجوان
رابطه مادر و دختر همزمان با رشد دختر به خصوص در دوران نوجوانی متحول می شود. اختلاف نظرها با مادر به خاطر تغییرات دوران بلوغ بیشتر می شود. آگاهی از این تغییرات برای هر دو طرف مفید است. بسیاری از مادرهایی که حتی قبل از بلوغ رابطه خوبی با دختر خود داشته اند، در دوران نوجوانی دخترشان با مشکل رو به رو می شوند.
نوجوانی دوره ای است که با بحران ها و تعارض هایی برای دختر همراه است. بحران هویت اصلی ترین کشمکشی است که نوجوان در درون خود احساس می کند. به دنبال آن مادر هم تحت تاثیر قرار می گیرد. در این میان حساسیت های مراقبت از دختر نوجوان می تواند به مراتب بیشتر شود. برخی از مادرها سعی می کنند بر همه کارها و برنامه های دخترشان همانند کودکی او نظارت کنند. در نظر گرفتن سن تربیت کودک و نوع برخود با آن ها در هر مرحله رشدی اهمیت دارد. رفتارهای کنترل گرانه باعث مخالفت و اعتراض دختر نوجوان می شود. دختران نوجوان خواهان آزادی های بیشتری هستند. کنترل و نظارت افراطی مادر می تواند با لجبازی و سرکشی او همراه شود.
مادران باید درک کنند که دختر نوجوان او بیش از گذشته به حریم خصوصی و آزادی نیاز دارند. رابطه مادر و دختر اگر بر اساس اعتماد شکل بگیرد، دخترانی پایبند به چهارچوب های خانواده تربیت خواهند شد. مادران با اتخاذ روش های تربیتی مناسب و تربیت جنسی دختران خود را برای ورود به اجتماع آماده می کنند.
آیا مادر باید چرایی مسائل را به دختر توضیح دهد؟
دختر نوجوان در حال دست یابی به تفکر انتزاعی است؛ یعنی می تواند قواعد و قضایای منطقی را درک کند. بنابراین ممکن است با مادر بحث کند و افکار و عقایدش را به چالش بکشاند یا ممکن است خواسته های مادر را نپذیرد. پس بهتر است خواسته های خود را با بیان دلیل و استدلال مطرح کنید. دلیل نگرانی های خود را با او در میان بگذارید و با او با احترام برخورد کنید. اگر دختر شما احساس کند که می تواند با شما درباره هر موضوعی صحبت کند و مشورت بگیرد، هر موقع مشکلی داشته باشد به شما مراجعه خواهد کرد.
درک نیازهای نوجوان
دختر نوجوان به دنبال شناخت خودش در همه حوزه های زندگی و دست یافتن به یک هویت مستقل است. انتخاب محدوده آزادی می تواند یکی از سخت ترین وظایف پدر و مادرها باشد. در سنین نوجوانی دوستان و همسالان برای فرد اهمیت زیادی پیدا می کنند ممکن است نوجوان برای پذیرفته شدن و احساس تعلق، همنوایی، شبیه شدن با آن ها را انتخاب کند.
به طوری که بودن در میان همسالان و تشابه با آنان به یک نیاز اساسی در دوران نوجوانی تبدیل می شود. فراهم کردن امکان آزادی و استقلال بیشتر همراه با نظارت صحیح و متعادل می تواند در این زمینه موثر باشد. دختران نوجوان از ترس مخالفت های والدین معمولا در مورد جاهایی که می روند دروغ می گویند بهتر است این اجازه را به او بدهید که با دوستانش قرار بگذارد به شرط این که دقیقا بدانید با چه کسانی و کجا می رود. نقش مادر در تربیت فرزندان مخصوصا دختران نوجوان اهمیت ویژه ای دارد که نباید ساده انگارانه از کنار آن گذشت.
13 توصیه برای مادران در تعامل با دختر نوجوان
در دوران نوجوانی برقراری رابطه مادر و دختر، سخت‌تر از پیش خواهد بود. برای برقراری ارتباط با او از هر فرصتی استفاده کنید. لازمه برقراری چنین ارتباطی محکم بودن رابطه تان از دوران کودکی است، بسیاری از مادران توصیه‌های مشاوره کودک را نادیده گرفته و در دوران نوجوانی فرزندان به فکر تغییراتی اساسی می‌افتند. در ادامه به بررسی راه‌هایی برای برقراری ارتباط می‌پردازیم:
1- رابطه مادر و دختر | همدلی
دختران در این سن کمی زودرنج می شوند و ممکن است برای مسائل عادی و کوچک هم احساس ناراحتی بکنند. سعی کنید او را درک کنید و با او همدلی کنید. می توانید از خاطرات و نگرانی هایی که خودتان در دوران نوجوانی داشتید با او صحبت کنید.
2- توجه به فعالیت های ورزشی
توجه به فعالیت های ورزشی
دوران بلوغ و نوجوانی با تغییرات هورمونی همراه است. ورزش کردن به تنظیم هورمون ها و افزایش متابولیسم و بهبود خواب کمک می کند. دختر خود را برای انجام مرتب ورزش تشویق کنید.
3- در مورد رابطه جنسی با او صحبت کنید
با فرزند نوجوان خود در رابطه با مسائل جنسی صحبت کنید. نوجوانانی که با خانواده خود ارتباط سالمی‌ ندارند، عشق را در مکان‌های نامناسب جستجو خواهند کرد. قطعا شما نمی‌خواهید که دختر شما به دلیل عدم آگاهی در مکانی نامناسب و با فردی نامناسب ارتباط برقرار کند. بهترین راه این است که به فرزند خود اطلاعات کافی در این زمینه بدهید.
4- تحقیر و مقایسه ممنوع
هرگز دختر خود را به خاطر نقطه ضعف هایش تحقیر نکنید و او را با دیگران مقایسه نکنید. سعی کنید نقاط قوت او را پررنگ کنید. او را همان طور که هست بپذیرید و از او متناسب با توانایی ها و سطح رشدی او انتظار داشته باشید. به او در پیدا کردن استعدادها و رفع نقاط ضعف کمک کنید.
5- رابطه مادر و دختر | عدم کنترل بیش از حد
گاهی والدین به خصوص مادر، به دلیل نگرانی زیاد در مورد دخترشان او را تحت فشار و محدودیت زیاد قرار می دهند. بیشتر مادران دوست دارند دخترشان را کنترل کنند و فکر می کنند او هنوز یک دختر بچه است. معمولا مادرها دلسوزانه نصیحت می کنند اما دخترها منتقدانه می شنوند. در برابر فشار و کنترل بیش از حد والدین به دروغگویی روی می آورند. سعی کنید به جای کنترل افراطی، مهارت رو به رو شدن با خطرات و مهارت های زندگی را به او بیاموزید.
6- واگذاری مسئولیت ها
دختر نوجوان به دنبال کسب استقلال است پس بهتر است مسئولیت هایی به او واگذار کنید. انتظارات را متناسب با سطح شناختی و توانایی های دختر خود تنظیم کنید. انجام دادن تمام کارها برای فرزند، او را به فردی مسئولیت گریز تبدیل می کند که در آینده هم توانایی مدیریتی لازم برای اداره زندگی خود را نخواهد داشت و به شکل گیری شخصیتی وابسته در او منجر می شود.
7- ایجاد فضایی امن در خانه
محیط پر تنش، دختر نوجوان را از محیط خانه و والدین خود دور می کند و به سمت همسالان و دوستان سوق می دهد. به دختر خود محبت کنید به گونه ای که آن را در رفتار و گفتار شما ببیند و احساس کند. اظهار محبت رابطه ای دوستانه بین شما به وجود می آورد و شما را به هم نزدیک می کند.
8- رابطه مادر و دختر | افزایش آگاهی از دوران نوجوانی
کسب اطلاعات در مورد تغییراتی که ممکن است با دوره نوجوانی همراه باشد به شما در اتخاذ تصمیم ها و اعمال نظارت صحیح کمک خواهد کرد. هر چه بیشتر در زمینه چالش های دوران نوجوانی اطلاعات کسب کنید کمتر در رویارویی با مسائل غافلگیر خواهید شد.
9- اعمال قوانین مشخص
خواسته ها و انتظارت خود را به طور واضح و مشخص بیان کنید. بهتر است خواسته های خود در مورد رابطه با دوستان، زمان برگشتن به خانه و ... به روشنی بیان شود. با ذکر دلایل منطقی قوانین و انتظارات خود را بیان کنید. قوانینی برای ایجاد یک رابطه خوب در نظر بگیرید و آن ها را به طور ثابت اجرا کنید. در مورد مسائلی که باعث ناراحتی شما می شود با او صحبت کنید.
10- به او اعتماد کنید
با رفتار خود نشان دهید که به دختر خود اعتماد دارید، و به او در افزایش اعتماد به خودتان کمک کنید. به او بیاموزید ما در برابر اعتمادی که به هم داریم مسئول هستیم.
11- بازخورد صحیح
زمانی که دختر نوجوان شما مسئولیتی را به درستی انجام می دهد او را تشویق کنید و هنگام انتقاد از او، به کار اشتباهی که انجام داده است اشاره کنید نه این که کلا او را به خاطر کاری که انجام داده است مورد انتقاد قرار دهید.
12- رابطه مادر و دختر | اختصاص زمان کافی
سعی کنید زمان کافی با دختر خود سپری کنید و به حرف های او گوش دهید. خیلی دوستانه و صمیمی با او در مورد افکار و اهدافش صحبت کنید. به او نشان دهید که او را دوست دارید و برای اهدافش اهمیت قائل هستید. گاهی بدون دلیل به او سر بزنید، او را در آغوش بگیرید و هدیه کوچکی برای او بخرید.
13- کمتر انتقاد کنید
برخی از مادران با انتقاد و ایرادگیری مداوم و با لحنی خشن سعی می کنند دختر خود را کنترل کنند. بهتر است با لحنی دوستانه و رفتارهای معقول و مناسب روی او تاثیر بگذارید. انتقاد زیاد و دست کم گرفتن توانایی های او باعث می شود اعتماد به نفس خود را از دست بدهد، استعدادها و توانایی های خود را نشناسد و برای کسب موفقیت تلاش نکند. برای تقویت ارتباط دوستانه با دختر خود سعی کنید نکات مثبت و خوبی را که در وجود او هست بیان کنید. این گونه خودش را باور می کند و متوجه استعدادها و توانایی هایش می شود.
سخن آخر
بعد از مادر شدن دیگر باید سعی کنید یک طرفه به مسائل نگاه نکنید و دیدگاه دختر نوجوان خود را نیز درک نمایید. از او حمایت کرده و او را تحسین کنید؛ این گونه به او قدرت دهید تا فردی با اعتماد به نفس شود، درنتیجه با اضطراب کمتری با بسیاری از مشکلات زندگی رو به رو خواهد شد و به شیوه مناسب تری آن ها را حل خواهد کرد. باید به او ثابت کنید بدون توجه به این که چگونه عمل می کند برای او به عنوان یک فرد ارزش قائل هستید و او را با تمام کاستی ها می پذیرید. در صورتی که رابطه مادر و دختر خدشه دار شود میانجی گری پدر و یا یک مشاوره خانواده می تواند مسئله را حل کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/213495/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت جدید لاستیک خودرو اعلام شد

آیین نامه واردات خودروهای نو

تجمع بزرگ خریداران فیدلیتی و دیگنیتی مقابل ساختمان وزارت صمت

رئیس سازمان توسعه تجارت: در چند روز آینده به حدی خودرو وارد می‌شود که باید به فکر انبار جدید باشیم

اختصاص 4 حلقه لاستیک دولتی به هر کد ملی در یک سال

چرا خرید و فروش کارت ملی به واردات خودرو رسید؟/ خلاقیت دلالان باز هم بازار سیاه ایجاد کرد!

اجاره لاستیک خودرو برای دریافت معاینه فنی؛ 2.5 میلیون تومان!

خودرو رسما توسط دولت گران می‌شود/ افزایش قیمت از خودروهای مونتاژی شروع شد

تعمیر خودرو هم قسطی شد/ فروش لوازم یدکی با چک!

امشب آخرین مهلت انتخاب خودروهای وارداتی است

خرید و فروش کارت ملی برای ثبت‌نام و واردات خودرو ممنوع است

اعلام شرط جدید برای خرید لاستیک دولتی

افزایش 50 درصدی قیمت لوازم یدکی برای سال آینده

مدیرعامل سایپا تغییر کرد

اتمام حجت مدیرعامل ایران خودرو با حواله‌داران پژو پارس/ پارس نداریم، خودروی گران‌تر بگیرید!

فروش 9 خودروی وارداتی برای ثبت‌نام‌کنندگان قبلی آغاز شد

یک ناکامی دیگر در دولت رئیسی؛ از 200 هزار خودروی وعده داده شده، فقط کمتر از 10 هزار خودرو وارد کشور شد

مدیرعامل ایران خودرو برکنار می‌شود؟

کار به اجاره خودرو برای مسافرت عید رسید/ پراید روزی 400 هزار تومان!

فروش حواله خودرو وارد فاز جدید شد/ 4.5 میلیارد بده تانک بگیر!

بحرین مک لارن را خرید؛ خودروساز معروف انگلیسی در مالکیت کشور کوچک حاشیه خلیج فارس

آیین نامه اسقاط خودروهای فرسوده ابلاغ شد

رکورد قیمت حواله خودروهای جانبازان در 1403؛ 13 میلیارد بده مرسدس 22 میلیاردی بگیر!

خودروهای برقی در پیچ‌وخم واردات/ سرنوشت واردات خودروهای برقی در سال جدید چه می‌شود؟

قیمت جدید خودرو محاسبه شد؛ خودروی کارخانه‌ای گران می‌شود؟

مالیات خودروهای لوکس اعلام شد؛ یک درصد برای مازاد 3 و نیم میلیارد تومان

مالیات خودرو در سال 1403 اعلام شد

قیمت جدید پژو پارس اعلام شد+ جدول

بهار امسال با افزایش قیمت خودرو آغاز شد/ رشد بهای خودروهای داخلی به طور میانگین 47میلیون تومان بود

پس از وعده عادلانه کردن قیمت‌ها توسط رئیسی، شکاف قیمت کوییک 13 برابر شد!

کارشناس خودرو: چراغ سبز افزایش قیمت خودرو داده شده

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس/ چه کسی قیمت را بالا برد؟

اینفوگرافیک| با بودجه 500 میلیون تومان چه خودروهایی در بازار ایران می‌توان خرید؟

ویژگی های کودک سرسخت چیست و چگونه باید با او برخورد کرد؟

با فخرفروشی در کودکان چگونه برخورد کنیم؟

مسخره شدن کودک در مدرسه

آیا کودکان به تنهایی نیاز دارند؟

ترومای دوران کودکی چیست و چگونه درمان می شود؟

آموزش ریلکس شدن به کودکان

بهترین اسباب بازی برای کودکان اوتیسم در تمام سنین

چرا کودکان بدبین می شوند؟

نحوه ترغیب کودکان به همکاری و همدلی

چگونه توانایی درخواست کمک را به کودکان خود بیاموزیم؟

خودکنترلی در کودکان: توسعه، اهمیت، و راهکارها

راههای ترغیب کودکان به خلاقیت و ابتکار

ترس کودکان از صدای جاروبرقی و راههای مدیریت آن

چه زمانی باید نگران سلامت روان فرزندم باشم؟

چرا نوجوان دوستانش را به خانواده ترجیح می‌دهد؟

ترومای فرزندخواندگی چیست و چه عواملی باعث آن می شود؟

رازهای شناختی پشت پرده هذیان گویی کودک در خواب