آریا بانو

آخرين مطالب

گفت‌و‌گو با حسین مهری، بازیگر نقش عباس زریباف در فیلم «ماجرای نیمروز؛ رد خون» فرهنگی هنری

گفت‌و‌گو با حسین مهری، بازیگر نقش عباس زریباف در فیلم «ماجرای نیمروز؛ رد خون»
  بزرگنمايي:

آریا بانو - گفت‌و‌گو با حسین مهری، بازیگر نقش عباس زریباف در فیلم «ماجرای نیمروز؛ رد خون»
٥٩
٠
جام جم / «ماجرای نیمروز؛ رد خون» به کارگردانی محمد‌حسین مهدویان دنباله‌ای است از قصه‌ای که چند سال پیش روایتش را آغاز کرده بود و حالا با همان شکل و شمایل بیشتر راجع به شخصیت‌هایش، روزهای تلخ دهه 60، عملیات مرصاد و مقابله نیروهای ایران با اعضای گروهک تروریستی منافقین توضیح می‌دهد. برای همین است که مهدویان از آن روزها که منافقین به روی هموطنان‌شان اسلحه کشیدند، به جای تعریف داستان دلاوری شهید صیاد شیرازی و همرزمانش در بازپس‌گیری وطن، داستان را از منظر دیگری روایت می‌کند که برای همه مخاطبان قابل درک‌تر باشد. ماجرای نیمروز؛ رد خون البته یک درام تاریخی نیست. آدم‌ها در آن خاکستری نیستند و مرز بین آدم‌های سفید از سیاه کاملا مشخص و تکلیف مخاطب هم با آنها روشن است. در این میان، عباس زریباف (با بازی حسین مهری) یکی از شخصیت‌های واقعی در ماجرای نیمروز است که به عنوان نیرویی نفوذی به دستگاه سپاه وارد و در نهایت هم شناسایی می‌شود. البته حسین مهری به عنوان بازیگر این نقش پیش از این هم در آثار تاریخی بازی داشته و در این سال‌ها با هنرمندان بسیاری تجربه کار داشته است، اما نقش عباس زریباف، بی‌شک از مهم‌ترین نقش‌های کارنامه کاری‌‌اش است. به بهانه اکران فیلم ماجرای نیمروز؛ رد خون با این بازیگر به گفت‌و‌گو نشسته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
شما به تاریخ و روایت آن به خصوص بخش معاصر چه نگاهی دارید؟
علاقه چندانی به تاریخ معاصر ندارم. جدای از کلیت فیلم ماجرای نیمروز، خود نقش عباس زریباف در این فیلم بود که برایم جای کار داشت و آن را بازی کردم.
پس اگر مهدویان بخواهد سری سوم این فیلم را بسازد، دوست دارید در آنجا هم بازی کنید؟
بعید است که مهدویان ماجرای نیمروز3 را بسازد، ضمن این‌که عباس زریباف در سری دوم کشته شد و طبعا دیگر جای کاری برای من باقی نمی‌ماند.
نقش عباس زریباف چطور به شما رسید و چه مراحلی طی شد که جلوی دوربین مهدویان رفتید؟
محمدحسین مهدویان برای من انسان جذاب و محبوبی است و او را دوست دارم. مهدویان انسان درستی است و در این زمانه که اکثرا سعی می‌کنند برای رضایت مافوق‌شان یا قدرتی بالاتر کار کنند، خودش را تمام و کمال از این مناسبات کنار کشیده. او اگر فیلمی سیاسی می‌سازد، نگاه خودش را دارد و مغرضانه کاری را انجام نمی‌دهد. نقشی هم که در این فیلم به من پیشنهاد شد، برای من جای کار داشت. نقشی سخت و به‌شدت جذاب که نمی‌توانستم به راحتی از آن بگذرم. خاطرم هست چند ماه قبل از این‌که ماجرای نیمروز 1 ساخته شود، آقای مهدویان درباره این نقش با من صحبت کردند و من هم با کمال میل آن را پذیرفتم. ظاهرا پیش از آن، او بازی من را در فیلم «زرد» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی تقی‌زاده را دیده بود و از همانجا من را به یاد داشت.
در این فیلم، بازیگران انگار در دو قطب مثبت و منفی قرار دارند. هادی حجازی‌فر که نقش کمال را بازی می‌کند، مثبت و شما در نقش عباس زریباف، منفی. خب، عباس زریباف به عنوان یکی از شخصیت‌های واقعی گروهک تروریستی منافقین و از بزرگ‌ترین جاسوسان در وزارت اطلاعات که در عملیات مرصاد کشته می‌شود، شخصیت منفوری در تاریخ معاصر ایران محسوب می‌شود. قطعا بازی در این نقش ریسک زیادی را می‌طلبید، چون خیلی از بازیگران ترجیح می‌دهند تصویر منفی ای از خودشان در ذهن مردم ساخته نشود!
خدا را شکر که مردم دیگر به این آگاهی رسیدند که نقش‌های منفی یک بازیگر را به او الصاق نمی‌کنند. مردم دیگر به اجرا و توانایی یک بازیگر در ایفای یک نقش توجه می‌کنند و نظراتی که من بعد از بازی در این فیلم گرفتم بسیار مثبت بود. بازی کردن شخصیتی مثل عباس زریباف بسیار مشکل بود. من برای رسیدن به این نقش علاوه بر صحبت با نویسنده و کارگردان تحقیقات زیادی انجام دادم.
کامل‌تر توضیح می‌دهید چه تحقیقات و بررسی‌هایی برای رسیدن به این نقش انجام دادید؟
ما نزدیک به 40 گیگ مستند از عملکرد و حال و هوای این گروه دیدیم، مستنداتی که کمتر در دسترس عموم مردم است. چون نقشی که من بازی کردم بسیار معطوف به مستندات است و از جایی به بعد ‌باید عناصر دراماتیکی هم به آن اضافه می‌کردم که همین کار را مشکل می‌کرد. عباس زریباف منفی‌ترین شخصیت این فیلم بود و این موضوع خودم را هم نگران می‌کرد که بخواهم در کنار هادی حجازی فر و جواد عزتی، نقش منفی بازی کنم. بالاخره آنها شخصیت‌های قهرمانی داشتند، از همان شخصیت‌هایی که مردم دوست‌شان دارند، اما شخصیت عباس خیلی منفی بود. به همین خاطر با استرس سراغ این نقش رفتم و دائم به این فکر می‌کردم که از چه راهی می‌توانم سیاهی آن را کمرنگ‌تر کنم. نمی‌خواستم بیننده حس کند این شخصیت مطلقا سیاه است که در برابر شخصیت های سفید یا خاکستری قرار گرفته است.
پس به نوعی از رذالت و بی‌رحمی نقش‌تان ترس داشتید؟
اصلا بحث ترس و واهمه نیست، چون من تا به امروز نقش‌های متنوع زیادی بازی کرده‌ام. البته طبیعتا دلم می‌خواست نقش قهرمانی مانند مثل هادی حجازی‌فر داشته باشم. حتی یادم هست که به شوخی به هادی می‌گفتم که شانس تو شخصیتی مثل احمد متوسلیان در فیلم ایستاده در غبار است و شانس من عباس زریباف؛ یک نامرد جاسوس که در ماجرای نیمروز 2 دیگر نقاب از صورتش می‌افتد و خودش می‌شود.
خودتان بین سری اول و دوم ماجرای نیمروز کدام‌یک را بیشتر می‌پسندید؟
اتفاقات و کنش‌های نقش عباس زریباف در ماجرای نیمروز 2 را بیشتر می‌پسندم. زریباف در سری دوم، عملیاتی‌تر وارد میدان می‌شد. در ماجرای نیمروز 1 عباس زریباف را می‌بینیم که نقشی را برای اطلاعات سپاه بازی می‌کند و خود واقعی‌اش نیست، اما در ماجرای نیمروز 2 ما با خود واقعی زریباف طرف هستیم و این برای من به عنوان یک بازیگر جذاب‌تر بود.
پیش از این فیلم چقدر با شخصیت عباس زریباف آشنایی داشتید؟
اصلا عباس زریباف را نمی‌شناختم و بعد از پیشنهاد بازی در این فیلم بود که راجع به او خواندم و مستندانی دیدم که کمکم کرد تا بتوانم این نقش را بازی کنم. همان‌طور که گفتم مستندهایی دیدم و یک‌سری کدها را گرفتم؛ ضمن این‌که با چند نفر از بریده‌های منافقین که در عملیات مرصاد شرکت داشتند هم صحبت کردیم که اطلاعاتی به ما دادند که خیلی به ما کمک کرد.
به هر حال ماجرای نیمروز؛ رد خون فیلم تلخ و سیاهی است و بیانگر یکی از معدود دفعاتی که در کشور ما جنگ داخلی اتفاق می‌افتد و ایرانی در برابر ایرانی قرار می‌گیرد. دانسته‌های شما قبل از این فیلم از منافقین تا چه اندازه بود؟
دانسته‌های من از منافقین تا قبل از بازی در این فیلم تلفیقی از واقعیت و غیرواقعیت بود و بعد هر چه جلوتر رفتم بیشتر دستم آمد که درست و غلط چیست. این فیلم آتش زدن بیمارستان‌ها، کشتار مردم و سوزاندن جنازه‌های آنها را که اوج خشونت اعضای سازمان مجاهدین خلق است، نشان می‌دهد. به هر حال افرادی هستند که می‌گویند هدف وسیله را توجیه می‌کند و ما دست به هر کاری می‌زنیم تا به موفقیت برسیم. این حرف نشان‌دهنده آن است که جهان‌بینی آدم‌ها فرق می‌کند. شاید ما حتی نتوانیم به یک مورچه آزار برسانیم، اما در مقابل کسانی باشند که گرفتن جان آدم‌ها برایشان اهمیتی ندارد.
گریم و صدای نسبتا خشنی هم که در این فیلم داشتید به باورپذیری نقش‌تان کمک زیادی کرده!
گریم که هنردست آقای شهرام خلج بود که آن را از روی تصاویر عباس زریباف ساختند و در مورد صدا هم باید بگویم که اگر دقت کنید صدای این شخصیت خشن نیست، یکجور گرفتگی دارد. اصل ماجرا از این قرار است که عملیات مرصاد قرار بود یک‌سال پیش از آن تاریخ رخ دهد، اما به دلیل یکسری اتفاقاتی که برای منافقین پیش آمد و قطعنامه‌ای که عراق داشت با ایران امضا می‌کرد، این حمله جلو افتاد. چون بعد از امضای قطعنامه آنها دیگر نمی‌توانستند به ایران حمله کنند. بنابراین آنها چند روز بیشتر برای انجام این عملیات فرصت نداشتند و می‌توان تصور کرد طی این چند روز بسیار به خودشان فشار آوردند. به همین خاطر من از روز اول خودم به آقای مهدویان پیشنهاد دادم که صدای این شخصیت بنا بر همان استرس‌ها و داد و بیدادها گرفته و خش‌دار شود.
در این مدت واکنش یا اظهارنظری از سوی منافقین داشتید؟
نه، به هیچ وجه. هیچ تماس مشکوک یا تهدیدی به من نشده است .

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/212363/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود

حردانی: هواداران سنگ تمام گذاشتند