آریا بانو

آخرين مطالب

مانی پلو غذای دامغانی خانه داري

مانی پلو غذای دامغانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مانی پلو غذای دامغانی
٠
٠
چی بپزم / مواد لازم
برنج : 3 لیوان
لپه : یک لیوان
کشمش پلویی : 250 گرم
زرشک : 75 گرم
زعفران دم کرده : به مقدار لازم
گوشت گوسفند یا فیله گوساله : 300 گرم
رشته پلویی : 200 گرم
پیاز داغ / 2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمک ، فلفل ، زردچوبه : به مقدار لازم
زیره سیاه : یک قاشق چای خوری ( به دلخواه )
روغن : به مقدار لازم
!مواد لازم برای ته دیگ : ( در صورت دلخواه )
زعفران دم کرده : یک قاشق چای خوری
ماست معمولی : یک لیوان
زرده ی تخم مرغ : یک عدد
طرز تهیه
در قابلمه ای یک تا دو قاشق روغن می ریزیم و روی حرارت داغ می کنیم . گوشت را در روغن کمی تفت می دهیم ، پیاز داغ ، زردچوبه و فلفل را اضافه می کنیم ، پس از 1 تا 2 دقیقه دو لیوان آب به آن می افزاییم و درب قابلمه را می گذاریم تا بپزد ( در انتهای پخت گوشت ، نمک را به آن اضافه می کنیم ) .
لپه را با دو لیوان آب می جوشانیم و پس از دو دقیقه در آبکش می ریزیم ( با این کار نفخ لپه گرفته می شود ) و بعد دوباره با یک لیوان آب و کمی نمک می گذاریم تا بپزد .
ـ برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خیس کرده ایم در آب جوش می ریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده ، رشته و لپه را به آن اضافه می کنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش می ریزیم ( دلیل این کار این است که رشته نرم شود و لپه لعاب نیندازد و برنج هنگام دم کشیدن به هم نچسبد ) .
در قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و رو ی حرارت داغ می کنیم . در کاسه ای ماست و زعفران دم کرده و زرده ی تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده ، در ته قابلمه می ریزیم ( برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود ) . بقیه برنج را روی آن ریخته و دم می کنیم .
کشمش و زرشک ( پاک کرده و شسته ) را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ می کنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزئین کنار می گذاریم .
بعد از اینکه برنج دم کشید ، روی آن زعفران دم کرده می ریزیم ؛ گفتنی است که این پلو تقریبا زعفرانی است .
هنگام کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را می ریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده می ریزیم تا بتوان طبق سلیقه تزئین کرد .
مانی پلو از غذاهای سنتی دامغان می باشد . دامغان در منطقه کویری ، در استان سمنان واقع شده و معمولا غذاهای پرانرژی این شهر به گونه ای است که بدون گوشت نیز تهیه می شود


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

از شما/ خوشمزه ها

نوشیدنی ها/ آب سیب داغ و ادویه دار شده

شام/ سالاد مرغ یونانی، رژیمی و مغذی

میز اردور/ مربای گل محمدی، عطرش خانه را پر می کند

سوپ و آش/ آش اسفناج برای مبارزه با کم خونی

غذای اصلی/ خورش سیر انار، پیشنهاد پاییزی خوشمزه

ماگ کیکی خوشمزه برای عصرانه

شیرینی ها/ کیک شکلاتی کافی شاپی را در خانه بپزید

غذای اصلی/ ساندویچ مرغ و قارچ برای پیک نیک آخر هفته

سوپ و آش/ لعاب دار کردن سوپ کدو حلوایی با برنج

غذای ملل/ کبه لبو، خوش رنگ و معطر

گیره موی پاپیونی همرنگ لباس

میز اردور/ حلوای نشاسته، خوش رنگ و خوش طعم

میز اردور/ محلبی معروف ترین دسر ترکی و عربی

راز خوشمزه شدن آش رشته مادربزرگ ها چیست؟

ناهار/ جوجه چینی را با دلستر مزه دار کنید

فوت آشپزی/ روش های نگهداری سیب برای مدت طولانی در خانه

مدل های سرویس آرکوپال برای جهیزیه عروس

بهترین سیب زمینی سرخ شده به روش رستورانی

مواد غذایی حاوی پتاسیم

طرز تهیه آنتی بیوتیکی طبیعی با انار

بیسکوئیت شکلاتی برای زنگ تفریح مدرسه ای ها

نمونه هایی از تزیین سبزی پلو با ماهی

جلوگیری از کپک زدن نان و میوه در یخچال

طرز تهیه سوپ کدو حلوایی و برنج

با چند صبحانه نابغه پرور آشنا شوید

سوپ و آش/ آش انار پاییزی با خواص بی نظیر

سفره آرایی/ نمونه هایی از تزیین سبزی پلو با ماهی

فوت آشپزی/ بهترین سیب زمینی سرخ شده به روش رستورانی

صبحانه/ با چند صبحانه نابغه پرور آشنا شوید

ریسمانی که پاییز را به خانه می‌آورد!

غذای اصلی/ به سرعت برق و باد کوکو درست کن

میز اردور/ دسر سوپانگل برای عاشقان کاکائو

فوت آشپزی/ نکاتی برای حرفه ای شدن در پختن یک لازانیا خوب

سوپ جعفری برای شب های سرد پاییز

خوشمزه ترین مسقطی خانگی بدون نشاسته گندم

کیک شکلاتی با گاناش دسری فوق العاده

شام/ استانبولی پلو با طعمی و رنگ واقعی

خورش کدو مسما برای تشکر از زحمات مادر

غذای اصلی/ دستور تهیه دلمه کلم

میز اردور/ بورانی لبو، پیش غذایی عالی برای شام

شیرینی ها/ 4 مدل پخت کیک زنجبیلی برای دورهمی ها

غذای اصلی/ اشکنه، غذای کهن خراسانی

عصرانه/ تی تاپ، پیشنهاد نوستالژیک برای دهه شصتی ها

میز اردور/ ترشی پاییزی بسیار خوشمزه با کیوی

غذای اصلی/ پخت اسپاگتی در فر به شیوه ای آسان

عصرانه/ تی تاپ، پیشنهاد نوستالژیبک برای دهه شصتی ها

طبع من/ نیمرو با فلفل سیاه معجزه می کند

غذای ملل/ اسپاگتی با خوراک گوشت؛ غذای معروف ایتالیایی

بهترین مدل‌های نیم‌بوت زنانه برای پاییز و زمستان