کاچی زعفرونی بهتر از همه چی
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - کاچی زعفرونی بهتر از همه چی
٤٢
٠
کشمون/ خاصیت کاچی و طبع گرم کاچی، باعث شده که مادر بزرگها برای افراد ضعیف، لاغر و افرادی که تازه زایمان کردن توصیه کنن.
کاچی به خاطر مواد تشکیل دهندهاش از جمله آرد گندم، مغزهای مختلف، زعفران، گلاب و دارچین باعث تقویت بدن و رفع کم خونی میشه.
به علت انرژی بالای این دسر، بهتره که کاچی رو ناشتا نوش جان کنین. این دسر گرم و پرانرژی تو روزهای سرد زمستونی که عزیزانتون به خوردن مواد مقوی و شیرین نیاز بیشتری دارن، بسیار مناسبه.
این دسر خوشمزهی قدیمی -کاچی- فلسفهای هم میتونه با خودش داشته باشه. شاید مادرهای ایران زمین، با این کار از چشم و همچشمی و یا تشریفات دوری میکردن و با سادهترین و بهترین مواد، پرخاصیتترین غذاها رو میپختن.
کاچی تو بعضی از مناطق جنوبی کشور و همچنین مناطق غربی ایران، تو روزهای عاشورا و تاسوعا به عنوان نذری پخته میشه.
برای تهیهی کاچی از ادویهی مخصوص کاچی استفاده میکنن.
ادویهی مخصوص کاچی که تو عطاریها پیدا میشه، ترکیبی از چند ادویه؛ زرد چوبه، زیره، دارچین، زنجبیل و هله.
قیماق یا همون کاچی همه جای ایران با تفاوت کوچکی پخته میشه.
مواد لازم برای تهیه کاچی زعفرانی برای 4 نفر:
آرد گندم یا آرد برنج: 1 لیوان
روغن یا کره محلی: 100 گرم
نبات خرد شده یا شکر: نصف لیوان
آب: 6.5 لیوان
زعفران سابیده شده: نصف قاشق چایخوری "روشهای دم کردن زعفران "
ادویه کاچی: 1 قاشق (زنجبیل + پودر دارچین + زیره + زردچوبه+هل)
گلاب: نصف لیوان
طرز تهیه کاچی زعفرانی:
قابلمه رو روی حرارت ملایم میذاریم و آرد رو با کره تفت میدیم تا طلایی رنگ شه. بهتره آرد رو با استفاده از الک داخل قابلمه بریزین چون با این کار آرد گلوله گلوله نمیشه.
تو یک قابلمهی دیگه شربت درست کنین، شربت به اینصورت درست میشه که، شکر و آب رو روی حرارت ملایم میذاریم و هم میزنیم تا شکر آب شه، بعد از حل شدن شکر، شعله رو خاموش میکنیم تا شربت خیلی غلیظ نشه، و دمای شربت پایین بیاد.
زعفرانی رو که از قبل دم کردین و گلاب رو به شربت اضافه میکنیم. "روشهای دم کردن زعفران حتما مطالعه کنین"
تو مرحلهی آخر شربت و مقدار کمی آب رو به آرد اضافه میکنیم، تا کمی رقیق شه و روی حرارت میذاریم و به هم میزنیم تا روغن بیفته.
قبل از سرد شدن کاچی رو داخل ظرف مورد نظر بریزین، و تزئین کنین.
حالا وقتش رسیده کاچی رو نوش جان کنین.
نکات مهم برای تهیه کاچی:
تو تهیه کاچی جایگزین آرد گندم، میشه از آرد برنج هم استفاده کنین.
دقت کنین آرد برای درست کردن کاچی نباید مثل پخت حلوا، سرخ شه، فقط تا زمانی تفت بدین، که رنگش طلایی بشه.
تو مرحلهی آخر به دلخواه میتونین پودر مغز گردو، پسته یا بادام بهش اضافه کنین، اینطوری کاچی علاوه بر خوشمزگی، مقویتر میشه.
اگه ادویه مخصوص کاچی ندارین، هیچ اشکالی نداره، به جای ادویه مخصوص کاچی، میتونین کمی هل و دارچین (جمعا نصف قاشق چایخوری) اضافه کنین.
کیفیت وعطر زعفرانی که مصرف میکنین، تو طعم و بو کاچی بسیار تاثیر داره، حتما تو انتخاب زعفران دقت کنین و مرغوبترین زعفران رو بخرین. زعفرون تقلبی ، خواص و طعم و بویی به کاچی شما نمیده.
غلظت کاچی "سفت و یا شل بودن" بسته به سلیقه هرکس فرق داره. برای سفتتر شدن، کاچی رو روی حرارت ملایم مدت زمان بیشتری بذارین و تفت بدین و برای شل شدن، آب بیشتری بهش اضافه کنین. به این نکته دقت کنین، که کاچی بعد سرد شدن سفتتر و غلیظترمیشه.
قبل خاموش کردن حرارت حتما کاچی رو مزه کنین، که اگه شیرینی کمی داشت، مقداری شکر بهش اضافه کنین. اگه بعد پختن کاچی متوجه کم بودن شیرینی کاچی شدین، میتونین کمی عسل و یا شکر روی کاچی بریزین.
برای جلوگیری از گلوله گلوله شدن آرد تو کاچی، آرد رو دو بار الک کنین.
جهت نسوختن کاچی ازشعله پخش کن استفاده شه.
از قدیم گفتن کاچی بهتر از هیچی، ولی کاچی زعفرونی بهتر از همه چی
-
يکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۲:۴۴
-
۲۴ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/206659/