آریا بانو

آخرين مطالب

چرا برخی کودکان دچار پای‌ پرانتزی می‌شوند؟! پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - سلامانه: یک فوق‌تخصص ارتوپدی کودکان گفت: شایع‌ترین عاملی که باعث ایجاد پای پرانتزی می‌شود، مسائل تغذیه‌ای به‌خصوص کمبود ویتامین D است.
دکتر تقی‌ بغدادی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با سلامانه اظهار داشت: فقر ویتامین D در بدن کودک باعث نرمی استخوان می‌شود و این مساله، پرانتزی بودن پاها را که در یک سالگی باقی‌مانده و پای پرانتزی طبیعی و فیزیولوژیک دوران جنینی است، تشدید می‌کند بنابراین ممکن است شدت پرانتزی بودن پاها در کودکی، از بدو تولد تا هنگام راه افتادن کم شود اما به دلیل کمبود ویتامین D، 6 ماه پس از راه افتادن دوباره افزایش پیدا کند.
وی در ادامه افزود: وقتی نوزادان متولد می‌شوند، پاهایشان که تا قبل از این زمان داخل رحم مادر جمع بوده، حالت پرانتزی متمایل به داخل دارد. این حالت در زمان تولد طبیعی است و به‌تدریج و با گذشت زمان تا هنگام راه افتادن کودک اصلاح می‌شود. اگر کودک یک‌ساله‌‌ای همچنان تا حدی پای پرانتزی دارد، والدین نباید نگران شوند زیرا این حالت تا 2/5-2 سالگی برطرف خواهد شد. البته اگر کودکی هنگام راه افتادن پای پرانتزی داشت و این حالت تا 6 یا 8 ماه بعد برطرف نشد، بهتر است والدین فرزندشان را برای بررسی بیشتر نزد متخصص ارتوپدی کودکان ببرند.
دکتر بغدادی گفت: اولین اقدام در مواجهه با کودکی که پای پرانتزی دارد، اندازه‌گیری سطح ویتامین D خون است. با انجام این آزمایش می‌توان قبل از اینکه کمبود ویتامینD و نرمی استخوان عارضه‌ای روی صفحات رشد و مچ دست ایجاد کنند، آن را جبران کرد.
این فوق‌تخصص ارتوپدی کودکان تاکید کرد: معمولا نرمی استخوانی که علت آن کمبود ویتامین D تشخیص داده ‌شده، در چند ماه اول پس از تولد دیده نمی‌شود زیرا نوزادان حتی آنهایی که مادرشان دچار کمبود ویتامین D هستند یا حتی علائمی از استئومالاسی یا راشیتیسم دارند، مقدار زیادی ویتامینD از بدن مادر می‌گیرند و آن را در کبدشان ذخیره می‌کنند. به همین دلیل 6-5 ماه اول زندگی‌شان دچار کمبود این ویتامین نمی‌شوند و علائم کمبود در صورتی که به کودک مکمل A+D داده نشود، معمولا پس از این زمان دیده خواهد شد. خوشبختانه امروزه مراکز بهداشت در ایران ویتامین A+D را از همان روزهای اول پس از تولد در اختیار والدین قرار می‌دهند تا به فرزندانشان بخورانند.
وی با بیان اینکه علاوه بر مکمل ویتامین D، شرایط تغذیه‌ای خانواده به‌خصوص مادر شیرده، میزان تابش آفتاب و مسائل جغرافیایی و... نیز می‌توانند در بروز یا عدم بروز نرمی استخوان دخالت داشته باشند، گفت: اگر آزمایش کودکی که به دلیل پای پرانتزی به پزشک مراجعه کرده نشان دهد دچار کمبود ویتامینD است به او مکمل این ویتامین داده خواهد شد. با رفع کمبود در ماه‌های بعد پرانتزی شدن پاها به‌تدریج اصلاح می‌شود اما اگر کودک کمبودی از نظر ویتامین D نداشته باشد، مسائل دیگری را در نظر می‌گیریم که یکی از آنها بررسی اختلالات موجود در صفحه رشد کودک است.
دکتر بغدادی در این باره توضیح داد: یکی از بیماری‌هایی که می‌تواند موجب بروز این اختلال شود بیماری «بلانت» نام دارد. این بیماری اغلب در پسرانی دیده می‌شود که کمی زودتر راه افتاده‌اند. زود راه افتادن کودک، وزن کودک، شیطنت بیشتر پسربچه‌ها و آسیب‌هایی که طی راه رفتن و بازی کردن اتفاق می‌افتد، ضربه‌ها و میکروتروماهایی در صفحات رشد، به‌خصوص در قسمت بالا و اطراف زانوی کودکان ایجاد می‌کند که باعث می‌شود سطح بیرونی و داخلی این صفحات متقارن رشد نکند و مشکل پای پرانتزی فیزیولوژیک تشدید شود.
اشکالی که در این مواقع وجود دارد این است که تا پایان 3 سالگی رادیوگرافی از صفحات رشد کودک معمولا علائم واضحی از بیماری بلانت نشان نمی‌دهد اما بعد از 3 سالگی این علائم واضح می‌شوند. درمان بیماری بلانت پس از 3 سالگی کمی مشکل بوده و ممکن است وسایل کمک ارتوپدی مانند بریس‌ها و کفش‌های طبی موثر واقع نشوند و کودک برای درمان به جراحی نیاز داشته باشد. به همین علت اگر کودک زیر 3 سالی با پای پرانتزی به ما مراجعه کند و مطمئن شویم مشکل کمبود ویتامینD ندارد، بیماری بلانت را در نظر می‌گیریم و درمان با بریس را شروع می‌کنیم. اگر بریس‌ها خوب استفاده شوند، طی 5-4 ماه اصلاح بسیار خوبی در پاها دیده می‌شود و جای نگرانی نخواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/206245/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بخش هایی از کنسرت پرانرژی امید حاجیلی

توماج صالحی به اعدام محکوم شد

دستگیری اراذل و اوباش شمشیر به دست تهرانپارس

تصویری حیرت انگیز از فرود ناموفق یک بوئینگ!

معاون امنیتی وزیر کشور: طرح نور با قوت به‌ کار خود ادامه خواهد داد

لحظه تصادف هولناک در جاده برفی به دلیل سرعت بالا

ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب

تصویری تماشایی با فاصله نزدیک از افعی شاخدار ایرانی

روز زیارتی امام رضا علیه‌السلام

طرز تهیه بستنی سنتی خانگی

عوارض خطرناک کبد چرب

ویدیویی از خط تولید لوازم آرایشی اورجینال در پاکستان!

تلسکوپ فضایی جیمز وب شواهدی از وجود حیات را کشف کرده است

ناسا یک گام به کشف حیات بیگانه در مریخ نزدیک‌تر شد

صحبت های دلنشین دکتر کاکاوند در مورد قدرت

الزام فرهنگ‌سازی برای کتاب‌های الکترونیکی

خلیفی به لاپورتا؛ این ایده احمقانه را کنار بگذارید

اینقدر اغراق نکنید، مسی کند بود و دو گل معمولی زد!‏

چادرملو علیه چهار صحنه داوری نیم فصل دوم

ویدیوی کامل بیانیه خوان لاپورتا درباره ال‌کلاسیکو

رد پای پرسپولیس در شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان!

لیگ ملت‌ها؛ قهرمان المپیک پرستاره‌تر از همیشه

تباس: برخی بازی‌های لالیگا در آمریکا برگزار خواهند شد!

رئیس باشگاه میلان: پیولی تا پایان فصل سرمربی تیم خواهد بود

درگذشت فوتبالیست سابق ایرانجوان در حین بازی با پیشکسوتان استقلال

کسب 10 مدال در روز نخست برای نمایندگان ووشو ایران

چندرغاز که دیگه چانه زدن نداره!

هجوم هواداران محمدرضا گلزار برای سلفی گرفتن با او!

سکانسی خنده دار از سریال «سه در چهار»

ویدئو خنده‌دار از «نون خ» که هیچکس آن را ندیده است!

7 اقدام مراقبتی پس از لیزر پوست صورت

علیرضا قربانی و اجرای زیبای ترانه‌ی «عاشقانه نیست»

اجرای مهدی دارابی از آهنگ «شاید یه شب بارون»

آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم

آمار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر

گربه افسردگی گرفت

نخستین بنای مذهبی ایرانیان

4 گوشه دنیا/ هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

استوری روز زیارتی امام رضا علیه‌السلام

تصاویری زیبا از توکانت زمردی

نوآوری عجیب یک شهروند مشهدی در اثاث‌کشی

روش تهیه شیرینی خانگی لذیذ

کوکوی سیب زمینی را پنیری بپزید!

روش تهیه زیر برنجی لری

مراقبت های بعد از عمل چشم

اغفال وحشتناک، تهیه فیلم و اخاذی از زنان بالای 60 سال!

نگرانی های همسر حاج آقای قرائتی

ثبت رکورد جدید «کاهش نرخ تولد» در کره جنوبی

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

ما دو جور بخشنده داریم!