طرز تهیه دمپخت گوجه و سیب زمینی
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - طرز تهیه دمپخت گوجه و سیب زمینی
٥٥٥
١
ستاره / برنج غذای عمده و اصلی یک سوم جمعیت جهان را تشکیل میدهد. در آشپزی مختص هر قاره و همچنین در کشورهایی همچون چین، ایتالیا، مکزیک و لبنان صدها نوع غذای گوناگون از برنج تهیه میشود. برنج به چند دلیل غذای کامل و مطلوبی به شمار میآید:
نگهداری و انبار آن آسان است.
سریع پخته میشود.
مغذی، سهل الهضم و خوش طعم است.
تنوع غذایی آن فراوان است.
روش پخت برنج به نوع برنج مورد استفاده بستگی دارد؛ بنابراین باید برنج مناسب هر دستور غذایی را انتخاب کرد. دمپخت یکی از روشهای سادهی پخت برنج بر روی حرارت ملایم است که کمترین عطر و طعم را به برنج میدهد. در این روش آب را در قابلمهای به جوش آورده، کمی نمک به آن اضافه میکنند، سپس برنج را در آب جوش میریزند. وقتی دوباره آب به جوش آمد، حرارت را کم میکنند و صبرمی کنند تا برنج بجوشد و آب اضافه جذب برنج شود. تغییر دادن مقدار آب تعیین شده در دستور پخت و هم زدن متوالی میتواند باعث شکستن دانههای برنج و خارج شدن نشاسته چسبناک از برنج شود.
دمپختک، تنوع زیادی دارد از دمپختک باقلا گرفته تا دمپختک با نیمرو که در آنها از انواع حبوبات استفاده میشود. دمپخت گوجه، یکی از غذاهای محبوب در میان مردم تهران و شهرهای مرکزی است. این غذای خوشمزه و ساده یا به صورت دمپخت گوجه ساده طبخ میگردد یا در آن از سیب زمینی و گوشت استفاده میشود که در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه آنها آشنا سازیم.
طرز تهیه دمپخت گوجه و سیب زمینی
نام دیگر این دمپخت در تهران استانبولی پلو است، و غالبا مقداری قیمه ساده هم به آن میزنند؛ در جنوب ایران (فارس و خوزستان) آن را شله تماتهای مینامند (تماته همان گوجه فرنگی است) و معمولا بدون گوشت درست میکنند؛ اگرچه نام این دمی ظاهرا از سیب زمینی استانبولی گرفته شده، ولی آن را بدون سیب زمینی یا با سیب زمینی پشندی هم میتوان درست کرد.
مواد لازم برای تهیه دمپخت گوجه و سیب زمینی
برنج خیسانده 3 پیمانه
گوجه فرنگی 6-7 عدد
سیب زمینی 500 گرم
زردچوبه 1-2 قاشق چایخوری
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
دستور تهیه:
پوست گوجه فرنگیها را گرفته و رنده کنید، سپس آن را با زردچوبه، 4 پیمانه آب و اندکی نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت بالا به جوش آورید (مقدار آب باید به اندازهای باشد که با آب گوجه فرنگی کمی بیش از 8 پیمانه شود).
سیب زمینیها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید، سپس به قابلمه اضافه کنید.
پس از 6-5 دقیقه برنج را در قابلمه بریزید.
وقتی آب قابلمه باز به جوش آمد، حرارت را کم کنید و بگذارید بجوشد تا آب برنج خورد رود.
سپس 3-2 قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و اگر برنج سفت است، کمی آب جوش اضافه کنید.
برنج را یک بار زیر و رو کنید، زیر قابلمه شعله پخش کن و روی آن دمی قرار دهید.
پس از حدود 35-30 دقیقه دمپخت گوجه و سیب زمینی آماده است.
چند نکته مهم و اصولی در تهیه دمپخت گوجه
در جنوب 2-1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز همراه با زردچوبه به دمپخت گوجه اضافه میکنند.
دمپخت گوجه و سیب زمینی را با پیاز داغ هم میتوان درست کرد، که در این صورت مزه آن قدری عوض میشود.
زردچوبه را میتوان از دمپخت گوجه حذف کرد و اگر دوست دارید دمپخت شما پررنگتر باشد، 2-1 قاشق رب گوجه فرنگی به همراه گوجه اضافه کنید.
-
چهارشنبه ۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۸:۴۳
-
۱۱۵ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/205340/