آریا بانو

آخرين مطالب

5 ویژگی شخصیتی زوج‌ها اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - این محققاق پنج ویژگی شخصیتی عمده در زوج‌های جوان را بررسی کردند و متوجه تغییرات چشمگیری شدند که با گذشت زمان هم در زنان و هم در مردان ایجاد شد.

روزی روزگاری من به عروسی دو نفر از دوستان بسیار خوبم رفتم. آن‌ها دیوانه‌وار عاشق هم بودند و نمی‌توانستند از ابراز احساسات درباره یکدیگر خودداری کنند.
یک سال و نیم بعد همین دو نفر که کم و بیش از دوره مجردی هم آن‌ها را می‌شناختم، انگار آدم‌های دیگری شده بودند! آن‌ها قبل از متاهل شدن تا حدودی لجباز، نامنظم، انتقادناپذیر و کمی تنبل بودند اما تنها یک سال بعد، شخصیت آن‌ها تا حد زیادی تغییر کرده بود.
البته قطعا خودشان هم خواسته بودند که تغییر کنند اما نباید نقش ازدواج را هم در بهبود شخصیت آن ها نادیده گرفت. شاید فکر کنید این موضوع به فرهنگ یا کشور خاصی مرتبط است اما باید بدانید که این تغییرات شخصیتی بعد از ازدواج، تغییراتی جهانی است و یک تحقیق جدید، این ادعا را ثابت می‌کند.
بررسی 5 ویژگی شخصیتی زوج ها
طبق نتایج تحقیقی که به ‌تازگی در مجله آمریکایی «توسعه روان شناسی» منتشر شده، شخصیت زوج‌های جوان بعد از ازدواج قطعا تغییر می‌کند. یک گروه از محققان دانشگاه جورجیای آمریکا، وضعیت 169 زوج را که تازه ازدواج کرده بودند در یک دوره زمانی 18 ماهه بررسی کردند:
شش ماه قبل از ازدواج و یک سال بعد از آن. آن‌ها پنج ویژگی شخصیتی عمده یعنی برون‌گرایی، سازگاری (شامل ویژگی‌های محبت و مهربانی)، قدرت پذیرش(مرتبط با درک و فهم و استعداد دریافت)، رفتارهای عصبی و با وجدان بودن را در این زوج‌های جوان بررسی کردند و متوجه تغییرات چشمگیری شدند که با گذشت زمان هم در زنان و هم در مردان ایجاد شد.
نکته قابل توجه این‌که این تغییرات شخصیتی، ربطی به سن، ویژگی‌های جمعیتی، رضایت اولیه از ازدواج یا جایگاه والدین زوج ها نداشت، به این معنا که چنین تغییراتی را می‌توان تا حدودی جهانی و به نوعی اجتناب ناپذیر دانست.
بسیاری از این تغییرات مثبت هستند اما چند تغییر منفی هم در میان آن‌ها وجود دارد که در صورت آگاهی زوج ها و به کارگیری چند مهارت ساده، مدیریت آن تغییرات کار سختی نخواهد بود.
ازدواج و تطابق یافتن با آن، یک اتفاق بزرگ است. زوج‌های جوان با یک موقعیت جدید که می‌تواند شرایط مالی، عاطفی و استقلال فردی متفاوتی نسبت به گذشته ایجاد کند، مواجه می‌شوند. این تغییر را همچنین می‌توان ناشی از تفاوت میان ازدواج واقعی و ازدواج ایده‌آل دانست
جزئیات بیشتری از این تحقیق را در ادامه می‌خوانید.مردان خانواده دوست‌ می‌شوند«جاستین لاونر»، سرپرست تحقیق و استادیار روان شناسی دانشگاه جورجیا با تایید ادعای بعضی زنان که معاشرت‌های اجتماعی شوهرم با دوستانش بعد از ازدواج کمتر شده و به عبارتی خانواده دوست‌تر شده است، می‌گوید:
«دلیل این تغییر، این است که مردان بعد از ازدواج، حلقه روابط اجتماعی خود را کوچک‌تر و بر روابط با همسرشان تمرکز بیشتری می‌کنند. چگونگی احساس ما در خصوص این تغییر بستگی به دیدگاه ما دارد. چیزی که ممکن است از نگاه یک دوست، عقب‌نشینی از روابط اجتماعی تلقی شود، می‌تواند از دید همسر به معنای تعهد بیشتر به روابط خانوادگی باشد که دیدگاه همسر در این زمینه، اصولی‌تر به نظر می‌رسد.»
خشم زنان کاهش می‌یابداگر یک خانم متاهل باشید، این ادعا را تایید می‌کنید که بعد از ازدواج، آرامش بیشتری در زندگی‌تان احساس می‌کنید.
کاهش حساسیت و عصبیت در زنان، یکی از تغییرات شخصیتی است که همه زنان جهان بعد از ازدواج تجربه خواهند کرد. دلیل منطقی که می‌توان برای این تغییر بیان کرد، این است که زنان در نقش جدید خود به عنوان همسر، با آرامش و ثباتی که ازدواج برای آن‌ها ایجاد می‌کند، احساس راحتی بیشتری می‌کنند.
بنابراین آن‌ها شخصیتی آرام‌تر و شادتر می یابند و اضطراب کمتری را بعد از ازدواج تجربه می‌کنند.مشاجره بر سر مسائل کوچک آغاز می‌شودباید بگوییم این تغییر کمی ناخوشایند است و به نظر می‌رسد خیلی زود پس از ازدواج، سطح صبوری و سازگاری زن و شوهر کاهش می‌یابد چراکه عادت‌های قدیمی و جا افتاده زوج ها خودشان را کم کم نشان می‌دهند تا آن‌جا که می‌توان گفت زن و مرد بعد از گذشت چند ماه اول زندگی مشترک، تفاوت سلیقه‌هایشان به چشم می‌آید.
یکی دیگر از محققان این پژوهش، این تغییر را این‌طور توجیه می‌کند: «ازدواج و تطابق یافتن با آن، یک اتفاق بزرگ است. زوج‌های جوان با یک موقعیت جدید که می‌تواند شرایط مالی، عاطفی و استقلال فردی متفاوتی نسبت به گذشته ایجاد کند، مواجه می‌شوند. این تغییر را همچنین می‌توان ناشی از تفاوت میان ازدواج واقعی و ازدواج ایده‌آل دانست.
مواجه شدن با واقعیت زندگی می‌تواند در هر فردی کمی کج‌خلقی ایجاد کند اما این اصلا دلیل خوبی برای تلخ کردن زندگی به کام خود و همسرمان نیست.
تمایل زنان به ارتباط با شوهر کاهش می‌یابد! کاهش ارتباط‌پذیری زنان بعد از گذشت چند ماه از شروع زندگی مشترک، ظاهرا موضوع عجیب و غربیی نیست! دکتر «دیوید لودن» روان شناس، معتقد است این تغییر را می‌توان ناشی از روزمره شدن زندگی بعد از ازدواج دانست که زنان را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد.
با این حال، این تغییر باید مدیریت شود زیرا مسلما ارتباط میان همسران از رازهای بزرگ یک زندگی مشترک موفق و خوب است. فراموش نکنید راه‌حل، نادیده گرفتن این احساس نیست بلکه باید زوج ها به کمک یکدیگر، شور و هیجان را مهمان زندگی‌شان کنند.
مردانی که پس از ازدواج مسئولیت‌پذیرتر می‌شوندافزایش احساس وظیفه‌شناسی در مردان بعد از متاهل شدن، یکی از تغییرات جهانی در شخصیت‌ آن‌هاست. از آن‌جایی که مردان نقش جدیدی در زندگی پیدا می‌کنند، تمایل دارند سخت‌تر کار کنند و خود را درباره زندگی مسئول‌تر بدانند. درنتیجه وجدان کاری و وظیفه‌شناسی در آن‌ها افزایش می یابد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/205309/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟