آریا بانو

آخرين مطالب

6 عامل کمتر شناخته شده‌ای که باعث خرابی دندان‌ها می‌شوند مقالات

  بزرگنمايي:

آریا بانو - 6 عامل کمتر شناخته شده‌ای که باعث خرابی دندان‌ها می‌شوند
k ٢.٢
٠
دینو / دندان‌ها یکی از آسیب پذیرترین اعضای بدن هستند و اگر خرابی‌ای در آنها ایجاد شود، معمولا به آسانی ترمیم نمی‌شوند. موارد مختلفی در سلامت دندان دخیل هستند. برای مثال همه می‌دانیم که نوشابه‌های گازدار، کافئین و شیرینی‌ها باعث خرابی دندان‌ها می‌شوند، اما موارد دیگری نیز وجود دارند که به سلامت دندان آسیب وارد می‌کنند و کمتر راجع به آنها صحبت شده است. در ادامه با شش عامل کمتر شناخته شده‌ای که باعث خرابی دندان‌ها می‌شوند آشنا می‌شویم.
استرس
احتمالا می‌دانید که استرس زیاد برای سلامتی ضرر دارد. با اینحال احتمالا نمی‌دانستید که استرس به دندان‌های شما نیز آسیب وارد می‌کند. استرس باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بیماری‌هایی مثل پیوره یا Pardontitis را افزایش می‌دهد. این بیماری باعث خونریزی در لثه‌ها، قسمت‌های نگه دارنده دندان‌ها و ایجاد بوی بد دهان می‌شود. در صورت پیشرفت این بیماری احتمال خرابی کامل دندان‌ها نیز وجود دارد. اگر خونریزی زیادی در لثه‌های خود دارید و دهان شما همیشه بدبو است، پیشنهاد می‌کنیم که حتما به یک دندان پزشک مراجعه کنید.
قند خون بالا
قند خون بالا یکی از نشانه‌های ابتلا به دیابت است. یکی از علائم بالا بودن قند خون، خشک شدن سریع دهان است. البته این حالت به دلیل مصرف داروهای مربوط به دیابت نیز به وجود می‌آید. در این موارد به دلیل کاهش بزاق دهان، دندان‌ها در معرض پوسیدگی قرار می‌گیرند.
میوه‌ها
با اینکه میوه‌ها با داشتن ویتامین و مواد معدنی برای سلامتی فواید زیادی دارند، اما برای دندان‌ها بی ضرر نیستند. باکتری‌های موجود در دهان قند میوه (فروکتوز) را به اسید تبدیل می‌کنند، این اسید می‌تواند باعث بروز آسیب در دندان‌ها شود. البته این به این معنی نیست که باید مصرف میوه خود را کاهش دهید، بلکه پیشنهاد می‌شود که میوه خوردن خود را به یک یا دو وعده در روز تقلیل دهید. به این ترتیب بزاق دهان شما قادر خواهد بود تا اسید ایجاد شده در دهان را به میزان زیادی خنثی کند.، اما در صورتی که در تمام طول روز از میوه‌ها استفاده کنید احتمال آسیب رسیدن به دندان‌ها وجود دارد. همچنین پیشنهاد می‌شود در صورت امکان، دندان‌های خود را پس از میوه خوردن مسواک بزنید.
آهسته نوشیدن
پیشنهاد می‌کنیم تا نوشیدنی‌های اسیدی مثل آب میوه‌ها و نوشابه‌ها را تا جای ممکن سریع بنوشید زیرا این مواد همانند میوه‌ها می‌توانند باعث آسیب رسیدن به دندان‌ها شوند. نوشیدن آهسته این مواد میزان برخورد دندان با اسیدها را افزایش داده و مینای دندان‌ها را خراب می‌کند. نوشیدن این نوع مواد خوراکی اسیدی با نی می‌تواند به سلامتی دندان‌ها کمک کند.
برنج، سیب زمینی و پاستا
به جز میوه‌ها، بیسکوئیت‌ها و شیرینی‌ها، مواد خوراکی دیگری نیز وجود دارند که به میزان زیادی دارای مواد قندی هستند. برنج، سیب زمینی و پاستا از جمله موادی هستند که قند زیادی دارند. نشاسته موجود در این مواد در دهان تبدیل به اسید شده و در نهایت به دندان‌ها آسیب وارد می‌کند. البته جای نگرانی نیست، در صورتی که کمتر از هفت وعده در روز از این مواد استفاده کنید، دندان‌های شما قادر خواهند بود تا خود را در بین این وعده‌ها بازسازی کنند.
داروها
برخی داروها باعث کاهش ترشح بزاق شده و دهان شما را خشک می‌کنند. همانند قند خون بالا، این مواد نیز می‌توانند باعث بروز پوسیدگی دندان شوند. داروهای مربوط به افسردگی و روان پریشی تاثیر زیادی بر بزاق دهان دارند. اگر از این نوع داروها مصرف می‌کنید می‌توانید با جویدن آدامس‌های بدون قند در طول روز، به سلامتی دندان‌های خود کمک کنید. شربت‌های سرفه، قطره‌های سرفه و آب نبات‌های مکیدنی مربوط به گلودرد نیز باعث بروز آسیب در دندان‌ها می‌شوند. اسپری‌های آسم نیز می‌توانند باعث خرابی دندان‌ها شوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/201892/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟

نوروسایکولوژی کیست؟

4 دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب

اختلال وحشت خواب: تعریف، علل، علائم و درمان

بحران سی سالگی

10 راهکار عملی برای کنترل خشم

گوش دادن فعال چیست و چه مزایایی دارد؟

اختلال مبدل پوشی

خشونت خانگی چیست و انواع آن کدامند؟

تاثیر گرما بر خلق و خو و پرخاشگری

با مزاحمت خیابانی چگونه برخورد کنیم؟

علت ایجاد حس تنفر از فرزند

تابو چیست؟ اهداف تابو کدامند؟

عقده ادیپ چیست؟ انواع و راه های درمان عقده ادیپ

سوگیری شناختی چیست و چه مسائلی باعث سوگیری می‌شوند؟

چطور با یک فرد معلول رفتار کنیم؟

بیش فعالی چیست ؟ علائم ، دلایل و درمان آن کدامند؟

عقدهٔ الکترا چیست و چگونه حل می شود؟

راه های تقویت بهره ی هوشی

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟