آریا بانو

آخرين مطالب

معلومات کودکی مهارت‌های بزرگ‌سالی خانواده

  بزرگنمايي:

آریا بانو - معلومات کودکی مهارت‌های بزرگ‌سالی
٢٠٦
٠
شهرآرا آنلاین / باید در شرایط متعدد قرار بگیرید تا بتوانید درست اظهار نظر کنید و تصمیم نهایی رضایت‌بخش را البته با نتیجه مثبت بگیرید. حکایت این روزهای تربیت فرزندانمان با این تفکر بی‌ارتباط نیست. اگر ترس ورود آن‌ها به فضاهای بزرگ‌تر جامعه و اجتماع و همچنین دغدغه‌ آیند‌ه‌شان را دارید، باید در مسیری قدم بردارید که مقصد نهایی افسوس و پشیمانی نباشد. قبول کنید از کنار مسئله آموزش به خصوص در سنین پایه و گاهی خردسالی نمی‌توان به راحتی عبور کرد. موضوعی که اگر نادیده به دست گذر زمان سپرده شود قطعا در آینده به معضلی بزرگ تبدیل خواهد شد. به بهانه دغدغه بسیاری از والدینی که ساعت‌ها وقتشان را در کتاب‌فروشی‌ها و مراکز آموزشی مرتبط گذرانده‌اند، پای صحبت بعضی از آن‌ها نشسته‌ایم و چندخطی از خلأ بسیاری از موضوعات آموزشی از قبیل کسب مهارت‌های زندگی که در آن مشهود است را بیان می‌کنیم.
حتما شما هم به این شعار رأی مثبت می‌دهید؛ «کودک باید کودکی کند». این مهم در علم روان‌شناسی اثبات کرده است که اگر خلاف این شعار اتفاق بیفتد، کودک در بزرگ‌سالی دچار ناهنجاری می‌شود. شادمانی در زندگی کودکان به صرف اینکه میهمانی یا رستوران بروند تأمین نمی‌شود. نسل‌های قبل که پای ثابت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودند حتما این مسئله را امروز درک می‌کنند و نتایجش را در ابعاد زندگی خود به تماشا نشسته‌اند. از کتاب‌خوانی، قصه‌گویی، سرک کشیدن به کلاس‌های هنری و... می‌گوییم که امروز خلأ چنین آموزش‌هایی در بین نسل حاضر به خوبی مشاهده می‌شود. البته وقتی پای صحبت خیلی‌هایشان می‌نشینیم از نبود سرگرمی در زمان خود گلایه می‌کنند.
ازتحمیل بپرهیزیم. شاید اگر کتابی را که 20سال پیش خواندن خط به خطش برای شما لذت‌بخش و خاطره‌ساز بوده است به کودکان تحمیل کنید، تمام فضای فکری او را به کتاب عوض کنید. اگر قصد خرید کتابی برای کودکتان دارید حتما نظر او را هم جویا شوید.سعی کنید قبل از خرید کتاب و ابزارهای آموزشی برای کودکانتان، با اهل فن در این حوزه مشورت کنید و بر اساس شناختی که به سلیقه فرزندتان دارید آموزش‌های سبک زندگی و مهارت‌های لازم را به خورد او بدهید. این موضوع را هم آویزه گوشتان کنید که حتی در حوزه خرید کتاب باید حواستان به به‌روزرسانی باشد.
اگر سرنوشت کودکانتان برایتان اهمیت دارد، مهم‌ترین اقدام شما به عنوان والدین او این است که تعادلی بین معلومات و مهارت‌ها برقرار کنید. نمی‌شود بی‌تفاوت از کنار آموزش‌های سبک زندگی در سنین پایه گذشت، با این توصیف که علم روان‌شناسی ثابت کرده است که در دوران کودکی باید به پرورش ذهن فلسفی کمک کرد تا در سایه این تفکر مهارت‌های فکری و آموزشی، مهارت‌های تصمیم‌گیری در شرایط متعدد، مهارت داوری، قضاوت‌های اخلاقی و پردازش اطلاعات را کودک فرا بگیرد.
نباید دل به آمار و ارقامی خوش کرد که سال به سال سیر صعودی در حوزه نشر و چاپ را گواهی می‌دهد. باید اهداف ناشرانی را زیر سؤال برد که اهداف مالی خودشان را که در سایه بی‌تخصصی سیر صعودی به خود گرفته است،به بی‌توجهی به مسائل و مشکلات اقتصادی که دم‌دستی‌ترین آن تهیه کاغذ، تخریب محیط زیست و... است ارحج می‌دانند و حاضرند تن به چاپ ترجمه‌هایی با موضوعاتی بدهند که هیچ سنخیتی با فرهنگ ما ندارد. اصلا شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که چرا این قبیل ناشران اعتقادی به مقوله کارشناسی اثر قبل از چاپ ندارند؟ و چرا هیچ سیستم نظارتی دروازه‌بانی این کار را به عهده نمی‌گیرد؟ راستی چند ناشر سراغ دارید که ارتباط نویسنده با کودک را در اولویت کار خود قرار داده است؟
باید به روحیات و علایق فرزندانتان آگاهی داشته باشید. شاید یک فرزندتان عاشق کتاب باشد اما نه به شکل مکتوب، و دیگری عاشق به دست گرفتن کتاب و درازکشیدن روی کاناپه باشد. این اشکالی ندارد. با خرید کتاب‌های دیجیتالی یا نرم‌افزارهای صوتی می‌توانید آن‌ها را همراهی کنید. شناخت کامل از احساسات فرزندتان قطعا او را خلاق‌تر می‌کند.
افکار بچه‌های امروزی را نمی‌توان با نسل‌های قبل در یک کفه ترازو گذاشت. کودکان امروز به همت و همراهی فضای‌مجازی بیشتر از سن‌وسال خود ادراک خرج و مصرف می‌کنند. پس بدیهی است که آموزش مکتوب باید خیلی سفت و سخت‌تر وارد این مقوله از کار آموزش شود؛ از پیدا کردن راه‌های ارتباطی با کتاب از طرف والدین یا مربیان گرفته تا کتاب‌هایی که همسو با افکار کودکان نگاشته و تصویرسازی می‌شود. باید پذیرفت نظام آموزشی باید فراتر از فضای‌مجازی که ثانیه به ثانیه تنوع ایجاد می‌کند گام بردارد. البته ما هم قبول داریم کتاب‌های موضوعی که صرفا جنبه کاربردی داشته باشد در بازار کتاب بسیار نایاب است؛ اینکه مثلا کودک سه‌ساله‌ای قصد کاشت گلی را داشته باشد یا غذایی بدون خطر را درست کند.
گاهی باید خودتان را با کودکتان همسو و هم‌جهت کنید. این‌قدر کودک شوید تا فرزندتان با شما احساس راحتی کند. چرا راه‌های تشویقی را امتحان نمی‌کنید؟ مثلا ازطریق بازی‌های مورد علاقه‌اش او را وادار به خواندن کتاب کنید. اگر کمتر از شما حرف شنوی دارد، مثلا می‌توانید با کتاب‌هایی شروع کنید که به‌ بروز احساساتی مثل خندیدن، ترسیدن، تقویت اعتماد به نفس،در صف ایستادن،صرفه جویی در مصرف آب،رد شدن از خیابان و... پرداخته است.
طراحی تقویم فرهنگی با مشارکت دستگاه‌های حاکمیتی غیرآموزشی و همچنین والدین دانش‌آموزان می‌تواند به غنای چنین برنامه‌ریزی‌هایی برای انتقال هرچه بهتر تجربیات شهروندی کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/201871/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار ‌کنند!

سوالات متداول درباره هتل های آنتالیا

داستانک/ پری خوشحال

واکنش اولیایی به واگذاری استقلال و پرسپولیس

جعفری: پیشنهاداتی دارم اما اولویتم تیم شهر خودم است

ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد

هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال

تکلیف سهمیه جام‌ جهانی در صورت صعود ازبک

پیشنهاد منچسترسیتی به خسرو حیدری

بازی پرسپولیس و سپاهان جذاب است

استرس فوتسالیست‌ها باید کنترل شود

بازی دوستانه استقلال پشت در‌های بسته

تیم ملی والیبال از امروز با سرمربی

اسماعیلی‌فر در بهترین فرم، محروم از سپاهان

کنایه «نون خ» به شعارهای مسئولین!

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

پیانو نوازی با احساس ایمان قیاسی در خانه شیک و لاکچری اش / مجری جوان از هر انگشتش یک هنر میباره

پای آرمین زارعی هم به دادگاه باز شد!

قطعه جدید محسن چاوشی به نام «جهان لاغر» منتشر می‌‌شود

شکستن درختان به علت وزش باد شدید

جزئیاتی از پرونده‌های قاچاق دختران و خانه‌های فساد؛ 96 نفر دستگیر شدند

رودخانه تفت یزد سرریز شد، خیابان اصلی به زیر آب رفت

حکم اعدام برای 3 پسر به اتهام تجاوز به 2 دختر نوجوان

تقویم تاریخ/ شکست حمله نظامی آمریکا به ایران در طبس به علت طوفان شن

حکمت/ برای پدران خود خوبی کنید

از طعم این پلوتن غافل نشین

ترفندهایی برای شناخت آبلیموی تقلبی از اصل/ آبلیموی سنتی بخریم؟

وقتی دفعه اول باباش رو بدون ریش میبینه!

ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

گران‌قیمت‌ترین نقل و انتقالات بازیکنان تهاجمی در تاریخ فوتبال

ستاره آرسنال: با خوش‌شانسی به چلسی گل زدم

روزهای شیرین ستاره‌ای که با استقلال فسخ کرده بود!

خط و نشان سیاوش اکبرپور برای سپاهان!

تشکر ستاره اینتر از عمو تیری

ستاره بایرن مونیخ: جایی نمی‌روم

سرنوشت قایدی در فصل آتی

العهد در فینال ای اف سی کاپ

علی نعمتی: جواب استقلالی‌ها را در زمین می‌دهیم

ستاره سیتی دیوانه انتقال به بارسلونا

سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل و آقای قاضی تا هشت‌پا و رویان

همه مرد های مجرد آبادی خواستگار گلاتاژ بودند!

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

نگاهی به کیک 4 طبقه جشن تولد محمود دینی بازیگر سریال آینه عبرت بعد از 36 سال / چقدر قیافه آتقی شکسته شده

تصاویر تازه آیلار عباسی بازیگر کودک نقش سرور در رحیل / بیرون سریال ببینید نمی شناسید

اعلام روزهای دارای بیشترین تصادف مرگبار در طرح نوروزی 1403

آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان آزمون‌آموزگاری از امروز

تفال/ در وفای عشق تو مشهور خوبانم چو شمع

خوشمزه‌تر از این سالاد نخوردی! حتما امتحان کن