آریا بانو

آخرين مطالب

آریا گزارش می دهد؛

چالش ازدواج و اعتیاد زنان و عملکرد معاونت امور زنان و خانواده اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
خبرگزاری آریا- از آنجا که بنیان خانواده ایرانی با طلاق دچار فروپاشی می‌شود برای حفظ این نهاد نیاز است که سیاست‌گذاران نسبت به تعیین برنامه‌های حمایت از خانواده اهتمام بیشتری داشته باشند .
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آریا، رئیس دفتر رئیس جمهور امروز با بیان اینکه شاهد کاهش سن اعتیاد هستیم، گفت:زنان هم به این کار روی آورده اند و این موضوع در حال افزایش است.وی اعلام کرده که شاهد کاهش سن اعتیاد هستیم و بانوان که ارکان اصلی خانواده محسوب می‌شوند به این کار روی آورده اند و این موضوع در حال افزایش است.
برآیند بررسی ها نشان می دهد اگرچه پدیده طلاق ، تک عاملی نیست اما مهم ترین علت در دادخواست های طلاق، اعتیاد است معضلی که به تاکید کارشناسان ، برنامه ریزان کشور باید آن را جدی بگیرند.
اعتیاد مهمترین آسیب اجتماعی از نگاه مردم و مسئولان در سامانه رصد عوامل خطر و محافظ آسیب های اجتماعی عنوان شده است، به این معنا که جامعه از اعتیاد احساس آسیب می کند و لازم است به این مساله توجه بیشتری شود.این سامانه همچنین عوامل افزایش یا کاهش طلاق، کمتر شدن یا عمیق تر شدن مساله اعتیاد، آغاز اعتیاد در سنین پایین و گسترش آن در بین زنان را نشان می دهد و یکی از عوامل عدم ازدواج و کاهش ازدواج در بین زنان نیز محسوب می شود.

روند کاهشی ازدواج‌ها از سال 90
از طرفی بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، فراوانی ازدواج‌ها از سال 90 روند کاهشی داشته به‌طوری که از 874.792 ازدواج سال90 به 550 هزار ازدواج رسیده است؛ اما دلایل این امر چیست؟ آیا سیاست‌های تشویقی که حتی در کشورهای اروپایی اجرا می‌شود در ایران هم اجرا می‌شود؟!
گفته می شود:پایین بودن اعتمادبه‌نفس، نیاز به تائید، اضطراب و افسردگی، عدم رشد یافتگی، حضور در مهمانی‌های نامتعارف، دسترسی آسان به مواد مخدر و عوامل روحی و روانی مختلفی سبب می‌شود که زنان به سمت اعتیاد گرایش پیدا کنند.
طبق آمار کشوری در حال حاضر 10 درصد جمعیت معتادان را زنان تشکیل می‌دهند. زنان در جامعه نقش بسزایی دارند و به‌عنوان رکن اصلی خانواده محسوب می‌شوند، بنابراین اعتیاد در زنان آسیب‌های گسترده‌تری برای جامعه و خانواده در پی دارد.
معاونت امور زنان و خانواده چه عملکردی داشته ؟
حال باید دید نهادهای متولی چه اقداماتی برای جلوگیری از این آسیب ها کرده اند و معاونت امور زنان و خانواده بعنوان متولی اصلی امور زنان چه اقداماتی داشته و راهکارهای آن چه بوده و چه نتیجه ای گرفته است.
در شهریورماه سال 95 "سیاست‌های کلی خانواده" پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت از سوی رهبر انقلاب ابلاغ شد و در آن نظر به مسائل و آسیب‌های حوزهِ زنان و خانواده مورد توجه قرار گرفت و در بند 5 سیاست‌های کلی نیز آمده که برای حفظ ارزش‌های خانواده «تحکیم خانواده و ارتقاء سرمایه اجتماعی آن بر پایه رضایت و انصاف، خدمت و احترام و مودّت و رحمت با تأکید بر ممنوعیت نشر برنامه‌های مخل ارزش‌های خانواده» مورد توجه باشد .
از سوی دیگر در بند 13 این سند جامع خانواده با اشاره به آسیب‌های اجتماعی پدیده طلاق بر بنیان خانواده، عنوان شده که «‌پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و عوامل تزلزل نهاد خانواده به‌ویژه موضوع طلاق و جبران آسیب‌های ناشی از آن با شناسایی مستمر عوامل طلاق و فروپاشی خانواده و فرهنگ‌سازی کراهت طلاق» مورد توجه باشد و برنامه ها و اقداماتی در این رابطه صورت گیرد.
از طرفی هم در بند 4 سیاست‌های کلی خانواده است تاکید بر «‌ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و آسان برای همه دختران و پسران و افراد در سنین مناسب ازدواج و تشکیل خانواده و نفی تجرد در جامعه با وضع سیاست‌های اجرایی و قوانین و مقررات تشویقی و حمایتی و فرهنگ‌سازی و ارزش‌گذاری به تشکیل خانواده متعالی بر اساس سنت الهی» شده است اما منتقدان بر این باورند که طی سال‌های اخیر اعضای فراکسیون زنان مجلس با وجود تاکید سیاست‌های کلی خانواده به حمایت و تسهیل ازدواج اقداماتی شایسته نداشته اند و به جای قانون شدن سیاست‌های کلی و تصویب طرحی برای ابلاغ این سیاست‌هایِ مغفول کاری در خور توجه نکرده اند و با وجود گذشت 3 سال از ابلاغ این سیاست‌ها، معاونت زنان ریاست جمهوری نیز صرفا با پیگیری سیاست‌های انحرافی و حاشیه‌ای نظیر ورزشگاه رفتن و موتورسواری زنان، بنیان خانواده ایرانی و ترویج ازدواج آسان را نشانه رفته‌ است!
ترویج سیاست های وارداتی و افزایش طلاق
از آنجا که بنیان خانواده ایرانی با طلاق دچار فروپاشی می‌شود برای حفظ این نهاد نیاز است که سیاست‌گذاران نسبت به تعیین برنامه‌های حمایت از خانواده اهتمام بیشتری داشته باشند همچنین با وجود ارزش و جایگاه نهاد خانواده در فرهنگ ایرانی ضروری است توجه شود که چرا ثبات و پایداری خانواده ایرانی تحت‌الشعاع قرار گرفته است و به استناد آمار، هر چه به دوران کنونی نزدیک‌تر شده و برخی فرهنگ‌های وارداتی در خانواده ایرانی جای باز کرده است، شمار طلاق‌ها افزایش یافته است؛ با وجود این، دیده می‌شود که هنوز برخی از سیاست‌گذارن و تصمیم‌گیران کشور به دنبال تقلید و پیاده‌سازی سیاست‌های اجتماعی و فرهنگی وارداتی در بین خانواده‌های ایرانی هستند.

اثر روابط بی قید و بند در کاهش ازدواج
به گفته کارشناسان ، روابط آزاد و معاشرت‌های بی‌قیدوبند از جمله مواردی است که به کاهش ازدواج و افزایش طلاق منجر شده و باید برای آن فکری کرد .
تغذیه شدن جوانان از منابع نادرست، مثل شبکه‌های اجتماعی، ماهواره‌ها، مهمانی‌های نامناسب، رفت و آمدهای آزاد و بی‌حدومرز باعث شده است، ازدواج برای آنان اولویت خود را از دست بدهد؛ غافل شدن والدین از نظارت و تربیت فرزندان کوشا و مسئولیت‌پذیر نیز از دلایل کاهش تعهد و مسئولیت‌پذیری جوانان است؛ ممکن است جوانان تصور‌ کنند به دلیل گریز از پذیرش تعهد و مسئولیت همسر و فرزند، پرداخت اجاره‌بها و هزینه‌های زندگی، داشتن شغل و به‌طور مرتب و منظم کار کردن، فرار از مهریه و نفقه، بهتر است به روابط غیررسمی و خارج از ازدواج روی بیاورند.
دولت و مسئولان نقش بسیار تأثیرگذاری دراحیای فرهنگ ازدواج آسان دارند؛ در این زمینه قانونی به نام تسهیل ازدواج جوانان وجود دارد که متأسفانه مغفول مانده است؛ در حالیکه اجرای دقیق آن می‌تواند هم در فرهنگ‌سازی و هم تسهیل ازدواج اثرگذار باشد و منتقدان و بسیاری از کارشناسان بر این باورند که معاونت امور زنان و خانواده عملکرد خوبی نداشته و به جای پرداختن به متن به حاشیه ها می پردازد و لازم است تجدید نظری در سیاست ها و اقدامات در این حوزه صورت گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/200036/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

چه کسی می داند...

آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!

آیین رسمی واگذاری سرخابی‌ها فردا برگزار می‌شود

تمجید ستاره سیتی از بلینگام؛ جود استثنایی است

بیگی: در قائمشهر از استقلال و پرسپولیس امتیاز می گیریم

تصمیم جالب آرسنال؛ خداحافظی با لوگوی همیشگی

اینزاگی با تماس‌ها از لیگ برتر بمباران شده است!

حیدری: داور دربی به دنبال اخراج ساپینتو بود

گل اول آرسنال به چلسی توسط تروسار

حمایت ونگر از ژاوی؛ دوست دارم در بارسا بمانی

گل اول لاتزیو توسط کاستیانوس در دقیقه 12

مسعود ده‌نمکی: پدرم می گفت بین من و خمینی یکی رو انتخاب کن

من آدم مجرد سوار ماشینم نمیکنم!

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

آهنگ قدیمی «فال حافظ» با صدای کوروس سرهنگ زاده

4گوشه دنیا/ خاص‌ترین خانه در ژاپن

تلاقی هیجان و ترس روی پلی در آسمان

وضعیت عجیب زیرگذرها در پورتلند آمریکا

زاتریکی یا دیپ ماست یونانی رو درست کن

طرز تهیه تیرامیسو توت فرنگی

دمنوش‌های شفابخشی که بی‌حالی و رخوت بهار را از بدن دور می‌کند

تابستون نزدیکه و هندوانه رو اینجوری برش بزن

گام‌های اصلی در تربیت جنسی کودکان

هند به دنبال ماموریت‌های فضایی بدون زباله تا سال 2030

چه چیز داری با خویشتن که دیدارت...

بنر زیبای هواداران الهلال برای بازی امشب

ماجرای تمرد بازیکنان خوشه طلایی از خسرو حیدری

حیدری: دوست داشتم در استقلال خداحافظی کنم

ستاره بایرن: برای بازی برابر رئال لحظه‌شماری می‌کنم

شاگردان نکونام میزبان یک استقلالی متفاوت

گل اول العین به الهلال توسط اریک

ترکیب آرسنال-چلسی؛ پوچتینو علیه صدرنشین

خیال کورتوا راحت است؛ لونین به خوبی جایم را پر کرده

عقب‌نشینی یوفا؛ لیست‌‌های اروپایی 26 نفره شد

پایان پیولی؛ زلاتان سرمربی میلان را انتخاب کرد

سفر پریناز ایزدیار با رضا عطاران به کاخ صدام حسین!

کلیه ناخدا رو به اسم نورالدین خریدند!

مجری سابق برنامه «هفت»: با زور و تهمت و تهدید فیلمساز نمی‌شوید!

جشن تولد ساده و بی ریای بازیگر پیشکسوت

اجرای فوق حرفه ای و 4 نفره با یک «گیتار»

چرا به سوالات اپراتورهای اورژانس باید پاسخ داد

هوای تهران گرم می شود!

عملیات ویژه نیروهای امدادی برای نجات سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان

ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد

گلایه‌ی رئیس پلیس راهور از ابلاغ نشدن قانون افزایش جرایم رانندگی

طوفان شن در لیبی

خیاط زبردست طبیعت

دریاچه‌ زیبای بَرم اَلوان در شهرستان بهمئی