آریا بانو

آخرين مطالب

دلت به کدام انتخاب گواهی می‌دهد؟ گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
دلت به کدام انتخاب گواهی می‌دهد؟
١٨
٠
جوان آنلاین / برخی از نوجوانان این روز‌ها گرفتاری بزرگی دارند. اگر فرد نوجوان یا جوانی هستیم حتماً به خوبی جملاتی را که در این نوشته وجود دارد درک می‌کنیم، اما اگر انسان بزرگسالی هستیم، شاید بهتر باشد کمی عقب‌تر برویم و به دوران نوجوانی خود سری بزنیم. در روز‌های نوجوانی در حالی که تازه عروسک یا ماشین اسباب‌بازی را رها کرده بودیم و می‌خواستیم به کار آینده جدی‌تر فکر کنیم، چه فکر‌های دیگری به سراغمان می‌آمد؟ تا چند وقت پیش از آن همه به شوخی و برای اینکه سر صحبتی را با ما باز کنند، ممکن بود از ما بپرسند: «می‌خواهی در آینده چه کاره شوی عزیزم؟»
و ما هر بار با این پرسش ژستی به خودمان می‌گرفتیم و می‌گفتیم دکتر، معلم، مهندس و... خود من هربار ژست کسی را به خود می‌گرفتم که خودکاری در دست دارد و در حال نوشتن چیزی است یا روی دیوار خانه با همان خودکار ژست آموزش می‌گرفتم، مانند یک آموزگار و با این کار کلی خیال‌پردازی می‌کردم.
ژست‌های دوران کودکی به ما اعتمادبه‌نفس می‌داد، درست مثل هر کودک دیگری که با این ژست‌ها احساس بزرگی و کارا بودن پیدا می‌کند ولی در روز انتخاب رشته تحصیلی چطور؟ می‌توانستیم آن ژست‌ها را بگیریم؟ آن روز دیگر از خیال‌پردازی خبری نبود و وقتش رسیده بود تا ژست‌هایمان را در عالم واقعیت عملی کنیم. شاید شما هم مثل من در آن روز به طور واقعی نمی‌دانستید که دلتان چه می‌خواهد و شاید هم می‌دانستید و شهامت بیانش را نداشتید یا در بین چند انتخاب نمی‌دانستید کدام را انتخاب کنید یا... آن روز ترس نخستین چیزی بود که در دلمان افتاد با اینکه کاملاً می‌دانستیم چه می‌خواهیم ولی بیشتر ما در ابرازش ترس داشتیم. خیلی از نوجوان‌ها هم در این روز‌ها حال آن روز من و شما را دارند. امروزه با تنوع زیادی که درباره رشته‌های مختلف نظری، فنی‌حرفه‌ای و کار و دانش در مدارس کشور وجود دارد، کار بر نوجوانان سخت‌تر هم شده است. به طور مثال دانش‌آموزی که تا دیروز فرصت انتخاب رشته در هنر‌های تجسمی را به صورت محدود داشت، امروزه می‌تواند در رشته‌های گریم، طراحی، چهره‌سازی، گرافیک و... که بسیار نزدیک به هم هستند، تحصیل کند. این فرصت انتخاب خیلی هم خوب و قابل ستایش است ولی استرس بیشتری به نوجوان می‌دهد. نوجوان امروز باید شناخت بیشتری نسبت به رشته‌ها و در واقع شغل‌های مختلف داشته باشد تا بتواند انتخاب درست‌تر و مناسب‌تری هم کند. به زبان ساده‌تر نوجوانی که تا دیروز درباره شغل و حرفه آینده‌اش خیالبافی می‌کرد، امروز باید از بین راه‌های متعدد راهی را برای رسیدن به رؤیاهایش انتخاب کند.
شاید تمام ماجرا این نباشد، چون امروزه مسائل اقتصادی، در خیلی از موارد مهم زندگی تعیین‌کننده است. به طور مثال ممکن است رشته مورد نظر دانش‌آموزی محدود باشد و تحصیل در آن او و خانواده‌اش را دچار سختی کند. مثلاً رشته نقاشی حتی در پایتخت کشورمان ایران بسیار محدود است و تنها چند هنرستان این رشته را آموزش می‌دهند. اگر دانش‌آموزی بخواهد در این رشته درس بخواند ممکن است هزینه، انرژی و زمان بیشتری لازم داشته باشد. از سوی دیگر هزینه‌های مربوط به این رشته هم نسبت به برخی رشته‌های دیگر بیشتر است و از این بابت ممکن است نارضایتی خانواده را نیز در پی داشته باشد. این مسائل به خودی خود استرس دیگری بر دانش‌آموز وارد خواهد کرد که انتخاب او را هم سخت‌تر می‌کند.
از سوی دیگر برخی مسائل فرهنگی و سلیقه‌ای ممکن است نوجوان و جوان امروز را در انتخاب رشته دچار مشکل کند. همچنین برخی مسائل تربیتی مانند کمبود اعتمادبه‌نفس و خودکم‌بینی می‌تواند نوجوان را آزار دهد و کار او را در انتخاب سخت‌تر کند. نوجوانی که باور ندارد می‌تواند از پس کاری درست برآید، ممکن است در انتخاب دچار مشکلات زیادی شود. این نوجوان یا جوان ممکن است خودش را بسیار کمتر و ناتوان‌تر از آن ببیند که بتواند وارد راهی شود که دوست دارد. شاید این نوجوان یا جوان از هر کسی هم بهتر بداند که چه چیزی می‌خواهد و واقعاً چه رشته‌ای را دوست دارد ولی شهامت انتخاب آن را نداشته باشد. مانند خیلی از ما که در زندگی باور نداشته‌ایم که کار بزرگی را که در ذهن داشته‌ایم بتوانیم انجام دهیم، در حالی که به راستی و در عمل خیلی خوب از پس انجام دادنش برآمده باشیم. بسیاری از نوجوانان از چند هفته پیش انتخاب خود را انجام داده و ثبت‌نام کرده‌اند، اما جالب اینجاست که خیلی از آنان از انتخاب خود خوشحال نیستند. شاید بهتر باشد برای رهایی از برخی سردرگمی‌ها از مشاور یا فردی آگاه کمک بگیرید.
کمک گرفتن از افراد آگاه و صحبت با افراد مختلف در مشاغل گوناگون، کمک بزرگی به نوجوانان خواهد کرد. شاید نوجوانان با درنظر گرفتن رشته مورد نظر خود لازم باشد تا خانواده‌شان را متقاعد کنند تا در این راه کمک آنان باشند. نوجوانان بهتر است این نکته را در نظر بگیرند که هر خانواده‌ای برای فرزندانش بهترین را می‌خواهد و چنانچه با تصمیم آن‌ها مخالفتی دارند با کمک گرفتن از افراد آگاه و همینطور دانا مشکل را حل کنند. وجود چنین افراد دانایی بسیاری از مواردی را که از نگاه آنان پنهان مانده است به آن‌ها نشان خواهد داد. نکته مهمی که به طور کلی در انتخاب‌ها وجود دارد توجه به ندای درونی یا همان چیزی است که دل گواهی می‌دهد. شاید برخی از نوجوانان این ارتباط معنوی را امروزی ندانند و از وجود آن سر باز زنند ولی واقعیت این است که ما می‌توانیم به وسیله آگاهی درونی که در وجود ما قرار داده شده است و هر آن با درک و خواستن ما تازه می‌شود، به آنچه برایمان درست و لازم است آگاه شویم. این خرد که از خرد ناپایان پروردگار در دل ما جریان دارد چراغ بزرگ و همیشه روشنی است که با باور ما می‌تواند پرنورتر هم شود. این چراغ پرنور راه را اشتباه به ما نشان نخواهد داد. بهتر است به این خرد که روشن کننده مسیر است، اعتماد بیشتری کنیم. با این اعتماد می‌شود بر سختی‌ها هم غلبه کرد. انتخاب هر رشته و هر راهی سختی‌هایی در پی خواهد داشت که ممکن است نوجوان را بترساند. استادی می‌گفت اگر راهی را که به دلمان می‌افتد انتخاب کنیم، مسئولیت‌هایش را هم خواهیم پذیرفت. در واقع این جمله بیانگر آن است که «هر که را بهر کاری ساخته‌اند» و چنانچه کاری را که لازم است انتخاب کنیم، انتخاب هم کنیم، سختی‌هایش هم همان‌هایی خواهد بود که ما از پس انجامشان برمی‌آییم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/197699/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجرای آهنگ «شاید یه شب بارون» توسط مهدی دارابی

ترانه «نیمه گمشده» با صدای حامیم

رئیس سازمان سنجش: اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

میانگین سن مادران و پدران ایرانی در تولد اولین فرزند

هشدار زرد هواشناسی؛ وزش باد شدید در مناطق جنوبی کشور تا هفته آینده

محاکمه پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

مشاهده گله‌ی گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود

منطقه دیدنی آب بندان شفیع آباد در استان گلستان

بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان

تنبیه یک شامپانزه توسط مادرش به یک دلیل سنگ زدن به مردم!

طرز تهیه پای چوپان

طرز تهیه بریانی مرغ هندی

بهترین زمان برای تولد نوزاد

ترفندها برای صمیمی شدن با نوجوان بد اخلاق

شروط یک عروس خانم برای آقا داماد، مجازی را ترکاند

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

اوسمار برای شاگردانش جلسه فنی گذاشت

اخراج امید ابراهیمی در دیدار الشمال و السد

وزیر ورزش و جوانان: به زودی پاداش ورزشکاران پرداخت می‌شود

صحبت های وزیر ورزش در مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران

چالش متفاوت برای گلر پرسپولیس؛ حذفی و پنالتی!

هاشمی: در حال تدوین آیین نامه حق پخش تلویزیونی هستیم

زیباترین صحنه ورزشی در سال 1402 مشخص شد

بهترین گل ورزش ایران در سال 1402 مشخص شد

برترین تیم ملی ایران در سال 1402 به انتخاب مردم

شبیه سازی دیدار رئال مادرید - بارسلونا با لگو

چهره ها/ عکس متفاوت بهنوش طباطبایی در حرم رضوی

اعتصاب غذا به روش "مهران غفوریان"

مار نیشش زد به جای اینکه خودش بمیره مار مرد!

چیزی که تورو نکشه قوی‌ترت میکنه!

اجرای زیبای علیرضا افتخاری با شعری از سعدی

پرش خیره کننده کروکودیل برای گرفتن طعمه

گوناگون/ رمزگشایی از حیات وحش؛ چطور گرگ، روباه و شغال را از یکدیگر تشخیص دهیم؟

حضور نجم الدین شریعتی در چایخانه حضرت در حرم مطهر رضوی

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برار گله گاومیش‌های عصبانی

ویدئو چندش‌آور از ساخت کوکاکولا در پاکستان

گوناگون/ غواص تنهایی که به آب نامه می‌نوشت و در آب شهید شد

روش تهیه مربای توت فرنگی

بهترین روش تشخیص کبد چرب

پونه کوهی، 30 برابر قوی تر از لیمو و سیر

راهکارهایی برای مراقبت از سلامت روان

تأثیر عمل لازک بر تنبلی چشم

روابط صمیمی بلند مدت چه فوایدی دارد و چگونه ایجاد می شود؟

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

واکنش میلاد تقوی به عدم حضور سه بازیکن در اردوی تیم ملی والیبال

مهدی میرجلیلی: ما بدون حواله خودرو هم قهرمان میشیم

نساجی: ساکت باشید، ساکت حرف می‌زند

چلسی دیگر تحمل پوچتینو را ندارد؛ تحقیرمان کردی!‏