آریا بانو

آخرين مطالب

علت دیر نشستن نوزادان چیست و آیا این تاخیر خطرناک است؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
علت دیر نشستن نوزادان چیست و آیا این تاخیر خطرناک است؟
٥١
٠
ستاره / تماشای مستقل شدن کودکان و روند رشد طبیعی آنها برای والدین بسیار هیجان انگیز است. نشستن یکی از رفتارهای کودک است که می‌تواند پدر و مادر را به وجد آورد، اما برخی از نوزادان دیرتر می‌توانند به طور مستقل بنشینند. این موضوعات سوالاتی را در ذهن والدین به وجود می‌آورید، پرسش‌هایی نظیر، زمان نرمال نشستن نوزادان چند ماهگی است؟ علت دیر نشستن نوزادان چیست و آیا تاخیر در آن خطرناک است؟ اگر این سوالات ذهن شما را نیز درگیر کرده، با ما همراه باشید. در این مطلب به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم و راهکارهایی را نیز برای کمک به نشستن کودک معرفی می‌کنیم.
علت دیر نشستن نوزادان
تمامی نوزادان در سال‌های ابتدای زندگی خود نیاز به بررسی‌های مختلفی از سوی والدین و پزشکان دارند، زیرا این دوران بهترین زمان برای بررسی وضعیت تکاملی آن‌ها محسوب می‌شود و می‌تواند نشانگر مسائل بسیاری باشد. هر نوزادی در طول بازه زمانی مشخص، باید رفتاری مانند نشستن، راه رفتن و حرف زدن را از خود نشان دهد که تاخیر طولانی مدت در بروز این رفتارها، زنگ خطری برای والدین است، به عنوان مثال دیر نشستن، دیر راه رفتن، دیر حرف زدن و ... همگی می‌توانند خبر از وجود مشکل در نوزاد شما بدهند. زمان نرمال نشستن در نوزاد 4 الی 9 ماهگی است، به بیان دیگر هر نوزادی از 4 ماهگی تا اواخر 9 ماهگی باید مهارت نشستن را یاد بگیرد، در غیر این صورت دیر نشستن کودک را باید جدی تلقی کرد و علت آن را جویا شد.
بنا بر گفته پزشکان اطفال، علت دیر نشستن نوزادان وجود مشکل در سیستم اعصاب مرکزی، نخاع و مغز کودکان است. حتی اختلال در اندام آن‌ها و ضعف در سیستم عضلانی نوزادان نیز می‌تواند سبب بروز این تاخیر شود. از سوی دیگر وجود برخی از مشکلات مادرزادی نیز نتیجه‌ می‌توان علت این مشکل باشد.
آموزش نشستن به نوزادان
اگر می‌خواهید نوزاد شما تمامی مهارت‌ها را به موقع فراگیرد، می‌توانید به آنها آموزش دهید. دکتر کورت هیرمن (پزشک متخصص اطفال) معتقد است روش‌هایی برای آموزش مهارت نشستن به نوزادان وجود دارد که والدین می‌توانند از آن بهره بگیرند.
اولین قدم این است که نوزاد شما تا نه ماهگی برای نشستن زمان دارد، بنابراین عجله نکنید. به دکتر هیرمن شما باید مطمئن شوید که نوزاد برخی از مهارت‌های حرکتی ویژه را کسب کرده است، مثلا او باید بتواند گردن خود را بالا نگه دارد و تعادل خود را حفظ کند، در حالی‌که عضلات بدن او سفت و محکم شده باشند.
به گفته دکتر کورت هیرمن، کودک شما از بدو تولد روی شکم خود می‌خزد و بازی می‌کند لذا زمان لازم برای تقویت عضلات گردن، معده و کمر او وجود خواهد داشت. به طور کلی، ماهیچه‌های نوزادان از سر به انگشتان پا تقویت می‌شوند، بنابراین بعد از اینکه عضلات گردن او قدرت پیدا کرد، نوبت به تقویت عضلات کمر و پشت می‌رسد. پس هنگامی که او شروع به بلند کردن گردن خود می‌کند (گردن گرفتن نوزاد)، به این معناست که عضلات او تقویت شده‌اند. با این حال شما می‌توانید در مسیر آماده شدن نوزاد برای نشستن به او کمک کنید، برای این منظور از راهکارهای زیر استفاده کنید.
1. موقعیت‌های نوزاد را تغییر دهید
برای اینکه مهارت نشستن را در کودک خود تقویت کنید، بهتر است موقعیت‌های او را تغییر دهید. البته پس از این تغییر باید به او زمان دهید، زیرا ممکن است این تغییر موقعیت را دوست نداشته باشد. این تغییر موقعیت می‌تواند به نقطه عطفی برای تقویت مهارت نشستن نوزادان تبدیل شود.
هنگامی که کودک شما بتواند سر خود را بالا نگه دارد (معمولاً حدود سه تا چهار ماه)، می‌توانید کم کم او را روی صندلی بنشانید. فقط توجه داشته باشید که همواره او را تماشا کرده تا به محض از دست دادن تعادل، مانع از افتادن فرزندتان شوید. به علاوه می‌توانید از چند بالشت برای حمایت و کمک کردن به نوزاد در نشستن استفاده کنید.
هرچه کودک شما بزرگ‌تر شود، نشستن برای او راحت‌تر شده و می‌تواند بدون نیاز به کمک اینکار را انجام دهد. البته نوزادان قبل از آنکه نشستن را یاد بگیرند، باید تعادل داشتن عصبی و عضلانی را آموزش ببینند که البته این کاملا بستگی به میزان سفت شدن عضلات آن‌ها دارد. برای کمک به او، نوزاد خود را در گوشه صندلی یا نیمکتی قرار دهید تا او بتواند احساس نشستن را تجربه کرده و رفته رفته خود را آماده سازد.
2. حرکت کردن را به او آموزش دهید
یکی از روش‌های خوب برای تقویت مهارت نشستن در کودکان این است که حرکت کردن را به آن‌ها آموزش دهید. به این منظور می‌توانید کودک خود را روی تشک یا بالش قرار دهید و او را به آرامی بچرخانید تا بتواند حرکت کردن را فراگیرد.
3. نشستن را به او نشان دهید
شاید یکی از بهترین راه‌های آموزش نشستن به نوزادان، این است که در برابر چشمان او به آرامی بنشید و طریقه آن را آموزش دهید. توجه داشته باشید که نوزادان و کودکان هرآنچه را که می‌بینند، تکرار کرده و یاد می‌گیرند.
زمان نشستن نوزادان در روروک
بسیاری از والدین برای کمک کردن به نوزاد خود در راه رفتن و حتی نشستن، از روروک استفاده می‌کنند. اما باید توجه داشته باشید که زمانی می‌توانید از این وسیله استفاده نمایید که کودک شما قادر به حفظ تعادل سر و گردن خود باشد. در واقع زمان نشستن در روروک چیزی بین 4 الی 16 ماهگی است، در این زمان عضلات نوزاد شما مقداری سفت شده و پا‌های او هنگام نشستن در روروک به زمین می‌رسد.
آیا دیر نشستن نوزادان خطرناک است؟
اکثر نوزادان پس از اتمام 6 ماهگی، بدون نیاز به کمک والدین می‌توانند بنشینند. پس از آن رفته رفته چهار دست و پا راه رفتن را فرا می‌گیرند. اکثر کودکان تا یک سالگی قادر به راه رفتن خواهند بود. البته همواره توجه داشته باشید که سن‌های ذکر شده، در مورد تمام کودکان یکسان نیست و بروز آن‌ها در برخی از نوزادان با تاخیر همراه خواهد بود. در صورتی‌که تاخیر در نشستن طولانی شد، باید به سرعت به متخصص کودکان مراجعه کرده و علت دیر نشستن نوزادان را جویا شوید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/195423/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازگشت ستاره جوان سپاهان

پرسپولیس بعد از چهار فصل با مربی خارجی در حذفی!

جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

سمی که بسیاری از خانم ها هر روز مصرف می‌کنند!

ترانه زیبای «خنده داره نه» با صدای علی یاسینی

تداوم رگبار باران در ارتفاعات برخی استان‌ها

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع می‌شود؟

تفال/ مرا عهدیست با جانان که تا جان در بدن دارم

تقویم تاریخ/ گشایش نخستین ایستگاه فرستنده رادیویی و تلگراف بی‏سیم ایران

در صورت بلعیدن اجسام خارجی توسط کودکان چه واکنشی باید داشته باشید؟

پاستا کانِلونى یا لازانیا!

نقش شبکه‌های اجتماعی در ترغیب نوجوانان به مصرف دخانیات

عادت‌های سبز برای داشتن زمین پاک

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا

برخورد صمیمانه شمسایی با خبرنگار ژاپنی

تیم ملی یک مربی جدید می‌خواهد

درویش مدیرعامل پرسپولیس پس از خصوصی‌سازی

ممنون به خاطر همه چیز؛ خداحافظ برای همیشه!

درخشان: پرسپولیس شرایط خوبی برای پیروزی برابر آلومینیوم دارد

آشوبی: پرسپولیس در این بازی فرصت اشتباه ندارد

طلسم 2765 روزه پرسپولیس علیه صعود آلومینیوم!

همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!

دومین طلا برای ملی پوش ووشو ایران

تازه کردن سبزی پژمرده با چند ترفند ساده خانگی!!

شغل های استرس زا را بشناسید/اینفوگرافی

برگزاری کشتی فرنگی جام تختی بدون مدعیان

پیروزی سخت یونایتد مقابل قعرنشین در شب خروج لیورپول از کورس قهرمانی!

کار سخت عقاب‌ها در فینال سوپرلیگ بسکتبال غرب آسیا

انریکه: تا امباپه حرف نزند چیزی نمی‌گویم!

علیرضا فغانی یکی مثل کولینا برای آسیایی‌ها

پرسپولیس به جد‌ی‌ترین طلبکارش رسید!

دانشگر بدون کتف‌بند در تمرینات

داوید رایا آرسنال را نجات می‌دهد

با آدم های منفی اطرافم چگونه رفتار کنم که انرژی شان را جذب نکنم؟

چگونه کودک حرف گوش نکن را تربیت کنیم؟

کدام ویتامین باعث کاهش خطر ابتلا به نقرس میشود؟

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!