فرق لاته و کاپوچینو از نظر مواد تشکیل دهنده و طرز تهیه
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو -
فرق لاته و کاپوچینو از نظر مواد تشکیل دهنده و طرز تهیه 2
k ١.٣
٢
ستاره / - یکی از بهترین نوشیدنیهای امروزی که پیر و جوان آن را دوست دارند، قهوه است. حتما برای شماهم اتفاق افتاده که وارد کافی شاپ شوید و با خواندن انواع قهوههای مختلفی که در منو وجود دارد به این فکر کنید کهه فرق قهوهها با یکدیگر در چیست؟ به طور کلی این تفاوت در مواد اولیه، نسبت آنها و نوع قهوه استفاده شده است. لاته و کاپوچینو از پرطرفدارترین انواع قهوه هستند که مواد تشکیلدهنده یکسانی دارند و تنها در نسبت استفاده از مواد اولیه و طرز تهیه بایکدیگر تفاوت دارند. اگر شما هم از طرفداران این نوشیدنیها هستید با ما همراه باشید. در این مطلب به فرق لاته و کاپوچینو و ماهیت هر کدام از این دو نوشیدنی میپردازیم.
لاته (لته) چیست؟
لاته نوعی نوشیدنی گرم بر پایه اسپرسو و شیر گرم همراه با کف شیر است. در نوع ایتالیایی لاته، این نوشیدنی کف شیر ندارد و شکر به صورت دستی و در صورت تمایل، اضافه میشود. با این حال لاته امروزی کاملا شیرین است و به آن مقداری کف شیر نیز اضافه میشود.
برای تهیه شیر لاته، ابتدا باید شیر را حرارت دهید، پیش از آنکه شیر سرد شود آن را از روی حرارت بردارید. با همزن برقی آنقدر شیر را بزنید که حجم آن افزایش پیدا کند و به اصطلاح کف شیر به وجود آید.
کاپوچینو چیست؟
کاپوچینو، یکی دیگر از انواع نوشیدنیهای گرم ایتالیایی بر پایه قهوه است که مانند لاته از اسپرسو، شیر بخار زده و کف شیردرست میشود. با این حال برای داشتن یک کاپوچینوی عالی و بی نقص به یک اسپرسوساز یا دستگاه کف ساز حرفهای نیاز است.
نکته: وجود کف روی لاته و کاپوچینو باعث میشود که بتوان با تلفیق آن با شکلات، وانیل و کارامل، نقاشی های زیبایی کشید که به آن هنر لاته میگویند.
فرق لاته و کاپوچینو چیست؟
همانطور که ذکر شد مواد تشکیل دهنده لاته و کاپوچینو مشابه است. تفاوت اصلی این دو نوشیدنی در نسبت استفاده از مواد تشکیل دهنده و نحوه درست کردن هر کدام است.
1. تفاوت نسبت مواد تشکیل دهنده در لاته و کاپوچینو
لاته: نسبت استفاده از کف شیر و اسپرسو 3 به یک است. یعنی به ازای هر واحد اسپرسو سه واحد شیر داغ زده شده اضافه میگردد. ضخامت کف شیر 12 میلیمتر است. البته در برخی کشورها ضخامت کف شیر در کافه لاته به کمتر از 12 میلیمتر میرسد.
کاپوچینو: به طور کلی نسبت شیر زده شده و اسپرسو در کاپوچینو یکسان است. یعنی به ازای اضافه کردن یک واحد اسپرسو، یک واحد شیر زده شده نیز اضافه میکنیم. مهمترین فرق لاته و کاپوچینو در میزان کف شیر آن است که در کاپوچینو ضخامت آن به 2 سانتیمتر میرسد.
2. تفاوت لاته و کاپوچینو در طرز تهیه
یکی از مهمترین تفاوتهایی که در طرز تهیه این دو نوع قهوه وجود دارد، نوع بافت و دمای شیر است. شیر کاپوچینو نباید خیلی سرد یا خیلی داغ باشد. این کار به مهارت بالای فردی که آن را درست میکند، بستگی دارد، او باید هنگامی که شیر شروع به حباب زدن کرد آن را از روی حرارت بردارد زیرا در این هنگام شیر بافتی نرم و مخملی دارد و کف زیادی میتوان از آن به دست آورد. به همین دلیل تهیه کاپوچینو دشوار است. اما در لاته حرارت شیر باید زیاد باشد، اما قبل از سر رفتن باید ظرف حاوی شیر را از روی حرارت برداشت.
3. فرق لاته و کاپوچینو از نظر نحوه سرو
به طور معمول کاپوچینو در فنجانی از جنس چینی با حجم 150 تا 180 میلیلیتر سرو میشود، اما لاته در لیوان شیشهای با حجم 200 تا 300 میلیلیتر سرو میگردد. لازم به ذکر است که لاته در برخی از کشورها، علاوه بر لیوان شیشهای در فنجان مشابه کاپوچینو نیز سرو میشود.
آیا میتوان مواد تشکیل دهنده لاته و کاپوچینو را تغییر داد؟
در برخی از کشورهای آسیایی و آمریکایی در کافه لاته به جای اسپرسو از چای استفاده میکنند که بسیار پرطرفدار است. همچنین میتوان به جای شیر گاو از شیر سویا یا شیر جو استفاده کرد تا افراد حساس به لاکتوز و گیاهخواران نیز بتوانند از نوشیدن لاته و کاپوچینو لذت ببرند. با این حال برای حفظ طعم کاپوچینو بهتر است مواد اولیه را جایگزین نکند.
-
يکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۸:۰۰
-
۵۳ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/186255/