آریا بانو

آخرين مطالب

واکنش‌های بین‌المللی به تقاضای پناهندگی یهودیان در جریان جنگ جهانی چه بود؟ گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - صحبت از وضعیت یهودیان در جریان جنگ جهانی که می‌شود بسیاری از ما به یاد اردوگاه کار اجباری آشویتس می‌افتیم اما یکی از مسائلی که کمتر به آن توجه می‌شود فرار عده ای از یهودیان به کشورهای دیگر برای دریافت پناهندگی بود.

وب سایت نیوهیستورین در مقاله‌ای به بررسی وضعیت پناهندگان و آوارگان یهودی پس از جنگ جهانی و حمله آلمان نازی به یهودیان پرداخته است. بر اساس این مقاله اگرچه تعداد زیادی از یهودیان دستگیر و کشته یا روانه اردوگاه های کار اجباری شدند اما تعدادی از آنان نیز موفق به فرار شدند و در نتیجه تلاش کردند از جامعه بین‌الملل برای پناهندگی کمک بگیرند.
وقتی نازی‌ها برای اولین بار در آلمان به قدرت رسیدند، از مهاجرت یهودیان جلوگیری نمی‌کردند. آنها ادعا کردند که در تلاش برای ساختن آلمان قوی‌تر هستند و مانعی برای خروج مزاحمان خود ایحاد نکردند. حتی با رفتارهای خود بسیاری از خانواده ها را تشویق به کوچ اجباری کردند. اما برای یهودیان آلمان انتقال دارایی‌هایشان به خارج از آلمان بسیار دشوار بود و در نتیجه ترجیح دادند در آلمان با دریافت کارت تردد و گواهی‌های اثبات بی خطر بودن حضور خود باقی بمانند.
اما این شرایط به مرور دشوار و دشوارتر شد و نیاز به پناهندگی یهودیان به یک اجبار جدی تبدیل شد. کشورهای دیگر از این نیاز آگاه بودند. در تابستان سال 1938، کشورهای غربی برای بحث در مورد بحران پناهندگان دیدار کردند. آنها اظهار نگرانی کردند، اما تعداد کمی از آنها مایل به پذیرش پناهندگان بودند و حتی پس از شروع رفتارهای خشن و نسل کشی یهودی‌ها توسط نازی‌ها این موضوع که ویزای یهودیان به راحتی رد می‌شد ادامه پیدا کرد.
ایالات متحده
ایالات متحده در سال 1924 مجوزهای مهاجرتی را به تصویب رساند، که به شدت تعداد مهاجرانی را که از نقاطی مثل انگلستان و اروپای شمالی پذیرفته می‌شدند، محدود می‌کرد.این اقدام با این ادعا همراه شد که پذیرش پر شمار مهاجران موجب ناامنی در ایالات متحده می‌شود و تفاوت در هوش و شخصیت اخلاقی بین مهاجران قومیت‌های مختلف می‌تواند خطرناک باشد. این ماجرا به ویژه پس از رکود اقتصادی در اوایل دهه 1930 تشدید شد و بسیاری از بومی‌های آمریکا که بیکار شده بودند از حضور مهاجران در کشور خود احساس نارضایتی کردند. با این وحود ایالات متحده به 27،000 نفر یهودی از آلمان و اتریش اجازه فرار از نازی ها را داد و به انان در خاک خود پناه داد.
اما همانطور که جنگ در اروپا تشدید شد، پناهندگان به عنوان تهدید برای امنیتی ملی توصیف شدند و دستورالعمل های اداری ویزا به شدت محدود تر شد تا جایی که در ژوئن 1941، دیپلمات های ایالات متحده تلاش کردند محدودیت های مهاجرت به ویژه علیه یهودیان را تشدید کند. در این میان بسیاری نیز به اتهام هایی مث جاسوسی دستگیر شدند.
در سال 1944، وزارت خزانه داری که یکی از دبیران اجرایی آن یهودی بود و نگرانی‌های جدی در مورد هولوکاست داشت دوباره از وزارت خارجه درخواست تجدید نظر کرد و در نهایت از 1945 تا 1948، پس از پایان جنگ و آزادسازی اردوگاه های کار اجباری، دستورالعمل های جدید رئیس جمهور وقت ایالات متحده؛ ترومن تقریبا چهل هزار آواره جنگ را به همراه بسیاری از یهودی ها به ایالات متحده آورد.
بریتانیا
بریتانیا از کشورهایی بود که اگرچه برای کودکان استثنا قائل بود اما ورود پناهندگان بالغ را به خاک خود محدود کرد. در سال 1939، زمانی که جنگ شروع شد، مهاجرت یهودیان آلمانی به فلسطین نیز به شدت کنترل می شد. اما تلاش مستمر کمیته های کمک های کودکان دولت بریتانیا را مجبور کرد که پناهندگان کودک را پذیرش کند. تحت برنامه Kindertransport کودکان زیر هفده ساله مجاز به مهاجرت از آلمان و سرزمین های وابسته به آلمان بدون والدین یا سرپرستشان بودند . بحران برای خانواده های یهودی تا حدی شدید بود که برخی از خانواده ها حتی چند نوزاد را از طریق Kindertransport و در آغوش کودکان 8 تا 10 ساله از بحران نجات دادند و به خارج از مرزهای آلمان فرستادند.
بر این اساس حدود 10 هزار کودک از طریق Kindertransport به انگلیس آمدند و حدود 7،500 تن از آنان کودکان یهودی بودند. اما در سال 1939، بریتانیا شروع به کار روی طرح "بیگانگان دشمن" کرد. بر اساس این طرح حدس زده شد که شاید برخی از کودکان جاسوس المان باشند و در نتیجه حدود 1000 نوجوان که از طریق Kindertransport وارد بریتانیا شده بودند به اردوهای بازداشت فرستاده شدند. پس از جنگ معلوم شد که بسیاری از پناهندگان Kindertransport یتیم شده بودند و نمی‌توانستند به همان اندازه که نخست تصور می شد به خانه بازگردند.
قاره اروپا
نزدیک به 100 هزار پناهنده یهودی از آلمان و اتریش به کشورهای دیگر اروپایی مهاجرت کردند و سپس توسط نازی‌ها مجددا دستگیر و اکثر آنها در هولوکاست جان دادند. حدود 40 هزار نفر وارد اسپانیا شدند، که سیاست هایی مبهم و متناقض در قبال یهودیان داشت و در نتیجه بسیاری از پناهندگان از اسپانیا نیز فرار کردند.
سوئیس حدود 30 هزار پناهنده یهودی را پذیرفت، که بسیاری از آنها در اردوگاه های جداگانه از جمعیت اصلی نگهداری می‌شدند. پس از پایان جنگ، صدها هزار نفر از افراد منتقل شده یهودی در اردوگاه هایی در ایتالیا، آلمان و اتریش تحت حمایت قرار گرفتند.
شانگهای
یک مقصد خروج که نیازی به ویزا نداشت، شهر شانگهای بود .شانگهای پیش از این چندین هزار یهودی را در خود جای داده بود که برای کسب و کار به شانگهای مهاجرت کرده بودند. تقریبا 20،000 یهودی از سرزمین‌های اشغالی نازی‌ها به شانگهای فرار کرده بودند. اکثر آنها در اواخر سال 1938 و اوایل سال 1939 به شانگهای و هنگ کنگ پناه بردند. این مهاجرت‌ها تا حدی شدید شد که محله ای در هنگ کنگ به نام "وین کوچک" شناخته شد. بر اساس آمارها با وجود این که مردم چین خود درگیر رکود اقتصادی بودند اما مردم محلی از پناهندگان جدید استقبال کردند .

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/173375/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

چگونه از آخرین افزایش قیمت ارز دیجیتال بهره ‌برداری کنیم؟

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

گل سالم الدوساری به العین

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

صحنه جنجالی دربی لندن؛ چطور اخراج نشد!

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

استقبال اسطوره هلندی از گزینه جدید لیورپول

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

برای چند کار عجله کنید...

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

طرز تهیه ماکارونی با لوبیا چیتی

غذاهایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

5 عادت رایج صبحگاهی که مخفیانه نابودت میکنه

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

چه کسی می داند...

آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!

آیین رسمی واگذاری سرخابی‌ها فردا برگزار می‌شود

تمجید ستاره سیتی از بلینگام؛ جود استثنایی است

بیگی: در قائمشهر از استقلال و پرسپولیس امتیاز می گیریم

تصمیم جالب آرسنال؛ خداحافظی با لوگوی همیشگی

اینزاگی با تماس‌ها از لیگ برتر بمباران شده است!

حیدری: داور دربی به دنبال اخراج ساپینتو بود

گل اول آرسنال به چلسی توسط تروسار

حمایت ونگر از ژاوی؛ دوست دارم در بارسا بمانی

گل اول لاتزیو توسط کاستیانوس در دقیقه 12

مسعود ده‌نمکی: پدرم می گفت بین من و خمینی یکی رو انتخاب کن

من آدم مجرد سوار ماشینم نمیکنم!

خاطرات فراموش‌نشدنی پایان جنگ از زبان «مسعود ده‌نمکی»

آهنگ قدیمی «فال حافظ» با صدای کوروس سرهنگ زاده

4گوشه دنیا/ خاص‌ترین خانه در ژاپن

تلاقی هیجان و ترس روی پلی در آسمان