آریا بانو

آخرين مطالب

دلایل جدایی زوج‌ها پس از تولد نوزاد چیست؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
دلایل جدایی زوج‌ها پس از تولد نوزاد چیست؟
١١٦
٠
تابناک با تو / اگر چه شما و همسرتان قبل از به دنیا آمدن فرزند، بسیار خوشحال هستید و برای تولد او برنامه‎ریزی کرده‌اید، اما ممکن است که پس از تولد او، همه چیز آنطور که شما می‌خواهید پیش نرود. در واقع با ورود فرد جدید، زندگی شما دچار تغییرات بزرگی می‌شود که انتظارش را ندارید. کم‌خوابی، توجه بیش‌از‌حد به فرزند، خستگی و... همه این‌ها باعث می‌شود که زندگی شما، به خصوص رابطه عاطفی تان، از این رو به آن رو شود.
البته شدت این تغییرات برای هر زوجی متفاوت است، اما گاهی ممکن است آنقدر فشار آورد که حتی منجر به دوری شما از همسرتان و در نهایت بهم خوردن رابطه‌شان شود. اگر شما هم پس از تولد فرزندتان دچار اختلاف و سردی رابطه با همسرتان شده‌اید، به دلایلی که در اداهم برایتان آورده‌ایم، توجه کنید.
استرس زیادی دارید
طبق آماری که از کشور سوئد منتشر شده، 30% از زوج‌هایی که تازه صاحب فرزند می‌شوند، از هم طلاق می‌گیرند. بر اساس تحقیقات، یکی از مهمترین علت‌های این جدایی، استرس ناشی از تولد نوزاد است. اگر از مادر و پدران تازه‌وارد سوال کنید، می‌بینید که آن‌ها چه تجربه‌های فوق‎العاده، اما پر از استرس را پشت سر گذاشته اند. این استرس برای برخی از زوج‌ها به قدری است که گاهی به افسردگی، از دست دادن کار و ختی طلاق منجر می‌شود؛ بنابراین تولد نوزاد شرایط پر از استرسی را بوجود می‌آورد که البته می‌توان با راهکارهایی آن را حل کرد. در این مسیر، زوج‌هایی موفق‎اند که بتوانند از طریق مختلف، این شرایط را کنترل و استرس‌ها را از خود دور کنند.
حمایت کافی ندارید
هر فردی در زندگی نیاز به حمایت و کمک دارد. همانطور که نوزاد شما نیاز به مراقبت دارد، شما هم گاهی به حمایت دیگران نیاز پیدا می‌کنید. از زمانی که فرزندتان به دنیا می‌آید، مشغله زندگی شما بیشتر می‌شود، توجهات همسرتان به شما کم می‌شود، کمی خوابی پیدا می‌کنید و... در این شرایط، اگر همسرتان پابه‌پای شما نیاید و از باری که روی دوش‌تان است کم نکند، رفته رفته رابطه شما سردتر می‌شود.
اگر چه با ورود نفر سوم، تمام توجهات به سمت او جلب می‌شود، اما این بدین معنی نیست که شما و همسرتان همدیگر را نادیده بگیرید. منتظر نباشید تا پس از خستگی و کلافگی از همسرتان درخواست کمک کنید، اگر از همان ابتدا مسئولیت‌هایتان را تقسیم کنید، همه چیز به خوبی پیش خواهد رفت.
وقت کافی برای همسرتان ندارید
یکی از علت‌های جدایی زوج‌ها در اوایل زندگی، به خصوص پس از تولد نوزاد، کمبود ارتباط است. طبیعی است که شما به دلیل مشغله‌های زیاد، نتوانید مانند قبل با همسرتان ارتباط برقرار کنید، اما بدانید که ارتباط موثر کلید‌ دوام رابطه شما است. بنابراین، هر چند به طور موقت، نباید از برقراری ارتباط با همسرتان غافل شوید.
البته همین ارتباط برقرار کردن هم روش‌های خاص خودش را دارد. به عنوان مثال اگر شما از همسرتان انتظاری دارید، به جای این که به او بگویید: «تو هیچوقت برایم آن کار را انجام نمی‌دهی» از جمله «من ممنونت می‌شوم اگر...» یا «چه خوب می‌شود اگر این کار را برایم انجام دهی» استفاده کنید.
ارتباط در هر مرحله‌ای از رابطه مهم است، اما اهمیت آن زمانی که شما صاحب فرزند می‌شوید، چند برابر می‌شود.
صمیمیت از شما دور شده است
با وجود مشغله‌های زیادی که پس از تولد نوزاد درگیرشان می‌شوید، صمیمیت میان شما و همسرتان کمتر می‌شود و این امری کاملا طبیعی است. در واقع شما انرژی جسمی و احساسی‌تان را صرف فرزندتان می‌کنید و دیگر نایی برای همسرتان ندارید، اما باید حواس‌تان باشد، زیرا اگر این شرایط ادامه‎دار شود، می‌تواند اثرات منفی زیادی را روی رابطه عاطفی شما و همسرتان بگذارد. اما برای جلوگیری از این وضعیت چه باید کرد؟
مطالعات نشان داده که شما باید هر روز علاقه و توجه‌تان را به همسرتان نشان دهید. لازم نیست که کار بزرگی برای او کنید، همین که ناخودآگاه او را در آغوش بگیرید، ببوسیدش یا تماس فیزیکی با او داشته‌باشید، می‌تواند حس صمیمیت را در رابطه‌تان حفظ کنید.
مسئولیت‌ها را به تنهایی به دوش گرفته‎اید
یکی از دلایل جدایی زوج‌هایی که تازه صاحب فرزند شده‌اند، این است که آن‌ها تقسیم وظایف نمی‌کنند. به عنوان مثال مرد بیرون از خانه کار می‌کند و فکر می‌کند که تمام مسئولیت‌های فرزند باید به عهده مادر باشد، در حالی که این کار غیر ممکن است. در این شرایط، نه تنها فشار مسئولیت‌های مراقبت از نوزاد، بلکه فشار تنهایی نیز می‌تواند مشکلات بزرگی را در رابطه ایجاد کند. این که مادر احساس کند در این مرحله از زندگی تنهاست، نه تنها نمی‌تواند مسئولیت هایش را به عنوان یک مادر به خوبی انجام دهد، بلکه در ارتباط با همسرش هم دچار مشکل می‌شود.
برای رهایی از این وضعیت، باید تقسیم وظایف کنید. اگر هم شما و هم همسرتان مسئولیت‌های فرزندتان را به عهده بگیرید، زندگی شما هارمونی بیشتری پیدا کرده و در نتیجه دوام بیشتری خواهد داشت.
نظم زندگی‌تان بهم می‌ریزد
اگر شما پس از به دنیا آمدن فرزندتان، احساس کردید که نظم زندگی‌تان به‌هم‎ریخته، باید مراقب باشید، زیرا زنگ خطری برای رابطه عاطفی شماست. در واقع اگر شما نتوانید با وجود فرزند، به زندگی‌تان نظم دهید، خیلی زود از وضعیت ممکن ناراضی خواهید شد و پس از آن هم به دنبال راهی برای فراری از آن وضعیت هستید.
اگر از این زوج‌ها در مورد وضعیت زندگی‌شان سوال کنیم، در جواب می‌گویند: «فرزندمان آنقدر ما را درگیر کرده که هیچ کنترلی روی زندگی‎مان نداریم. درست است که با وجود تولد فرزند اتفاقات غیرقابل‌انتظاری مانند بیدار شدن‌های شبانه، گریه‌های بی‌دلیل یا مریضی نوزاد رخ می‌دهد، اما اگر نتوانید به کمک همدیگر آن‌ها را کنترل کنید، به تدریج کنترل کل زندگی‌تان را از دست خواهید داد.
با افسردگی مواجه می‌شوید
حتما در مورد افسردگی پس از زایمان شنیده‌اید. بسیاری از مادران پس از به دنیا آمدن نوزادشان، دچار تغییرات روحی و روانی، یا به بیان دیگر افسردگی می‌شوند. این حالت نه تنها در مادران، بلکه گاهی در پدران نیز رخ می‌دهد. طبق مطالعات، 10% از مردان پس از تولد نوزادشان از 3 تا 6 ماه افسردگی را تجربه می‌کنند. 26% دیگر از مردان نیز این نوع افسردگی را از 3 تا 6 ماهگی کودکشان تجربه می‌کنند.
پزشکان توصیه می‌کنند، همان طور که مادران در این دوران باید نزد مشاور یا روان‎پزشک بروند، پدران نیز باید از این طریق خود را درمان کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/172641/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راز چپ دست ها در چیست؟

مدیتیشن چیست؟

غـرور کاذب چیست و راهکارهای غلبه بر غرور کاذب کدامند؟

انواع دروغ و چگونگی تشخیص آن

ترس از رانندگی: علل و راهکارهای مقابله با آن

علت استرس روز اسباب کشی چیست و چگونه میتوان این استرس را کاهش داد؟

چگونه خشم خود را هنگام رانندگی کنترل کنیم؟

چگونه محترمانه موضوع گفت‌و‌گو را عوض کنیم؟

روش صحیح برخورد با افراد داغدیده چگونه باید باشد؟

18 درمان طبیعی اضطراب

چگونه می توانیم با مرگ همسر کنار بیاییم؟

گرفتگی زبان به چه دلیل است و درمان آن چیست؟

شناخت درمانی چیست و اصول و تکنیک های آن کدام است؟

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

با فشار دادن نقاطی از بدن استرس خود را کاهش دهید

احساس تنفر از خود چیست و چگونه می توان از آن رها شد؟

دوست خوب چه خصوصیاتی دارد ؟

ارتباط بین افسردگی و رانندگی

5 راه برای غلبه بر ترس و رسیدن به موفقیت

با آدم های فضول‌ چگونه برخورد کنیم؟

آیا نصیحت کردن افراد کار درستی است یا خیر؟

هیجانات چه هستند و انواع هیجانات کدامند؟

روانشناسی رنگها

آسیب‌های آلودگی هوا بر سلامت روان چیست و چگونه برطرف می شود؟

خوب صحبت کنید تا همه عاشقتان شوند

تعبیر رنگ ها در خواب از دیدگاه روانشناسی

علت تیک عصبی و راههای درمان تیک عصبی

تک فرزندی چه مشکلاتی برای فرزندمان به همراه دارد؟

زنان شاغل سالم تر و شادترند یا زنان خانه دار

آلودگی هوا باعث افزایش افسردگی و خودکشی می شود

وابستگی کودکان به پدربزرگ و مادربزرگ خوب است یا نه ؟

از لحاظ روانی کودک هستید یا بالغ؟

با کسانی که دروغ می‌گویند چگونه برخورد کنیم؟

روانشناسی اجتماعی چیست؟ تعریف، اصطلاحات کلیدی و مثال ها

چرا برخی وقت ها نمی توانیم از صحبت کردن دست برداریم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟