آریا بانو

آخرين مطالب

خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان؛ نکات طلایی خوشمزه شدن خورش اجتماعي

خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان؛ نکات طلایی خوشمزه شدن خورش
  بزرگنمايي:

آریا بانو -
خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان؛ نکات طلایی خوشمزه شدن خورش
١٠
٠
مجله کوروش/ خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان یکی از مشهورترین غذاهای گیلانی است که اتفاقا در تمام شهرهای ایران هم طرفدار دارد. خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان را در فصل غوره با غوره تازه بیشتر درست می‌کنند و البته برای طبخ آن می‌توانید به جای گوشت مرغ از گوشت سایر ماکیان یا گوشت قرمز هم استفاده کنید.
مواد لازم برای 6 نفر
مرغ: 6 تکه
بادمجان متوسط: 6 عدد
گوجه فرنگی متوسط: 8 عدد
غوره: ½ فنجان
پیاز متوسط: 2 عدد
رب: 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدر دلخواه
روغن مایع: به مقدار لازم
هویج کوچک: 2 عدد
سیر: 3 حبه
زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری
آب: 2 فنجان جوشیده و گرم
طرز تهیه
برای درست کردن خورش مجلسی غوره مسما با مرغ و بادمجان ابتدا مرغ را با هویج، 1 عدد پیاز، 3 حبه سیر و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه بپزید. برای این‌که طعم مرغ مطبوع‌تر شود ابتدا مرغ را با آب بپزید و زمانی که کف روی آب مرغ کف کرد آب مرغ را خالی کنید، مرغ را با آب بشورید و سپس دوباره مقداری آب روی مرغ بریزید و با مواد فوق بپزید. مراقب باشید مرغ زیاد وا نرود و له نشود، همین که نیم‌پز شد کافی است چون قرار است در خورش هم بپزد.
وقتی مرغ پخت آن را با مقداری کره یا روغن مایع (بستگی به ذائقه شما دارد) تفت دهید. روی مرغ در حال تفت 1 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده بریزید. وقتی تکه‌های مرغ سرخ شد آن را از ماهیتابه خارج کنید و در همان ماهیتابه یک عدد پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید. در این فاصله 4 عدد گوجه فرنگی را رنده کنید. وقتی پیازها سبک شد گوجه فرنگی رنده شده را اضافه دهید و تفت دهید تا آبش گرفته شود. حالا رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید.
وقتی رب و گوجه خوب سرخ شدند و به روغن افتادند. نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار دلخواه اضافه کنید و آب مرغ را که از صافی رد کرده‌اید را هم داخل آن بریزید. اجازه بدهید آب مرغ جوش بیاید. غوره‌ها را کمی در روغن تفت دهید و اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید تا این سس روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد. در این فاصله 3 عدد گوجه فرنگی را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و به همراه تکه‌های مرغ سرخ شده به سس اضافه کنید. 2 فنجان آب جوشیده و گرم به خورش اضافه کنید. بادمجان‌ها را هم با کمی روغن سرخ کنید و سپس در 15 دقیقه پایانی پخت به این سس اضافه کنید. درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید غوره مسما مرغ و بادمجان روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد و غلیظ شود و روغن پس بدهد.
*از گوشت ران یا سردست گوسفند، گوشت بوقلمون یا سایر انواع ماکیان برای درست کردن این خورش هم می‌توانید استفاده کنید.
*برای این‌که مزه تلخی بادمجان‌ها برای این خورش و هر خورش دیگری که با بادمجان درست می‌کنید از بین برود حتما باید قبل از سرخ کردن بادمجان‌ها بعد از پوست گرفتن به مدت 30 دقیقه در آب و نمک بخوابانید و سپس خوب بشورید. وقتی آب بادمجان‌ها خشک شد آن‌ها را سرخ کنید تا روغن کمتری به خودشان بگیرند.
*برای پخت و جا افتادن این خورش 1 و نیم ساعت زمان لازم دارید.
*می‌توانید قبل از اضافه کردن گوجه فرنگی‌ها آن‌ها را کمی در روغن تفت دهید.
*اگر غوره تازه ندارید از غوره فریز شده استفاده کنید.
*بادمجان‌ها را در 15 دقیقه پایانی پخت اضافه کنید که در خورش وا نروند. به جای بادمجان از کدو هم می‌توانید استفاده کنید.
*شمالی‌ها معمولا این خورش را با جوجه‌های کوچک محلی درست می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/171357/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

یوسفی: من هیچ دلخوری از آقای دبیر ندارم

عکس یادگاری دبیر با کودکان کشتی گیر

امیری: تبریک ویژه به هواداران 2 تیم به خاطر این اتفاق ارزشمند

دبیر: اختلاف با پیمان یوسفی؟ من کینه ای نیستم

مهارت بی‌نظیر دیگو مارادونا؛ پنج ضربه متوالی به تیرک و چیپ زدن به دروازه بان

تیم رویایی 11 نفره اندی کول از هم تیمی های سابقش در منچستریونایتد

19 سال پیش در چنین روزی؛ سوپرگل وین رونی به نیوکاسل

خوشحالی شدید هوادار آرسنال پس از دریافت پیراهن مارتین اودگارد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

مدیر اینتر: قرارداد اینزاگی تمدید می‌شود

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

گفت و گوی خبرنگاران با امیررضا معصومی در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران

اهدای جایزه برترین فدراسیون سال به فدراسیون کشتی و علیرضا دبیر

صحبت های علی نادری سرمربی تیم ملی فوتبال ساحلی پس از انتخاب به عنوان برترین سرمربی سال 1402

تجلیل از حسین عبدی، سرمربی تیم ملی جوانان و شوخی های پیمان یوسفی

گل اول اورتون به لیورپول توسط جارد برنثویت در دقیقه 27

خطر از بغل گوش ستاره آرژانتینی گذشت

ستاره رئال در انتظار بایرن مونیخ پرستاره!

تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا

آخرین خبر در مورد حضور یحیی در تراکتور

رفتار عجیب از رییس فدراسیون کشتی؛ دبیر با پیمان یوسفی دست نداد!

ژاوی در بارسلونا می‌ماند

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیلم