آریا بانو

آخرين مطالب

مردمی که مثل ماهی زیر آب زندگی می‌کنند! گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو -
مردمی که مثل ماهی زیر آب زندگی می‌کنند! 5
k ١.٥
٢
تابناک با تو / «جیمز مورگان» از ایالات متحده آمریکا در لندن عکاسی تدریس می‌کند و یک دانشمند انسان شناس است. شغلش او را به داستان مردمی کوچ‌گر و پُر سفر رساند که برای حفظ زندگی خود درون آب‌ها به صید ماهی می‌پردازند.
وقتی او درباره گروهی از کولی‌های کوچ‌گر در جنوب شرق آسیا مطالعه کرد و دانست که از فاجعه سونامی اقیانوس هند سال 2004 میلادی بدون داشتن قربانی نجات یافته اند، سفر خود را آغاز کرد.
این کولی‌ها تقریباً تمام زندگی خود را در دریا می‌گذرانند و شاید بتوان گفت: آن‌ها آخرین نسلی هستند که این سبک از زندگی را دارند.
«باجائو» آن‌ها کوچ‌گر‌هایی هستند که قرن‌ها در دریا و بخش‌های اقیانوسی فیلیپین، مالزی و اندونزی زندگی کرده اند. زندگی آن‌ها روی قایق‌های دست ساخت لیبا-لیبا می‌گذرد. در این قایق‌ها هر آنچه برای سفر خود در دریا نیاز داشته باشند وجود دارد؛ از ظرف‌های غذا و چراغ‌های کروسین گرفته تا آب و مواد خوراکی و حتی گیاهان.
این مردم فقط برای خرید و فروش و یا تعمیر قایق هایشان و همچنین شکار با نیزه به ساحل می‌روند. خانه‌های قبیله باجائو روی خاک جزیره ساخته نشده بلکه تمام کلبه‌ها دقیقاً در وسط آب قرار دارند.
در میان آنان غواص‌های ماهری نیز وجود دارند که تا عمق 100 فوتی زیر آب در جستجوی سنگ‌های قیمتی، مروارید و خیار دریایی برمی آیند.
شنا در اعماق فعالیت هر روزه آنان است. آن‌ها قادرند نفس خود را 5 تا 13 دقیقه حبس کرده و تا عمق 20 متری از سطح آب پایین بروند و این توانایی تنها با تمرین از کودکی به دست آمده است. آن‌ها در دریا متولد می‌شوند و اینکه می‌توانند نفس خود را به مدت طولانی حبس کنند، در میان مردم باجائو بسیار عادی است. چشمان آن‌ها نیز به راحتی زیر آب را را می‌بیند و به این شرایط عادت کرده است. اما گوش‌های آن‌ها تنها عضوی است که ممکن است از این سبک زندگی آسیب ببیند. به همین خاطر پرده گوش بیشتر افراد این قبیله دچار پارگی شده است.
شیرجه در آب منجر به پاره شدن پرده‌ی گوش آنان شود، این عارضه زمان فرو رفتن در آب سپس بالا آمدن به روی آن بدون در نظر گرفتن فشار رخ می‌دهد. در واقع این شرایط زمانی اتفاق می‌افتد که فشار فضای بیرون از گوش تغییرات قابل توجهی با فضای داخل گوش داشته باشد.
مردم باجائو با خطری همیشگی دست و پنجه نرم می‌کنند، این سبک زندگی مانع رسیدن آن‌ها به پیری می‌شود و بسیاری از آن‌ها معلول شده و یا می‌میرند.
زندگی روی دریا در سال‌های اخیر به شکل فزاینده‌ای سخت شده، تا جایی که مردم باجائو به جای رفتن و کوچ کردن ماندن را در موطن اصلی خود ترجیح می‌دهند.
منبع کسب درآمد در باجائو از طریق فروش ماهی هامور و ماهی ناپلئونی به شرکت‌های صید ماهی هنگ کنگ است.
سربازان در طول جنگ جهانی دوم فناوری‌های ویرانگر صید از جمله دینامیت را برای شکار در اختیار مردم باجائو قرار دادند و از زمان ظهور چنین فناوری هایی، مردم باجائو رابطه‌ی مخرّبی با مناطق زندگی خود برقرار کرده اند.
علاوه بر این، مردم باجائو از ترکیب معدنی به نام سیانید پتاسیم که به صورت پودر بی رنگ است برای شکار انواع خاصی از ماهی‌ها استفاده می‌کنند، سیانید پتاسیم ماده‌ای است که شرکت‌های صید ماهی هنگ کنگ در اختیار این مردم قرار داده اند.
سیانید پتاسیم ماده‌ای است که ماهی‌ها را گیج می‌کند، به طوری که با این روش می‌توانند آن‌ها را زنده صید کرده و مستقیم به فروش برسانند و در عین حال باعث از بین رفتن صخره‌های مرجانی می‌شود.
پس از آنکه شرکت‌های هنگ کنگی ماهی‌ها را دریافت کردند، به آن‌ها ماده‌ی خاصی تزریق می‌کنند، با این تزریق ماهی‌ها زنده می‌مانند و زنده به فروش می‌رسند. این سیستم در رستوران‌های آسیایی رایج است.
باجائو فرهنگ خود را به آرامی از دست می‌دهد و برنامه‌های دولتی مردم باجائو را مجبور به زندگی روی زمین می‌کند. آن‌ها اغلب موضوع اختلافی دولت‌ها هستند چرا که همیشه مرز‌های بین المللی را از طریق قایق هایشان زیر پا می‌گذارند.
مورگان می‌گوید: اگر نسل فعلی باجائو بمیرد دیگر هیچ کسی نیست که در دریا زندگی کند. در سال‌های اخیر، جوانان باجائویی با بالا رفتن سن در جستجوی کار به شهر‌ها می‌روند.
امید‌هایی برای بهبود اوضاع زندگی در باجائو وجود دارد، به گونه ای که بنیاد جهانی طبیعت و اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت در سال‌های اخیر اقداماتی را در جهت تداوم زندگی در باجائو بررسی کرده است.
مورگان پس از عکس گرفتن از باجائو و انتشار داستان سفر خود در South China Morning Post تلاش می‌کند تا به سهم خود درباره آسیب‌های تجارت ماهی‌های زنده به مصرف کنندگان هشدار دهد؛ ماهی‌های زنده باجائویی که مقصد اصلی‌شان هنگ کنگ است. مورگان می‌گوید: صد‌ها ایمیل در رابطه در پاسخ به این موضوع دریافت کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/156496/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

دین‌محمدی: حیف از تیم راه‌آهن که منحل شد

مطهری: این یک استارت دوباره است

امیری: قلعه‌نویی بخواهد در خدمت تیم ملی هستم

هدف ما حضور مهدی الفتی در فینال المپیک است

دین‌محمدی: طرفدار ماشین سازی از تراکتور بیش‌تر بود

تشکیل دوباره کمیته انضباطی برای حواشی لیگ برتر بسکتبال

گزارش هیات فوتبال تهران درمورد مرگ یک بازیکن در وسط زمین

اکبرپور: آسیب بزرگی به فوتبال خوزستان وارد شده

شانس ایران برای تصاحب یک طلا و 3 برنز

بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!

داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند

سلنا گومز در پشت صحنه یک سریال کمدی

نگاهی به آنونس سریال دوپینگ

فحش کم آورد!

رونمایی از خواهر زیبا و باکلاس مهدی قایدی بعد از جدایی از همسرش/ چقدر تو سادگی شبیه همند

قتل تکان‌دهنده مادر و پسر با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش

10 امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی

آموزش و پرورش: 16 طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست

دگر ما را چه مینامند، اگر حیدر بشر باشد؟!

حملات بی‌امان بیش از 20 خدنگ به مار پیتون

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

صخره‌نوردیِ بی‌نظیر کَل و بزهای کوهی در طالقان

تخم شربتی معلق با ترفند ساده

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

شجاعی تفنگ بادی هشتم شد

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028

خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال

امیدواری جانشین کلوپ؛ 48 ساعت دیگر در لیورپول!

شجاعی: زود است اما به قهرمانی در جام حذفی فکر می‌کنیم

وقتی دوست صمیمی رونالدو، ستاره پرتغالی را می ترساند

پرسپولیس در انتظار خبر مهم

دعوای عجیب مدیران بارسا؛ ژاوی باید اخراج شود

رکورد ویژه کادر پزشکی تیم ملی فوتسال

واکنش پپ به بازگشت ستاره منفور بارسا

کل کل نون خ ها در آخرین لحظات عمرشان

بازیگران شبکه نمایش خانگی را ستاره‌باران کردند

واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟

تیزر آهنگ جدید «جاذبه» با اجرای ماکان بند

هشدار نارنجی برای نیمه شرقی کشور

نیروی دریایی ارتش در کنار مردم سیل‌زدۀ سیستان‌وبلوچستان

اعزام 1500 عمره‌گزار به حج در 3 روز

بچه‌های آفریقایی را از چه می‌ترسانید؟

نمونه‌ ای از کلمات روسی که وارد فارسی شده و ما استفاده می‌کنیم

4 گوشه دنیا/ بازگشت آخرین پادشاه مصر پس از 72سال غیبت

روز «سنه» برابر با 6 اردیبهشت

نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان